ראי שעל הקיר כתב:
eli2510 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אה, לא אמרתי שמישהו מהשמאל ינצח. אני חושב שינצח מועמד ימין שהוא לא גדעון סער, ואני כן חושב שהוא יפסיד כבר בתוך הליכוד.
למי?
סער מאוד חזק בליכוד, עדיין (נבחר פעמיים ברצף במקום הראשון להזכירך), ומהכרותי ליכודניקים הם לא יבחרו אנשים לא מרשימים כמו כץ או ארדן. זה שהוא כביכול בא מבחוץ זה לא דווקא חיסרון.
בליכוד אנשים בוחרים לעצמם מנהיג, ומאוד חשובה להם העטיפה החיצונית, זו לא העבודה שבוחרת ראש מפלגה לקדנציה אחת ונבחרים בה אנשים כמו הרצוג וגבאי.
סער ישב עכשיו 3 שנים בחוץ. אלה היו שנים סוערות מאד, שבהן ראש המפלגה שלו הותקף והוא לא היה שם להגן עליו. בנוסף, לא היה ברור מה הוא מתכוון לעשות והאם בכלל יחזור בעתיד, אז ספק אם היה לו מה להציע למי שהיו אנשיו. הוא צריך לבנות מחדש את מה שלאחרים כבר יש.
חוץ מזה, בשנים האלה, לפחות למראית העין שלי, השתנה הרבה בליכוד. המירירגביזציה לדעתי חזקה הרבה יותר ממה שהייתה, ישראל כץ להערכתי התחזק. ארדן אני לא יודע, הוא לא מראה שום עשייה ולמעשה עשה פדיחות. הייתי מזכיר גם את יולי אדלשטיין אם הוא לא היה כזה צנון חסר כריזמה. בקיצור הנקודה שלי היא שהתדמית של סער כאיש עם הדר ביתרי ופאסון - ספק אם משחקת לטובתו עכשיו.
אני חושב שסער, למרות שהתקשורת ודאי תעטוף אותו ותדחף אותו כי האלטרנטיבות בליכוד נתפסות כיותר גרועות, יחזור לליכוד שונה משעזב, ויגלה שקשה לו הרבה יותר משציפה. אם הוא ירוץ אני חושב שהוא יפסיד.
זה היה ברור מאוד שהוא מתכוון לחזור לפוליטיקה, והוא חזר לזירה לפני תקופה באופן מוחצן ורשמי, הוא מכתת את רגליו בחודשים האחרונים בכל הארץ ופוקד כל שכונה ומופיע בכל במה אפשרית (מה שמאוד עובד אגב ליאיר לפיד), אבל מה שיותר חשוב, הוא מעולם לא עזב את השטח של הליכוד, ובסך הכל לא היה בכנסת פחות מ3 שנים. דווקא לדעתי לזה שהוא בא מבחוץ יש גם יתרון לא קטן, בפרט אחרי שנתניהו יתפטר (אם וכאשר כמובן) ויהיה חוסר סדר.
הליכוד לא השתנה המון בפחות מ3 שנים שהוא לא היה בכנסת, ושוב, בשטח הוא היה תמיד. במציאות הקיימת, אני לא חושב שיש לו מתחרים (כמו שנהוג לומר על נתניהו כיום), המתחרים שלו בליכוד נמצאים הרחק מאחור מבחינת התפיסה שלהם בציבור כמנהיגים ומבחינת העטיפה החיצונית שלהם, לא כי הוא איש כל כך מרשים, אלא כי האחרים מאוד לא, וזה מאוד משמעותי למתפקדי הליכוד.
אני חושב שזה שהוא לא הגן על נתניהו זה יהיה הרבה פחות משמעותי אחרי נפילתו, כבר עכשיו לא מעט שרים מהליכוד נמנעים מלהגן על נתניהו ואני מעריך שזה רק יתחזק ככל שהדברים יתבארו. להזכירך, גם כשהוא היה בכנסת בקדנציה השלישית של נתניהו הוא היה ביחסים עכורים איתו וזה לא ממש הוריד מהפופולריות שלו. כשהוא לקח פסק זמן, לנתניהו הייתה תקופה פחות טובה (אחרי צוק איתן), והוא הקדים את הפריימריז בגלל שהוא חשש שסער יתמודד מולו, ובאותה נקודת זמן סער היה מאוד חזק בשטח גם במירוץ על ההנהגה.
הדבר היחיד לדעתי שיכול לצמצם את הפער שלו מהאחרים זה במידה שאחרי התפטרות נתניהו לא ילכו לבחירות אלא ימנו ח"כ אחר מהליכוד כראש ממשלה זמני, ואז פסק הזמן שהוא לקח יכתברר כטעות הגדולה של הקריירה שלו, כי לתפוס הנהגה בליכוד זה עניין של פעם ב10 שנים...
תופעת ההמירירגביזציה לא חדשה, אבל זה נחמד רק בשביל להשיג מקום טוב בפריימריז לרשימה, זה לא יקדם אף אחד להנהגת הליכוד.