טורניר העתודה (שנתוני 97-98) הביא הרבה רייטינג ועניין, טורניר הנוער (שנתוני 99-2000) משך אליו גם קצת תשומת לב בגלל המטרה לעלות חזרה לדרג א'. עכשיו ניראה מה יהיה עם הקדטים (שנתון 2001).
הטורניר מתחיל היו בפודגוריצה מונטנגרו. ישראל תשחק בבית עם ליטא, סרביה וקרואטיה ותתחיל היום מול קרואטיה בשעה 19:15 (שידור ביוטיוב).
השיטה היא אותה שיטה כמו בעתודה - כל ארבע הנבחרות עולות לשמינית גמר ומשם נוק-אאוט רגיל.
הסגל הישראלי:
http://www.fiba.com/europe/u16/2017/Israel#|tab=rosterכרגיל יש קצת טעויות עם הגבהים - עמית אהרוני בחיים לא 1.85. אולי 1.75 עם עקבים. גם הגארד אריאל דרעי הוא באזור 1.80 ולא 1.90. כל השאר פחות או יותר מדוייק.
המאמן אגב הוא אורן אהרוני, שהוא גם המנהל המקצועי במכבי ת"א ומאמן נוער.
אם בעתודה עוד קשה באמת לנבא לאיזה כיוון תלך קריירה של כל שחקן, אז פה שמדובר בשחקנים בני 16 בוודאי שאי אפשר באמת לדעת מי בסוף יגיע לאיפה. רק לפני כמה ימים התפרסמה כתבה על נבחרת הקדטים של 95, שמתוכה היו בכלל רק שני שחקנים מוכרים וגם הם לא הגיעו רחוק. נזכיר גם ששון דניאל פעם היה מלך הסלים והכוכב של אליפות קדטים והיום איפה הוא.
כבר כתבתי בת'רדים הקודמים שמדובר פה בשנתון הנחשב טוב יותר משנתונים קודמים, אבל זה בעיקר מבחינת פוטנציאל. זאת אומרת שיכול להיות שדווקא באליפות עצמה ה"הישגים" לא יהיו משהו, ואולי אפילו הנבחרת הזו תרד דרג, אבל סיכוי גבוה שהרבה מהסגל הזה יגיעו רחוק בכדורסל הישראלי.
שחקנים מעניינים/בולטים:
דני אבדיה (גארד, 1.98) - הבן של זופר אבדיה. הוא גם אמור כנראה להוביל את הנבחרת ברוב המשחקים, אבל אני בכל מקרה מתמקד יותר בפוטנציאל לעתיד ואין ספק שהוא במקום הראשון מהבחינה הזאת. גארד עם הבנת משחק טובה ויכולת מסירה מעולה ולא סתם משחק בקבוצה שלו (מכבי ת"א) הרבה דק' כרכז לכל דבר. יכול להתפתח לשחקן בשלושת עמדות החוץ. כרגע דיי חלש פיזית ונראה שעוד יש לו הרבה להתפתח ואולי אפילו לגבוהה. לא אתלט על אבל כאמור יש לו עוד להתפתח פיזית והוא כן מאוד זריז, קלעי טוב מאוד מרחוק, שליטה טובה בכדור, מוסר טוב.
חבל שבמקום לשחק מול שחקנים בוגרים יותר בגילאי נוער לפחות (שלא לדבר אולי על ליגה ארצית נגיד) הוא העביר שנה בלהתעלל בבני גילו ובמשחקים היה ניראה אפילו לא ממש מתאמץ לקלוע 30 נק' כל משחק.
רזיאל חיון (פורוורד, 1.94) - אילתי שמשחק באקדמיה בגלבוע מכיתה ח'. היחיד שגם היה בסגל הקדטים בשנה שעברה. אתלט-על בסטנדרטים שלנו, שומר מעולה וקולע שלשות. פוטנציאל להיות שחקן משלים טוב של הגנה ושלשות גם ברמות הגבוהות.
אפק שפיר (גארד, רשום 1.90, לדעתי סביב 1.83) - אין לי מושג מה המקום שלו ברוטציה של הנבחרת, אבל מבחינת פוטנציאל הוא למעלה, בעיקר כי הוא פשוט אתלטי מאוד. מראשון לציון, חודר חזק ואגרסיבי, כרגע קצת בעייתי מבחינת קליעה וקבלת החלטות אבל כאמור עדיין יש לו זמן לשפר.
עמית אהרוני (רכז, 1.70 ניראה לי) - הבן של אורן אהרוני. מקצועית לדעתי אין ספק שיש לו מקום בנבחרת, אבל עדיין קצת מוזר לי שאבא יאמן את הבן שלו בנבחרת ישראל. כאשר מינו את אהרוני כנראה שלא חשבו שעמית יהיה בסגל, כי הוא בשנתון מתחת, אבל כניראה הוחלט שיש לו מה לתרום כבר השנה ואולי גם לצבור ניסיון לשנה הבאה היה שיקול. מזכיר קצת בסגנון המשחק את תמיר בלאט. רכז חכם, קלעי מצוין מבחוץ, מנהיג. פוטנציאל מעניין, במיוחד אם יתפוס גובה כי בסך הכל אבא שלו קרוב ך-1.90 ושני אחים של האמא שני מטר (גור שלף ואורי שלף ז"ל).
יש בסגל רק שחקן אחד של 2 מטר ומעלה (יונתן אטיאס ממכבי, 2.05) אבל יש הרבה גארדים גבוהים ואתלטיים.