ניתוח שטחי ביותר על הסגלים של שתי הקבוצות:
מכבי: גארדים - ג'קסון, קול, קיין, רול, דיברתולומאו. פורוורדים - תומאס, משעור, בולדן, זוסמן. גבוהים - טיוס, כהן, שגב.
ירושלים: גארדים - ג'רלס, דייסון, טימור, יוגב, הלפרין. פורוורדים - קינסי, אליהו, דיי. גבוהים - אומיץ', האוול.
סה"כ אני רואה סגלים ברמה די זהה, עם יתרונות קלים לפה או לשם. לג'רלס שהיה העונה אחד הגארדים היותר טובים באירופה יש יתרון על פייר ג'קסון, עד שיוכח אחרת. את דייסון אני לא אוהב כ"כ אבל לשמור הוא יודע היטב וגם יכולות התקפיות יש לו, ואני משוכנע שהוא עולה על רול שהדיבור עליו הוא שהוא לא יודע לשמוע. קול מאזן את התמונה, אבל הוא סימן שאלה לא קטן וקשה מאוד לצפות איך הוא ישתלב בסגנון של מכבי, יחד עם ג'קסון, ובנוסף קיימת עננה מסויימת לגביי המצב הבריאותי שלו. יוגב וטימור עדיפים לדעתי (ונכון להיום) על דיברתולומאו. לסיכום: יתרון קל לירושלים.
פורוורדים: קינסי, חרף השטויות שהוא נוהג לעשות לעתים, הוא שחקן יותר טוב מכל מי שיש למכבי להציע בעמדה 3, בעיקר בזכות יכולות ההגנה הנהדרות שלו והג'אמפ היעיל מחצי מרחק. לוקח אותו בכל יום לפני תומאס שבכל מקום ששיחק הוכיח בעיקר שהוא שחקן שהבינוניות זועקת ממנו. וזה לא שהוא שיחק רק בקבוצות צמרת עמוקות בהן קשה להתבלט, אלא גם בקבוצות כמו נאנטר התקשה להראות שהוא יותר מאשר שחקן בינוני. הרושם שלי הוא שבכל רמה שהוא ישחק בה הוא לא יהיה שחקן מוביל אלא משלים. משעור אחלה שחקן, לוקח כיום לפני אליהו, אבל לא בפער גדול. הוא אמנם ריבאונדר ענק אבל אליהו שחקן חכם ואיכותי יותר התקפית. דיי פצצת כישרון והיה מדהים בליגה האיטלקית לפני שתי עונות, וגם בעונה שעברה בגלא הראה לעתים ניצוצות של פוטנציאל לכוכב. את בולדן אני לא מכיר בכלל, מעולם לא שמעתי עליו. יכול להיות שהוא בהחלט יתגלה כשחקן ענק, אבל נכון לעכשיו עומדת מאחוריו עונה לא מרשימה במיוחד מבחינה סטטיסטית בליגה די חלשה ובקבוצה ברמה של גליל עליון, במקרה הטוב. יפתיע אותי מאוד אם יהיה לו אימפקט משמעותי העונה. נלך על שוויון בעמדות, רק בגלל האפסייד שכולם מדברים עליו. לסיכום: יתרון קל לירושלים.
גבוהים: טיוס ככל הנראה טוב מהאוול ומאומיץ', אך האפסייד שלו כמעט ולא קיים והוא לא יותר מחוסם מעולה שבהתקפה בעיקר מטביע. שום מוב, שום כישרון התקפי. אך בכל זאת, יש לו קבלות ברמות של היורוליג ולכן היתרון במקרה הזה הוא שלו. אפילו יתרון מובהק (שוב, בגלל הקבלות). חוץ ממנו אין למכבי כלום, אך אני מניח שהם עוד יצרפו גבוה נוסף. להאוול ולאומיץ' מן העבר השני יש הרבה יותר אפסייד, ומבחינת יכולת נטו אני ממש לא חושב שטיוס עולה עליהם בצורה מובהקת. לסיכום: יתרון למכבי, בכפוף לכך שיביאו עוד גבוה משמעותי.
|