-adi- כתב:
צוד כתב:
עוד לפני שאמצא לך את הפסיקה הרלוונטית, כבר עכשיו הטיעון שלך סובל מכשל של טיעון מעגלי.
כי ע"פ השיטה הזו, כל פסיקה של בג"ץ היא בהכרח צודקת, כי עובדה שבג"ץ פסק ככה. ואם רוצים אפשר לשנות את החוק.
מחר בג"ץ יחליט שמכבי ת"א צריכה להתחיל כל משחק במינוס 20 נקודות (פסיקה מבורכת לכשעצמה) על בסיס חוק הצהרונים של כחלון ואתה תגיד "הנה, זה מעוגן בחוק, אפילו בג"ץ קבע. אם רוצים - שישנו את החוק".
הסיפור של טלי חטואל ובנותיה הי"ד הוא מקרה קלאסי ולכן הוא זכור בציבור (לפחות בזה שאני מסתובב בו) גם אחרי 15 שנה, בין השאר כי הבתים הללו זכו לכינוי שיכוני בג"ץ עוד לפני הרצח.
בפועל, זו בדיוק הטענה נגד בג"ץ (ולא כמו שאתה אומר, שהוא מתערב בפעילות הכנסת דווקא, אלא) שהוא לא מכיר בעקרון הפרדת הרשויות.
צה"ל בא ואמר: חברים, על מנת להגן על ציר כיסופים אני לא יכול להשאיר פה את הבתים הללו.
זו החלטה בטחונית נטו, וצה"ל הוא הגוף המוסמך לקבל אותה.
בג"ץ יכול להורות על פיצויים נגיד, או משהו כזה, בטח ובטח שאסור לו להורות להשאיר את הבתים על עומדם. זו לא סמכותו.
אבל בג"ץ ציפצף, הבתים נשארו, והרוצח רצח.
עכשיו תבוא ותגיד "אז מה הבעיה? תחזירו את הג"ץ למימדיו הטבעיים, אתם בשלטון כבר 4308940938 שנה".
נכון, אבל צריך למהלך כזה הסכמה ציבורית, וצודק אבימאל (נדיר שאני מסכים איתו) שהסכמה כזו מבשילה לאט לאט. לוקח זמן, אבל זה הכיוון.
צא וראה איזו זעקה קמה (שוב אני אזכיר) כשרת המשפטים (הממונה על בג"ץ!) ביקשה דיון (דיון!) בשיטת הסניוריטי (ההזויה לכשעצמה), וכל זה תוך הבהרה שלא מדובר חלילה על מינוי הנשיאה הקרובה, אלא רק דיון בשיטה לעתיד לבוא.
בסדר, לוקח זמן, אבל בעז"ה נגיע לשם.
עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.
על זה כבר כתב תומר:
תומר כתב:
נו, מה קרה.
בוא ופרוט לי בבקשה איזו מהומה גרר כאן השינוי המוצע הזה.
אייטם בתוכנית של רזי ברקאי? טור של ברנע? מה קרה?
אתה יכול לספר לי על נזק שאשכרה נגרם לאיילת שקד כתוצאה מהעניין הזה?
וזה עוד תהליך שלכאורה נוגע ישירות לבית המשפט ומוסדותיו. נראה לך שאם חברי כנסת היו מציעים לשנות את חוק כבוד יסוד האדם וחרותו (שהוא אפילו לא משוריין) ונניח להרחיב את פסקת ההגבלה הייתה קמה מהומה כזו? הייתה קמה מהומה בכלל? לי נראה שלא.
דעתי היא שעם כל ההתלהמויות של האורנחזנים ומוטיוגבים, נוח להם מאוד למחוקקים לעשות שימוש בבית המשפט העליון ככיסוי לערוותם ולשים אותו במוקד כמחסום היחיד שמונע מהם לבצע את מדיניותם. פעם זו הייתה העיתונות, עכשיו זה בתי המשפט. אולי מחר כשחזונו של אבימאל יוגשם ובית המשפט העליון יופשט מסמעכויותיו, יהיו אלה, אני יודע, הפקידים במשרדי האוצר או החוץ המוגנים על ידי התקש"יר ימ"ש (אשכנזים ברובם כמובן) וכשגם אלה יסולקו בוודאי יאשימו את הגיס החמישי שהסתנן אל בין השורות ומרעיל את הבארות.
לליכוד, ולעומד בראשו בפרט, נוח ומשתלם מאוד פוליטית שיהיה את מי להאשים. בג"צ, היועמ"ש, התקשרות, אובאמה, קרי והתקדמנו גם לשב"כ. להערכתי, ככה הוא גם ניצח בבחירות 2015.
סערה ציבורית היא סערה ציבורית. והיא נמדדת, ובכן, באייטמים ברדיו, טורים בעיתון, פוסטים בפייסבוק וכיו"ב.
רק רצח ראש ממשלה נחשב ל"נזק"? ורק סערה ציבורית שגורמת ל"נזק" (יהא הנזק אשר יהא) היא סערה ציבורית?
"חרם" של נשיאת בג"ץ על השרה הממונה זה כלום?
איך אומר האיש מהחתימה שלי? נובמת.
תומר כתב:
דעתי היא שעם כל ההתלהמויות של האורנחזנים ומוטיוגבים, נוח להם מאוד למחוקקים לעשות שימוש בבית המשפט העליון ככיסוי לערוותם ולשים אותו במוקד כמחסום היחיד שמונע מהם לבצע את מדיניותם. פעם זו הייתה העיתונות, עכשיו זה בתי המשפט. אולי מחר כשחזונו של אבימאל יוגשם ובית המשפט העליון יופשט מסמעכויותיו, יהיו אלה, אני יודע, הפקידים במשרדי האוצר או החוץ המוגנים על ידי התקש"יר ימ"ש (אשכנזים ברובם כמובן) וכשגם אלה יסולקו בוודאי יאשימו את הגיס החמישי שהסתנן אל בין השורות ומרעיל את הבארות.
לליכוד, ולעומד בראשו בפרט, נוח ומשתלם מאוד פוליטית שיהיה את מי להאשים. בג"צ, היועמ"ש, התקשרות, אובאמה, קרי והתקדמנו גם לשב"כ. להערכתי, ככה הוא גם ניצח בבחירות 2015.[/quote]
איך אומר האיש מהחתימה שלי? יש קישון שרלוונטי לזה.
(ההוא שצריך לבחור נשיא באמריקה שיהיה שונא ישראל, כדי שהוא יוכל לתמוך ביהודים, בהפוך על הפוך).
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.