עמוס לב כתב:
רונימקרוני כתב:
לדעתי הם מהגדולים שבגדולים אבל אני לא אובייקטיבי ולא אנציקלופדיית כדורסל כמוך וכמו עמוס.
אז נמנעתי מלהציב אותם בטופ כי כאן בפורום תופסים חצי מילה מטיעון של 5 פסקאות מנטפקים אותה ומתעלמים מכל מה שכתבת.
אז ניסיתי להיות זהיר יותר.
אם הייתי כותב שהם הפרונטליין הכי טוב אז היה מתפתח כאן דיון על זה שאני לא מבין ומעריך את קארים וביל ראסל ואולי גם שאק וכו וכו
תסתכל על ממוצעי הפלייאוף של די ג׳יי בין 84-85 ובין 87-88 אלו נתונים של רול פלייר לדעתך?
https://www.basketball-reference.com/pl ... sde01.htmlחוץ מהפלייאוף גם קריירה של:
5
הופעות באולסטאר !!9 פעמים בחמישיית ההגנה
פעמיים אול nba
ונשים לבקשת עמוס את ה-mvp בצד כי הוא היה בסיאטל.
חבל שלא שמת בצד את הבחירות לחמישיות העונה, שכמובן היו בעונות בסיאטל.
יכולת לשים בצד גם 4 הופעות אולסטאר שהיו בשנים שקדמו להגעתו לבוסטון.
בנוגע לחמישיות ההגנה הוא נבחר 4 פעמים במדי בוסטון וכמובן שזה היה חלק מהתפקיד שלו בבוסטון, גארד הגנתי משובח.
רול פלייר יכול להיות בהרבה גוונים וצורות. בעיקרון דניס ג'ונסון לרוב מילא תפקיד מאד מסויים. הוא לא יצר הרבה לעצמו, הוא קלע את הזריקות הפנויות, הוא שלט בקצב המשחק, אבל למשל את המשחק העומד כרכז הוא לא ניהל, אלא אחד בשם לארי בירד. אתה יודע, רול פלייר זה לאו דווקא מילת גנאי. וגם אם לדי.ג'יי היה פלייאוף אחד מדהים, זה עדיין פלייאוף אחד ולא מייצג את התקופה שלו בבוסטון.
כל הויכוח החל מזה שהשווית את קיירי לרכזי עבר של בוסטון. אז בניגוד לשאר השמות (וגם טייני די איתו באותה סירה) די.ג'יי לא היה שחקן מוביל. קיירי אירווינג יהיה שחקן מוביל, הפנים של המועדון. לגבי המיקום שלו ברשימה זה כמובן ספקולציות שאי אפשר לנבא. פול פירס עד 2008 היה הפנים של הסלטיקס, שחקן נהדר, מהטובים בליגה בשנים שהוא שיחק, אבל לא איזה אגדת בוסטון שעומדת בנשימה אחת עם אגדות העבר. האליפות של 2008 והשנים עם הביג 3 הפכו אותו לאחת מאגדות בוסטון הגדולות ביותר. אם קיירי ימלא את הפוטנציאל הגדול שלו, אבל הסלטיקס לא יהיו מספיק טובים בשביל להתמודד על האליפות, אז המעמד שלו יהיה לחלוטין שונה מזה שיהיה אם הוא יזכה באליפות. אם אתה רוצה מיקומים, אז ללא מאבק על האליפות הוא ייזכר מתחת לדי.ג'יי ולדעתי גם ג'ו ג'ו וייט (אחד האנדרייטד בהיסטוריה של הסלטיקס) בלוול של אייזיאה. אליפות תקפיץ אותו למקום מתחת לקוזי.
סתם לניטפוק, עוד אנדרייטד גדול היה ג'יימס אדוארדס, שבעונת האליפות השנייה היה שחקן חמישיה ושחקן משמעותי מג'ון סאלי. אם אתה סופר את רודמן, שבילה את חלק גדול מהדקות שלו בשנות האליפות בכלל בעמדה מספר 3, אז תכניס גם את מרק אגווייר. בהחלט פרונט ליין מהטובים בהיסטוריה, אבל לא בכיוון של הסלטיקס הגדולים, שדווקא עליהם יש קונצנזוס שהם הפרונט ליין הטוב בהיסטוריה, בטח בנק' הזמן עד שנות האלפיים.
כל הויכוח הזה החל מזה שאני השוויתי את קיירי לרכזי עבר?
אתה צוחק?
תעבור למעלה ותרענן את הזיכרון שלך...
גימל עשה את ההשוואה לא אני.
אתה הגבת להשוואה של גימל וציינת שהבדל מהותי ביניהם הוא שדי ג׳יי היה רול פלייר וקיירי הוא ממש לא רול פלייר.
אני חשבתי שההגדרה שלו כרול פלייר עושה עוול לשחקן גדול שויתר על ההנהגה לטובת בירד, אחד מהגדולים בכל הזמנים אבל זה לא אומר שהתרומה שלו
היא של שחקנים שאנחנו בדרך כלל רואים כרול פליירס כמו רון הארפר,טריסטן תומפסון או ג׳ון פקסון שחקני משנה במכונה של אלופות.
הוא היה כוכב שבא לקבוצת כוכבים והסכים לוותר על אופציה ראשונה בהתקפה אבל ממש לא היה אופציה אחרונה בחמישיה.
תעבור על נתוני הפלייאוף שלו ב- 84-85, 85-86 ו-86-87 גם שם היתה לו תרומה הרבה מעבר לרול פלייר אבל זה ויכוח עקר.
אתה התווכחת עם מה שגימל כתב ולא עם מה שאני כתבתי.
גם הניטפוק האחרון שלך היה די מיותר כי מה שאני כתבתי זה ״
בצד ההגנתי״ שהפרונטליין של הבד בויז מבחינה הגנתית היה מהגדולים בהיסטוריה ולא בשני צידי המגרש אבל גם מזה התעלמת...