סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא

בית הדין לערעורים
יזכה 0%  0%  [ 0 ]
יקל 19%  19%  [ 3 ]
יותיר על כנו 56%  56%  [ 9 ]
יחמיר 25%  25%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 16
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 1:36 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הולכים ונהיים דומים לשכנינו.
גם הם אוספים כסף עבור משפחות "גיבורים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 1:45 pm 
Junior

נכון, יש המון במשותף. שני הצדדים גם נושמים אוויר, זקוקים למים ולמזון ואוהבים לעשות סקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 1:51 pm 
Junior

ההבדל היחיד שלרוצחים/גיבורים שלהם יש מימון ממשלתי ואצלמו זה עדיין פרטי אבל אל דאגה, עוד כמה מנדטים לבנט ולליכוד וגם לשם אולי נגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 1:59 pm 
Junior

הבדל נוסף הוא ששם מדובר ברוצחים ששוחטים תינוקות ונשים במיטתם, ופה מדובר באדם שהרג (גם אם תוך סטייה מהסו קולד "טוהר הנשק של צה"ל") מחבל שבשמחה היה מוכן למות מוות קדושים לאחר ששחט אחד (או שניים או שלושה וכו') מהמתוארים לעיל.
לא גיבור בשום אופן (כמו שטייסים שמורידים מחבלים מהאוויר רחוקים מלהיות גיבורים), אבל גם לא ראוי לענישה פלילית במדינה בה דעת הקהל נוטה בצורה ברורה לכך שחייהם של מחבלים אינם שקולים אפילו לבהמות במשחטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 2:02 pm 
מנהל פורום

ברור שיש הרבה הבדלים. אבל צדק לאומית שכתב שלאט לאט ההבדלים קטנים יותר ויותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 2:05 pm 
Junior

להתאמץ למצוא קווי דימיון בין שני מקרים בעלי זיקה קלושה זו חכמה מאוד קטנה. תשאלו את אלה שטוענים שישראל מזכירה את צפון קוריאה.

ולענייננו - לא ראיתי שנערך מבצע מגבית דומה עבור רוצחי אבו חדיר, כך שההבדלים עצומים בהחלט, אלא אם כן אתם באמת רוצים לעשות מעצמכם צחוק (במיוחד לאומית שלגישתו ההבדל היחיד הוא בתמיכה של השלטון) ולטעון שלרצוח ילדים במיטתם שקול להרג של מחבל (מנוטרל או לא). בדיוק כמו שרצח של אשה זקנה במהלך שוד לא שקול, בעיקר מבחינה מוסרית, לאדם שלקח את החוק לידיים ורצח את האיש שאנס את הבת שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 3:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

המחבל שעזריה הרג רצח ילדים במיטתם? אאז"נ הוא פצע חייל ואפילו לא הרג אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 3:24 pm 
Junior

לאומית כתב:
ההבדל היחיד שלרוצחים/גיבורים שלהם יש מימון ממשלתי ואצלמו זה עדיין פרטי אבל אל דאגה, עוד כמה מנדטים לבנט ולליכוד וגם לשם אולי נגיע.

אז בבקשה -
https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.4051037

אז זה עדיין לא מימון ממשלתי פר-אקסלנס, אבל זה גם לא בדיוק "עדיין פרטי".

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 3:30 pm 
Junior

סיר צ'ארלס,
לא טענתי זאת.
לאומית טען שכבר אין הבדלים בינינו לבין הערבים זולת התמיכה השלטונית במבצעי הרצח/הרג. אז הראיתי שאין שום סימטריה בין תשלום לשוחטי ילדים במיטתם ובין אדם שהרג מחבל.

אך בעצם מה זה בדיוק משנה? גם אם היה מדובר במחבל מחלמיש, דעתכם היתה נחרצת נגד הריגתו כשהוא "מנוטרל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 3:34 pm 
Junior

Chauncey כתב:
לאומית כתב:

אז בבקשה -
https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.4051037

אז זה עדיין לא מימון ממשלתי פר-אקסלנס, אבל זה גם לא בדיוק "עדיין פרטי".

מודה שזו הפעם הראשונה ששמעתי על זה. אבל עדיין זה מייצג את השוליים.
אה, וזו עמותה פרטית עד כמה שידוע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 5:09 pm 
Junior

וואו זה פייק ניוז מדרגה ראשונה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 4:34 am 
Sophomore

בעצם, אם עבד אל-פתח אל שריף לא היה פותח את הדלת, אלאור אזריה לא היה יכול לירות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 11:12 am 
Junior

זה כן אני כתב:
גיבורים מהסוג שתיארת לא זקוקים לתרומות לשיקום חייהם (וזאת מבלי לגרוע מכך שאם מישהו ירים את הכפפה בעניין אני אהיה שמח בשבילם), אלאור כן.
יש המון מקרים, שלא קרביים שפועלים לפי הנהלים ועדיין סובלים מפוסט טראומה מזה שפגעו באנשים אשמים או חפים מפשע.
חלקם אפילו שוברים שתיקה.

זה כן אני כתב:
אך בעצם מה זה בדיוק משנה? גם אם היה מדובר במחבל מחלמיש, דעתכם היתה נחרצת נגד הריגתו כשהוא "מנוטרל".
נכון.
בהמשך לתגובה למעלה, לא הייתי מתנגד לעונש מוות למחבלים.
אבל פה יש דוגמה ללוחם שבעצמו לא רצה ללחוץ על ההדק להריגת המחבל ויש כאלה בציבור שנזפו בו על זה, עד כדי כך שאמא שלו הרגישה צורך לגונן על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 11:48 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
הבדל נוסף הוא ששם מדובר ברוצחים ששוחטים תינוקות ונשים במיטתם, ופה מדובר באדם שהרג (גם אם תוך סטייה מהסו קולד "טוהר הנשק של צה"ל") מחבל שבשמחה היה מוכן למות מוות קדושים לאחר ששחט אחד (או שניים או שלושה וכו') מהמתוארים לעיל.
לא גיבור בשום אופן (כמו שטייסים שמורידים מחבלים מהאוויר רחוקים מלהיות גיבורים), אבל גם לא ראוי לענישה פלילית במדינה בה דעת הקהל נוטה בצורה ברורה לכך שחייהם של מחבלים אינם שקולים אפילו לבהמות במשחטה.

אז למה כששקולניק עשה את אותו הדבר בדיוק הוא קיבל מאסר עולם , וחוץ מכמה כהניסטים אף אחד לא התמרמר ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:21 pm 
Hall of Famer

אני מניח שבהחלט היו כאלו שהתמרמרו על שקולניק, רק שזה הרבה לפני עידן הרשתות החברתיות וכו'.
אני זוכר שהייתה לאמא שלי חברה טובה, דתייה לאומית, ואני זוכר ויכוח ער אצלנו בבית בינה לבין אבא שלי על המקרה של שקולניק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:23 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אני מניח שבהחלט היו כאלו שהתמרמרו על שקולניק, רק שזה הרבה לפני עידן הרשתות החברתיות וכו'.
אני זוכר שהייתה לאמא שלי חברה טובה, דתייה לאומית, ואני זוכר ויכוח ער אצלנו בבית בינה לבין אבא שלי על המקרה של שקולניק...

מה אמרו אז חברי הכנסת בנושא? אפשר היה להשוות את תגובות נבחרי הציבור של אז לעומת חבורת האפסים שנמצאת היום בכנסת ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
היו אז חברי כנסת שהגנו עליו כמו יוסף בא גד ומיכאל קליינר, אבל צריך לנבור בארכיונים יותר בשביל זה ובטח יש עוד דוגמאות. אני זוכר שהיה נפוץ אז סטיקר למכוניות "כולנו יורם שקולניק".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:39 pm 
Hall of Famer

בוא נגיד ככה - לא היו חברי כנסת מהליכוד שיצאו לטובתו , כמו שקורה בהמוניהם במקרה של עזריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:44 pm 
Junior

עופר, אם מקרה שקולניק היה מתרחש בימינו אני בטוח ב-10000% שדעת הקהל היתה דומה לזו שבמקרה של אלאור אזריה. יתרה מכך אני בטוח שדעת הקהל היתה דומה גם באותם ימים, אלא שלא יכולת לדעת זאת בעידן טרום האינטרנט והרשתות החברתיות.
חוץ מזה, אלאור עשה את שעשה בזמן שירותו הצבאי, וזה גם נותן לו נקודות זכות רבות אצל דעת הקהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:49 pm 
Senior

זה כן אני כתב:
... לא ראוי לענישה פלילית במדינה בה דעת הקהל נוטה בצורה ברורה לכך שחייהם של מחבלים אינם שקולים אפילו לבהמות במשחטה.

פרייסלס (אם כי הבדיחה עלינו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:49 pm 
Junior

idansha כתב:
זה כן אני כתב:
גיבורים מהסוג שתיארת לא זקוקים לתרומות לשיקום חייהם (וזאת מבלי לגרוע מכך שאם מישהו ירים את הכפפה בעניין אני אהיה שמח בשבילם), אלאור כן.
יש המון מקרים, שלא קרביים שפועלים לפי הנהלים ועדיין סובלים מפוסט טראומה מזה שפגעו באנשים אשמים או חפים מפשע.
חלקם אפילו שוברים שתיקה

לאלו שסובלים מהלם קרב וכו' יש למי לפנות על מנת לקבל פיצויים (למשל קצין תגמולים של משרד הביטחון), גם אם היחס הוא מחפיר וגם אם נדרש לשם כך מינוי עו"ד. לאלאור, כמי שהורשע בעבירה חמורה אין למי לפנות זולת טוב לבם של חלק מאזרחי המדינה.

ובלי קשר, מפליא אותי כיצד עוד לא ראינו אחד מבין שוברי השתיקה למינהם שמועמד לדין פלילי, לאור העובדה שהם מודים מרצונם החופשי וללא כל הפעלת לחץ, שביצעו עבירות פליליות (ומפורטות היטב) נגד האוכלוסייה הערבית בשטחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:54 pm 
Junior

תומר כתב:
זה כן אני כתב:
... לא ראוי לענישה פלילית במדינה בה דעת הקהל נוטה בצורה ברורה לכך שחייהם של מחבלים אינם שקולים אפילו לבהמות במשחטה.

אבל זו האמת לאמיתה (ואגב, זה שתשקיע בכתיבת חצי משפט מלגלג לא יגרום לך להיראות אדם חכם יותר).
חייו של מחבל שקולים לקליפת השום במדינת ישראל. אגב, לא רק בדעת הקהל אלא גם בפסיקה. אחרת תסביר את העונש המגוחך בטירוף אותו קיבל אלאור בגין הרשעה כ"כ חד משמעית ובעבירה כ"כ חמורה. עוד תסביר כיצד אנשי ציבור רבים, בהם גם שלי יחימוביץ' מהשמאל, קראו לחון אותו מהעונש המגוחך שקיבל.
ושוב, מדובר בפאקינג הרשעה בעבירת הריגה (עבירה שעונשה 20 שנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 12:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עופר האדום כתב:
בוא נגיד ככה - לא היו חברי כנסת מהליכוד שיצאו לטובתו , כמו שקורה בהמוניהם במקרה של עזריה.

מיכאל קליינר היה בליכוד, ולגבי "בהמוניהם" או שלא - כיוון שאין ארכיונים אלקטרונים בנושא כמו היום, צריך לחטט בארכיונים כתובים. אי אפשר לקבוע את זה בלי זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 1:17 pm 
Senior

זה כן אני כתב:
תומר כתב:
זה כן אני כתב:

אבל זו האמת לאמיתה (ואגב, זה שתשקיע בכתיבת חצי משפט מלגלג לא יגרום לך להיראות אדם חכם יותר).
חייו של מחבל שקולים לקליפת השום במדינת ישראל. אגב, לא רק בדעת הקהל אלא גם בפסיקה. אחרת תסביר את העונש המגוחך בטירוף אותו קיבל אלאור בגין הרשעה כ"כ חד משמעית ובעבירה כ"כ חמורה. עוד תסביר כיצד אנשי ציבור רבים, בהם גם שלי יחימוביץ' מהשמאל, קראו לחון אותו מהעונש המגוחך שקיבל.
ושוב, מדובר בפאקינג הרשעה בעבירת הריגה (עבירה שעונשה 20 שנה).

אם משהו שאני כותב גרם לך להאמין שאני רוצה להיראות אדם חכם יותר, אני נאלץ להודות במבוכה שאיפה שהוא כשלתי להסביר את עצמי.

כדי לפרט - הקישור שאתה עושה בין מערכת הענישה לדעת הקהל הוא במקרה הטוב בדיחה (כאמור - על חשבוננו).
לגבי הפסיקה, מציע לך לקרוא אותה לפני שאתה מתבטא בבטחון כל כך גדול על השיקולים לחומרת או קלות העונש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 1:27 pm 
Junior

אז אולי פשוט כדאי לפרט מלכתחילה ולחסוך מאיתנו חצי ליינרים מזלזלים שלא תורמים דבר.

וכן, לדעת הקהל ולנורמות החברתיות הנהוגות יש השפעה גדולה על חקיקת חוקים, הגדרת מעשים פליליים וכו'. לא חסרות דוגמאות, אם תרצה אפרט לך כמה.

וגם אם תקרא את הפסיקה מראשיתה ועד סופה ואז מסופה ועד ראשיתה, לא תמצא מקרה אחד בו אדם שהורשע בצורה כ"כ מוחלטת (עד שהיו דעות בפסה"ד שמדובר בכלל ברצח) בעבירה כ"כ חמורה, קיבל עונש כ"כ מגוחך. שום שיקול לקולא לא יכול להסתיר את העובדה הזאת, פרט לכך שכולם מבינים שבסופו של דבר הוא הרג מחבל, דבר שהדעת יכולה לספוג בשקט בלי נקיטת אמצעים מהותיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Hacohen, ציפה דריפה אלמדלסי ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: