סאבוניס כתב:
לא שחקן שאפשר לבנות עליו, אבל זה גם לא מופרך. כריס קיימן שיחק בנבחרת גרמניה בזמנו. הוא היה אז שחקן נבא ועד כמה שידוע לי לא היו שום עסקאות מתחת לשולחן איתו. לואל דנג שיחק בבריטניה כמה קמפיינים למרות שלא בדיוק גדל שם כל השנים. כנ"ל איבקה בספרד או נואה בצרפת, שלא לדבר על כל האמריקאים שכל נבחרת אירופאית מוצאת לעצמה היום, ולא לכולם יש אינטרס ברור ומה להרוויח מזה. יש כמובן גם דוגמאות הפוכות, אבל זה רק מראה שקשה לדעת.
מעבר לזה, סקירה מצויינת ומעמיקה של החציל. מסכים עם רובה, כולל לגבי בלאט, שכידוע אני מחזיק ממנו יותר מאחרים פה. לא בטוח שיצליח להגיע לרמות הגבוהות, אבל לא הייתי ממהר "טו רייט הים אוף" כי שי לו כמה תכונות שאי אפשר ללמד ויכולות לעשות ממנו מין אייזיה תומאס או סטיב נאש אירופאי (לא אותו סוג של שחקן או רמת כישרון כמובן, אבל כן סיפור של פרופיל פיזי שלכאורה חסר סיכוי, אבל בתנאים מסויימים יכול לפרוץ ולהצליח).
ואם מסתכלים קצת מעבר לארבע שנים, אז יש גם את אבדיה וחיון, כך שבהחלט ניתן גם להבין את האופטימיות הזהירה של החתול. יחד עם זוסמן, ליף בפוטנציה ואולי עוד כמה שיפרצו כמו קופרברג, זו יכולה להיות נבחרת ברמה אירופאית בינונית תוך 6-8 שנים, ולא ליפול לתחתיות של היבשת. וגם אם לא, תמיד יש את נבחרת הכדורגל שתגרום לכדורסל להיראות טוב...
מכל השחקנים שציינת מעלה היחיד שזה באמת אולי מקרה דומה זה קיימן. לא יודע מה היה בזמנו האינטרס שלו. אולי שכנוע של נוביצקי, אולי משהו אחר, אבל אני בספק אם זה מתוך פטריוטיות. בעצם גם נואה בצרפת, אבל כמה כבר הוא באמת שיחק עם צרפת?
דנג באמת בילה חלק גדול מהילדות באנגליה וגם התחיל לשחק שם כדורסל. איבקה קיבל אזרחות ספרדית בתור שחקן כדורסל ובנוסף מחשיב את ספרד כמדינת ה"בית" שלו.
כל זה לא אומר שליף לא ירצה מתישהו בעתיד לשחקן בנבחרת ישראל, אבל שוב כאמור זה לא משהו שהייתי בונה עליו.