סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 492 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 10:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ניצני הפירוד בספרד (קטלוניה ואולי גם חבל הבסקים) עשויים לבשר על תוספת של עוד נבחרת או שתיים חזקות לרוסטר של אליפות אירופה. ונוסף גם הוא על שונאינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 10:15 pm 
Sophomore

מבלי לקרוא את כל ההודעות בפוסט, ראיתי שהועלה עכשיו השם של ליף, לפני זה של איגור קולשוב.
לפני זה רצו מלא האשמות כלפי אדלשטיין

במקום לחשוב על איזה "חוצניק" שיגיע ויעשה משהו עם הנבחרת או לחפש מה אדלשטיין לא עשה טוב,
הגיע הזמן לדיון רציני ומעמיק - מדוע תכלס השחקנים שהם תוצרת מקומית, הרבה פחות טובים
ממרבית שחקני מדינות כדורסל האחרות באירופה (החל מספרד וצרפת, ועד לאוקראינה ולטביה).

משהו דפוק בנוער לגמרי.

ראיתי את זה גם בעתודה -
זוסמן במקרה הכי אופטימי שיש יגיע רק למצב של "טל בורשטיין לעניים" (ויש לקחת בחשבון שבורשטיין עצמו לא היה קרוב להיות כוכב בקנה מידה אירופאי).
ואולי בלאט וקופרברג יהיו בנבחרת (אשכרה לא ברור איך הנבחרת שלנו תראה עוד 5 שנים).

אני לא חושב שמאמן אחר היה מוציא מהנבחרת הזו הרבה יותר.

למה זה נראה ככה?
למה לא צומחים פה שחקנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 11:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סאבוניס כתב:
שלא לדבר על כל האמריקאים שכל נבחרת אירופאית מוצאת לעצמה היום, ולא לכולם יש אינטרס ברור ומה להרוויח מזה.

מה לא ברור באינטרס שלהם?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 11:58 pm 
Hall of Famer

אגיב להודעה המעניינת מאוד של ה"חציל" :
תפיסתית אני מסכים איתו

אבל כל נושא ה"הצערה" זה מיתוס אדיר בספורט שלנו בכדי לקבל נקודות זכות בציבור הרחב ובעיתונות. בכדורגל כל שנתיים באמצע הקמפיין מכריזים על הצערה, ובסוף עדיין בניון, טב"ח הבלם ושות' דומיננטיים בנבחרת. מכריזים שעומרי גלזר הוא שוער העתיד שלנו, ואחרי 4 ימים נותנים להרוש לפתוח במקומו ומהללים אותו שהנה מצאנו סוף סוף שוער ברמה גבוהה (עד למשחק מול ספרד בו יחטוף כמה גולים באשמתו...).

בפועל הרי מיהם כמה מהמועמדים הסבירים להיכנס בפעם הראשונה לסגל?
עמית שימחון בן ה-28 , משעור 26 , ג'ייק כהן 27 (נניח אם האוול לא יהיה תמיד זמין עקב המשימות והעומס של ירושלים), ולא שלהכניס שחקנים בני 23-24 (כמו מנקו וגינת) בפעם הראשונה בתור שחקנים משלימים זו איזו בשורה ענקית.

כל הדיבורים על קולשוב , זוסמן , קופרברג , אבדיה , יניב סולמון ושות' - הם ממש מוקדמים.
בואו נראה את כל הנ"ל בכלל נותנים אפילו כמה דקות אמיתיות במשחק בליגת העל הלא מדהימה שלנו (לטעמי ולצערי-סביר שמרביתם לא יזכו אפילו לזה, ולא בהכרח רק בשנה הקרובה...), ורק אז ניתן להם קרדיט ובמה בנבחרת. מי בכלל אמר שהם יכולים באופן בסיסי להתמודד עם סייז ופיזיות של שחקני בוגרים?!

אני הייתי רואה במוקדמות הקרובות כסוג של טורניר "אוניברסיאדה/אולימפית משודרג", באמת שאין הכרח להשיג תוצאות כאן ועכשיו, ובכל מקרה היריבות גם כן רחוקות מלהיות מאיימות בפני עצמן- עם שחקני יורוקאפ ומטה לכל היותר.

לכן , הייתי הולך בחודשים הקרובים על משהו כמו :
מקל , זיו
טימור , דאוסן
מנקו , שמחון
בלייזר , גינת
האוול , זלמנסון , בן אלטיט

זה הבסיס , השאר (עוד 2-3 שחקנים , כתלות כמובן גם בפציעות של הנ"ל) זה שחקנים שמפגינים נקודתית כושר טוב בליגה.

אגב , כולם זורקים את 2021 כמטרה , אבל בואו נראה שאנחנו בכלל עולים לטורניר הזה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 12:27 am 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
לא שחקן שאפשר לבנות עליו, אבל זה גם לא מופרך. כריס קיימן שיחק בנבחרת גרמניה בזמנו. הוא היה אז שחקן נבא ועד כמה שידוע לי לא היו שום עסקאות מתחת לשולחן איתו. לואל דנג שיחק בבריטניה כמה קמפיינים למרות שלא בדיוק גדל שם כל השנים. כנ"ל איבקה בספרד או נואה בצרפת, שלא לדבר על כל האמריקאים שכל נבחרת אירופאית מוצאת לעצמה היום, ולא לכולם יש אינטרס ברור ומה להרוויח מזה. יש כמובן גם דוגמאות הפוכות, אבל זה רק מראה שקשה לדעת.

מעבר לזה, סקירה מצויינת ומעמיקה של החציל. מסכים עם רובה, כולל לגבי בלאט, שכידוע אני מחזיק ממנו יותר מאחרים פה. לא בטוח שיצליח להגיע לרמות הגבוהות, אבל לא הייתי ממהר "טו רייט הים אוף" כי שי לו כמה תכונות שאי אפשר ללמד ויכולות לעשות ממנו מין אייזיה תומאס או סטיב נאש אירופאי (לא אותו סוג של שחקן או רמת כישרון כמובן, אבל כן סיפור של פרופיל פיזי שלכאורה חסר סיכוי, אבל בתנאים מסויימים יכול לפרוץ ולהצליח).

ואם מסתכלים קצת מעבר לארבע שנים, אז יש גם את אבדיה וחיון, כך שבהחלט ניתן גם להבין את האופטימיות הזהירה של החתול. יחד עם זוסמן, ליף בפוטנציה ואולי עוד כמה שיפרצו כמו קופרברג, זו יכולה להיות נבחרת ברמה אירופאית בינונית תוך 6-8 שנים, ולא ליפול לתחתיות של היבשת. וגם אם לא, תמיד יש את נבחרת הכדורגל שתגרום לכדורסל להיראות טוב...

מכל השחקנים שציינת מעלה היחיד שזה באמת אולי מקרה דומה זה קיימן. לא יודע מה היה בזמנו האינטרס שלו. אולי שכנוע של נוביצקי, אולי משהו אחר, אבל אני בספק אם זה מתוך פטריוטיות. בעצם גם נואה בצרפת, אבל כמה כבר הוא באמת שיחק עם צרפת?
דנג באמת בילה חלק גדול מהילדות באנגליה וגם התחיל לשחק שם כדורסל. איבקה קיבל אזרחות ספרדית בתור שחקן כדורסל ובנוסף מחשיב את ספרד כמדינת ה"בית" שלו.
כל זה לא אומר שליף לא ירצה מתישהו בעתיד לשחקן בנבחרת ישראל, אבל שוב כאמור זה לא משהו שהייתי בונה עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 12:39 am 
מנהל פורום

ובכלל בהקשר להודעה של חציל וכל הדיון שהתפתח פה:

שחקנים בקדטים - אני בעצמי השתפכתי לא מעט על חיון ואבדיה, אבל זה עוד כל כך מוקדם. בתיאוריה אבדיה בהחלט יכול להפוך לשחקן מיוחד מאוד, שאפילו קשה לי למצוא לו השוואה ישראלית, וחיון יכול להיות סוג של מתן נאור. אבל זה עוד מוקדם. יש שחקנים שסומנו בגילאי 16 והיום כשהם היו אמורים להיות בשיא הקריירה וכביכול להוביל את הנבחרת אף אחד בכלל לא מכיר אותם.

ארצי - בכדורסל כפי שהוא משוחק היום והמגמה שהוא הולך אליה, ארצי בחיים לא יהיה סמול-פורוורד. כלומר לא רואה מצב שהוא משחק כשחקן כנף לצד עוד שני "גבוהים". הוא 4 שיתן לך האסל, אולי קליעה ביום טוב. שחקן לנבחרת בוגרת? לא בטוח בכלל שהוא יתברג כשחקן רוטציה בליגת העל.

קופרברג - להיות בנבחרת בקמפיין הבא?! קודם שיקבל דק' במשחק אחד או שניים בליגת העל שלא בגארבג'-טיים!

עכשיו אני בעד הצערה. אני חושב שישראל לוקה מאוד בחשיבה לטווח הרחוק, ב"לראות את התמונה הגדולה", לא רק בכדורסל, בהכל. זה אבל מאוד בולט בחינוך ובספורט.
אם יש לי שחקן בן 30 שהרבה יותר טוב בוודאות משחקן צעיר בן 20, אז ברור שלוקחים את השחקן בן ה-30. אבל אני חושב שאם השחקן בן ה-30 יותר טוב, אך לא בהרבה, אז חייבים לקחת את השחקן הצעיר.
הרבה פעמים נכתב הטיעון: "למה לקחת את קלושוב/זיו/זוסמן? מה הם כבר הוכיחו? מי אמר שהם יותר טובים משחקנים מוכחים כמו אוחיון או פניני?"
מישהו נתן להם הזדמנות להוכיח את עצמם??? הרבה שחקנים שהתמודדו הקיץ האחרון מול זוסמן, בלאט וחבריהם ישחקו עוד שנתיים בנבחרות הבוגרות במדינות שלהם, ולא בגלל שהם יותר טובים.
עם ה"תרומה" של הלפרין באליפות, לא עדיף היה כבר שיהיה שם קולשוב? אפילו שסתם יצבור קצת ניסיון במקום להסתובב במזרח ולשחק מול סטודנטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 1:09 am 
Junior

לחכות שהשחקנים יקבלו דק' בליגת העל/לאומית זה בדיוק הבעיה. כדי ששחקנים יקבלו הזדמנויות צריך לתת להם אותם. כל אחד שרוצה לפתח שחקן צריך להשקיע בו. ולהשקיע משמעו לתת לו לעשות טעויות ולהפסיד לפעמים משחקים.
אם קבוצה מקצועית עושה את הצעד הזה מבחינה אסטרטגית כדי לפתח לעצמה שחקנים זה נהדר, אבל הנבחרת לא צריכה להיות תלויה בזה.
אין שום דבר רע בזה שנבחרת ישראל בחשיבה ארוכת טווח תחליט שלאחר הבזיון האחרון ומנקודת מבט של חומר השחקנים הדל בכשרון בדור הביניים, היא תחליט לדלג על הדור הזה (למעט מעטים מאוד), ולעבור ישר לדור הצעיר. ואם זה אומר כמה הפסדים, אז שיגידו מראש שזו המטרה, יכינו את הציבור ואת התקשורת ואת השרה, וילכו על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 1:45 am 
Freshman

עופר שלח 3>

ממליץ לכולם לראות יציע העיתונות בהשתתפותו מהלילה. כמה התגעגעתי לרהיטות שלו. מדהים איך בעצם נוכחותו הוא מרים את רמת הדיון והאולפן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 7:38 am 
Junior

נראה לי שכולם מודעים שחיון ואבדיה יכולים להשתבש. אבל בניתוח של כל רמת הכשרונות דווקא הם נראים לי הכי קרובים לבאנקר. כבר בגיל 16 מובילים את קבוצת הגיל שלהם, מידות הגוף כבר מוכנות. שניהם נראים לי עם אופי מיוחד. כל אחד עם התיבול שלו. בהתחבר למה שנכתב פה על לאומי אני אגיד את זה גם על חיון. מאוד מרשים אותי שחקנים שכבר בגילאים האלה מראים poise וקבלת החלטות ברמה הגבוהה ביותר. שקלע כמו חיון יבחר יבחר כמעט רק זריקות טובות במהלך הטורניר, מראה שהילד מבושל יפה. זה דבר נדיר.

אני לא בטוח לגבי ההשוואה למתן נאור.

מצטרף למה שודים כתב על קולשוב. היה מדגם יפה מאוד של משחקי אולימפית הקיץ והוא נראה לי לפחות ברמה של גינת,מנקו ושות. ושוב מזכיר כמו תקליט שבור את יכולת הקליעה שלו מבחוץ וכזאת שהוא מפגין תוך כדי תנועה. שחקן אחד לפחות עם התכונה הזו שלא מפחד לזרוק [ואי אפשר לסמוך על בר טימור] צריך להיות בקמפיין הקרוב. אני מציע לראות משחק או שניים לפני שמתפלאים ומחווים דעה.

ובהתייחס לפסקה הראשונה. poise זה הדבר שהכי חסר ליפתח זיו ולא קליעה מבחוץ. הוא יכול להתפתח לשחקן מהדרגה הראשונה גם עם שלושים אחוז מחוץ לקשת. עדיין הוא לא מצא מקום אחד נוח במגרש. הוא מסוגל לעשות קצת מהכל. אם יפתח משחק חצי מרחק עקבי[הוא הראה לפרקים באשדוד יכולת לעצור ולעלות לחצי מרחק] אם הוא יתקוף את הסל באפקטיביות עם שילוב המהירות + אתלטיות שלו. לדעתי הוא יגיע להשתלט בעתיד על העמדה של רכז הפותח בנבחרת. אבל ממה שראיתי באולימפית לא היה שיפור עצום. אני מהמר על גרף שיפור איטי יותר אבל שהוא יגיע לשם בסוף.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 7:46 am 
Junior

ולגבי אבדיה נראה שהאיומים של אבא זופי עובדים. שילוב בבוגרת של מכבי, דיבור על דילוג על נבחרת הנוער ישר לעתודה כדי לא להתלכלך במדמנה של דרג ב'. יחסית לאחד שלא דיבר ארבע שנים על כדורסל עם הילד שלו הוא יודע איך לעבוד.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 7:52 am 
Junior

ועוד דבר לגבי לאומי. נקודה שאפילו עלתה מידי פעם ברדיו. הצעירים הזומביים שנודדים מקבוצה לקבוצה נרקוטיים לדקות [זיו,שרון]. לדעתי כמובן שהדבר גם פוגע בהתפתחות שלהם. לאומי הראה קבלת החלטות נכונה גם מחוץ למגרש שלא הכניס את עצמו לסיטואציה בעייתית בהפועל ובחר בחוכמה להישאר לאורך זמן במקום שהכי מתאים לשחקן ישראלי צעיר היום להתפתח. מיקי גורקה ובני הרצליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2017 1:44 pm 
Hall of Famer

טוב, נראה שפספסתי את כל הכיף שהיה פה, אבל שני הסנט שלי:
1. לא צריך אליפות אירופה כדי לדעת מה הכדורסל שלנו שווה. מי שעוקב רואה אן בי איי ויורוליג ומבין שאנחנו לא שם, גם אחרי גמר אליפות אירופה לצעירים ואליפות "מאכזבת" לבוגרים.
2. כוכבים לא גדלים מתוך מערכת אלא מחוצה לה. לא בכדי עומרי כספי הגיע לאן שהגיע. הוא בכיף גם יכל לעשות קריירה כמו פניני או בורשטיין, לא משהו שאני חלילה מזלזל בו, בדיוק להיפך, אבל זו לא קריירה באן בי איי. במילים אחרות, הדרך להשיג את הכספי הבא לא עוברת ב"אקדמיה", אלא בקידום הענף בשכבות הגיל הנמוכות. תגדיל את כמות הילדים (וההורים) שמתעניינת בכדורסל, ותשיג הסתברות גבוהה יותר לשחקנים עתידיים מוכשרים + קהל משלם שמחזק לך את הביזנס.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 09, 2017 12:59 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מצד שני, מדינות כדורסל נורמליות מביאות הרבה עמרי כספים (שלא לדבר על הרבה בורשטיינים), דווקא בגלל שיש להן מערכת נורמלית. במילים אחרות, הדרך להשיג את הכספי הבא (ואולי יותר מאחד כזה) דווקא עוברת כן במערכת, אבל לא בכזו כמו שיש לנו היום...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 09, 2017 9:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא ראיתי אם מישהו פרסם אז הנה הראיון שנערך עם אדלשטיין ב103:
http://sports.walla.co.il/item/3095436
יש שם כל כך הרבה פנינים תלושות מהמציאות אז אני אצטט רק אחת:
ציטוט:
אף אחד לא מושלם, כולם עושים טעויות. אני מעריך שאולי טעינו בשוליים, אני חושב שכמעט לא טעינו, אבל זה לא העניין. בספורט תוצאות וגורל של הישגים נקבע על חודה של שערה וכך זה היה גם הפעם. זה לא רלוונטי שהפסדנו ב-18 הפרש בממוצע, כי סל אחד מול גאורגיה היה מעלה אותנו. אני מעריך שאם היינו צריכים לנצח את אוקראינה, היינו עושים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 09, 2017 11:14 am 
Junior

עוד ציטוטים לפנתיאון:

"בהכנה כולם אמרו איזה מהלך עשינו עם דוסון. רצינו להיות יותר גבוהים ואתלטים ולכן שמנו אותו בעמדה 2. נתנו לו את הבמה וניסינו לדחוף אותו, אבל זה לא הלך".(שימו לב, הכל בלשון רבים).

"גיבשנו לעצמנו 11 משחקי הכנה כי חשבנו שיהיה לנו סגל יותר רחב, אבל זה ממש לא פגע בנו פיזית. אני עובד עם מאמן הכושר הכי טוב בארץ והוא החליט שהמשחקים האלה לא פוגעים בנו".(לא אני החלטתי שמשחקי ההכנה לא פוגעים בשחקנים, זה הוא החליט..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 09, 2017 6:48 pm 
Junior

מילא חוסר לקיחת האחריות, יש הרבה כאלה. הוא לא מסוגל לבנות משפט הגיוני שלא סותר את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2017 12:21 am 
Hall of Famer

אז אם כספי ( לכאורה השחקן שהכי בנוי אצלנו להתמודד עם עומס משחקים שכזה ) הגיע "מפורק" ( כדברי אדלשטיין ) ליום המשחקים האחרון - זו עוד עדות עד כמה הרוטציה הייתה לא סבירה במהלך הטורניר ( וניתן לחבר זאת גם לעומס בהכנה - אבל אני קטונתי בעניין זה ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 492 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: