shmueliki כתב:
ודים כתב:
ספציפית בלאט, קולשוב ולאומי זה שחקני העתיד שלנו אם תרצה או לא. כלומר יהיו לפחות כמה שנים שהם הולכים להיות הכי טובים שיש לנו, בין אם תרצה או לא.
איך אפשר לקבוע דבר כזה ?
ההבדל בגיל בין יפתח זיו לבלאט הוא פחות משנתיים .
לדעתי כיום יפתח זיו רכז טוב יותר , וכך יהיה גם בעוד חמש שנים .
אפשר לחלוק עלי כמובן - אבל מהיכן הנחרצות בדעה שלך ?
אני גם יכול לטעון טיעונים דומים לגבי עמדות אחרות כמובן , זוהי רק דוגמא .
עיון מהיר מגלה שארבעת המשחקים הראשונים בביץ המוקדמות ( בנובמבר ובפברואר ) הם במהלך העונה הסדירה של היורוליג - אז כפי הנראה אפשר לשכוח ממשעור , שגב ( וזוסמן - לא שהייתי בונה עליו גם ככה ) .
עוד בעיה שיכולה להיווצר היא שללא האוול , אין כמתאזרח אופציונלי את טיוס/ג'ייק כהן/ג'ון D . האם רוזפלט הוא האופציה הסבירה הנוספת ?!
אולי במשחקים הבאים ( בסוף יוני - תחילת יולי ) יהיה על מה לדבר לגביהם ( ואולי גם לא ) .
אין פה התנגשות.
אני באופן אישי מאלה שמחזיקים יותר מיפתח זיו מאשר מבלאט, אבל אף אחד לא אמר לבחור רק באחד מהם.
התכוונתי שהשלושה שהוזכרו ע"י הוקיץ' הם בין 12 השחקנים שלפחות לתקופה מסויימת יהיו הכי טובים שיש לנו. אני טועה?
עוד כמה שנים אוחיון ומקל יהיו בני 33-34 והם בוודאי לא יהיו עדיפים על יפתח זיו ובלאט.
הוקיץ' כתב:
ודים כתב:
הוקיץ' כתב:
אני לגמרי מסכים עם שמואליקי. ממתי הנבחרת זה ארגון צדקה? לשים שחקנים שלא קשורים לרמה כדי "לקדם" אותם? רק במדינה שלנו בדיחה כזו תהיה אופציה בכלל.
לעשות חילופי דורות זה בסדר גמור, אבל השמות שעולים פה היו חוטפים 40 הפרש כל משחק באליפות הנוכחית ואני לא מגזים בכלל. טימור, דאוסן והלפרין אלה שחקנים בכירים בכדורסל הישראלי והם התקשו לשים כדור על הרצפה באליפות. בלאט, קולושוב, לאומי ושאר השמות היו נראים כמו ילדים מהנוער אם היית בטעות שם אותם על המגרש מול בלינלי, דאטומה, קוזמינסקאס, שנגיילה וכו'.
ספציפית בלאט, קולשוב ולאומי זה שחקני העתיד שלנו אם תרצה או לא. כלומר יהיו לפחות כמה שנים שהם הולכים להיות הכי טובים שיש לנו, בין אם תרצה או לא. ואם הם יחטפו 40 הפרש כל משחק אז זה מה יש. היו כאלה שטענו שהם כבר עכשיו טובים יותר מכמה שחקנים שהיו הקיץ בסגל, והיו גם כאלה שמבינים שכרגע אולי הם לא, אך עדיין צריכים להיות בסגל בקמפיין הקרוב כבר כדי שיהיו כמה שיותר טובים לעתיד. שאחר כך במקום לחטוף 40 הפרש (אם זו אכן הרמה שלהם) יחטפו רק 25. כי זה מה שיש לנו.
בכל הקשור לשמות אחרים שהוזכרו פה אני כן מסכים איתך.
אני לא חושב שבלאט הוא העתיד של הנבחרת, אבל נניח לרגע שכן.
אני לא רואה סיבה לתת מקום לשחקנים שלא שייכים לרמה הזאת כרגע כל עוד יש מספיק שחקנים שכן שייכים. מילא אם כולם בסגל היו מבוגרים מאוד או שלא היו מספיק שחקנים ברמה, אבל בסגל ששמואליקי נתן אין אף שחקן מבוגר וכולם מתאימים מי יותר ומי פחות.
כשבלאט, קולושוב ולאומי יהיו מספיק טובים כדי לתת דקות (לא להוביל, לתת דקות) אז יהיה על מה לדבר. כרגע זה לא שם ואני לא חושב שאם תתן להם לשחק על חשבון שחקנים שגם נמצאים בשיאם וגם מתאימים ברמה זה יתן לך משהו.
אני מבין את הגישה של לקחת שחקן מוכשר בנוער ולתת לו לשחק עם קבוצת גילאים גדולה יותר או אפילו עם בוגרים, אבל נבחרת זו לא מסגרת לפתח שחקנים ואני לא חושב שזה "יציל" את דור העתיד שלנו.
אמרו פה שהנבחרת זה לא קופת צדקה. נכון! מקום בסגל הנבחרת זה לא "פרס" לשחקנים מובילים. מקום בסגל נבחרת ישראל צריך ללכת לפי שיקולים של עמדה, סט יכולות, תפקיד (שחקן משלים, שחקן מוביל) וגם... חשיבה לעתיד... לפעמים.
אם שחקנים מסויימים הם אלה שעוד 4 שנים יהיו אמורים להוביל את הנבחרת, אז כן - הם אלה שצריכים לשחק בה כבר מעכשיו, גם אם הם פחות טובים מהותיקים. זה נקרא השקעה בעתיד. סגל נבחרת זה לא מקום לצ'פר בו שחקנים על הצטיינות.