סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 11:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 148 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 1:03 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
סחתיין על ההשקעה ברשימות האלה נורטון, אבל נראה לי שבמקרה של העמדה הזאת, באת עם תזה מוכנה מראש ופעלת לפיה.
עקרונית, אין ספק שעמדת הפאוור פורוורד השתנתה ובהתאם לכך גם נחלשה. תופעת הסטרץ' 4 והדגש על ריווח מקסימלי בכלל, הובילה לכך שסמול פורוורדים מספיק ארוכים ופיזיים החלו לקבל דקות בעמדה, מכיוון שאין לריאן אנדרסונים ולאילאסובות דרך להעניש אותם בצבע ובכך לקזז את המיס מאץ' שאותם שחקני כנף יוצרים בהתקפה. ובהתאם לצורכי הספייסינג, כבר אין מקום לפאוורים מסורתיים כמו בראנד למשל. פייבורס, שאבחנת אותו יפה כפאוור מהדור הקודם, כבר יפתח להערכתי כסנטר בקבוצה הבאה שיגיע אליה (מתאים בול לצד פורזינגיס, אולי הג'אז ירצו את קנטר בחזרה?...סתם, סתם).

כך שמדובר בעמדה שעוברת "עדכון תוכנה", הדור הבא של פאוורים כמו סימונס, שאריץ', בייגלי ופורטר ג'וניור שיגיעו בדראפט הבא, כבר אמור לחזק את הטופ 10-15 בשנים הקרובות.
ועם זאת, חטאת לדירוג כשהשמטת כמה פאוורים בפועל ממנו. נתחיל מטאונס, שאין לי מושג איך בינו לבין דיינג החלטת שדווקא האחרון הוא 4...אין לו כישורי פרימטר התקפיים כמו לטאונס, כשגם בהגנה האחרון עדיף בשמירה על שחקני חוץ מאשר על הגנה על הצבע - וזאת בדיוק הסיבה לכך שמאז הגעתו של תיבודו, הוא החתים את אולדריץ', האריך חוזה לדיינג ובחר את פאטון בדראפט האחרון. נכון, טאונס ימשיך לקבל דקות בסנטר כשלצדו גיבסון, בייליצ'ה ואפילו הרכב סמול בול שיכלול את טיג, קרופורד, באטלר, וויגינס/מוחמד (האחרון פיזי ומתאים יותר לשחק 4, בעיני). ועדיין, בכל האמור לגבי סגנון משחק והעמדה שבה הוא פותח, טאונס הוא 4 כרגע. מזכיר במובן הזה את דאנקן של עד השנים הממש אחרונות בקריירה (כלומר, כאשר רובינסון/נסטרוביץ'/מוחמד/ספליטר פתחו לצדו).

הלאה. מבין שהכנת את הדירוג לפני הטרייד על מלו, ועדיין - הכתובת היתה על הקיר (רק שהיא נדמתה לכולנו כיוסטון). כבר כמה שנים שברור כי מלו צריך לשחק 4, בעיקר מסיבת הגנתיות אבל גם מבחינת הספייסינג (והיכולת לתקוף קלוז-אאוטס) שהוא מספק. עכשיו זה יקרה רשמית באוקלהומה. כ4 פותח, מלו בהחלט ראוי להתמקם בטופ 10.
כנ"ל לגבי האריסון בארנס, שלפי דיווחים על כך שנואל יעלה מהספסל כדי שנוביצקי ימשיך לפתוח בעמדה היחידה שמצדיקה את עלייתו בחמישייה כרגע, הולך להישאר ה4 הפותח של המאבס, כפי שהיה רוב העונה שעברה. בארנס כסמול פורוורד הוא שחקן בינוני, אבל כשמעלים אותו עמדה אחת מעלה הוא גם שווה טופ 10. הראה כבר בימיו עם הווריורס שמסוגל להתמודד אפילו עם מעט הפאוורים הפיזיים שנותרו בליגה, כדוגמת זי-בו, ובטח שהוא שומר פרימטר טוב מספיק מול דומיו; ומבחינה התקפית, נהנה מהאקסטרה זמן הפנוי להתארגן לקליעה מבחוץ או לתקיפת קלוז-אאוטס באמצעות האתלטיות הבלתי מורגשת שלו.

כך שיחד עם טיר 1+2 שלך, שנראה מעולה למדי (פורזינגיס היה סה"כ סופמור בקבוצה בלתי מתפקדת, מילסאפ לראשונה הוביל קבוצה רק שהיה לו את הווארד שחנה בצבע - לצד יוקיץ' ופלאמלי הוא ייראה כמו בשנים המוצלחות יותר לצד הורפורד), יש לנו עוד פאוור צעיר שאפשר לדרג 1-4, תלוי במשקל שמעניקים לאפסייד מול קבלות, ושתי צלעות שלישיות טובות למדי. יחד עם אלדריג'/איבקה, שלדעתי שווים יותר מכפי שנתפסים כרגע (אלדריג' לא הכי מתאים לספרס, למרות הסתמכותם הגוברת על בידודים; איבקה העביר את רוב העונה באורלנדו, שם התבקש לעשות יותר מדי), מדובר ביופי של טופ 10. יחד עם הצעירים שבדרך, כאמור, העמדה נראית בסדר גמור, למרות שאין ספק כי קיים מתח מובנה בינה לבין עמדת הסנטר כעת (רנדל למשל, הולך להערכתי לעקוף את כל מי ששמת לפניו בטיר שלו, הודות להגעתו של בול אבל גם בזכות לופז, שהולך להיות The Okur to his Boozerness).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 2:14 am 
Hall of Famer

תודה על התגובה.

קודם כל - המעבר של פורוורדים לעמדת הסנטר. אני לא בטוח שאתה צודק. רשימת הסנטרים שלי מוכנה, והנה העניין - לרוב הקבוצות יש סנטרים גדולים. בקלות 6-11 ומעלה כמעט בכל קבוצה הוא השחקן הפותח (למעט הורפורד ואולי גם יוקיץ', אבל לגביו יש מחלוקת על הגובה). יש מצב שפייבורס יהיה סנטר בעתיד, אבל הוא לא טבעי בעמדה הזאת, והוא נמוך מדי עבורה. זאת האמת.
אני גם חושב שתמיד יש מקום לפאוורים טבעיים, (או כל שחקן טבעי אחר), כל עוד הם שחקנים טובים. הרי מי טבעי יותר מאשר זק רנדולף, שגם בגיל 35 מקבל דקות ונותן תוצרת? וזה עוד בלי לקלוע מהשלוש. זה מזכיר לי את זה שתמיד יורדים על דרוזן או באטלר בגלל שהם לא קולעים משלוש ולכן לא "מעודכנים", ובכל זאת העובדה היא שהשניים הם תותחים לא קטנים.
בסופו של דבר, כמה סטרצ'ים כבר יש כאן ברשימה? אפילו אם נכניס את בארנס (ועוד נגיע לזה) נדמה לי שרוב השחקנים הם לא הסטרץ' הקלאסי, אלא יותר פאוור פורוורדים. פרט ללאב, רייאן אנדרסון, סרג' איבקה של השנים האחרונות ומרקוס מוריס, האחרים הם 4 קלאסיים, גם אם הם יודעים לקלוע מהשלוש, ברירת המחדל שלהם היא לא כזו.

ומכאן לדיינג. דיינג, וכתבתי את זה המון פעמים מזכיר לי את גארנט המבוגר, זה של בוסטון. הוא לא נאבק בצבע כמו טאונס, אלא בעיקר קולע ג'אמפרים מחצי מרחק משל היה קרל מאלון או כאמור, קווין גארנט של בוסטון. השנה למשל, הוא זרק 330 זריקות מחצי מרחק ומאיזור קו העונשין, לעומת 210 בלבד מהצבע. טאונס לעומתו זרק מספר דומה של זריקות (כ-520 כ"א) משני הטווחים המוגדרים האלה, וכאמור משחק הפוסט שלו פשוט טוב יותר. טאונס הוא לגמרי סנטר, גם אם כזה שיודע לקלוע מעוד טווחים. בכל מקרה, אני מוכן לקבל הגדרה של שניהם כסנטרים, הרבה יותר משאני מוכן לקבל הגדרה הפוכה (כלומר טאונס כפאוור, ודיינג כסנטר)

לגבי מלו ובארנס, אחרים כבר כתבו דברים דומים. אז אומר שוב - אני לא יודע איך אפשר להגדיר את בארנס (הדי דקיק, ולא מאד גבוה) באופן וודאי כפאוור, כאשר הוא פתח לא מעט משחקים ליד נואל+נוביצקי או בוגוט+נוביצקי, וגם כשרק גבוה אחד פתח לידו, מי שכן היה הוא פיני סמית' הכבד יותר והנייד פחות מאשר בארנס. וזה כשגם דוויט פאוול וסלאח מג'רי מקבלים דקות, והם בוודאי יותר גבוהים מאשר בארנס. כן, בארנס קיבל דקות לצד שלושה גארדים (פרל\דרון, קרי, מת'יוז), אין ספק. אבל מכאן ועד הגדרה מובהקת כפאוור? באמת שאין לי מושג מאיפה זה מגיע. בארנס יצר השנה המון מכדרור ועם הפנים לסל. מה פאוור בזה?

כאמור, אני מוכן לקבל הגדרה שהוא שיחק השנה בשתי עמדות הפורוורד. ועל כן, הוא אמנם קצת פאוור, אבל גם קצת סמול. מסורתית הוא סמול (ובוודאי היה כזה בגולדן סטייט) ולכן הוא ברשימה ההיא. אם השנה הוא באמת יפתח רק ליד שחקן גבוה אחד, אני אקבל את ההגדרה. אבל בינתיים, לא.
ובוודאי שהדברים נכונים לגבי מלו. כאמור, סביר מאד להניח שהוא יהיה השנה בעיקר 4. אבל שנה שעברה הוא היה 3 וכך הוא נשפט (וכאמור, כתבתי לפני הטרייד).

אבל זה יותר מזה - מבחינתי במשחק קלאסי, בהחלט יכולים להיות שני 3, שאף אחד מהם הוא לא 4. נניח שרלוט. לא מק"ג ולא באטום הם באמת 2 או 4, הם שני 3-ים שמשחקים ביחד. סי.ג'יי מקאלם ולילארד, אף אחד מהם הוא לא 2 טבעי (כמו נניח, ביל או רדיק) הם שני 1ים שמשחקים ביחד בגלל ששניהם בעיקר טובים ביצירה עם הכדור ביד, (גם אם שניהם לא רכזים גדולים, במובן של ליצור לאחרים). מבחינתי, אני מוכן להודות הרבה יותר שבארנס ופיני סמית' הם שני 3ים שמשחקים ביחד, מאשר שבארנס הוא 4, כי המשחק שלו לא מאפיין משחק של 4 (כאמור, פנים לסל, יצירה מכדרור וכו') ומן הסתם כך יהיה עם מלו ופול ג'ורג', שניהם יהיו 3ים שמשחקים ביחד, הרבה יותר משהם משהו אחר.

ומשהו שכתבת בסוף גם די משעשע אותי, עם האוקור והבוזר. אוקור עשה את רוב הנקודות שלו מחצי מרחק, ככל שזכור לי. דווקא בוזר היה חיית צבע גדולה יותר ביוטה. למה הראשון 5 והשני 4? אולי בגלל ההגנה - כלומר, השחקן עליו הם שומרים. הניידות (זאת של אוקור היתה קטנה משל בוזר) ואולי בגלל שכך הדבר הושרש בתודעה. קח את רנדולף, חיית צבע עצומה. האם הוא באמת 4 רק בגלל שהוא שיחק לצד גאסול? לא יודע, בהחלט יש מצב שגם הוא וגם גאסול הם פשוט 5. למה בכדורגל יכולים להיות מערכים שונים ואילו בכדורסל לא? הכדורסל המודרני כל כך דינמי, כך שבהחלט יכול להיות מצב שבו ההגדרות הקלאסיות לא רלוונטיות.
אבל חלוקה צריכה להיעשות, והחלוקה הקלאסית, קשורה לתודעה - זאת שרוב אוהדי הכדורסל מכירים, היא שרנדולף ובוזר הם 4, בארנס הוא 3 ומלו, כל עוד לא יוכח אחרת (למשל, שהוא באמת יקבל כדורים מתחת לסל בעיקר וישחק עם התחת, משל היה צ'רלס בארקלי) הוא 3, גם אם הוא משחק לצד גבוה בודד.

ובסופו של דבר, אין אמת אחת. אף אחד לא יגדיר את בוגוט כשום דבר פרט לסנטר, או את פול כמשהו שהוא לא פוינט גארד (למרות שנראה השנה...), אבל הרבה מספיק נזיל, בשביל להצדיק את ההליכה שלי עם התודעה הקלאסית. וזה בדיוק מה שעשיתי כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 2:53 am 
Junior

קיופיפלו כתב:
בואו נחזור לדבר עליי ועל ז'וזה סאראמאגו

טוב עכשיו ז'וזה סאראמאגו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 2:58 am 
Junior

על העיוורון ספר מדהים.
אני יותר מזדהה עם בולוניו, יותר מעריץ את מארקז, אבל אין ספק שיש בסופרים הספרדים משהו קסום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 3:01 am 
Hall of Famer

הרשימה באמת חלשה ביחס לעמדות אחרות (בין השאר בגלל אכזבה מסוימת מדייוויס והפציעות החוזרות ונשנות של גריפין) אם כי, כמו שאחרים טענו, מלו ובארנס ישפרו את הרשימה באופן משמעותי.
כך או כך, אני חושב שבהתחשב במצב העמדה וביכולת שלו בשנה שעברה, ג׳יימס ג׳ונסון צריך היה להיכנס ל-15.

קצת פילי - נדמה לי ששאריץ׳ הראה יכולת של טופ15 לקראת סוף השנה שעברה. מקווה מאוד שהוא ימשיך ביכולת הזו וישפר את האחוזים. יהיה לו קצת קשה כי בן סימונס גם כן ישחק בעמדה 4 (נדמה לי שזו העמדה הטבעית שלו). בהתחשב במצב העמדה, הוא יוכל לזנק לטופ5 אם ימצה את הכשרון שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 3:19 am 
Junior

טוב ובגלל שאטט צודק בביקורת שלו, אני אגיד משהו על פאואר פורוורדים: תנו לי לחשוב, הסיטואציה במילווקי.
בין יאניס וג'בארי פארקר, מי הסמול פורוורד ומי הפאוור?
טוב, משהו אחר.
דריק פייבורס שחקן ממש טוב. אתם חושבים שיוטה נחלשו בגלל העזיבה של הייוורד אבל פייבורס וגובר. רודני הוד שהוא כוכב. דנטה אקסום. הם יהיו טובים.
פאואר פוורוורדים: העניין הבאמת משמעותי כאן זה המעבר מכדורסל שבו הפאואר פורוורד הוא שחקן פנים ל4 של סמול בול (אל פארוק אמינו) 4 שהוא סטרץ' 4 (מייארס ליאונרד) ו4 שחקן פנים (כיילב סוואניגן). מבחינתי, הצעד החכם זה לחזור לבסיס, אולי לא לגמרי אבל מי שיהיה אפקטיבי זה דווקא 4 שישחק פנימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 5:57 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
נורטון, זו גישה לגיטימית, אבל ברגע שאתה אומר "טוב, אז קבוצות X Y Z משחקות עם 2 סמולים ואין להן פאוור" במקום להגיד "טוב, אז זה סוג השחקנים שמשחק עכשיו בעמדה 4 בחלק מהקבוצות" - אין להתפלא שיוצאת לך רשימה חלשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 7:57 am 
Sophomore

יצא לי להרהר בנושא העמדות לאחרונה בעקבות הרשימות שלך, נורטון, וחשבתי אולי על קונספט אחר. ארבע רשימות שכל אחת היא של שחקנים שיכולים לשחק בשתי עמדות:

עמדות 1-2
עמדות 2-3
עמדות 3-4
עמדות 4-5

זה קצת מקביל לרעיות של סטיבנס, של הביגס, ווינגס, גארדס, רק שזה מוסיף גם את הפורוורדים של עמדות 3-4 כנישה משלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 9:35 am 
Junior

קיופיפלו כתב:
טוב ובגלל שאטט צודק בביקורת שלו, אני אגיד משהו על פאואר פורוורדים: תנו לי לחשוב, הסיטואציה במילווקי.
בין יאניס וג'בארי פארקר, מי הסמול פורוורד ומי הפאוור?
טוב, משהו אחר.
דריק פייבורס שחקן ממש טוב. אתם חושבים שיוטה נחלשו בגלל העזיבה של הייוורד אבל פייבורס וגובר. רודני הוד שהוא כוכב. דנטה אקסום. הם יהיו טובים.
פאואר פוורוורדים: העניין הבאמת משמעותי כאן זה המעבר מכדורסל שבו הפאואר פורוורד הוא שחקן פנים ל4 של סמול בול (אל פארוק אמינו) 4 שהוא סטרץ' 4 (מייארס ליאונרד) ו4 שחקן פנים (כיילב סוואניגן). מבחינתי, הצעד החכם זה לחזור לבסיס, אולי לא לגמרי אבל מי שיהיה אפקטיבי זה דווקא 4 שישחק פנימה

בדיוק נזכרתי אחרי שכבר כתבתי את התגובה אתמול, ששכחתי מיאניס. אני חושב שבינו לבין פארקר, האחרון נחשב לפאוור פורוורד, מהסיבה הפשוטה שזו העמדה עליה הוא מסוגל להגן. מעבר לכך, הסגנון ההתקפי של יאניס הוא של שחקן פרימטר (רק ללא הקליעה, עדיין...) וגם כשומר הוא עדיף כסמול פורוורד שנמצא בכל מקום על הפרקט.
עם זאת, העובדה שפארקר נפצע בפברואר האחרון ואמור לחזור רק בפברואר הקרוב, כשלך תדע איך יחזור והאם יישאר חלק מעתיד הבאקס, מחייבת אותנו לשקול את יאניס כפאוור פורוורד דה פקטו, עד להודעה חדשה. אבל אם הייתי בונה סביבו את הקבוצה האידיאלית, הייתי מעדיף אותו בסמול עם סטרץ' 4 כלשהו (נניח אמינו) וגם סטרץ' 5 בדומה למייקר כעת.
הייתי אומר שאותו הדבר יהיה נכון כלפי לברון ברגע שיעבור ללייקרס, אבל נראה לי שהם יעדיפו לשים את אינגרם כפאוור פורוורד, לפחות ברגע שיתחזק מספיק. קצת כמו שבאטייה שמר על מספרי 4 בהרכבי הפוזישנלס של מיאמי, אפילו מול בריון כמו דייויד ווסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 10:36 am 
Junior

ונורטון,

לגבי רשימת הסנטרים שלך ופייבורס: לא סותר. העמדה הזאת חווה רנסנס מאז תחילת העשור, בטח שביחס לצחיחות בעשור הקודם, וכעת יש בה תמהיל של סייז (למשל גובר), כישרון התקפי (הורפורד), או גם וגם (קאזינס, נורקיץ'). העניין הוא שנוצר קונפליקט מובנה בין הפאוור פורוורד לסנטר. כבר אי אפשר שהאחרון יהיה ציר התקפי בפוסט, כמו יואינג, בזמן שאיזה אוקלי לצדו יסתפק בעשיית העבודה השחורה. זה פשוט סותם את הצבע. אם ניקח דוגמה מודרנית יותר, היה לנו את הבולס של תיבודו בשיאם, עם נואה שנע באזור הטופ אוף דה קי, חסם ומסר, בזמן שבוזר שיחק קצת יותר בפנים ועדיין בעיקר זרק מחצי מרחק, בניגוד לימיו היפים ביוטה. גם זה כבר בקושי יכול לעבוד, אלא אם יש לך 3 קלעי חוץ מעולים מסביב. רוב הקבוצות בליגה מסתמכות על גארד חודר ועל הפיק נ' רול, סגנון שהדרך למקסם אותו היא לשחק עם ביגמן אחד בלבד ושלושה קלעים שמרווחים מסביב.

פייבורס 10'6 עם ווינגספאן רציני (4'7, standing reach יוצא 2'9), אתלטיות ומאסה, אין לו בעיה לשמור על רוב הסנטרים בליגה וזה גם מה שהוא עושה לפעמים במקום גובר, שעדיין מתקשה מול חופרים פיזיים בפוסט. בכל מקרה, רוב הקבוצות כבר בקושי משחקות ככה ממילא. מבחינה התקפית זה רק יעזור לו לשחק סנטר.
ראנדולף לא קולע מהשלוש, אבל יש לו שילוב של מאסה, ווינגספאן ויד רכה שמאפשרים לו לתפוס עמדה גם הרחק מהסל ולשחרר זריקה נוחה. והעזר כנגדו בממפיס כן התחיל לזרוק שלשות, בין היתר כדי להשלים את ראנדולף טוב יותר, כשגם לפני כן הוא שיחק המון בטופ אוף דה קי. בכל מקרה, ממפיס מאז הפריצה שלה בתחילת העשור היא אחת הקבוצות שנאלצו לעבוד הכי קשה בליגה עבור כל סל, נכון שזה גם נבע מכך שלא היו שם מספיק שחקני חוץ עם קליעה משלוש, ועדיין זה מעיד על קושי מסוים לשחק עם שני ביגמנים מסורתיים.

לגבי כמות הסטרצ'ים ברשימה, זה לא העניין. הסטרץ' 4 הקלאסי הוא כבר פאסה כאמור, סמולים שעברו הסבה נטרלו את מידת האימפקט שלו והם אלו שמשתלטים על העמדה. ברור שבטופ תמצא שחקנים מסוג אחר, אבל בוא נעיף מבט זריז על שאר הליגה: אטלנטה תעלה את איליאסובה או את הרוקי קולינס, שהדיבור עליו לקראת הדראפט היה שהוא חייב לפתח יד מבחוץ בשביל למצוא נישה בליגה; בשארלוט הזכרת את מרווין וויליאמס, יש גם את קמינסקי, כשגם הדיבור על MKG הוא שכדאי לשחק איתו יותר 4; שיקאגו עם מירוטיץ' ומרקנן, כשגם פורטיס זורק שלשות; דטרויט עם לואר ואלנסון; אינדיאנה עם יאנג שהחל לזרוק יותר שלשות וגם הוא סמול שהעלה המון מאסה, פלוס סבוניס שבדומה לקולינס של אטלנטה היה חייב לפתח את משחק הפרימטר שלו בשביל להתאקלם בליגה, כנ"ל לגבי ליף שיתחרה בו; אוליניק או ג'יימס ג'ונסון במיאמי; ג'מייקל גרין שהגריזליס מקווים שישתפר משלוש; במילווקי, פארקר וטלטוביץ'; הנטס יעלו את RHJ בחמישייה ומאחוריו בוקר; אמינו וסווניגן בפורטלנד; כריס ובנדר בפניקס.
כך שסך הכל, ברוב הליגה אין פאוורים קלאסיים.

גארנט המבוגר של בוסטון כבר היה בחצי הדרך להיות סנטר...זריקות מחצי מרחק הן כבר מזמן לא אינדיקציה להבחנה בין 4 ל5, בעיני. בטח אם לוקחים בחשבון שדיינג הוא רול פלייר, צלע חמישית בהתקפה, כך שמן הסתם לא יבנו לו תרגילים בפוסט וגם אין לו יכולות שמצדיקות זאת. אבל אם הוא מזכיר לך את גארנט המבוגר, הרי שטאונס מזכיר את נוביצקי הצעיר. לא ברור לי למה אתה לא מוכן לקבל הגדרה שלו כפאוור פורוורד, יש לו משחק פרימטר פשוט משובח עבור ביגמן, עם יכולת לצאת מחסימות ולשחרר זריקה או לשים כדור על הרצפה. זה שיש לו גם משחק פוסט משובח זה לא סותר, בעיקר לאור העובדה שהצבע של הגנות יריבות הולך והופך למקום פחות ופחות מאיים...בכל מקרה, הקו המכריע מבחינתי הוא בהגנה, שם רואים שטאונס עדיין מתקשה לתפקד כסנטר במשרה מלאה.

לגבי בארנס: עם כל הפציעות של נוביצקי, בוגוט והגעתו של נואל בדד ליין, אני בטוח שהוא פתח כפאוור פורוורד, ובטח ששיחק בעמדה לאורך משחק שלם, מספיק זמן בשביל שלא ניתן יהיה להתווכח על כך. בטח שלאור הדיווחים על כך שנואל הולך לעלות מהספסל. השאלה שלך בסוף היא אנכרוניסטית - כתבתי כבר שעמדה 4 משתנה ושכמעט כבר אין בה אלמנטים של "פאוור". מבחינה התקפית, העובדה שבארנס משחק 4 עם הפנים לסל היא יתרון. מבחינה הגנתית, הוא מסוגל להתמודד עם כל 4 שתשים מולו, קלאסי או מודרני. השחקן הדי דקיק ולא ממש גבוה הזה עשה עבודה טובה יותר מגרין נגד ראנדולף, בפיגור 2-1 בחצי גמר המערב של פלייאוף 2015.
לא יודע מאיפה הבאת את פיני-סמית (ז"ל אם אני לא טועה?), גם אם הוא פתח בחמישייה לפעמים, עדיין רוב הדקות של בארנס היו כשחקן השני הכי גבוה בחמישייה, לצד קארי, מתיוס ואחד הרכזים.

באטום מסוגל לקלוע מבחוץ וגם ליצור, מה שהופך אותו לסקנד גארד דה פקטו בשארלוט, למרות שאני מסכים כי במסגרת ואקום הוא סמול. ויש היררכיה ברורה בין לילארד למקאלום, הראשון הוא בכל זאת מוביל הכדור והיוצר העיקרי אצלנו.
זה גם עניין של מאצ'-אפים הגנתיים, כאמור לגבי טאונס ודיינג. מלו ישמור על מספרי 4 מבלי שזה ייצור קרוס-מאץ', עדות לכך שזו העמדה שלו. כנ"ל לגבי לילארד ומקאלום. במקרה של MKG ובאטום, כאן האבחנה נעצרת דווקא בהגנה, כי שניהם שומרי פרימטר ורסטילים מספיק (ובכל אופן האבחנה בין עמדות 2 ו-3 היא הכי מינורית בעידן פוזישנלס זה - ברוב המקרים פשוט מדובר בשחקני כנף וזה עניין של נתונים פיזיים).

אוקור אכן התבסס על משחק פרימטר, כולל שלשות. כמו שאמרת, התפקוד בהגנה הוא שמכריע את האבחנה, למרות שבעבר גם היו תפקידים התקפיים מסורתיים לכל עמדה. אותו דבר נכון לגבי לופז ורנדל - הראשון לא יתחיל להיחשב כפאוור (או אפילו סטרץ' 4) רק בגלל שהוא התחיל לזרוק שלשות. להפך, הסיבה שהוא החל בכך היא כדי להיות לסטרץ' 5, שגורר את השומר שלו מחוץ לצבע. אבל ברור שהוא חייב להגן על הסנטר היריב. אותו דבר היה נכון גם לגבי סאם פרקינס וליימביר, מן הסתם.

ראנדולף 4 כי עד לעונה האחרונה בערך, כשהחל לעלות מהספסל ולעתים כסנטר, הוא שיחק לצד מספרי 5...אין פה מה לסבך את העניין. אתה מבלבל בין סגנון משחק לבין מיקום בהיררכיה הפיזית של החמישייה. שחקן בעמדה 5 הוא הגבוה ו/או פיזי ביותר בחמישייה, מה שמביא לכך שבהגנה הוא משחק בסמוך לטבעת (במידה האפשר, הכדורסל המודרני מחייב סנטרים לצאת עד קשת השלוש ולעשות סוויצ'ים מול שחקני חוץ). שחקן בעמדה 4 הוא השני הכי גבוה/פיזי בחמישייה וכן הלאה. לפי הדרישות שאתה מציב ממלו, גם דריימונד גרין לא צריך להיחשב 4.
לכן אני מציע להבדיל בין ההגדרות הקלאסיות - פוינט גארד, שוטינג/סקנד גארד, סמול פורוורד (למרות שדווקא כן השם עצמו מעיד על איכות פיזית בלבד, כלומר הפורוורד הקטן מבין השניים), פאוור פורוורד וסנטר - לבין המספור הטכני יותר. אם כי גם במקרה של סנטר, השם מעיד על מיקומו המיועד של השחקן בעמדה - לאו דווקא בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 12:35 pm 
Hall of Famer

סטיב קר שמע על הדיון שלנו ואמר:
https://basketball.realgm.com/wiretap/2 ... d-Position

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 12:46 pm 
Junior

Att כתב:
סטיב קר שמע על הדיון שלנו ואמר:
https://basketball.realgm.com/wiretap/2 ... d-Position

כן, נתקלתי בזה על הבוקר ושכחתי להוסיף קישור לסיכומו של דבר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 5:34 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:

ראנדולף 4 כי עד לעונה האחרונה בערך, כשהחל לעלות מהספסל ולעתים כסנטר, הוא שיחק לצד מספרי 5...אין פה מה לסבך את העניין. אתה מבלבל בין סגנון משחק לבין מיקום בהיררכיה הפיזית של החמישייה. שחקן בעמדה 5 הוא הגבוה ו/או פיזי ביותר בחמישייה, מה שמביא לכך שבהגנה הוא משחק בסמוך לטבעת (במידה האפשר, הכדורסל המודרני מחייב סנטרים לצאת עד קשת השלוש ולעשות סוויצ'ים מול שחקני חוץ). שחקן בעמדה 4 הוא השני הכי גבוה/פיזי בחמישייה וכן הלאה. לפי הדרישות שאתה מציב ממלו, גם דריימונד גרין לא צריך להיחשב 4.
לכן אני מציע להבדיל בין ההגדרות הקלאסיות - פוינט גארד, שוטינג/סקנד גארד, סמול פורוורד (למרות שדווקא כן השם עצמו מעיד על איכות פיזית בלבד, כלומר הפורוורד הקטן מבין השניים), פאוור פורוורד וסנטר - לבין המספור הטכני יותר. אם כי גם במקרה של סנטר, השם מעיד על מיקומו המיועד של השחקן בעמדה - לאו דווקא בהתקפה.

רנדולף הכי פיזי ומשחק הכי קרוב לטבעת גם ליד גאסול.
העמדות האלו זה דיונים של 1992.
למעשה רנדולף הוא ה5 וגאסול הוא 4 אבל בגלל שגאסול גבוה ממנו, הוא נחשב 5.
העמדות האלו שייכות לעבר. שוטינג גארד היה היחיד שידע לקלוע. היום ״סנטרים״ קולעים שלשות יותר טוב ממלא ״שוטינג גארד״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 5:36 pm 
Junior

לא נכון, ראנדולף הוא 4, 4 יותר כמו פעם, זה העניין.
וגאסול הוא הסנטר גם ובמיוחד בגלל התפקיד שלו בהגנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 5:46 pm 
Hall of Famer

או שלא. לפי כל מיני הגדרות של אנשים רנדולף הוא 5.
מה הופך את גאסול ל5 בהגנה? שהוא שומר על 4 גבוה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 5:55 pm 
Junior

שהוא העוגן ההגנתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 6:15 pm 
Hall of Famer

מה זה העוגן ההגנתי? אם הוא עומד על הקשת ושומר על ״סנטר״ שקולע שלשות הוא עוגן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 7:04 pm 
Junior

כי הוא בהרבה מובנים אחראי על ההגנה באופן הקבוצתי והוא תחנה אחרונה. הוא גם צריך לשמור אישית וסנטר שקולע שלשות זה באמת אתגר מהבחינה הזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 8:34 pm 
Hall of Famer

יופי של דיון, והלוואי והיה מתפתח כזה גם על עמדות אחרות.

לעניינו של דבר. בסופו של דבר, הרשימה הזאת משקפת דבר אחד - חמישית משחקני הליגה שבה משחק שחקן אחד מכל חמישייה בליגה, פלוס אולי מישהו מהספסל במקרים מסוימים כמו איגודלה (למשל בניקס של השנה האחרונה מבחינתי נואה ואוקווין למשל חלקו את עמדת הסנטר, פורזינגיס את עמדת הפאוור, ואנתוני את הסמול. בעיקר) בדאלאס, בוגוט את נואל הם בעיקר הסנטר, נוביצקי בעיקר הפאוור, ובארנס נתפס אצלי בעיקר כסמול, גם אם הוא שיחק רבות לצד גבוה אחד.

ומכאן, אולי באמת נלך קבוצה קבוצה ונראה את התפקוד של הסנטר+פאוור.
נגדיר גם:
א. תפקוד של פעם - סנטר כבד, פאוור כבד. אין ריווח אמיתי של המשחק
ב. תפקוד מודרני - סנטר כבד, פאוור מרווח או סטרץ'
ג' - סנטר כבד, פאוור שהוא בעיקר 3 (בגודל ובתכונות). (נניח בארנס, רונדה הוליס, מלו)
ד. היבריד ראשון - סנטר מגוון שקולע מהשלוש וכאלה. פאוור קלאסי.
ה. היבריד שני - סנטר מגוון, פאוור מגוון.

נגדיר גם:
1. הסנטר הוא השחקן הגדול יותר
2. הפאוור הוא השחקן הגדול יותר

אטלנטה - דדמון הוא סנטר אמיתי לגמרי, שלא יכול לרווח את המשחק. אילייסובה הוא בעיקר מרווח משחק, והוא לדעתי גם איטי מדי לשמור על סמולים רבים. - ב' 1
בוסטון - הורפורד ומרקוס מוריס. מוריס לדעתי הוא הכי 3 שיש שמשחק 4 (אם ניקח את בארנס הצידה). הורפורד גם הוא לא סנטר קלאסי. ה 1
ברוקלין - בוקר הוא אולי קצת נמוך, אבל הוא סנטר קלאסי בתפקוד. לידו ישחק מן הסתם מישהו שהוא בעיקר סמול פורוורד - דמארה קארול או רונדה הוליס. ג 1
שרלוט - דוויט האוורד או קודי זלר, ליד מרווין ווליאמס או פרנק קמינסקי. ב 1
שיקגו - רולו פלוס מרקנאן\פורטיס\מירוטיץ'. נדמה לי שבכל מקרה מדובר ב- ב 1
קליבלנד - תומפסון ולאב משחקים יותר כציוות, מאשר לברון ליד אחד מהם, כך נדמה לי. אגב, לאב הוא איש קצת יותר גדול. ב 2
דאלאס - האמת, שאם נחיה גם נראה. נואל ונוביצקי זה לגמרי ב 1. נוביצקי ובארנס זה סוג של ה 1
דנבר - יוקיץ' ומילסאפ . מאד מעניין, שניים שאני רואה בהיי פוסט כמיקום העיקרי שלהם. ה 1
דטרויט - דראמונד וכנראה טוביאס האריס. ג 1
גולדן סטייט - פאצ'וליה או מגי ליד דריימונד. ג 1
יוסטון - קפלה ורייאן אנדרסון. ב אבל שניהם באותו גודל פחות או יותר. (נדמה לי שלאנדרסון יש יתרון של ס"מ אפילו). אז רק ב
אינדיאנה - מיילס טרנר ות'אד יאנג. ה 1
קליפרס - דיאנדרה וגריפין. וואלה, תפקוד קלאסי ראשון פחות או יותר. א 1.
לייקרס - לופז, רנדל – לופז למד לקלוע. רנדל הוא למען האמת פאוור די קלאסי, שגם מוסר אמנם. ד 1 זה הדבר הכי קרוב כאן.
ממפיס - גאסול וג'מייקל. עוד אחד קשה, ג'מייקל גם אם מדי פעם קולע מהשלוש, הוא לגמרי פאוור של פעם. גאסול הוא משהו די מיוחד למרות שבהגנה הוא לגמרי סנטר של פעם. מזכיר קצת את המצב של הלייקרס למעלה ובכל זאת קצת שונה. כלומר ד 1
מיאמי - וויטסייד וג'יימס ג'ונסון - ב 1
מילווקי - מייקר ומונרו בסנטר. בפאוור? אני מניח שהם יתחילו עם יאניס (לצד סנל, מידלטון וברוגדון), אחר כך פארקר. מייקר בחמישייה זה לגמרי ה 1 בכל מקרה. מונרו זה יותר כמו ב 1
מינסוטה - טאונס ודיינג. רוב העולם חושב שטאונס הוא הסנטר וכך אתייחס אליו. דיינג פאוור די קלאסי . ד 1
ניו אורלינס- קאזינס ודייויס. קשה לי לחשוב על קאזינס בתור משהו שהוא לא סנטר כבד, למרות המסירות והקליעה מהשלוש ובכל זאת אעשה זאת. דווקא אנתוני דייויס הוא פאוור פורוורד קלאסי, מעולה לגמרי אבל די קלאסי. ד 1 אלא אם דייויס יקלע יותר משלשה למשחק.
ניו יורק - קאנטר הוא סנטר קלאסי בהרבה מובנים. פורזינגיס גדול ממנו. ב 2
אוקלהומה - אדמס ומלו. ג 1
אורלנדו – ווצ'ביץ' וארון גורדון. ג 1
פילדלפיה – אלוהים יודע מה יהיה שם. אמביד ושאריץ'? אמביד וסימונס? אוקפור במקום אמביד שתמיד פצוע? אם נניח אמביד ואחד משאריץ או סימונס, אזי מדובר ב ה 1.
פניקס – לן או צ'נדלר ליד כריס. ב 1
פורטלנד – נורקיץ' הוא סנטר קלאסי. הארקלס או אמינו הם סטרצ'ים. ב 1
סקרמנטו – קאולי סטיין ורנדולף. א 1 קלאסי
סן אנטוניו – פאו גאסול ואלדרידג'. גאסול קלע מספיק שלשות בשנה האחרונה בשביל להפוך את עצמו למה שנקרא "סנטר מגוון". אלדרידג' קלאסי. ד 1
טורונטו - ולנצ'יונאס ואיבקה – ב 1, למרות שברור לי שאיבקה מוסב לעיתים ל-5 לצד איזה פאוול או סי.ג'יי מיילס, מה שיהפוך את זה ל ה 1, סוג של. אבל בעיקר ב 1
יוטה - גובר ופייבורס – זה לגמרי א 1. נראה אם כך זה באמת יהיה, כי אם ירבקו יפתח, זה יהיה ב 1.
וושינגטון – גורטאט ומרקיף זה ב 1.

סיכום:
א 1 – קליפרס, יוטה, סקרמנטו
ב 1 – אטלנטה, שרלוט, שיקגו, מיאמי, מילווקי, פניקס, פורטלנד, טורונטו, וושינגטון (אולי דאלאס, ראה למטה)
ג 1 – ברוקלין, דטרויט, גולדן סטייט, אוקלהומה, אורלנדו
ד 1 – לייקרס, ממפיס, מינסוטה, ניו אורלינס, סן אנטוניו
ה 1 - בוסטון, דאלאס?? (בהנחה שנוביצקי יפתח בסנטר ליד בארנס, אבל יכול להיות הרבה דברים, אישית אני עדיין מאמין שזה יהיה נואל+נוביצקי+בארנס, וזה יהיה לגמרי ב 1), דנבר, אינדיאנה, פילדלפיה
ב 2 – קליבלנד, ניו יורק
ב – יוסטון

נדמה לי שהמסקנה הברורה היא שרוב הקבוצות נמצאות ב-ב', ג' ו-ה'. כלומר, יש להן פאוור סטרצ'י שאו קולע היטב, או מרווח עם מסירות.
יש גם רוב ברור לקבוצות עם סנטר מהסוג ה"כבד" והלא מרווח עדיין. (למרות שכל שנה עוד סנטר או שניים לומדים לקלוע מהשלוש. פאו גאסול בן ה 38...)
לקבוצות הצמרת יש סנטר כבד – אוקלהומה, גולדן סטייט, קליבלנד (למרות שהוא קצת נמוך אבל הוא לא סטרץ' בשום אופן), יוסטון. בוסטון יוצאת מן הכלל.
הסנטר אכן, כמעט בכל המקרים – הוא איש גדול וכבד יותר מאשר הפאוור פורוורד. נדמה שאם צריך להגדיר בקבוצה מיהו הסנטר ומיהו הפאוור – המשקל והגובה הם הגורם המכריע בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 8:56 pm 
Hall of Famer

נחמד ועדין לא מדוייק.
למשל לומר שלגולדן סטייט יש סנטר כבד זה נכון ל18 דקות שזאזה משחק. יש עוד 30 דקות שהם משחקים עם ״סנטר״ אחר.
ושוב לפי זה רנדולף היה הסנטר כי הוא כבד יותר ומשחק קרוב יותר לטבעת בממפיס
ברור שנשארו סנטרים גדולים שלא קולעים מבחוץ אבל כאשר הם יוצאים, מי שמחליף אותם לא הופך לסנטר.
שאיבקה השחקן הכי גבוה בטורונטו, הוא לא משחק 5. הוא משחק בדיוק אותו דבר בהתקפה. הוא אולי שומר על הגבוה היריב שגם הוא בכלל לא בטוח 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 9:07 pm 
Hall of Famer

פ'צוליה ל 18 דקות ומקגי לעוד 10 = רוב המשחק.
רנדולף כבד יותר מגאסול? אנעארף, מדובר בעוג וסיחון. בכל מקרה, גאסול גבוה יותר, ובבירור שומר על סנטרים.

בהתקפה, נדמה לי שאם משהו יצא מהרשימה שלי, זה שאין משהו שהוא היום 5 או 4 קלאסי. לופז, טאונס, קאזינס. נראים כמו 5, יש להם תנועות פוסט של 5, אבל העובדה היא שהם גם יוצאים המון לקו השלוש. לעומת זאת, רולופז או נורקיץ' לא. חלק מהנקודה היא שאכן אין הגדרה קיימת כרגע ל 5 בהתקפה. אולי ההגדרה היא לשחקן שהוא א. גדול יותר מהגבוה השני. ב. - בדרך כלל, לפחות יודע לשחק מתחת לסל, גם אם זה לא תמיד הלחם והחמאה שלו (למשל, פאו גאסול בעונה האחרונה) בעוד פאוורים רבים, לא יודעים גם את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 9:21 pm 
Hall of Famer

ומקי הוא סנטר...כי הוא גבוה?
ורוברסון שוטינג גארד כי הוא 6׳6 ששומר על שוטינג גארד?
רוב העולם מבין שזה גבוה,סווינגמן ונמוך.
ואגב נמוך. גם שם הרכז של היום זה לא של פעם. דרק רוז או קיירי הם רכזים שלא מרכזים כלום מלבד לדאוג לזריקות שלהם.
דרוזן שוטינג גארד עם יכולת שוטינג של ביל קרטרייט.
המאמנים מעלים היום שחקנים לא לפי עמדות קלאסיות של 1980. למעשה יש לך 4 שחקנים שעומדים על קשת השלוש ברוב המשחק. הקדמי החזק שהיה פעם דוחף מרפקים סטייל אוקלי ואייסי גרין היום עומד על השלוש ומחכה לזריקות.
אגב גם הסנטר היום קולע שלשות בלא מעט מקרים וזה רק ימשיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 9:27 pm 
Hall of Famer

מקגי הוא סנטר כי הוא אחד הסנטרים הכי קלאסיים בנ.ב.א, מה לא סנטר בו? האיש רק מחכה לנגיחות והאלי הופים מתחת לסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 9:31 pm 
Hall of Famer

אחד הסנטרים הכי קלאסיים? זה אמיתי? מה קלאסי בו? הוא טוחן בצבע?
אין ספק שאני חושב על סנטר קלאסי אני חושב על...ג׳בייל מקי. not

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 26, 2017 9:32 pm 
Hall of Famer

לא לכל סנטר בהיסטוריה היה משחק פוסט. גם לדיאנדרה ג'ורדן אין כזה של ממש אגב
בכל מקרה, מה בדיוק מקגי אם לא סנטר מובהק? פוינט גארד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 148 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], sir charles ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: