סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 8:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2017 10:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שבוע שעבר כשדיברו על העמדות השונות בליגה, אמרתי שאם כבר, אני בטוח שאפשר לכמת סטטיסטית איפה באמת משחק כל שחקן ושחקן.
ההנחה שלי היא ששחקנים בסופו של דבר משחקים כפי שהם יודעים + כפי שהמאמן שלהם מבקש מהם. כלומר, בהחלט יש מצב שבקבוצה יהיו שני מספרי 5 באותו זמן או שני רכזים או שני קלעים. חמישייה יכולה להיות עם פוינט, סקנד, סמול, פאוור וסנטר, אבל יכולה גם להיות עם שני פוינטים, סמול ושני פאוורים. כל קומבינציה אפשרית. השאלה היא מה המציאות מוכיחה.

אז בניתי מודל - ולמרות שברור שיש איתו בעיות - נדמה לי שיש כמה תוצאות מובהקות - והוא עונה על שאלה אחת מובהקת - האם אפשר לכמת את העמדה המדויקת של כל שחקן ושחקן (ביחס לשחקנים אחרים בליגה)

מתודולוגיה:
לקחתי את ה ADVANCED סטט' של BASKETBALL REFERENCE - והשתמשתי ב % של שימוש על המגרש. כלומר reb%, usg%, ast%, steal%, block% וכו'.
לקחתי גם את המרחקים מהם זורקים לפי BASKETBALL REFERENCE - כלומר 0-3 מט', 3-10, 10-16. 16-קו השלוש, וקו השלוש.
בנוסף, התייחסתי לגודל של השחקן (גובה, משקל וקומבינציה של שניהם, עם יתרון קטן לגובה 52% על פני משקל 48%)
יצרתי קורלציה בין כל המדדים האלה, לבין התפקוד הרשמי על המגרש, אליבא ד BASKETBALL REFERENCE,

יצאו כמה מדדים עם קורלציה חיובית (כלומר, שהם משתפרים ככל שהשחקן משחק פנימה יותר - למשל, אחוז הבלוקים, אחוז הריבאונדים, אחוז הזריקות ממרחקים קצרים). וגם מדדים עם קורלציה שלילית (כלומר, שהם משתפרים ככל שהשחקן הוא יותר שחקן חוץ - למשל אחוז האסיסטים, אחוז החטיפות ואחוז הזריקה מהשלוש.)

השתמשתי בקורלציות האלה, בשביל לבנות ממוצע משוקלל. כלומר, ככל שהקורלציה גבוהה יותר - (למשל תפקיד עם גובה) - כך יהיה משקל רב יותר. ככל שהקורלציה נמוכה יותר, למשל, אחוז האיבודים או ה TRUE SHOOTING , כך המשקל קל יותר).

ומשם, כל מה שהיה צריך לעשות זה להתחיל להכפיל עם נתוני השחקן, ולהציב את 127 השחקנים שבחרתי (רוב מי שנמצא ברשימות ה-15 וב HM) כדי להחליט איפה השחקנים השונים באמת משחקים על המגרש.
למרות זאת, לא הייתי מבסוט לגמרי עם הנתונים, כך שחזרתי על קורלציה ב-4 אינטרפרטציות עד שהצלחתי להגיע למשהו שהיה מספיק הוליסטי. בגדול, ערכתי את 4 הקורלציות הבאות:
1. בין כל השחקנים בממוצע משוקלל של כל הנתונים (כלומר, נתונים עם קורלציה חיובית עם התפקיד, כאשר פוינט הוא 1, וסנטר הוא 5, כמו אחוז הריבאונדים, וגם כאלה עם קורלציה שלילית עם התפקיד כמו אחוז האסיסטים)
2. בין כל השחקנים בממוצע משוקלל רק של הנתונים החיוביים (אלה שעולים עם התפקיד). חובה לציין שבסך הכל, הנתונים כאן מאד דומים למערך הראשון, עם כמה הבדלים פה ושם.
3. בין כל השחקנים בממוצע משוקלל רק של הנתונים השליליים (אלה שיורדים עם התפקיד, כמו אחוז האסיסטים). יצוין שלמרות שהמערך הזה עושה עבודה רעה מאד בהבנה של שחקנים בעמדות 2-5, הוא עושה את העבודה הטובה ביותר ,כצפוי, עבור פוינט גארדים.
4. בשביל לייצר דיוק נוסף, ערכתי קורלציה רק לשחקנים בעמדות 2-4, שבו השתמשתי בממוצע משוקלל של כל הנתונים (עולים ויורדים). כך השגתי דיוק רב יותר במיוחד בעמדות הקיצון (כלומר 2 ו-4. סקנד גארד ופאוור פורוורד)

אחרי שיצרתי את ארבעת המערכים האלה, נתתי לכל אחד מהם ערך משוקלל. כך למשל, המערך מס' 4, מקבל ערך קצת יותר גבוה עבור שחקנים בעמדות 2, 3 ו-4 מאשר המערכים 1 ו-2. ולעומת זאת, למערך 3 אין כל ערך עבור שחקנים בעמדות 2,3 ו-5, בגלל שהוא הוכיח ככזה שלא מנבא כלום בעמדות האלה.
באמצעות הממוצע המשוקלל הזה של ארבעת המערכים, יצרתי ממוצע מיקום עבור כל שחקן ושחקן בליגה.
(אם מישהו מעוניין בהרחבה לגבי המתודולוגיה, אשמח להרחיב. אבל עד כאן בינתיים).

הדירוג פה, לכן, הוא לא דירוג איכותי, אלא רק דירוג מקומי - היכן השחקן משחק על המגרש. והאם הוא יותר (1) פוינט (2) סקנד גארד (3) סמול פורוורד (4) פאוור פורוורד (5) סנטר, ועד כמה מובהק התפקיד שלו בכל אחד מהמדדים האלה.

הנקודה של התרגיל הקטן שעשיתי היא שיש הבדלים קטנים בין כל שחקן ושחקן. אייזיאה תומאס הוא מובהק יותר בעמדת הרכז משרודר שהוא בעצמו קצת יותר מובהק מאשר קונלי, או אם תרצו – במערך שכולל את שרודר וקונלי, יש אינדיקציה מסוימת שהראשון יהיה הפוינט, והשני הסקנד גארד. כדלהלן:

אפשר להניח שרירותית, שאחרי כל 24-26 (מתוך 127 שנמדדו), מחליפים עמדה, וכך אעשה למרות שהנקודה של התרגיל היא להראות שיש הבדלים בעמדה בין כל שחקן ושחקן. כך שמבחינתי תחלקו את 127 השחקנים ב-5 כפי שתרצו. מה שמעניין הוא באחד הפוסטים הבאים, להראות איך כל קבוצה משחקת (כלומר מערכים של 1-2-2-4-5 לעומת מערך של 2-3-3-3-4, למשל). אציין גם כי הדברים נכונים רק לכדורסל של השנה שעברה. נראה אם דברים ישתנו בשנה הבאה, וזה בהחלט אפשרי.

והנה התוצאות, משחקן החוץ המובהק ביותר ועד שחקן הפנים המובהק ביותר של 127 השחקנים החשובים בנ.ב.א (בעצם, 126 ועוד עומרי כספי, כי הוא משלנו).

תוצאות:
פוינט גארד:
1. אייזיאה תומאס – הוא הכי פוינט גארד. נדמה לי שהגובה כאן הוא גורם מכריע. האיש לא יכול לשחק כ-2.
2. דניס שרודר
3. מייק קונלי
4. כריס פול
5. רייג'ון רונדו
6. ג'ף טיג
7.קמבה ווקר
8. סטף קרי
9. לו ווליאמס – כן, כן. אולי שילוב של הגובה ועוד כמה נתונים, שמים אותו כפוינט גארד, בסופו של דבר.
10. קיירי
11. לאורי
12. ג'ון וול
13. אלפריד פייטון
14. דראגיץ'
15. בברלי
16. בלדסו
17. ריקי רוביו (יחסית נמוך, נדמה לי שהגובה הרב יחסית שלו + העובדה שהוא התחיל לקלוע יותר מהשלוש, מטים אותו כקצת פחות פוינט גארד ממה שמצופה).
18. ג'רו הולידיי
19. אייברי בראדלי
20.לילארד
21. ג'ורג' היל
22. מקאלם (אז כן, גם הוא סוג של פוינט גארד. רק טיפה פחות מאשר לילארד)
23. רג'י ג'קסון
24. דרק רוז
-------

סקנד גארדים:
25. ג'י ג'י רדיק
26. ראסל ווסטברוק- המדדים שלו בעיקר בריבאונד, מטים אותו לעמדה גבוהה יותר.
27. דאנג'לו ראסל
28. וויל בארטון
29. לאווין
30. קלארקסון
31. ג'מאל קרופורד
32. ג'ונתן סימונס
33. ברדלי ביל
34. טיילר ג'ונסון
35. גארי האריס
36. ג'יימס הארדן (עוד אחד שקשה לדרג. הגודל שלו, הריבאונד שלו, הם גורמים מכריעים. אני שמח שהוא לא יצא סמול פורוורד)
37. KCP
38. אריק גורדון
39. דווין בוקר
40. טימי ג'וניור
41. אולדיפו
42. פורנייה (יפה כמה שהוא צמוד עם חברו לשעבר באורלנדו)
43. באדי הילד
44. ווייד קשישא
45. וויגינס (מה שאומר שהוא הסקנד גארד, במערך עם ג'ימי באטלר)
46. דיון ווייטרס
47. ברנדון אינגרם (מדהים, למרות כל הגובה, זה לא הצליח להטות את העובדה שהוא משחק כמו סקנד גארד)
48. באטום
49. טוני אלן (שחקן נמוך, אבל עובדה הוא משחק קרוב מאד למשחק של סמול פורוורד, אני מניח)
50. דני גרין (ע"ע טוני אלן)
51. רודני הוד

----
סמול פורוורדים:
52. אנדרה איגודלה
53. קליי תומפסון – כלומר, בקבוצה ממוצעת בליגה הוא יותר סמול מאשר שוטינג גארד, והאמת? די הגיוני. הבחור אחרי הכל קולע הרבה מתחת לסל והוא גם די גדול.
54. אוטו פורטר
55. בויאן בוגדנוביץ'
56. ג'ימי באטלר (הסמול פורוורד במערך עם וויגינס)
57. דמאר דרוזן (מה ציפיתם? הבחור לא קולע שלשות, הוא גבוה יחסית. יש לו המון מאפיינים של 3 לעומת 2)
58. דריימונד גרין (וואלה. מגניב, 2.01 שאמנם יש לו מדדי הגנה של גבוה, אבל מוסר כמו פוינט גארד, וקולע שלשות בעיקר. הורסיטליות הזאת יחד עם הגובה הממוצע יחסית, שמה אותו בעמדה 3) ואתם יודעים מה זה אומר? שגם אני מסכים, ותכל'ס, גולדן סטייט משחקת עם רכז (סטף), שני סמול פורוורדים (קליי ודריימונד), פאוור (דוראנט, עוד מעט תראו), וסנטר.
59. טרבור אריזה
60. גורדון הייוורד
61. קאווי לאונרד
62. פול ג'ורג'
63. ג'יי קראודר
64. ארון גורדון (יותר 3 מאשר 4, אני מניח, בסגנון המשחק)
65. קריס מידלטון
66. קובינגטון
67. הריסון בארנס (כלומר, עם כל הכבוד לכולם. הסטט' אומרת שהוא סמול. אמנם סמול גבוה יחסית, אבל עדיין סמול)
68. טי.ג'יי. וורן
69. ווילסון צ'נדלר
70. רודי גיי
71. גאלינרי (עוד שחקן שקרוב לקו התפר, אבל יותר 3 מ-4 , ברוב מערכי הליגה)
72. מילסאפ
73. עומרי כספי שלנו.
74. ג'יימס ג'ונסון

------
פאוור פורוורדים:
75. בלייק גריפין – מעניין, קרוב מאד לקו התפר עם הסמול פורוורדים, אני מניח שאחוז האסיסטים הגבוה שלו, והעובדה שהוא לא אדם מאד גבוה, גרמו לכך.
76. מלו – עוד אחד שמאד מעניין לראות. – 3-4 שכזה.
77. ת'אד יאנג
78. מרקוס מוריס
79. ג'בארי פארקר
80. מק"ג – למרות שהוא נמוך יחסית (2 מטר) הוא נמצא כאן, ברשימת הפאוורים יותר מהכל.
81. רייאן אנדרסון
82. לברון – אכן, יותר פאוור היום מאשר כל דבר אחר. אציין שהאיש דורג שביעי (!!!) ברשימה הנגטיבית, בגלל האסיסטים שלו, אבל הרשימה הזאת לא נלקחת בחשבון לשחקנים שהם פורוורדים, בגלל הדיוק המועט שלה.
83. גריק פריק
84. ג'מייקל גרין
85. ג'וליוס רנדל
86. מרווין ווליאמס
87. טוביאס האריס (מעניין אותי קצת, שהוא יותר פאוור מאשר ארון גורדון)
88. סרג' איבקה
89. אל הורפורד – לכאורה הסנטר הראשון ברשימה, למעשה משחק יותר כפאוור.
90. קנת' פאריד
91. קווין דוראנט! אכן, פאוור הבחור.
92. קלי אוליניק
93. טריסטן תומפסון
94. מרקיף מוריס
95. זק רנדולף
96. קודי זלר
97. ג'ורג'י דיינג (אין מדד אחד מבין ארבעת המדדים שלי, שבהם הוא בעמדה קדמית יותר מאשר טאונס. כמו שאמרתי – טאונס הוא הסנטר, וזה מוכח סטטיסטית).
98. מיילס טרנר

-------
סנטרים:
99. מייסון פלאמלי
100. קלינט קפלה
101. מרק גאסול – תכל'ס, האיש משחק בחוץ בהתקפה.
102. ניקולה יוקיץ'
103. פורזינגיס – סנטר, על קו התפר עם עמדה 4 פחות או יותר. כשאתה 2.20 קשה להתחמק מהמקום הזה במדד הסטטיסטי המשוקלל, ועדיין העובדה שהוא לא גבוה יותר מוכיחה שיחסית לגובה הוא אכן משחק די בחוץ, והגובה הוא שגורם לו לשחק יותר בפנים. אולי באמת צריך לערוך מערך דומה, כשמוציאים לגמרי גובה מהחשבון, אבל נדמה לי שיהיו כאן כמויות של אנומליות.
104. אנס קאנטר
105. נוביצקי – בגילו ובגובהו, סנטר
106. גורטאט
107. למרקוס אלדרידג' – מעניין, לכאורה פאוור, למעשה משחק בעיקר כמו סנטר
108. קווין לאב – ע"ע אלדרידג'. נדמה לי שאחוז הריבאונד הגבוה הוא גורם מכריע אצלו, למרות הנטייה לזרוק מבחוץ.
109. אנתוני דייויס – כאמור, גם זה מאד מעניין. אבל בהחלט מובן.
110. דרק פייבורס – לא גבוה מאד, אבל משחק לגמרי כמו סנטר

מפה יש קפיצה מסוימת במספרים, ואפשר לומר שכל השחקנים להלן הם סנטרים די מובהקים.
111. קא"ט
112. סטיבן אדמס
113. אמביד
114. פאו גאסול
115. ברוק לופז
116. גרג מונרו
117. דמרקוס קאזינס
118. ווצ'ביץ'
119. גובר
120. מקגי – או כמו ששאלתי, מה לא סנטר בו?
121. נורקיץ'
122. וולנצ'יונאס
123. סופרמן האוורד
124. דיאנדרה
125. וויטסייד
126. אנדרה דראמונד
127 ואחרון, הכי סנטר בעולם היום - בובאן הבובה מריאנוביץ'.

אם זה מעניין מישהו, אפשר לחפור לגבי שחקנים ספציפיים ברשימה והמיקום שלהם.
חוץ מזה, יש כמה דברים מעניינים במיוחד בחלוקה בין העמדות, לפחות בחלק מהמדדים. כך למשל במדד מס' 1 לעיל, יש אינדיקציה סטטיסטית לכך שיש חלוקה לשבע קטגוריות כדלהלן: 24 פוינט גארדים, 4 קומבואים (ג'רו, טיילר ג'ונסון, רדיק, בארטון), 19 סקנד גארדים, 8 סווינגמנים (כלומר 2-3: אינגרם, איגודלה, טוני אלן, הוד, דני גרין, קליי, באטלר ודרוזן), 23 סמול פורוורדים, 22 פאוור פורוורדים ו-18 סנטרים. ובכלל, כשצובעים אקסלים, יש המון אבחנות מגניבות. אבל בעיקר, מה שרציתי להביא זה את הדירוג למעלה.
כאמור, אם תהיה היענות ועניין, אולי ארחיב יותר לגבי כמה אבחנות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2017 10:56 pm 
מנהל פורום

טוב, זה ממש מגניב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2017 11:27 pm 
Freshman

יפה מאוד!
נראה שיש כמה התפתחויות מהפרה סיזן שתומכות במדד הזה. דיאנג הפך להיות המחליף של טאונס בסנטר. טאג גיבסון המחליף שלו, בתקווה שיוכל לרוץ טוב יותר אחרי הסטרצ 4 בליגה ואולי אפילו יגלה את הקליעה משלוש מהפינות מה שלא עשה בכלל בעבר (2/2 במשחק ההכנה הראשון).

לאב הופך כנראה גם לסנטר של קליבלנד, וטריסטן תומפסון יהיה המחליף שלו מהספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 4:27 am 
Junior

מגניב ממש.
נורטון,
אתה יכול לפרסם/לשלוח את הדטהבייס שלך?
אני רוצה לשחק עם זה באמצעות מודלי קלסיפיקציה של machine learning

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 5:44 am 
Hall of Famer

אנקה טיפה ואשלח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 8:44 am 
מנהל פורום

מכבד עד מאוד את ההשקעה
באמת
אבל מדד שנותן תוצאה שבה רדיק הוא אחד הקומבואים של הליגה, בעוד הארדן מדורג 11 מקומות מתחתיו (ז"א כשוטינג במשרה מלאה) ומתופקד כשוטינג מלא, הוא בעייתי מאוד בעיניי בפרמטרים שנבדקו.
לא מצליח לחשוב על פרמטר אחד שיכול להביא למצב הזה מלבד ההבדלים בגודל הפיזי ומיקום הזריקות במגרש

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 8:47 am 
Hall of Famer

ברור שיהיו סטיות כמו בכל מודל סטטיסטי. בטח עם מישהו כמו הארדן שהוא חיה מוזרה. נדמה לי אבל שזה מאד מאד קרוב לאמת. אני יכול לחיות עם רמת דיוק של 95%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 10:34 am 
Hall of Famer

דורנט פוואר כמו לברון. כלומר בפועל שניהם לא ממש פוואר בהגדרות של פאוור של פעם. אולי פאוור בהגדרות של 2017.
קצת בעייתי לבדוק מהיכן קלע השחקן כי אם לברון עומד על קו השלוש ועוד הטעייה ומקפיץ את השחקן ואז עובר ליד כולם ודופק דאנק, זה שונה מאשר נגיד זיבו שגם קולע מחצי מטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 11:36 am 
מנהל פורום

שוב, שלא יובן לא נכון
אני באמת מעריך את ההשקעה, המחשבה והזמן
אבל הסטיות הן הרבה יותר גדולות מה5% האמורות
דוראנט אחרי פריד ומילסאפ?
לברון אחרי דריימונד ובלייק פאקינג גריפין?
הגריק, שמשחק חלק מהזמן כמנהל המשחק במשרה מלאה בבאקס, מדורג אחרי גריפין ואחרי ג'אברי פארקר?

יש כנראה יותר מידי חורים בהגדרות, כי העיוותים הם לא מעטים
גם רדיק לפני קלרקסון, דאנג'לו וג'אמל זה וואחד עיוות

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 11:48 am 
Hall of Famer

לי יש הרגשה שהמדד הזה שנורטון כל כך השקיע בו פשוט מוטה מאד מאד סייז. ואז זה מאד מסתבר שהגריק פריק פחות נוטה לסמול פורוורד מאשר ג'בארי וקווין דוראנט עמוק בפאוורים ולעומת זאת הורפורד ובעיקר טריסטן תומפסון הנמוכים הם למעשה פאוור פורוורדים במדד, כשאין שום דבר שמרמז במשחק של תומפסון שהוא פאוור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 2:45 pm 
Junior

סחתיין על ההשקעה שוב, אבל זה שלקחת רק גובה ומשקל של שחקנים מסביר איך קיבלת את התוצאה המופרכת לפיה גרין 3 ואילו דוראנט 4...ושיהיה ברור, אני לא חולק על כך שהאחרון שיחק המון 4 ולפרקים גם 5 בעונה האחרונה, אבל גרין הוא בעל פלג הגוף התחתון העדיף מביניהם, כשמוטת הזרועות שלו מפצה על היותו אנדרסייזד-לכאורה כביגמן.
standing reach הוא המדד הכי רלוונטי מבחינת גודל אנכי בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 5:35 pm 
Hall of Famer

יש לך מאגר מידע על הריץ' של כל שחקני הליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 6:28 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
יש פה:
http://www.draftexpress.com/nba-pre-draft-measurements
קצת קשה לנווט שם אבל צריך להיות לפחות לרוב השחקנים ברשימה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 6:38 pm 
Hall of Famer

למעשה גם גרין וגם דורנט סווינגמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 7:13 pm 
Junior

תשמע נורטון זה מאוד מעניין. ההתאמה היא מאוד מדויקת וגם איפה שאני לא מסכים אני מכבד את הסידור של האלגוריתם.
אולי תנסה למכור את הנוסחה לאיזה Espn.com

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 7:54 pm 
Hall of Famer

אבל הם יודעים איזה תפקיד כל שחקן ואם כבר הם עוברים למודל של wings,bigs,ball handlers

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 8:28 pm 
Hall of Famer

או שאולי ראיין אנדרסון 2 גבוה שלא מקפיץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 8:35 pm 
Hall of Famer

סטריאני, אני עורך את ההודעה הקודמת. באג קטן באקסל. רייאן אנדרסון כבר לא בתמונה, אבל יש כמה אחרים שכן. כדלהלן:

תודה.

אז לקחתי את הטענות לתשומת לב, וערכתי את אותו תרגיל בדיוק, והפעם כשאני מקשה על עצמי מאד - גודל (גובה, משקל, וואטאבר) - הם לא פקטור בכלל.

אישית, אני מאד שמח מהתוצאות. בהשוואה עם BASKETBALL REFERENCE צדקתי בלא פחות מ-87(מתוך 127) שחקנים, - כשלוקחים בחשבון שלא לקחתי בחשבון גודל כלל, אני מאד מאד מבסוט, כי זה אומר שיש לי מנבא של 69% שזה סביר בעיניי לאור ה"עיוורון" של המודל הזה.
ויותר מכך, מתוך המדגם של 127 שחקנים, רק 6 שחקנים (4%) נמצאים במרחק של שתי עמדות (כלומר, פוינט גארדים שדורגו כסמול פורוורדים, או פאוור פורוורדים שדורגו כסקנד גארדים) כדלהלן:

1. פול מילסאפ – דורג 36 (סקנד גארד) למרות שהוא פאוור פורוורד. הוא חוטף הרבה ומוסר הרבה וקולע מכל מיני טווחים שונים, כנראה שזה מסביר את זה.
2. בלייק גריפין – דורג 50 (על קו התפר של 2-3) למרות שהוא פאוור פורוורד. האמת? מאד מזכיר את המקרה של מילסאפ כשחושבים על זה. זורק בעיקר מחצי מרחק, מוסר המון.

3. טיילר ג'ונסון - משום מה הוא 1 ב BR, ואצלי הוא על קו התפר שבין 2 ל-3 (מקום 54). מבחינתי, זה מספיק קרוב, כי תכל'ס הוא 2 אמיתי. לא חושב שזה הבדל אמיתי של יותר מ-1 מקום.

4. מארק גאסול - הוא סנטר שמדורג אצלי במקום ה-74. כלומר עדיין סמול פורוורד, אבל קרוב לפאוור פורוורד. גם כאן, האיש לא לוקח הרבה ריבאונדים, וזורק בעיקר מטווחים שהם לא "סנטריים". גם כאן אני יכול לקבל היטב את התוצאה, כאמור בהתחשב בעובדה שגודל לא נלקח בחשבון.

5. טוני אלן, רשום כסקנד גארד, ונמצא במקום ה-99 (פאוור ואפילו קרוב לסנטר). הגיוני מבחינתי למישהו שזורק בעיקר מתחת לסל. אחרי הכל, הוא נגר לכל דבר ועניין שבמקרה נמוך ב-15 ס"מ מהאופן שבו הוא משחק.

6,. יאניס אנטטקומבו רשום כסמול פורוורד, ונמצא במקום ה-101, שהוא על קו התפר של תחילת הסנטרים. שוב, יש כאלה שאומרים שהוא בכלל פאוור, ואז זה עובד. גם הוא כמו גריפין, קולע יותר מדי מחצי מרחק, מוסר יותר מדי אסיסטים.

זהו, אלה היחידים שבהם יש טעות של יותר ממקום אחד. עוד מעט אשלח את הרשימה המלאה. בינתיים נדמה שהיחידים שיש טעויות לגביהם הם פורוורדים מאד וורסיטליים.
כאמור, כך או כך, אני מאד מבסוט מהדיוק ברשימה שלא לקחה בחשבון גודל או גובה. אותי זה מרשים, גם אם זה לא מרשים אף אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 8:47 pm 
Hall of Famer

1 Isaiah Thomas - כן, כן, גם אם לא לוקחים גודל בחשבון, הוא עדיין הרכז הכי מובהק. בעיניי, זה מדהים שהשחקן הכי נמוך הוא גם הכי "פוינט גארד", למרות שגודל לא נלקח בחשבון.
2 Dennis Schroder
3 Mike Conley
4 Jrue Holiday
5 C.J. McCollum
6 Jeff Teague
7 Stephen Curry
8 Kyrie Irving
9 Reggie Jackson
10 Jordan Clarkson
11 Ricky Rubio - אני שמח, שכשמנטרלים את הגובה, הוא חוזר להיות פוינט מובהק.
12 Jamal Crawford
13 John Wall
14 Kemba Walker
15 Goran Dragic
16 Zach LaVine
17 Chris Paul
18 D'Angelo Russell
19 Kyle Lowry
20 Elfrid Payton
21 Eric Bledsoe
22 Damian Lillard
23 Rajon Rondo
24 James Harden - קצת יותר פוינט מאשר סקנד גארד. למעשה, זה בדיוק המקום שרציתי שהוא ייצא.
25 Devin Booker - צמוד לאיש שהוא הכי מזכיר (קליי)
26 Klay Thompson - ברשימה הזאת, הוא קרוב יורת ל-2 מאשר ל-3. כאמור, הגודל השלושי שלו לא נלקח בחשבון.
27 Danny Green
28 George Hill
29 Derrick Rose
30 Tim Hardaway
31 Russell Westbrook
32 J.J. Redick
33 Bradley Beal
34 Eric Gordon
35 Patrick Beverley
36 Paul Millsap
37 Avery Bradley
38 Evan Fournier
39 Khris Middleton
40 Gary Harris
41 Andrew Wiggins
42 Lou Williams
43 Victor Oladipo
44 Nicolas Batum
45 Omri Casspi
46 Caldwell Pope
47 Dion Waiters
48 Bojan Bogdanovic
49 Will Barton
50 Blake Griffin
51 Danilo Gallinari
52 Dwyane Wade
53 Kevin Durant - וברשימה הזאת, הוא דווקא כן סמול פורוורד, ואפילו יותר סמול מאשר גרין שמדורג קצת אחר כך.
54 Tyler Johnson
55 Carmelo Anthony
56 James Johnson
57 Aaron Gordon
58 Jonathon Simmons
59 LeBron James - סמול פורוורד מסתבר.
60 Rodney Hood
61 Kawhi Leonard
62 Rudy Gay
63 Draymond Green - גם פה הוא עדיין סמול פורוורד. ואני מצטער מאד, אבל כשחושבים על התפקוד שלו לפחות בהתקפה, מה לא סמול פורוורד בו? מה, הוא לא מזכיר בעיקר את פיפן? עם קצת יכולת חסימה משודרגת.
64 Trevor Ariza
65 Buddy Hield
66 T.J. Warren
67 Paul George
68 Kristaps Porzingis
69 Jimmy Butler
70 DeMar DeRozan
71 Brandon Ingram
72 Andre Iguodala
73 Derrick Favors
74 Marc Gasol
75 Serge Ibaka
76 Kevin Love -
77 Brook Lopez - לא לוקח ריבאונדים. מסביר את המקום שלו. ותכל'ס, זה שלאב שכן לוקח ריבאונדים, הוא עדיין יותר פאוור מאשר לופז (במקום אחד), זה מעניין.
78 Ryan Anderson
79 Gordon Hayward - מעניין, על קו התפר שבין 3 ל-4. יותר מאשר כמה וכמה חבר'ה אחרים
80 Marcus Morris
81 Jae Crowder
82 Markieff Morris
83 Michael Kidd-Gilchrist
84 Wilson Chandler
85 Al Horford - עדיין פאוור, ואני בסדר גמור עם זה. נדמה לי שזה מקום הגיוני יחסית לשחקן כל כך ורסיטלי.
86 Kenneth Faried
87 Robert Covington
88 Harrison Barnes - פאוור לכל דבר ועניין, מסתבר.
89 Otto Porter
90 Jabari Parker
91 Dirk Nowitzki
92 LaMarcus Aldridge
93 Cody Zeller
94 Julius Randle
95 Marvin Williams
96 Zach Randolph
97 Kelly Olynyk
98 JaMychal Green
99 Tony Allen - בהחלט אנומליה.
100 Tobias Harris
101 Giannis Antetokounmpo - כאמור, אנומליה קטנה.
102 Thaddeus Young
103 Gorgui Dieng
104 DeMarcus Cousins
105 Mason Plumlee
106 Greg Monroe
107 Myles Turner
108 Nikola Jokic
109 Pau Gasol
110 Steven Adams
111 Anthony Davis
112 Nikola Vucevic
113 Enes Kanter
114 Joel Embiid
115 Andre Drummond
116 Karl-Anthony Towns - בכל מדד בעולם, הוא סנטר מובהק יותר מאשר דיינג. עם כל הכבוד.
117 Hassan Whiteside
118 Tristan Thompson - הנה, מי שרצה אותו בסנטר, קיבל אותו בסנטר.
119 Jusuf Nurkic
120 Marcin Gortat
121 DeAndre Jordan
122 Dwight Howard
123 Boban Marjanovic
124 Jonas Valanciunas
125 Clint Capela
126 Rudy Gobert
127 JaVale McGee - אז מי אמר שהוא לא סנטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 9:08 pm 
Hall of Famer

1. לא הצלחתי להבין איך המודל הזה עובד. אתה מדבר על סוג של מודל אקונומטרי שהמשתנה המוסבר בו הוא לא ממש משתנה רציף כמותי אלא משתנה איכותי. אם אני מבין נכון, עשית קישור מסוים בין הנתונים של השחקנים לעמדות כפי שנקבעו ב-Basketball-Reference (לא שזה בהכרח מקובל על כולם), ואח"כ בנית מודל חיזוי ובדקת על אותם שחקנים? נשמע יותר סביר אם כבר להשתמש בנתונים של כמה שנים אחורה (נניח 2014, 2015 ו-2016) ואח"כ להפעיל על 2017 ולראות האם זה קולע למטרה.
2. מאיפה הורדת את הדאטאבייס עצמו? יש מקומות שאפשר להוריד ישירות לאקסל?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 9:14 pm 
Junior

הרשימה הראשונה הייתה יותר טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 9:17 pm 
Hall of Famer

1. אני מסכים שיש בעיות - טיילר ג'ונסון שכבר הזכרתי אמנם מוזכר כ-1 ב BR, אבל הוא למעשה יותר 2. ועדיין, הדיוק של BR גבוה מספיק בשביל שאפשר יהיה לבנות סביבו מודל
המודל אינו מודל חיזוי - אלא מודל תיאורי. אני לא יודע איך השחקנים ישחקו בעונה הבאה. אבל בעונת 16-17, רשימת השחקנים הנ"ל שיחקו כמו (פוינט, סקנד, סמול, פאוור, סנטר), בהתבסס על המאפיינים של חמש העמדות. אפשר להניח שהשחקנים ישחקו אמנם באופן דומה גם שנה הבאה, אבל זה לא בטוח (אחרי הכל, הגאסולים ולופז פיתחו מאד את הזריקה שלהם מהשלוש השנה, לך תדע אם דראמונד לא יעשה את זה שנה הבאה).
אתה צודק שיהיה מעניין לעשות את המודל הזה על שנים אחורה. אבל זה המון עבודה - מה שמודל כזה כן יכול לעשות הוא גם לתאר עד כמה העמדות דינמיות ומשתנות עם השנים. כאמור, זה יהיה מעניין, אולי עוד אעשה כחלק מפרויקט גדול יותר. כרגע, זה מה שעשיתי.

2. הדאטהבייס ברובו הוא BASKETBALL REFERENCE, מהם אפשר להוריד אקסל עם חלק גדול מהנתונים. (כל ה ADVANCED, כולל ה USGֵ%, REB% וכו').
אמנם יש להם גם את הנתונים של טווחי הזריקות, וגם לא של גובה ומשקל השחקן, אבל אין להם את הנתונים האלה באקסל אחד, והייתי צריך לעשות קופי פייסט 127 פעם.
כמו שאמרתי, לא מעט עבודה הושקעה כאן. (אבל אני קצת משועמם לאחרונה בעבודה, כשאני משייט בין כמה פרויקטים קטנים וזה בטח עדיף מאשר להשתעמם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 9:19 pm 
Hall of Famer

קיופיפלו כתב:
הרשימה הראשונה הייתה יותר טובה

ברור שהרשימה הראשונה היתה יותר טובה. כי היא לקחה מדדים אוביקטיביים של גודל (גובה, משקל) בחשבון.
בעיניי, אבל, הרשימה השניה, גם אם היא פחות טובה ומדויקת. מוכיחה את הרשימה הראשונה - כי הדיוק שלה (70% כאמור) מסביר חלק גדול מהדיוק של הרשימה הראשונה. ובאופן כללי, נדמה לי שהרשימה השניה "מדהימה" יותר. כי זה מדהים שאייזיאה תומאס הוא הכי פוינט בעולם, למרות שמבחינת האקסל, יש מצב שהוא 2.04 ו 112 ק"ג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 9:46 pm 
Junior

כן אבל סי.ג'יי הוא לא רכז, הוא יותר קרוב ללהיות בתחתית הרכזים תחילת השוטינג גארדים כמו ברשימה הראשונה, שהיא לדעתי עדיין יותר טובה. מעניין אותי איפה דמארה קארול וג'יי קראודר מופיעים ברשימה, ספציפית ברשימה השניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2017 9:51 pm 
Hall of Famer

קארול לא בקאט. קראודר, תקרא ותראה. מקום 81, כלומר בתחילת רשימת הפאוורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר