גלעד כתב:
לדעתי משחק מזעזע של הרצליה. 47 נקודות מדד בלבד (רק דאוסן עם דו ספרתי - 15).
הישראלים של הרצליה עם 19 נקודות בלבד (15 של דאוסן).
ככה אי אפשר להגיע לשום מקום, ואני לא מצליח להבין את ההתלהבות מאקוניס ו"הבניות הגאוניות שלו"
שלא הובילו את הרצליה אפילו פעם אחת לפיינל פור בשנים האחרונות (בזמן שקבוצות מאותו סדר גודל תקציבי,
כמו ראשון וחיפה, מגיעות לפיינל פור שנה אחר שנה)
ראית את המשחק , בפרט את הרבע הראשון ?
לא רשמתי שהרצליה שיחקו נהדר או משהו , אבל חרף העובדה שהיה בהחלט יום קליעה מאוד לא מוצלח להרצליה ( 10/23 מהקו לשם הדוגמא ) עדיין בשביל להישאר צמודים למכבי בהיכל במשך 3.5 רבעים צריך להפגין רמה מסוימת ( ולו מהבחינה הקבוצתית / טקטית - גם אם הרמה הביצועית כאמור לא טובה ) . אין מה להיות מופתע מרמת הישראלים , זה מה שיש ועם זה הקבוצה תסתדר ( ולא שבהכרח בשנים קודמות המצב היה טוב יותר ) .
לא זכור לי בשנים האחרונות מישהו שהתלהב מה"בניות הגאוניות של אקוניס" . הרצליה הייתה במשך כל השנים האחרונות עם אחד מהתקציבים הנמוכים בליגה , והסתדרה יפה מאוד בהתאם לכך . בוודאי שהתקציב המסורתי של הקבוצה קטן בעשרות אחוזים מזה של ראשון וחיפה ( העונה זה השתנה , אבל הרצליה גם משחקת באירופה - שזה דורש הוצאות נוספות ולצורך העניין עוד שחקן סגל נוסף ולו רק בכדי להתמודד עם העומס ) .
אני גם כן לא מבין את הסערה הגדולה בעקבות ה"תקרית" אתמול ( ולראיה לא התייחסתי אליה כלל לאחר המשחק ) . אקוניס מאבד את זה לעיתים , וחבל .
מעט אירוני שמכבי לאחר פסק הזמן של גורקה ( שלדעתי הוא מבחינה אנושית בהחלט מאנשי המקצוע היותר חביבים , וגם בראיון לאחר המשחק לקח הכל בקלילות , והודה שלקח את פסק זמן מתוך דחף של רגע ולא משהו מעבר לזה ) לא ניסתה להגיע לזריקה כשנותרה שנייה על השעון מהוצאת החוץ - הרי לשיטתם יש לשחק עד הסוף , לא ?!
אגב - היה מאוד סביר מבחינת ספאחיה פשוט להרגיע את הרוחות לאחר המשחק ( למה בדיוק הוא צריך את כל הבלאגן ?! ) עם איזו מריחה בסגנון "אנחנו שואפים למצוינות במועדון ומאוד חשובה לנו ההצלחה העונה . פעלתי מתוך אינסטינקט ולא חלילה מתוך חוסר כבוד ליריבה" - וכל הסיפור היה נגמר באותו הרגע .
הרי הוא היה כמה שנים ב-NBA , וזה לא חדש לו הקטע הזה שלא משחקים כדור אחרון במצב שכזה .