כמה נקודות:
קודם כל, וזה שינוי מאוד משמעותי לא רק מהקבוצות של השנתיים האחרונות אלא באופן כללי ממחלה מסורתית של מכבי, משני המשחקים הראשונים נראה שמכבי קבוצת ריבאונד הגנה טובה, כזו שלא חוגגים לה מתחת לסל עם הזדמנויות שניות, שלישיות ורביעיות. לדעתי כמעט כל ריבאונד ההתקפה שבאסקוניה לקחה היו כדורים ארוכים אחרי החטאות שלשה, שאלו כדורים שגם קשה יותר להגנה לקחת אותם מצד אחד, אבל מצד שני בד"כ לא מאפשרים לייאפ קל מיד אחריהם, וזה שינוי מאוד מבורך.
לא ראיתי לזה יותר מדי התייחסות, אבל את הריצה שלה במחצית הראשונה מכבי הפתיעה ועשתה עם ג'ייק כהן בהרכב, והוא נראה דווקא טוב להפתיע, במיוחד הגנתית. משום מה ספאחיה ייבש אותו אח"כ עד סוף הרבע הרביעי, העלה אותו לדקה וחצי ואז הוריד אותו אחרי 2-3 טעויות. אני הייתי מנסה להריץ אותו שוב כמה דקות ברבע השלישי לפני כן כדי לשמור אותו במשחק.
מאוד מחבב את מייקל רול, שחקן עם המון בטחון עצמי מצד אחד, אבל מאוד מודע למגבלות שלו ולא מנסה לשחק מחוץ להן, ברור שהוא לא כוכב, אבל משלים מצוין ליד גארדים בלאגניסטיים כמו קול וג'קסון.
נחמד שאחרי שנים שבהם או שהיא ויתרה לגמרי על שחקנים כאלו, או הביאה ונכשלה, למכבי סוף סוף יש איזה עוג רציני שסותם את הצבע בהגנה ובריבאונד. התקפית פרחובסקי עדיין לא מוצא את עצמו ומכבי תהיה חייבת למצוא כמה תרגילים כדי לסדר לו נגיעות בפוסט, והוא גם לא איזה עילוי כשחקן הגנה (רחוק מזה), אבל עדיין יש לו נוכחות מרתיעה בצבע וגם שחקן טוב כמו שנגליה הסתבך מאוד כשאני ניסה לסיים מולו ליד הסל. Size matters.
ואם כבר Size matters, כצפוי גם לקול וגם לג'קסון יש בעיות מול קבוצות גדולות פיזית, הם כן שחקנים עם יכולת אתלטית גבוהה ובעיקר מהירים מאוד, אז יש להם גם יתרונות לנצל, אבל בימים שהשלשות לא נופלות להם, הם יתקשו להשיג ריווח במשחק עומד ואז גם חדירות לסל לא יהיו זמינות. אם מכבי תצליח לקבל בכל ערב משחק מצוין מאחד מהם, דיינו.
הייתי נזהר מלחרוץ מסקנות לגבי בולדן, הוא נראה כמו שחקן שביחס לגודל שלו רץ את המגרש מצוין, ולדעתי מכבי עדיין עוד לא מצאה אפילו דרך אחת אפקטיבית להפעיל אותו. השלשות שהוא לקח היו לגמרי מחוץ לשטף המשחק ולא חופשיות, לא ניסו ממש להפעיל אותו בפיקנרול, לא פוסט-אפ, לא משחק פנים לסל מול שחקנים קצת יותר כבדים, כלום. לא יודע מה הוא יכול לעשות ולא נראה שמכבי בעצמה הצליחה להבין את זה, יכול להיות שיצליחו לפתור את זה באיזשהו שלב, יכול להיות שלא, אבל כרגע זה כן נראה כמו שחקן שיש לו יכולות מסוימות, אבל הן ממש לא באות לידי ביטוי.
_________________ כורסה נוחה זה התחלה של סוף
|