סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 8:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אולימפיאקוס בהיכל
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2017 10:50 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
טיוס עם המון המון שטויות במחצית השנייה כולל קצר במוח עד ששיחרר את המסירה האחרונה לרול.
שיפוט רע במילה אחת. דפוק ומוטה בשתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2017 10:59 pm 
Freshman

פרחוסקי נלחם עם שגב מי יותר חלש. עלה בהגנה ביותר מ10 נקודות

יוגב הנגר החובב.
אחחח איזה שחקן נשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2017 11:04 pm 
Sophomore

אולמפיאקוס הפעילו ממש יפה את פריטזיס ברבע האחרון - מלא שלשות ופוסטאפים, ונראה לי שהוא קלע כמעט את הכל.

ואגב קבוצה מאומנת, כל ההפעלות של פרינטזיס ברבע האחרון היו בעיקר עבודה של הקבוצה בשבילו (בידודים בפוסט, באחד על אחד או שלשות פנויות). בניגוד למכבי שעיקר הנקודות שלה באו מאלתורים מלאים של קול וג'קסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2017 11:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראינו בדיוק את מכבי החדשה: מאומנת, יודעת לרוץ, שחקנים שמשחקים ביחד (למרות מיעוט האסיסטים היום) - אבל גם מאד מוגבלת בכשרון. תקרת הזכוכית שלה די נמוכה.
חבל על ההתקפה האחרונה. טיוס התברבר עם הריבאונד ואיבד שנייה, נוריס קול כנראה חשב שיש יותר זמן על השעון וגם הוא חיכה שנייה. זה עלה ביוקר, קול פשוט לא הגיע לאן שרצה כי לא היה זמן.

ופרינטזיס הוא קלאסה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2017 11:13 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ראינו בדיוק את מכבי החדשה: מאומנת, יודעת לרוץ, שחקנים שמשחקים ביחד (למרות מיעוט האסיסטים היום).

סליחה שאני שובר מוסכמות (בתקשורת ובפורום), אין ספק שרואים שמכבי הרבה יותר מאומנת לעומת שנים קודמות (לא חכמה גדולה), וגם ניהול המשחק של ספאחיה בסדר.

אבל איפה אתה רואה בסגנון המשחק של הקבוצה משהו שאפשר להגדיר אותה כ"מאומנת" ?
אני דווקא רואה בעיקר את ג'קסון וקול עושים מה בראש שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2017 11:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ehud כתב:
אולמפיאקוס הפעילו ממש יפה את פריטזיס ברבע האחרון - מלא שלשות ופוסטאפים, ונראה לי שהוא קלע כמעט את הכל.

ואגב קבוצה מאומנת, כל ההפעלות של פרינטזיס ברבע האחרון היו בעיקר עבודה של הקבוצה בשבילו (בידודים בפוסט, באחד על אחד או שלשות פנויות). בניגוד למכבי שעיקר הנקודות שלה באו מאלתורים מלאים של קול וג'קסון.

התחיל קצת לפני הרבע האחרון (את עיקר הנזק הוא עשה בסוף השלישי). אם כבר העובדה שהוא היה בחוץ מעל ארבע דקות בתחילת הרבע (נדמה לי) איפשרה למכבי לחזור.

סה"כ מכבי נראו ממש סבבה, ואז נכבו ברבע האחרון. אם אני אוהד מכבי אני דופק את הראש בקיר בגלל ההפסד אבל אופטימי להמשך (נקווה שהכוכב האדום ישחזרו את המשחק של שנה שעברה, שבעצם שם כולם הבינו איך העונה הולכת להיראות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 12:21 am 
Sophomore

קבוצה מאומנת? הגנתית בלבד.
9 אסיסטים ל40 דקות זה בטח לא נתון לקבוצה מאומנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 12:40 am 
Freshman

הסקור הנמוך קצת משקר, הקבוצות בממוצע עשו 5 עבירות ברבע שזה מעט יחסית לקצב המשחק שחשבנו שנראה.
הסיבה לאחוזים הנמוכים היא בין השאר ההגנה של 2 הקבוצות אחת על השנייה, מנצאריס נעצר על 1/7 מה-3, וג'קסון נעצר על 1/8 מאותו הטווח.

תומאס סיים עם 0/5 מכל הטווחים (חוץ מהקו), טיוס היה סביר, פרחוסקי לא הגיע למשחק, קול סקורר ודומיננטי והכל, הוא יודע למסור אבל הוא חושב קודם על קליעה.

בולדן לשם שינוי נתן משחק סביר-חיובי, אולי זה יפשיר אותו במשחקים הבאים.

הגארדים של מכבי אכן היו דומיננטים יותר מאלה של היוונים, מנגד כצפוי הקו הקדמי של היוונים היה דומיננטי מזה של הצהובים, מעל חצי מהנקודות של מכבי הגיעו מהגארדים שלה, או יותר נכון - 36 נקודות מקול וג'קסון ביחד. ומהצד השני מקלין, מילוטינוב וכמובן פרינטזיס היו אחראים על 37 נקודות של היוונים, אפשר לומר שהם די קיזזו זה את זה.

נקודת האור היא שמכבי אמנם הורידה 3 ריבאונדים פחות מהיוונים, אבל היה הרבה מאמץ קבוצתי בריבאונד, הסקורר המוביל (קול) הוריד 7 מהם, קיין תרם 5, לא טריוויאלי לקבל תרומה כזו מהגארדים שלך, מנגד ספאחיה צריך למצוא דרך לגרום לקבוצה שלו לייצר יותר פוזשנים מחטיפות, עם סילונים כמו קול וג'קסון כל חטיפה כזו שווה נקודות די בטוחות במתפרצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 12:59 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

guyancho כתב:
טיוס עם המון המון שטויות במחצית השנייה כולל קצר במוח עד ששיחרר את המסירה האחרונה לרול.
שיפוט רע במילה אחת. דפוק ומוטה בשתיים.

טיוס לגמרי קפא שם. היה חייב למסור לרול שרץ קדימה ממש מול העיניים שלו.
והשיפוט היה ביזיוני. כמה עבירות סתם שרקו למכבי. השופטים אמנם טעו לשני הצדדים אבל ברבע האחרון הם פשוט מנעו ממכבי להשיג עצירות עם כל השריקות האלו.
בשורה התחתונה מכבי הפסידו את המשחק בכמה הדקות האחרונות של הרבע השלישי כשנתנו ליוונים שתי שלשות פנויות מאותה בלטה ואפשרו להם לעלות ל8 הפרש, שבמשחק עם סקור כ"כ נמוך זה שווה לדו ספרתי
חבל. הפסד ממש מבאס.
נקודת האור היחידה היא היכולת של בולדן במחצית השנייה שלמרות שאכל מרורים מפרינטזיס (איזו קליניקה בפוסט) עשה הרבה מהלכים טובים של האסל.
נקודת החושך היא הקליעה מבחוץ. אי אפשר לסגור הפרש במשחק כל כך איטי בלי שלשות. ג'קסון מאז המשחק מול באמברג עם 1/11 ולא ברור למה לא עושים תרגילי חסימה לרול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 7:12 am 
Sophomore

דליים בתיקרה כתב:
קבוצה מאומנת? הגנתית בלבד.
9 אסיסטים ל40 דקות זה בטח לא נתון לקבוצה מאומנת.

אותי נתון אחר שהדליק זה 32 זריקות לג'קסון וקול מתוך 62 זריקות של הקבוצה כולה.
אני מניח שברוב ההתקפות שבהן בוצעו הזריקות האלו, שאר חברי הקבוצה לא נגעו בכלל בכדור.
שחקני מפתח אחרים - רול, בולדן, קיין ופרחובסקי זרקו ביחד פחות מקול או מג'קסון בעצמם.

אה וחשוב גם לזכור - קול וג'קסון שחקנים טובים (באירופה), אבל הם לא דוראנט וקארי (יחסית לאירופה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 7:24 am 
Junior

אין מה לעשות. מעבר לקול וג'קסון אין למכבי איכות התקפית ברמה של שחקן שיכול לייצר לעצמו לכן ברור שבתחילת העונה מול קבוצה פיזית ששומרת כמו אולימפיאקוס מי שיקח על עצמו זה קול וג'קסון. חסר למכבי מאוד סנטר (פראחוסקי לא לרמות הגבוהות, גם התקפית) ובעיקר 2-3 שיכול לייצר לעצמו מכדרור סטייל קלייברן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 8:40 am 
Sophomore

הטרנד של להחמיא למכבי נחמד, ואולי מוצדק בחלקו על האופי והמלחמה, אבל כרגיל מתנפח למימדים היסטריים.
התקפה שבלונית ואינדיבידואלית מהסוג שפיאניג'אני היה חוטף עליה פה אלפי מילים בשבוע (42% מהזריקות של מכבי מתחילת עונה ביורוליג שייכות לקול וג'קסון, 9 אסיסטים שזה נתון חריג בטח בהתחשב במדיניות המקלה של אסיסטים ביורוליג), אפס אנד דאונס מאוד מאוד גדולים לאורך המשחק, המון דברים שכנראה פחות כיף לדבר עליהם כי עכשיו מתאהבים מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 8:52 am 
Hall of Famer

אבל לפחות היו 1:03 דקות לשחקנים ישראלים על הפרקט , זה כבר שיפור מהמשחקים הקודמים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:17 am 
Junior

עופר האדום כתב:
אבל לפחות היו 1:03 דקות לשחקנים ישראלים על הפרקט , זה כבר שיפור מהמשחקים הקודמים.

״סיר הלחץ השתחרר״.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:18 am 
Hall of Famer

מעניין עוד פחות מהמחזור ה-3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:19 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מעניין עוד פחות מהמחזור ה-3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:25 am 
Hall of Famer

יש כאלה שזה כן מעניין אותם (לפחות חלק מאלה ששרים את ההמנון לפני המשחק....)

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:38 am 
Hall of Famer

אולי איברים מסויימים בגופם, וגם זה בספק.
ובצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:45 am 
Sophomore

Avishai כתב:
הטרנד של להחמיא למכבי נחמד, ואולי מוצדק בחלקו על האופי והמלחמה, אבל כרגיל מתנפח למימדים היסטריים.
התקפה שבלונית ואינדיבידואלית מהסוג שפיאניג'אני היה חוטף עליה פה אלפי מילים בשבוע (42% מהזריקות של מכבי מתחילת עונה ביורוליג שייכות לקול וג'קסון, 9 אסיסטים שזה נתון חריג בטח בהתחשב במדיניות המקלה של אסיסטים ביורוליג), אפס אנד דאונס מאוד מאוד גדולים לאורך המשחק, המון דברים שכנראה פחות כיף לדבר עליהם כי עכשיו מתאהבים מחדש.

ומצד שני אולימפיאוקס מאומנת מאוד כששחקן אחד פרינטזיס אחראי ל 30% מהנקודות ו- 23% מהזריקות ל-2.
אם תרצה אני יכול אפילו לעשות את זה בובמסטי יותר... פשוט סתם לבחור עוד שחקן רנדומלי באולימפאקוס ולנפח עוד קצת את ה"תצוגה הסוליסטית" .
אני ממש לא מתרשם מהעובדה שהנקודות והזריקות של מכבי מגיעות משני שחקנים (שאגב הגיעו במיוחד בשביל לקלוע ולסדר את ההתקפה). כל עניין הצגת האחוזים הללו הוא מיותר ולא אומר כלום בעיני.

אותי מטרידה יותר העובדה שעוד אין שיטת משחק יציבה לגבוהים ושממשיכים לחטוף שלשות מהפינה משחק אחרי משחק אחרי משחק בלי שמצליחים לייצר פתרון. מכבי הציגה הגנה נהדרת, שליטה בריבאונד ההגנה בצורה שלא ראינו נראה לי כבר עשור והמון אופי.
לטעמי המשחק של אתמול נפל על עייפות מאוד גדולה של שחקני מכבי, אולי זה קשור לעובדה שעוד ספאחיה לא מאפשר דקות לזוסמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:51 am 
Junior

הערת אגב: כולם מדברים על ההתמהמהות הקטנה של טיוס ומיד אחריו גם של קול, ביציאה להתקפה האחרונה, אבל צריך לומר שקול הגיע לזריקה מאוד מאוד סבירה יחסית לזמן שנותר לו כשקיבל את הכדור. השחקן היווני כל כך פחד משריקה לפאול שלא עשה כלום כדי להפריע לו וקול הגיע לסוג של לייאפ מרחוק, שהיה יכול להיכנס בסיכויים של 50% בערך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 9:59 am 
Sophomore

יחסית למה ש-90% מהאנשים חשבו שמכבי תציג עד השלב הזה, היא לגמרי זכאית למחמאות שלה, גם אם הן כחמוצים בעצמותיהם של חלק מהאנשים.
היא הרבה הרבה יותר מגובשת וחזקה מנטלית ממה שחשבו (לי לא היה ספק שיהיו התפרקויות מפוארות), יש לה היררכיה (גם אם היא נובעת מחולשה של חלק מהשחקנים), היא סה"כ משתמשת נכון בסגל שלה מה שאמור לאפשר לה להגיע על הרגליים לשלבים המכריעים והיא עושה התאמות לא רעות תוך כדי משחק.

זה לא גורע כלום מהביקורת המוצדקת על ההתקפה הבינונית מינוס ועל לא מעט שחקנים שעוד לא הגיעו לעונה ועל הדקות המתות הארוכות ועדיין, לפחות בשלב הזה, העובדה שהרבה אוהדי מכבי מרוצים ולא מעט פרשנים מפרגנים (במידה) כנראה אומרת משהו לא רע עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 10:10 am 
Sophomore

אה, זה אין ספק, אבל המחמאות המקצועיות לגמרי מנופחות. כדורסל לא טוב שמוסתר בהרבה מאוד מלחמה.

נערך לאחרונה על ידי Avishai בתאריך ד' אוקטובר 25, 2017 10:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 10:11 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
הערת אגב: כולם מדברים על ההתמהמהות הקטנה של טיוס ומיד אחריו גם של קול, ביציאה להתקפה האחרונה, אבל צריך לומר שקול הגיע לזריקה מאוד מאוד סבירה יחסית לזמן שנותר לו כשקיבל את הכדור. השחקן היווני כל כך פחד משריקה לפאול שלא עשה כלום כדי להפריע לו וקול הגיע לסוג של לייאפ מרחוק, שהיה יכול להיכנס בסיכויים של 50% בערך...

אני לא מסכים איתך, לא זוכר מי נתלה לו על הכתף אבל הוא ממש האט את המהירות של קול בצורה יעילה למדי מה שמנע מהסילון להגיע ללייאפ קל, עבודה נהדרת בהגנה של אולי' במהלך האחרון ומאבק על הכדור החוזר שהספיקו בדיוק למה שהיו צריכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 10:58 am 
Hall of Famer

לגבי עמדת הסנטר , פרחוסקי הראה דברים יפים מאוד בקאזאן בעונה שעברה - ממוצעים של 11.3 נק' , 62% לשתיים , 79% מהקו , 2.6 ריבאונד התקפה.
אז נכון שמכבי מכוונים גבוה יותר ממה שהשיגה קאזאן אשתקד ( מאזן 22-8 , למרות שהם פתחו עם 10-7 סולידי ואז הדרדרו ) , אבל טיוס למשל כבר אמור לתת יותר דקות איכות בסנטר מאשר מארקו באניץ' הוותיק שחלק עם הבלארוסי את העמדה .
הכל עניין של איך להפעיל את הגבוהים ( מה שעושים לא רע עם טיוס הקופצני ) , ובקאזאן היו את קולום ופונקראשוב שהיו אמונים על כך ( לצד לנגפורד ופול סטול שהם יותר גאנרים באופיים ) .
לטעמי זאת העמדה שלמעשה מכבי מכוסה בה הכי טוב .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2017 11:12 am 
Sophomore

לא יודע אם פראחוסקי אמור לשחזר את המספרים שלו בקאזאן, אבל ההפעלה שלו טובה אפילו פחות מההפעלה של סטודמאייר בשנה שעברה. או שמריצים אותו הלוך ושוב לטופ ללא מטרה או שפשוט מתעלמים מקיומו. זה לא פוגע במכבי אנושות בינתיים, הגנתית הוא פשוט שומר רע בינתיים. על כל זריקה שהוא מצליח לשנות או חסימה יפה הוא נותן שלושה סלים קלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17, נביא בעירו ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה