סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  הבא

בית הדין לערעורים
יזכה 0%  0%  [ 0 ]
יקל 19%  19%  [ 3 ]
יותיר על כנו 56%  56%  [ 9 ]
יחמיר 25%  25%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 16
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 2:10 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה ממשיך.
מה הקשר בין חקיקת חוקים (עתידית) לבין הצורך בענישה פלילית על פי החוק הקיים?
ואת הפסיקה דווקא קראתי אבל רק בכיוון אחד. אני מנחש שאתה לא שהרי אחרת לא היית טוען את מה שטענת. אבל עזוב, ברגע שהעובדות לא מעניינות אותך (וגם אם תקרא... וגו') אין באמת טעם להתווכח. עמדותיך המוסריות ברורות לי למדי אני חושב, וכאמור - הבדיחה היא כנראה על חשבון כולנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 2:16 pm 
Junior

הקשר הוא שנורמות חברתיות עשויות להשפיע על פסיקות בית המשפט גם בהינתן חוקים קיימים. כלומר שאם החוק קובע 20 שנות מאסר השופט יכול להחליט שהוא נותן 10 שנות מאסר (ואני אגב טוען שלא היו צריכים להעמיד לדין מלכתחילה כפי שלא העמידו במקרים אחרים). ועדיין, לא זכור לי מקרה בו ניתן עונש כ"כ עלוב במקרה דומה של הרשעה כ"כ נחרצת.
וכן, קראתי את הפסיקה (אפשר לחשוב שעולם המשפט הוא מדויק ומוחלט כמו מתמטיקה, אבל ניחא). שום דבר שנאמר שם לא יכול להסביר כיצד הגיעו לעונש כ"כ עלוב. ערימת קשקושים משפטיים שרובם ככולם אינם אלא מסווה לכך שהשופטים שמים זין ענק על ערך החיים ככל שמדובר במחבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 2:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
במקרה הסימטרי (ממנו למדתי את העניין ה'העדר קינטור' בעבירת רצח) של הורגי נתן עדן זאדה, אמנם מדובר על ניסיון הריגה ולא הריגה אבל גם על אלימות קשה מאוד, ובכל זאת המאסרים היו פחות משנתיים.

https://news.walla.co.il/item/2698658

בכל מקרה אין לי ספק שהורגי ערבים במדים זוכים לעונשים מקלים מאוד אם בכלל הם מגיעים להעמדה לדין, אבל נראה לי שיש דוגמאות יותר מובהקות מאזריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 2:42 pm 
Junior

שים לב שאלו שהורשעו בניסיון הריגה קיבלו 24 חודשים. אלו שקיבלו פחות הורשעו בעבירות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 3:01 pm 
Hall of Famer

בהחלט מפתה וכיף להגיד איך אנחנו מתדרדרים כחברה לעומת פעם וכו', אבל ....

מאיר הר ציון נחשב למיתוס ישראלי , ולא קיבל כלום על נקמת הדם שערך בבדואים ב-55'. מישהו יכול לראות היום מצב כזה של הרשויות ?
כשהיה את הסיפור של המחתרת היהודית בשנות ה-80' כ-300 אלף איש חתמו על עצומה לשחרורם, וגם אסירי העולם שבהם בסופו של דבר יצאו לחופשי תוך שנים ספורות.
גם הקטע הזה של אלימות לא מוצדקת כנגד ערבים כנקמה הוא כמובן לא חדש. היו את סיפורי הפגיעות בערבים אחרי הרצח של קרמאני וטובול בירושלים באוגוסט 90'. היו את ההתפרעויות הקשות של יהודים נגד ערבים אחרי "ליל הרימונים" בירושלים ב-1968, סיפורים של מכות קשות שערבים חטפו בתחנה המרכזית בת"א אחרי פיגוע שהיה שם ב-1970 כולל שריפת מכוניות מעזה שחנו בתחנה ואני חושב גם מסע של מכות ביפו כנקמה, ההתעללות בגופות המחבלים בבית שאן ב-74' ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 09, 2017 11:43 pm 
Junior

נחמיה משבאום ישב 10 שנים והשתחרר בעיסקה מקביל לשחרור של שייח' יאסין

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2017 7:17 am 
Hall of Famer

שייח יאסין (שוחרר ב-97) היה 5 שנים אחרי האירוע של משבאום, לא 10

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 11, 2017 9:08 am 
Junior

זה מה כתבו בוויקי... :(

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 10:44 am 
Junior

אז ניתן לאלאור אישור יוצא דופן בחריגותו לצאת לחופשת חג, כשהוא מרצה בערך חודש בכלא. עוד דוגמא מופלאה לכך שחייו של מחבל בישראל הם "יקרי ערך" מאין כמותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 11:13 am 
Sophomore

אני לא מבין.
אתה טוען שחייו של מחבל ראוי שיהיו יקרי ערך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 11:46 am 
Hall of Famer

אם הבנתי נכון, הוא טוען שיש כאלו שטוענים שאלאור אזריה קיבל את העונש שקיבל רק כי המערכת חושבת שחיי מחבל הם יקרי ערך, וכהפרכה, מביא את העובדה שהוא קיבל חופשה שבד"כ המערכת לא נותנת למי שקיבל עונש דומה לשלו, כלומר המערכת "מפצה" אותו על גזר הדין הקשה כי היא לא באמת חושבת שחיי מחבל הם יקרי ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 11:54 am 
Sophomore

כן, כך גם אני מבין.

השאלה היא האם השיפוט המשתמע מכוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 12:14 pm 
Junior

לא, אני אומר שחיי מחבל הם חסרי ערך לחלוטין הן עפ"י דעת הקהל הרחב והן עפ"י דעת בית הדין (שחרף הרשעה חד משמעית ותקיפה במיוחד, בסעיף סופר חמור, הרשיע את אלאור בעונש מעורר גיחוך) ועכשיו זה בא לידי ביטוי גם בהחלטת מפקד בית הכלא הצבאי.
בשם הרצון להילחם על "ערכי צה"ל" ולקבל נקודות זכות בקרב אלו שגם ככה מתעלמים, הפכו את אלאור לגיבור בעל כורחו (ואין ספק שאין במעשהו משום גבורה) ועם חשבון בנק מנופח לאחר שחרורו (שיתרחש להערכתי בעוד מס' חודשים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 12:31 pm 
Sophomore

לא הבנתי מה אתה רוצה לומר בזה.

זה טוב או רע שלחיי מחבל אין ערך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 1:37 pm 
Junior

זה בעיקר מתקשר לדיון שהיה פה עמוד אחד או שניים קודם. אני טענתי שהיות שנורמות חברתיות בהחלט מביאות לחקיקת חוקים ואף לפרשנות של חוקים קיימים (והבאתי ואני יכול להביא עוד דוגמאות) אזי שמקרה אזריה לא היו אמורים להרחיק לדין פלילי שכל כולו הצגה והקרבת שעיר לעזאזל, לצורך מצג שווא כאילו צה"ל הוא צבא עם "ערכים נעלים" עבור קבוצות, מדינות וארגונים שגם ככה לא קונים זאת. העונש הקל שהוא קיבל בגין עבירה כ"כ חמורה (וכן הקריאות מכמעט כל קצוות הקשת הפוליטית לחון אותו בטרם ישב יום אחד בכלא) ממחיש בצורה בוטה מה כולם חושבים על המקרה הזה, או בקיצור: "אהה טוב, אז הרג מחבל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 1:46 pm 
Sophomore

מעניין.

אני בהחלט מסכים לגבי היחס בין נורמות חברתיות לחקיקה.
מה שאתה אומר זה שהגישה שדוגלים בה אלה שקובעים מה סביר ומה לא מתקבל - אין לה אחיזה אמיתית בחברה, ואפילו שופטים צבאיים שהרמטכ"ל ושר הביטחון צבעו להם מטרה מול העיניים - אפילו הם לא יכלו להרחיק לכת בחומרת הענישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2017 2:09 pm 
Junior

ברור שאין לה אחיזה בחברה (אלא בקומץ בלבד). והרי בעת שפיטה וענישה פלילית, בוחנים את הערך שנפגע. בענייננו, ערך קדושת החיים. אלא שההיסטוריה (למשל פרשת קו 300) מוכיחה שאין באמת ערך כזה ככל שמדובר במחבלים ושערך כזה, ככל שהוא נוגע למחבלים, הוא חתיכת קשקוש מאולץ שבודדים מאמינים לו. במקרה אזריה היה פשוט יותר נוח להעלות מהאוב את אותו "ערך נכסף" כדי להשתיק ולהצטייר באור זוהר יותר (ללא הצלחה) בעיניי אותם גורמים שציינתי כבר.
ואני חושב שכולם כולל כולם שם (ובין היתר שר הביטחון והרמטכ"ל), מבינים שכל ההעמדה לדין הזאת היא הצגה אחת גדולה, מצג שווא לעולם ותו לא. העונש העלוב (בד בבד להרשעה שלא רק קעקעה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים את גרסת אזריה אלא נכנסה בו חזיתית והציגה אותו כשקרן מוחלט) בעבירת הריגה, וכל ההתנהלות של הצבא מרגע שנכנס לכלא ממחישה זאת היטב. אני מעריך שהוא לא יסגור אפילו שנה בכלא, הוא ייצא מהכלא במעמד גיבור בעיניי רבים (למרות שהוא לא, בדיוק כמו שטייס קרב שמפציץ ממרומי מטוסו מחבלים על הקרקע הוא לא גיבור) ועם חצי מיליון שקל בבנק. אין ספק, הועבר כאן מסר תקיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 03, 2017 9:41 am 
Hall of Famer

״שמחת החיים של אלאור דועכת״........ רק לי נשבר כבר מכל השיט הזה? הבן שלה הורשע בהריגה, שהייתה בקלות גם להיות האשמת רצח, קיבל איזה חצי שנה בכלא, והם ממשיכים לצייר את זה כאילו הוא בשבי החמאס או משהו כזה. חלאס.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 12:37 am 
Junior

המדינה ששלחה אותו לשדה הקרב, היא זו שנעצה לו וואחד סכין בגב. יש כאלה (לא אני אגב) שיגידו שזה גרוע משבי חמאס.
חוץ מזה, היא אמא שלו. אם פלח עצום באוכלוסייה חושב שהוא חף מפשע ו/או לא עשה דבר רע, אז מה ציפית שהיא תגיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 12:51 am 
Junior

מהאמא והאבא בטח שלא מצופה לחשוב אחרת, מדובר הרי בכר הגידול של הילד, שני תומכי כך ושונאי ערבים מוצהרים ושככה נראים ההורים מה הפלא שזה הילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 10:02 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
המדינה ששלחה אותו לשדה הקרב, היא זו שנעצה לו וואחד סכין בגב.

עוד פתגם לעוס ומאוס. המדינה לא שלחה אותו כדי שיעבור על החוק ויבצע וידוא הריגה במחבל פצוע נגד חוקי מדינת ישראל וצבא הגנה לישראל. סכין בגב עאלק........ שיגיד תודה שריחמו עליו בצורה מוגזמת ושהוא לא סיים כמו שקולניק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 3:27 pm 
Junior

המדינה היא זו שנתנה לו נשק. היא ומפקדיו הם האשמים היחידים בכך שנתנו למי שאינו כשיר, "תומך כ"ך" וכו' נשק ליד. ככה מחלקים נשק לפסיכים גזעניים בלי לבדוק את הרקע שלהם?? רשלנות פושעת. ואני מקווה שהם (מפקדיו ושר הביטחון דאז) יועמדו לדין ברגע שכף רגלם תדרוך במדינה זרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 3:35 pm 
Hall of Famer

משעשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 4:09 pm 
Senior

עופר האדום כתב:
משעשע.

חולק עליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 05, 2017 4:16 pm 
Hall of Famer

"משעשע"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: