סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:57 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה ששמתי לב אליו בסרטון הזה, זה שהטבעות עדיין לא יושבות על תושבת קפיצית. כבר היו אז כל מיני לי ג'ונסונים ולאבאן מרסרים. הם לא היו שוברים את הסל מדי פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:23 am 
Sophomore

עופר האדום כתב:
בום טרח, הבלון התפוצץ הבלון נקרע.

אתה רואה.כיף לפעמים ל"הוריד את הרמה"(כלשונך). ולעקוץ.זה חלק מהפאן.אנחנו בפורום כדורסל,לא בפורום "ביטוח לאומי,תאונות עבודה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא מכיר מספיק את מבנה הטבעות של אז. שבירות של לוחות היו, אבל עדיין זה לא היה נפוץ במיוחד, אז אני מניח שכן היה משהו במבנה הטבעות והחיבור שלהם ללוח שמנע את זה עד דרגה מסויימת.
אבל כן היו אז שחקנים שזה היה הקיק שלהם, למצוא את הזווית המסויימת או הצורה המסויימת שתגרום ללוח להישבר. אני זוכר שהיה לפחות שחקן NBA אחד שהתראיין פעם ואמר שזה מה שהוא אוהב. נדמה לי שה-NBA חוקק איזשהו חוק נגד דברים שהיו נראים כמו נסיונות מכוונים לשבירת הלוח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:33 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
עניין של התקדמות משחק ב 30 שנים. גאליס עשה בוידאו הזה את אותו המהלך כל הזמן. זה לעולם לא היה קורה היום לדעתי

הוא עושה את אותו מהלך? הוא בעיקר שלט בגוף ובכדור בצורה מדהימה והיה לו ניתור אדיר בקליעה.
ברור שכל שחקן נמדד יחסית לתקופתו. אני מניח, אם להיתלות באילנות גבוהים, שווילט צ'מברליין לא היה קולע 100 נקודות במשחק היום והיה מתקשה הרבה יותר מול רמת הכוח והאתלטיות של השחקנים של היום. לגבי גאליס, מיטב השחקנים של תקופתו לא יכלו לעצור אותו גם כשבאו אליו בצמדים ושלישיות. כשג'ון די יגיע למצב כזה נדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:42 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא מכיר מספיק את מבנה הטבעות של אז. שבירות של לוחות היו, אבל עדיין זה לא היה נפוץ במיוחד, אז אני מניח שכן היה משהו במבנה הטבעות והחיבור שלהם ללוח שמנע את זה עד דרגה מסויימת.
אבל כן היו אז שחקנים שזה היה הקיק שלהם, למצוא את הזווית המסויימת או הצורה המסויימת שתגרום ללוח להישבר. אני זוכר שהיה לפחות שחקן NBA אחד שהתראיין פעם ואמר שזה מה שהוא אוהב. נדמה לי שה-NBA חוקק איזשהו חוק נגד דברים שהיו נראים כמו נסיונות מכוונים לשבירת הלוח.

דריל דוקינס, מסתמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:48 am 
Hall of Famer

לי ג'ונסון פעם שבר את הסל באימון במדריד, כמדומני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:55 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אורן כתב:
טוב, אורן הצעיר, נדמה לי שהגיע הזמן לסקירת הצגות האורח הגדולות ביד אליהו.

מבחינת נקודות? מה שהוא עשה הערב לא קרוב בכלל. הבעיה בכדורסל האירופי מבחינת מספרים אישיים היא שאנחנו בעידן שהמספרים האישיים הגדולים זה נחלת העבר. הנה שחקנים אורחים שקלעו מול מכבי יותר ממה שהיה הערב, וזה רק מפעם, כשזה כרונולוגית. בדקתי עד 1996 כולל, לא מעבר לזה.

- 1973: סימונוביץ' (הכוכב האדום): 40
- 1973: בראבנדר (ריאל): 33
- 1975: שצ'רביאק (ריאל): 39
- 1975: ברי (אולוויק שטוקהולם): 34
- 1975: ג'ובי רייט (בארק): 37
- 1976: מורנינגסטאר (טראנסול): 33
- 1976: מנואל ראגה (לוגאנו): 49
- 1978: מורס (וארזה): 32
- 1980: בראבנדר (ריאל): 39
- 1981: קאשמיר (אספו טור): 34
- 1982: פיליפס (ברצלונה): 35
- 1984: מרפי (לימוז'): 39
- 1984: סאן אפיפניו (ברצלונה): 37
- 1985: צ'רנאט (דינאמו בוקרשט): 36
- 1985: איטוריאוגה (ריאל): 33
- 1986: ווין רובינסון (ריאל): 42
- 1986: פטרוביץ' (ציבונה): 41
- 1987: מאטולוביץ' (זאדאר): 36
- 1988: גאליס (אריס): 44
- 1988: מקאדו (מילאנו): 35
- 1988: בראון (מילאנו): 33
- 1989: גאליס (אריס): 33
- 1989: קולינס (לימוז'): 35
- 1992: ווינסלו (אסטודיאנטס): 32 בהארכה.
- 1993: ראדולוביץ' (ציבונה): 35
- 1996: ארלאוקס (ריאל): 35
- 1996: איקונומו (פאו): 36

לפי וייסברג, איקונומו באמת היה האחרון שנתן הצגה כזו עד אתמול. (כמובן, באותו משחק עצמו, של איקונומו, הייתה עוד הצגת אורח לא רעה).
כשאני חושב על זה, אפשר לספור את ההופעה של סאבוניס במשחק ההוא.

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך ד' נובמבר 15, 2017 12:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 12:00 pm 
Hall of Famer

יפה, אז הוא חסך לי את העבודה ובדק מ-1996, שזו בדיוק השנה האחרונה אותה בדקתי
:)

אגב, חלום שלי לשים יד על ההצגה של מנואל ראגה. 49 נקודות. וסיכוי לא רע שזה קיים ברוממה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 12:01 pm 
Sophomore

ההפסד של אתמול היה כתוב על הקיר באותיות קידוש לבנה. אחרי ההייפ הגדול נגד ריאל בחמישי היה נראה שמכבי באה למשחק זחוחה ושאננה. היה אפשר לראות את הזחיחות אפילו בפרט שולי כמו התגובה של המועדון לשמועות על התעניינות בקוזמינסקאס, כשבמילים יפות הם בעצם אמרו "לנו יש קבוצה אדירה ומי זה בכלל הקוזמינסקאס הזה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 12:02 pm 
Junior

סיכום מצב של הישראלים של מכבי עד כה ביורוליג - לא מאד מעודד. זה נכון שהייתה החלטה מודעת להעביר את המשקל לזרים ולהביא ישראלים משלימים, אבל לדעתי לא חשבו שהתרומה תהיה כל כך דלה:
- היחיד שנותן תפוקה משמעותי זה כמובן אלכס טיוס, עם כמעט 10 דק' למשחק. לא מפתיע
- ג'ייק כהן, ג'ון די - קולעים פחות מ-2 נקודות למשחק. כהן לא משחק הרבה (7 דק'), ג'ון די משחק לא מעט (15 דק') אבל לא מצליח לשים את הכדור בטבעת (0/12 לשלוש)
- שגב וזוסמן בקושי מקבלים דקות. אמנם צעירים, אבל בגיל שלהם הם כבר אמורים לתת תרומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 12:32 pm 
מנהל פורום

רוני
אחד הדברים שלמדתי מסימונה בעונה שעברה ששחקן שתופס יד משלוש זה לא גזרה משמיים, יש הגנה שנועדה למנוע שלשות. ואם אתה מחליט שמשם יבוא ההפסד שלך אתה יכול לעצור את זה במחיר הורדת הלחץ מתחת לטבעת. המסר של ספחייה בפסק היה שגוי מנטלית וטכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 1:39 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
ההפסד של אתמול היה כתוב על הקיר באותיות קידוש לבנה. אחרי ההייפ הגדול נגד ריאל בחמישי היה נראה שמכבי באה למשחק זחוחה ושאננה. היה אפשר לראות את הזחיחות אפילו בפרט שולי כמו התגובה של המועדון לשמועות על התעניינות בקוזמינסקאס, כשבמילים יפות הם בעצם אמרו "לנו יש קבוצה אדירה ומי זה בכלל הקוזמינסקאס הזה".

ריאל מדריד של החודש האחרון היא קבוצה חלשה ומפורקת .4 הפסדים רצופים בכל המסגרות כולל התבוסה ב30 הפרש אתמול לבסקוניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 3:47 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא יודע, אני רואה את גאליס ושום דבר בסט הכישורים שלו לא אומר לי שהוא טוב ממישהו כמו ג'ון די היום

אני לא יודע מה אתה רואה, אבל אתה לא מבין בכלל מי זה ניקי גאליס. כמו שראי אמר, ניתור עצום מהמקום. תחשוב עדי גורדון, רק על ספידים. דבר שני, הייתה לו יכולת סיום מדהימה בצבע. אחד הסיפורים עליו זה שהאימונים שלו כללו אותו זורק תוך כדי שמישהו דוחף אותו באוויר. אני מניח שאם גאליס היה גדל היום, אז קודם כל הוא היה רכז. בניגוד לעבר, שאז הרכז לא היה יכול להיות סקורר, גאליס היה הופך לסופר רכז סקורר. הקליעה שלו מבחוץ, שהייתה טובה, מן הסתם היום עם הדגש הנוסף על הקליעה הייתה הופכת לקטלנית. הוא לא היה נותן עונות של 30 נק', כי זה לא המשחק של היום, אבל אין לי ספק שגם היום גאליס היה הופך לאחד מבכירי הסקוררים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 4:37 pm 
Sophomore

אז עדיף אולי לגנוז את הסרטונים האלה אם אין שום אפשרות מבחינתכם להביט בהם במידה מסויימת של לצון.
אין שם שום דבר מרשים מבחינה תנועתית וכישורים בהשוואה לשחקנים של היום. מבין שפעם בכדורסל היותר חובבני בכל העולם ובטח באירופה זה היה כנראה מאוד יעיל ובלתי עציר. העולם התקדם בטירוף וזה ממש לא מרשים לצפייה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 5:08 pm 
Hall of Famer

אם תראה סרטונים של ווילט צ'מברליין היום אני מניח שגם לא מאד תתרשם, ולא תבין איך הוא קלע 100 נקודות במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 5:12 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
נורטון כתב:
לא יודע, אני רואה את גאליס ושום דבר בסט הכישורים שלו לא אומר לי שהוא טוב ממישהו כמו ג'ון די היום

אני לא יודע מה אתה רואה, אבל אתה לא מבין בכלל מי זה ניקי גאליס. כמו שראי אמר, ניתור עצום מהמקום. תחשוב עדי גורדון, רק על ספידים. דבר שני, הייתה לו יכולת סיום מדהימה בצבע. אחד הסיפורים עליו זה שהאימונים שלו כללו אותו זורק תוך כדי שמישהו דוחף אותו באוויר. אני מניח שאם גאליס היה גדל היום, אז קודם כל הוא היה רכז. בניגוד לעבר, שאז הרכז לא היה יכול להיות סקורר, גאליס היה הופך לסופר רכז סקורר. הקליעה שלו מבחוץ, שהייתה טובה, מן הסתם היום עם הדגש הנוסף על הקליעה הייתה הופכת לקטלנית. הוא לא היה נותן עונות של 30 נק', כי זה לא המשחק של היום, אבל אין לי ספק שגם היום גאליס היה הופך לאחד מבכירי הסקוררים.

אפילו עוד יותר מהניתור העצום מהמקום, מה שהרשים בו היה השליטה בגוף תוך כדי כדרור בתוך traffic. הוא לא היה נלחץ מכלום, וגם מול 2-3 שחקנים ידע בכדרור על מטר בתוך הצבע לזרוק אותם עם הטעיות גוף וסיבובים מאד מהירים, ולהגיע למצב שלו.
שחקן עצום, שמעבר לזה שהוא היה שחקן עצום הוא הגיע למדינת כדורסל די כושלת והרים אותה למעמד של מעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 5:18 pm 
Junior

לזקנים שבפורום, אתם יכולים להעיד שבוודאות ההגנות של היום טובות משמעותית מההגנות של אותה תקופה (נניח עד אמצע-סוף שנות התשעים)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 5:19 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:
קודי (יובל) כתב:

ריאל מדריד של החודש האחרון היא קבוצה חלשה ומפורקת .4 הפסדים רצופים בכל המסגרות כולל התבוסה ב30 הפרש אתמול לבסקוניה.

ואכן ההפסדים הביתיים של ריאל לחימקי ולברצלונה והתבוסה הגדולה שלה אתמול שמים בפרופורציה את הנצחון של מכבי בחמישי. זה עדיין ניצחון יפה ומרשים, בוודאי לחבורת השחקנים שיש במכבי, ומכבי עדיין קבוצה לא רעה בכלל שיכולה עם קצת (או הרבה) מזל לעלות לרבע גמר היורוליג, אבל צריך לקחת הכל בפרופורציה. גם את הנצחונות וגם את ההפסדים. מניח שבסוף הסיבוב הראשון תהיה לנו תמונת מצב יותר ברורה לגבי מכבי הנוכחית. מה שכן, היורוליג השנה מאוד שוויוני - אין כמעט נמושות ומצד שני למעט 2-3 קבוצות אין כאלה קבוצות על שיכולות לטייל לרבע הגמר, כך שצפוי קרב לא פשוט בין לא מעט קבוצות על העלייה לרבע הגמר ובהחלט ייתכן שהקרב הזה יוכרע בפוטו פיניש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 5:24 pm 
מנהל פורום

רמת כדורסל היא קצת כמו רמה בפסיכומטרי
אין לזה ערך מוחלט
ע"ע הויכוח סביב גולדן סטייט מול שיקאגו של ג'ורדן.
אני מניח שאם הייתי שם את גאליס ב2017 הוא היה מגיע מגיע לאותם השגים והיה מתאים את עצמו לכדורסל של היום אין שום דבר בפיזיולוגיה שלו שמרמז על נחיתות מול השחקנים של היום.
בגלל שהוא היה גאון כדורסל והשגי בטירוף, הוא היה מגיע למעמד דומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 5:30 pm 
Sophomore

כנראה שאתם צודקים. אבל עם איך שזה נראה בסרטונים (עלוב מאוד) אולי עדיף לגנוז חומר מצולם ולהסתפק בסיפורים... (אפשר גם להגזים כמה שרוצים ככה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:08 pm 
Hall of Famer

אני דווקא לא מסכים עם הגניזה. טוב לראות כדורסל מפעם אבל לכל הרומנטיקנים... זה באמת לא אותו משחק. אולי הגזמתי עם ג'ון די אז תעלו דרג או שניים. אבל מה שברור הוא שגאליס מול שחקן דומה עקרונית כמו בלינלי למשל זו בדיחה עצובה

ערן נדמה לי כתב שהרורפורד היה יכול להיות הסנטר הגדול של שנות התשעים. נדמה לי שהוא הגזים מעט אבל בניטרול הזמן, הוא בטח גדול ממורנינג או דוהרטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:16 pm 
Hall of Famer

נו, אז כמו שאמרתי, אם תראה היום סרטונים של ווילט צ'מברליין ספק אם תדרג אותו בין הסנטרים הגדולים של כל הזמנים או אפילו קרוב לזה. לא באמת חוכמה גדולה. כמובן שהמשחק הוא אחר, כמו בכל ענף אגב. בענפים מדידים אתה רואה את זה מצוין, אם תיקח אתלטים ושחיינים של תקופות שונות ברוב המקרים תקבל תוצאות עלובות מול אלה של היום - וזה עדיין לא מוריד מהגדולה של ג'סי אוונס, מרק ספיץ, דיק פוסברי או בייב דידריקסון. קח את מיכאל גרוס או מאט ביונדי מול השחיינים של היום, מה תקבל?
ותכל'ס אני לא מבין מה כל כך עלוב בסרטון של גאליס. רואים אותו עולה מהמקום עם הניתור החזק והמהיר שלו על שחקנים שלא מצליחים להגיב, מטעה שחקנים עם סיבובים תוך כדרור, עולה עם הניתור מול שחקנים שדוחפים אותו כולל הגבוהים. בהצלחה לג'ון די עם כל זה ובהצלחה לו בלקלוע 40+ נקודות במשחק יורוליג.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 15, 2017 6:16 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:16 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה כן אני כתב:
לזקנים שבפורום, אתם יכולים להעיד שבוודאות ההגנות של היום טובות משמעותית מההגנות של אותה תקופה (נניח עד אמצע-סוף שנות התשעים)?

אלה תקופות אחרות לגמרי. ראשית שנות ה90 נחשבת לאחת התקופות הכי הגנתיות של אירופה, עם לימוז' של מליקוביץ' שזכתה ככה בגביע אירופה. בכל אופן לדעתי הוידאו של ה-44 נקודות היה מאוד מרשים, גם אם לא כל הסלים שם היו יוצאי דופן וזה לא היה מול הגנות ברזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:19 pm 
Junior

יצא לי לראות פה ושם משחקים משנות ה-90 (למשל הגמר בין ריאל לאולימפיאקוס שנערך בסרגוסה נראה לי) ויותר משההגנות היו כאלה טובות זה נראה כאילו ההתקפות לא היו קיימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:26 pm 
Hall of Famer

זו הייתה בעיקר תקופה של התקפות מאד שבלוניות. הרבה מאמנים שיחקו על הגבוהים שהיו מקבלים את הכדור וחופרים וחופרים וחופרים. כל מיני התגוששיות בצבע והתקפות עד השנייה ה-30.
המשחק הכי עלוב מהבחינה הזו היה המשחק שבו צביקה שרף לקח את גביע המחזיקות עם אריס סלוניקי. ניצחו בגמר את אפס פילזן נדמה לי, משהו כמו 50:40. לא במחצית, כן? במשחק שלם. ולא היו שם כאלה הגנות גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, סאבוניס ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה