אבימאל כתב:
אם הוא אשם על העונה, הוא גם זכאי לקרדיט על העונה הקודמת.
נו, ואת פרנקו הוא פיטר אחרי עונה לא מוצלחת למרות שהוא הביא אליפות בעונה הקודמת
צריך לזכור שלגיא הראל אחריות רחבה הרבה יותר מרק הצד המקצועי, ודווקא בצד העסקי נראה שירושלים מתנהלת בצורה יוצאת דופן. עדיין לא מכבי, אבל הפער שנסגר בשנים האחרונות הוא דרמטי.
יכול מאד להיות שצריך לחשוב על שינוי בצד המקצועי.
לדעתי חלק מהטעויות המקצועיות התחילו בקיץ, וגם פה היו הרבה סימני שאלה על חלק מההחתמות - על אומיץ', על הגיל המבוגר של רוב השחקנים ועוד.
הטעות הכי ברורה לדעתי היא ההחתמה של אוחיון - נראה שחשבו להחתים אותו כתחליף לבר טימור, בסוף החתימו את שניהם ומצד שני ויתרו על החתמה של סמול פורוורד ישראלי כשהיו הרבה פנויים בקיץ - משעור, דאוסון, בלייזר (אני לא יודע אם הייתה אפשרות לשחרר אותו מחיפה), שמחון. כל אחד מהם היה תורם המון לירושלים והרבה יותר מאוחיון.
כמובן שההחתמה של קציקריס הייתה בדיעבד טעות, אם כי אני לא יודע כמה זו הייתה טעות מראש. מאמן אירופאי בכיר למדי, זה לא שאוברדוביץ' רצה לבוא. מצד שני, כבר בקיץ עלו פה סימני שאלה לגבי היכולת שלו להוביל קבוצות, כשרוב ה"בכירות" שלו נובעת מהיותו מאמן נבחרת רוסיה ויוון.
כמובן שרצף הטעויות מתחילת השנה זועק לשמיים. החל מהשחרור של ג'רלס, דרך הפיטורים של קציקריס בלי להביא מחליף הולם, השארה של מודי מאור בלי עוזר למשך חודש, ההשתהות בהבאת מחליף לג'רלס וגם אז הבאה של שחקן בכמה רמות מתחת. הפועל קרובה מאד למצב שהיא רק עם 4 זרים עד סוף השנה בליגה, אחד מהם (קינזי) בבריאות חלקית ביותר ועוד אחד (רוברטס) פציע למדי.
מעניין שכל זה קורה דווקא אחרי קיץ שבו נשאר מרבית הסגל, אולי ההמשכיות זה לא תמיד כל כך טוב.
הפועל גם בבעיה לגבי השנה הבאה. היא נתקלת בדיוק בבעיה של הנבחרת - הדור הבכיר (אליהוף הלפרין, אוחיון) כבר מבוגר ולא סוחב, הדור שאחר כך פשוט לא ברמה. חוץ מהוואל אף ישראלי היום לא ברמה של להיות שחקן משמעותי ביורוקאפ (אולי אליהו) הבעיה שאין הרבה שחקנים ישראלים אחרים שאפשר לשקול ושכן יהיו רלוונטיים. צריך לדעתי להשאיר את הוואל, אולי את אליהו וטימור. הייתי משחרר את כל הזרים, משאיר אולי את רוברטס. מבחינת ישראלים - הייתי מנסה ללכת על בלייזר או גינת, דאוסון או קולשוב. בגארדים המצב ממש רע, האמת שהגארד הישראלי היחיד ברמת יורוקאפ זה גל מקל, אז לא הייתי פוסל אותו, אבל מהספסל.