סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1517 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 57, 58, 59, 60, 61  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חדשות נבא
הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 3:52 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
נכון, אפשר לשחק ב"אז" ו-"אם" עד שהמשיח יבוא אבל כשמסתכלים על מה שקרה בפועל ולוקחים בחשבון את כל המכלול - אין לי שום ספק מי גדול יותר, גם אם לברון יצליח לצמצם את הפער בשנים קרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 4:00 am 
Hall of Famer

בדיוק מה שרונדו אמר, קל מאד לספקלץ. העובדה היא שלג'ורדן יש 6 מ-6 ואילו ללברון יש 3 מ-8 (במזרח סופר חלש, בדרך כלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 8:36 am 
Sophomore

Att כתב:
מאנו כתב:
לא שאני יודע איך בדיוק הדברים התנהלו מאחורי הקלעים, אבל נשמע לי הגיוני שלברון אחראי לפירוק של קבוצה היסטורית בפוטנציה בגלל שחיסל את אוקלהומה באותו גמר.

טוב, זה ממש שטויות. אוקלוהומה הייתה אז קבוצה צעירה מאוד, ללא ניסיון במעמדים האלו, שלקחה צעד קדימה בכל שנה. שנה לאחר מכן, סביר להניח שלברון היה ניגף בפניהם. זאת הייתה שושלת שמחכה לקרות ומי שעצר אותה הוא ממש לא לברון אלא סם פרסטי והבעלים של הקבוצה וההחלטה הנוראית לשלוח את הארדן בטרייד.

קבוצות אלופות לא ממהרות לפרק את החבילה, שחקנים אלופים לא ממהרים לרצות להיות אלפא. כולם מוכנים לספוג קצת יותר חרא מהרגיל בשביל אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 9:06 am 
Hall of Famer

satriani כתב:
Rondo כתב:
זאת השוואה עקומה. מייקל פגש קבוצות כאלה בשלב הראשון של הקריירה, כשבהתחלה לא היה כלום ושום דבר לידו בבולס כשממול קבוצות עם 3-4 הול אוף פיימרים. רק בהמשך עם הבאת פיפן הם התחילו לבנות משהו שדומה לקבוצה. אפשר אולי לבוא בטענות על ההפסדים לפיסטונס ב89 ו90 אבל בשנים של לפני הפערים היו עצומים (כמו שאף אחד לא מזכיר ללברון את ההפסד לספרס ב2007 כי זה היה חסר סיכוי). אם הוא היה פוגש קבוצה כמו ווריורס בשיא הקריירה כששני אולסטארים לידו אז אולי היה אפשר להשוות.

נו ולברון שיחק עם שחקנים חלשים בקאבס עד מיאמי.
אבל זה העניין. צריך מזל גם. הבולס השתפרו (השחקנים עצמם וגם הם שיחקו יחד כמה עונות) והם פגשו בקבוצות יותר חלשות. הפיסטונס של 91 היו הרבה הרבה חלשים,זקנים ופצועים. נגיד במקום הפיסטונס היו באים חבורה חדשה, יכול להיות שלMJ אין טבעות בכלל ואז מה? הוא הגדול ביותר?
ואם ריינסדוף מעביר את פיפן לסיאטל כמו שרצה וMJ לוקח ״רק״ שלוש? אז מה?
שוב, אני לא לוקח כלום מMJ אבל החיים הם אלף החלטות שמשפיעות על הכל.
מיניסוטה לוקחת את קרי בדראפט וללברון היום אולי עוד 2 אליפויות ואולי עוד אחת בסיום העונה. ואז מה?

אלו טיעונים שמזכירים קצת את נבחרת ישראל בכדורגל. אם X לא היה שובר מלכודת נבדל ואם Y לא היה מחמיץ מול השוער אולי היינו עולים למונדיאל. בסופו של יום לשיקגו היה מייקל ג'ורדן. פיפן היה בסה"כ סייד קיק, ואם זה לא הוא אז היו מוצאים שחקנים אחרים בדיוק כמו שלקחו 3 אליפויות בלי רודמן וקוקוץ' ורון הארפר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 9:09 am 
Hall of Famer

ואם כבר, העובדה שהשילוב בין מייקל לפיפן היה מושלם, בניגוד לשילוב אחר בין סמול פורוורד וסקנד גארד היסטוריים העונים לשם לברון ווויד - גם היא תעודת כבוד לג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 9:22 am 
Hall of Famer

זה נכון, אבל זה גם ההבדל - פיפן היה סיידקיק. לא שווה זכויות לג'ורדן. היררכיה מאוד ברורה.
וייד היה יותר מסיידקיק. הוא היה סופרסטאר שני ליד לברון. קצת פחות טוב ועם היסטורית פציעות וכו', אבל סופרסטאר ליד לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 9:39 am 
מנהל פורום

אני חושב שבמצב העניינים הנוכחי לא כל כך משנה מה יקרה, לברון לא יעבור היסטורית את ג'ורדן.
גם אם הוא יעבור את ג'ורדן בכמות האליפויות (נניח יקח עכשיו 4 שנים רצופות), הקריירה שלו לא נוהלה בצורה שתתאים להיות "אגדתית".
אלא להיפך - גם מעברים בין קבוצות כולל אחד בטריקת דלת, גם הצורך לבנות קבוצת כוכבים, גם כמה קריסות בפלייאוף ובפיינלס.
אני לא רואה שום תסריט שהכתמים שכבר מובנים בקריירה של לברון ימחקו, במיוחד לאור זה שהוא יתחיל את החלק היורד בקריירה (מלבד ממוצע 60 נקודות לכמה עונות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 10:20 am 
Hall of Famer

4 אליפויות רצופות של לברון (ביכולת הנוכחית כשברור לגמרי שהוא האלפא-דוג של הקבוצה שלו כמובן), במיוחד אם זה יבוא מול קבוצה בלבל של גולדן סטייט, לגמרי ישימו את לברון בדיון מול ג'ורדן, לא קונצנזוס לעבור אותו, אבל לגמרי בדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 10:30 am 
Hall of Famer

rony כתב:
4 אליפויות רצופות של לברון (ביכולת הנוכחית כשברור לגמרי שהוא האלפא-דוג של הקבוצה שלו כמובן), במיוחד אם זה יבוא מול קבוצה בלבל של גולדן סטייט, לגמרי ישימו את לברון בדיון מול ג'ורדן, לא קונצנזוס לעבור אותו, אבל לגמרי בדיון.

ואיך זה יקרה בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 10:49 am 
Hall of Famer

לא אמרתי שזה יקרה, שיבר כתב שגם אם זה יקרה אז הוא לא יעבור את ג'ורדן, לדעתי אם זה יקרה (סבירות קלושה, אבל נניח לצורך הויכוח) אז הוא לחלוטין בדיון, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 6:51 pm 
Hall of Famer

7 אליפויות אן בי איי מתוכן 4 רצופות, לא משנה מול איזו יריבה, ישים את לברון מעל ג'ורדן לדעתי. לא שזה בחיים יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 7:17 pm 
Hall of Famer

לא מסכים. אם מדברים מספרים, אז בעיני המספר 0 לעומת המספר 5 הרבה יותר משמעותי מהמספר 7 לעומת 6.
ואם לא מדברים מספרים, אלא מראה עיניים, אז מייקל שלט בתקופה שלו הרבה יותר אבסולוטית ממה שלברון שולט. גמר 2011 לא קרה מעולם למייקל וכשמדברים על מעמדים היסטוריים זה משהו שמאד משפיע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 7:20 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
satriani כתב:
Rondo כתב:
זאת השוואה עקומה. מייקל פגש קבוצות כאלה בשלב הראשון של הקריירה, כשבהתחלה לא היה כלום ושום דבר לידו בבולס כשממול קבוצות עם 3-4 הול אוף פיימרים. רק בהמשך עם הבאת פיפן הם התחילו לבנות משהו שדומה לקבוצה. אפשר אולי לבוא בטענות על ההפסדים לפיסטונס ב89 ו90 אבל בשנים של לפני הפערים היו עצומים (כמו שאף אחד לא מזכיר ללברון את ההפסד לספרס ב2007 כי זה היה חסר סיכוי). אם הוא היה פוגש קבוצה כמו ווריורס בשיא הקריירה כששני אולסטארים לידו אז אולי היה אפשר להשוות.

נו ולברון שיחק עם שחקנים חלשים בקאבס עד מיאמי.
אבל זה העניין. צריך מזל גם. הבולס השתפרו (השחקנים עצמם וגם הם שיחקו יחד כמה עונות) והם פגשו בקבוצות יותר חלשות. הפיסטונס של 91 היו הרבה הרבה חלשים,זקנים ופצועים. נגיד במקום הפיסטונס היו באים חבורה חדשה, יכול להיות שלMJ אין טבעות בכלל ואז מה? הוא הגדול ביותר?
ואם ריינסדוף מעביר את פיפן לסיאטל כמו שרצה וMJ לוקח ״רק״ שלוש? אז מה?
שוב, אני לא לוקח כלום מMJ אבל החיים הם אלף החלטות שמשפיעות על הכל.
מיניסוטה לוקחת את קרי בדראפט וללברון היום אולי עוד 2 אליפויות ואולי עוד אחת בסיום העונה. ואז מה?

אלו טיעונים שמזכירים קצת את נבחרת ישראל בכדורגל. אם X לא היה שובר מלכודת נבדל ואם Y לא היה מחמיץ מול השוער אולי היינו עולים למונדיאל. בסופו של יום לשיקגו היה מייקל ג'ורדן. פיפן היה בסה"כ סייד קיק, ואם זה לא הוא אז היו מוצאים שחקנים אחרים בדיוק כמו שלקחו 3 אליפויות בלי רודמן וקוקוץ' ורון הארפר.

כן? אז שון קמפ במקום פיפן והם לוקחים אליפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 7:53 pm 
Hall of Famer

זה מאד תיאורטי, אבל אני מניח ששון קמפ+אנתוני מייסון או דטלף שרמפף (במקום פיפן+גרנט, או פיפן+רודמן), וכן - ג'ורדן עדיין קורע את הליגה.
אבל כאמור, זה תיאורטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 9:41 pm 
Hall of Famer

למה עצרת במייסון? למה לא שאק?
פיפן היה מאד קרוב להיות מועבר עבור קמפ. ואז רודמן לא בא בכלל כי קמפ הוא 4.
ברור שזה תאורטי.
אבל פיפן היה סייד קיק מאד מאד חשוב. בעיקר בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 10:02 pm 
Hall of Famer

כי פיפן = סופרסטאר (טופ 10 בליגה) וגראנט ורודמן היו טופ 10 (הראשון) וטופ 5 (השני, ובתנאי שסידרו לו את הראש) בין הפאוור פורוורדים.
קמפ היה טופ 5 פאוור (במעמד מעט נמוך מפיפן), מייסון היה אולי טופ 15 בין הפורוורדים (הוא היה 3-4) וכנ"ל גם שרמפף. בקיצור, נדמה לי שזה רק הוגן שהדואו שהצעתי (קמפ + שרמפף או מייסון) יחליף את הדואו הקיים (פיפן + רודמן או גרנט). אם ממש תרצה, אני מוכן גם לקחת את קנדל גיל או אדי ג'ונס בנוסף לקמפ במקום שרמפף או מייסון/

אתה אמרת שזה תלוי בפיפן, ושקמפ לא היה מספיק. אני אומר שגם בהרכבים אחרים לגמרי (ובתנאי שג'ורדן לא ישחק לבד) הוא היה משיג בדיוק את אותם הישגים. מה שכן, זה לא הגיוני לשים את קמפ לצד גרנט או רודמן בגלל שהם משחקים באותה עמדה ולכן החלפתי את גרנט או רודמן בשחקנים ברמה דומה אבל בעמדה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 10:13 pm 
Hall of Famer

יפה שאתה זורק שמות.
מי בכלל אמר שהיה ניתן להביא את השחקנים האלו?
רודמן ופיפן היו סופר חשובים. רודמן שמר מעולה את שאק וקרל מלון. פיפן כמובן היה שומר מעולה גם.
תביא תחליפים ואולי הם לא לוקחים עוד 3. שזה בסדר. גם 4 אליפויות זה נחמד.
אבל אני מנסה להסביר שצריך הרבה מזל גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 11:38 pm 
Hall of Famer

אני חייב לשאול, אתה התחלת בשאלות ההיפותטיות, אז אני עונה לך תשובות היפותטיות. אני באמת לא מבין מה אתה רוצה בדיוק. רודמן ופיפן היו חשובים, בעיניי ג'ורדן היה 90% מהעניין, אבל הוא היה צריך 10% נוספים. זה יכול להיות פיפן ורודמן, זה גם יכול להיות אדי ג'ונס \קנדל גיל\ דטלף שרמפף\ אנתוני מייסון ובנוסףשון קמפ (שם שאתה העלית, אם אני לא טועה).

המזל של שיקגו, לא היה פיפן או רודמן או גרנט, המזל של שיקגו היה ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2017 11:57 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אני חייב לשאול, אתה התחלת בשאלות ההיפותטיות, אז אני עונה לך תשובות היפותטיות. אני באמת לא מבין מה אתה רוצה בדיוק. רודמן ופיפן היו חשובים, בעיניי ג'ורדן היה 90% מהעניין, אבל הוא היה צריך 10% נוספים. זה יכול להיות פיפן ורודמן, זה גם יכול להיות אדי ג'ונס \קנדל גיל\ דטלף שרמפף\ אנתוני מייסון ובנוסףשון קמפ (שם שאתה העלית, אם אני לא טועה).

המזל של שיקגו, לא היה פיפן או רודמן או גרנט, המזל של שיקגו היה ג'ורדן.

בהחלט. אבל כל עניין המספרים הוא מאד תלוי במזל. זה הכל.
עם מזל קצת אחר, לברון עומד על 4 אליפויות והוא עדיין אותו שחקן.
קמפ כמעט עבר אליהם עבור פיפן. לא סתם זרקתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 12:25 am 
Hall of Famer

ואם ריי אלן לא משווה להארכה שמצילה אליפות
ואם קיירי לא קולע שלשה מנצחת לאליפות
אז לברון עם אליפות אחת. מזל.

אתה בטח גם מאלה שחושבים שטקסס הולדם זה משחק מזל נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 12:35 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לא מסכים. אם מדברים מספרים, אז בעיני המספר 0 לעומת המספר 5 הרבה יותר משמעותי מהמספר 7 לעומת 6.

0 מול 5 - כוונתך להפסדים בגמר ה-NBA ?

אם כן , אשמח להבין מדוע הפסדים דווקא בגמר נזקפים לגנותו של שחקן , כאשר המקבילה היא פשוט להפסיד קודם לכן וכלל לא להגיע לאותו גמר ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 12:51 am 
Hall of Famer

זה לא , אבל כל מקרה לגופו.
במקרה של לברון מול ג'ורדן.

לברון עלה לשמונה גמרים, זה נכון, אבל במזרח חלש כמעט תמיד (מי היו היריבות שלו? אינדיאנה של פול ג'ורג'? טורונטו הבינונית? בוסטון נטולת אייזיאה תומאס?), כלומר הוא עלה לשמונה גמרים שבתכל'ס אי עלייה אליהם היתה בושה.
הוא הפסיד 5 פעמים באותם 8 גמרים. היו לו הזדמנויות, היו לו קבוצות חזקות, במיוחד בשבע השנים האחרונות, והוא הפסיד יותר מאשר ניצח.

ג'ורדן לעומת זאת, אכן לא הצליח להגיע לגמר מול בוסטון ודטרויט של סוף שנות השמונים, אבל ברגע שהקבוצה שלו קצת התחזקה (וכן, גם ברגע שהקבוצות ההן נחלשו), הוא לא רק עשה גמר פעם אחר פעם, אלא גם לקח אליפות פעם אחר פעם. ולמרות שהוא לא עשה את זה מול קבוצות על, הוא עשה את זה מול המון קבוצות חזקות ומרביצות (אינדיאנה של הדייויסים, סמיתס, מקי וכמובן מילר. הניקס של יואינג, סטארקס, אלן יוסטון, אוקלי וצ'רלס סמית'. קליבלנד של נאנס, דוהרטי ופרייס).
אז כן, חמשת ההפסדים של לברון בגמרים להם הוא היה חייב להגיע בכל מקרה בהחלט עומדים לרעתו. הרבה יותר משיש משהו שעומד לרעת ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 1:26 am 
Junior

מנהלים: נא לפצל את הת'רד.
אפשר לקרוא לחלק החדש: דיון מס' עשרת אלפים בנוגע ללברון קובי וג'ורדן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 6:26 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ואם ריי אלן לא משווה להארכה שמצילה אליפות
ואם קיירי לא קולע שלשה מנצחת לאליפות

אני מבין שאתה ציני אבל הטיעון שלך מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 8:54 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ואם לא מדברים מספרים, אלא מראה עיניים, אז מייקל שלט בתקופה שלו הרבה יותר אבסולוטית ממה שלברון שולט. גמר 2011 לא קרה מעולם למייקל וכשמדברים על מעמדים היסטוריים זה משהו שמאד משפיע.

לא אוהב למרוח את הדיון הזה יותר מדי, אבל ה-4 אליפויות התיאורטיות שלברון יזכה בהן כדי שהדיון הזה בכלל יהיה על השולחן יוצאות מנקודת הנחה שהוא יהיה סופר-דומיננטי ב-4 עונות הקרובות, וזה כבר כן נותן לו רגליים בדיון מול ג'ורדן, מה גם שהתקופה שבה הוא היה בטופ של הליגה, ביחס לג'ורדן, תהיה ארוכה משמעותית. ושוב, הדיון הזה תיאורטי לגמרי כי הסבירות שלברון יקח עכשיו 4 אליפויות רצופות (ועוד כאלפא דוג ועם שימור היכולת הנוכחית שלו) נושקת ל-0, אבל אני שוב אגיד שלדעתי בתרחיש הזה הוא לכל הפחות נמצא בדיון מול ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1517 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 57, 58, 59, 60, 61  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], kakon3, stavs ו 57 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: