סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 9:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1517 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 57, 58, 59, 60, 61
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חדשות נבא
הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 9:54 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
"נמצא בדיון" זה למעשה הפסיד. כי כדי לעבור את ג'ורדן בדיון, הוא צריך לעשות משהו exceptional, משהו שלא נראה ושמשמיט לסתות.
וכן, גם 4 אליפויות רצופות לא ימחקו את הכתמים מהתקופות השונות בקריירה ובעיקר את ההתנהלות הילדותית והמעליבה (כלפי האוהדים).
אירוע כמו "ההחלטה" בזמנו, הוא לכשעצמו מוריד נקודות רבות בדיון הזה. אולי זה משהו של דור ה-Y, אבל ג'ורדן בחיים לא היה עושה משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 10:10 am 
Hall of Famer

satriani כתב:
התותח המפוברק כתב:
ואם ריי אלן לא משווה להארכה שמצילה אליפות
ואם קיירי לא קולע שלשה מנצחת לאליפות

אני מבין שאתה ציני אבל הטיעון שלך מדוייק.

לא ציני.
זה ממחיש שאת סוג הטיעונים הללו נגד ג'ורדן אפשר לעשות גם לצד שני. ואם גרין לא מורחק ממשחק 5 וקארי לא פצוע אז ווריורס עושים תריפיט ולברון מפסיד 4 גמרים רצופים. (ומצד שני - אולי דוראנט לא היה מגיע לווריורס אז בכלל כל הקלפים נטרפים). הטיעון החזק יותר תמיד יהיה מה שקרה בפועל ולא מה שלא קרה בפועל. בדיוק כמו שפרקינס לא שיחק במשחק 7 או השופטים עזרו לוייד לקחת אליפות מקו העונשין, או ראשיד עוזב את רוברט הורי לשלשה פנויה במשחק 5. המציאות והתוצאות לטווח ארוך תמיד מורכבים ממיקרו-אירועים. בערך כמו לטעון שאם הייתי קונה ביטקוין במחיר 30 דולר, היום הייתי מיליונר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 10:22 am 
Hall of Famer

4 אליפויות רצופות של לברון בתור שחקן דומיננטי גוזרות הרבה הישגים אישיים של לברון שסביר להניח שישימו אותו בסקאלה של ג'ורדן אם לא יותר -
- הוא מתמקם בטופ3 של הקלעים בכל הזמנים ונושף בעורפו של קארל מלון על מקום 2.
- עוד איזה 3-4 פרסי MVP של הגמר. שם אותו במספר דומה לזה של ג'ורדן.
- עוד פרס MVP של העונה הסדירה... אולי. מספיק אחד כדי להשתוות לג'ורדן.
- יעקוף את ג'ורדן בוודאות במספר ההופעות באולסטאר
- הראשון לזכות ב-4 אליפויות אן בי איי רצופות באותה קבוצה מאז שנות ה-60'.

אנשים פה שוכחים שגדל כאן דור שלא ידע את משה. ככל שעוברות השנים, ג'ורדן הופך לאגדה שאמנם מיליונים ראו במו עיניהם, אבל הדור החדש של אוהדי האן בי איי זה דור שגדל על דוראנט, לברון, סטף, ווסטברוק והארדן. בשביל רובם ג'ורדן יהפוך לעוד סטטיסטיקה וכמה סרטוני היילייטס ממשחק כדורסל ששונה מאוד ממה שמשחקים היום. את ההשוואות הם יעשו במספרים, ומי שירצה, ימצא את הדרך להסביר למה לברון הוא הגדול מכולם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 10:22 am 
Junior

נורטון כתב:
לברון עלה לשמונה גמרים, זה נכון, אבל במזרח חלש כמעט תמיד (מי היו היריבות שלו? אינדיאנה של פול ג'ורג'? טורונטו הבינונית? בוסטון נטולת אייזיאה תומאס?), כלומר הוא עלה לשמונה גמרים שבתכל'ס אי עלייה אליהם היתה בושה.
הוא הפסיד 5 פעמים באותם 8 גמרים. היו לו הזדמנויות, היו לו קבוצות חזקות, במיוחד בשבע השנים האחרונות, והוא הפסיד יותר מאשר ניצח.

ג'ורדן לעומת זאת, אכן לא הצליח להגיע לגמר מול בוסטון ודטרויט של סוף שנות השמונים, אבל ברגע שהקבוצה שלו קצת התחזקה (וכן, גם ברגע שהקבוצות ההן נחלשו), הוא לא רק עשה גמר פעם אחר פעם, אלא גם לקח אליפות פעם אחר פעם. ולמרות שהוא לא עשה את זה מול קבוצות על, הוא עשה את זה מול המון קבוצות חזקות ומרביצות (אינדיאנה של הדייויסים, סמיתס, מקי וכמובן מילר. הניקס של יואינג, סטארקס, אלן יוסטון, אוקלי וצ'רלס סמית'. קליבלנד של נאנס, דוהרטי ופרייס).
אז כן, חמשת ההפסדים של לברון בגמרים להם הוא היה חייב להגיע בכל מקרה בהחלט עומדים לרעתו. הרבה יותר משיש משהו שעומד לרעת ג'ורדן.

לא הבנתי, אז אם לברון היה עכשיו עם 3 מ3 זה היה מרשים יותר? כי הוא לא הפסיד גמר בחיים אבל כן הפסיד גמרים אזוריים שהוא צריך לקחת?

יותר מזה, האם לפי דעתך בהנחה והוא לא יכול לנצח את גולדן סטייט בגמר אז עדיף לא להפסיד בגמר האזורים כדי להמנע מעוד הפסד בגמר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 10:50 am 
Hall of Famer

ברור שלא לזה התכוונתי. הוא היה חייב לנצח את אינדיאנה וטורונטו... אבל זה פשוט לא היה כזה הישג גדול אם זה היה קורה. זה היה כישלון עצום אם לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 3:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אם מדברים על דברים שהיו לג'ורדן ולא ללברון, אז זה בעיני בראש ובראשונה המאמן (או המאמנים). ג'ורדן אומן, לכל אורך הקריירה שלו, על ידי המאמן הכי גדול בהיסטוריה, ולבטח אחד משלושת הגדולים. לברון אומן על ידי מאמנים בינוניים במקרה הטוב.

(זה יכול להיות טיעון לרעת לברון אם יסתבר שהוא היה מעוניין במצב הזה ופעל למען המאמנים הבינוניים שהיו לו. לפחות במקרה של ספולסטרה אני חושב שזה די ברור שלא נכון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2017 4:41 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
satriani כתב:
התותח המפוברק כתב:
ואם ריי אלן לא משווה להארכה שמצילה אליפות
ואם קיירי לא קולע שלשה מנצחת לאליפות

אני מבין שאתה ציני אבל הטיעון שלך מדוייק.

לא ציני.
זה ממחיש שאת סוג הטיעונים הללו נגד ג'ורדן אפשר לעשות גם לצד שני. ואם גרין לא מורחק ממשחק 5 וקארי לא פצוע אז ווריורס עושים תריפיט ולברון מפסיד 4 גמרים רצופים. (ומצד שני - אולי דוראנט לא היה מגיע לווריורס אז בכלל כל הקלפים נטרפים). הטיעון החזק יותר תמיד יהיה מה שקרה בפועל ולא מה שלא קרה בפועל. בדיוק כמו שפרקינס לא שיחק במשחק 7 או השופטים עזרו לוייד לקחת אליפות מקו העונשין, או ראשיד עוזב את רוברט הורי לשלשה פנויה במשחק 5. המציאות והתוצאות לטווח ארוך תמיד מורכבים ממיקרו-אירועים. בערך כמו לטעון שאם הייתי קונה ביטקוין במחיר 30 דולר, היום הייתי מיליונר.

הדוגמאות שנתת הם נכונות כי בניגוד לטניס, כדורסל זה ספורט קבוצתי. שחקן כמה גדול שלא יהיה תלוי בחבריו ובמנהלו ומאמנו.
נגיד ג'ורדן חוזר ב96 ופיפן נפצע במשחק הראשון וגמר את העונה, עונה אחרי זה הוא חוזר חלש אחרי פציעה קשה. וג'ורדן כעת כל עונה עף סיבוב שני אחרי תצוגות גדולות ומסיים "רק" עם שלוש אליפויות? המעמד ההיסטורי שלו נפגע?
אני לוקח את כל האליפויות בקונטקסט של מה קורה בסביבה. האליפויות של לברון במיאמי פחות הרשימו אותי מאשר השלושה גמרים האחרונים שלו שהיו הירואיים אבל לקח רק אליפות אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 1:12 am 
Sophomore

אני חושב שההבדל הגדול ביותר בין ג'ורדן ללברון (ולמעשה בינו לבין כל שחקן אחר)
הוא קודם כל בפן הפסיכולוגי. אסייג את דבריי בכך שלמעשה התחלתי לראות אן.בי.איי (ולאהוד את הבולס)
במשחק האליפות האחרון, אבל אני לא חושב שאי פעם היה שחקן שהייתה סביבו כזו הילה של "בלתי מנוצח"
כמו שהייתה סביב ג'ורדן לאורך שנות ה-90. ואני לא מתכוון בקרב אוהדים ועיתונאים, אני מתכוון בקרב שחקני הליגה עצמם.
בשבילי, מספיק לשמוע את שאקיל מתאר את התחושות שלו לגבי החזרה של ג'ורדן (כאשר אורלנדו נחשבת למועמדת בולטת לאליפות), ואת ניק אנדרסון טוען שמולו לא שיחק מס' 23, בשביל להבין שמבחינתם - ג'ורדן היה הגדול מכולם. אני לא חושב שאי פעם מישהו הגיע לסדרה מול לברון, או קובי, בתחושה שאין לו סיכוי בגלל השחקן האחד הזה שמנגד. מול ג'ורדן כן.
אבל אולי אני טועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 1:22 am 
Hall of Famer

אתה לא טועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 3:15 am 
Hall of Famer

ג'ורדן אכן היה הגדול ביותר וווינר ענק. כל טענתי היא שגם הענק ביותר היה צריך עזרה ואם לא היה מקבל אותה, היה יכול לגמור ללא טבעות ואז מה? הוא לא הכי גדול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 4:05 am 
Sophomore

כן. אם ג'ורדן היה עף כל שנה בסיבוב השני של הפליאוף, ולא לוקח אליפות, אז כנראה שהוא לא היה נחשב לגדול ביותר.
אבל הוא כן עשה את זה, והוא עשה דברים חריגים, דברים שאף אחד בעידן המודרני לא עשה לפניו או אחריו, והוא עשה את זה
כאלפא דוג מובהק וברור. לא של הקבוצה, של הליגה.
ברור שגם למזל יש חלק בעניין, כי מזל זה דבר מאוד חשוב בחיים. אבל צריך לדעת לנצל אותו, ואת ההזדמנויות שהוא מביא לך.
אני לא חושב שלג'ורדן היה מזל חריג בקריירה. לא יותר מאשר ללברון שבנה לעצמו קבוצת על מפחידה, לא יותר מלקובי שלקח ת'ריפיט בעזרתו של אחד הסנטרים הגדולים בהיסטוריה בליגה חלשה למדי. איכשהו, נראה שג'ורדן ניצל את המזל שלו טוב מכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 5:33 am 
Hall of Famer

אוקיי אז אותו שחקן בקבוצה שונה נחשב אחרת בגלל הקבוצה.
אותו ג'ורדן שהיה עף כל שנה בגלל שבמקום פיפן משחק סתם שחקן אחר היה נחשב לפחות טוב למרות שזה אותו שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 5:55 am 
Sophomore

אם הוא לא היה לוקח אליפויות, ותארי אמ.וי.פי, ונחשב ע''י שאר שחקני הליגה לבלתי מנוצח? כן, כנראה שהוא
לא היה נתפס כיום כקונצנזוס לגדול מכולם. הוא היה נחשב לגדול, לאחד המוכשרים ששיחקו את המשחק. כנראה שלא לגדול מכולם. למה היפותזות? יתקנו אותי המלומדים, אבל ג'ורדן נחשב לאחד הגדוים בבאמתלפני שלקח אליפות. הרי בירד היה זה שטבע את הכינוי ''אלוהי הכדורסל'', בסדרה שבה ג'ורדן הפסיד. רק בעת הפרישה הראשונה, אחרי ת'ריפיט ראשון בעידן המודרני, הוא הגיע למעמד הגדול מכולם. רק אחרי הת'ריפיט השני, הוא הפך לקונצנזוס שלא ניתן לערער עליו.
אני באמת לא מבין לאן אתה חותר, ככה זה. תארים משפיעים על מעמד, והקבוצה שבה אתה משחק משפיעה על התארים. האקים היה קונצנזוס לשחקן טוב מהאדמירל או מיואינג אם הוא לא לוקח את 2 האליפויות שג'ורדן השאיר על הרצפה? רודמן היה אול-הוף-פיים אם במקום לקחת 3 אליפויות עם ג'ורדן הוא היה מועף מסן אנטוניו בטרייד לאיזו קבוצת לוטרי מצ'וקמקת בה יצר ההרס העצמי שלו היה ממשיך להשתולל? פיפן, שבהזדמנויות המעטות שהיו לו ללא ג'ורדן הוכיח בעיקר לוזריות ואופי עלוב למדי?
הזכרת טרייד שכמעט קרה פיפן עבור קמפ. מי יודע, אולי אם היה קורה, קמפ היה היום הול-אוף-פיים ובדיונים לארבע השני הגדול בהיסטוריה, ופיפן אולסטאר נשכח משנות ה-90? עם מציאות אלטרנטיווית אפשר לעשות כמעט הכל, בסוף מה שיש זה מה שקרה באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2017 6:17 am 
Hall of Famer

אני לא רוצה כלום מלבד שלדעתי התארים אצלי לפחות זה בקונטקסט של הקבוצות שלך ומולך. לברון ב2015 נתן סידרה הירואית ושיחק עם סגל מזעזע (בגלל פציעות). הרבה יותר מרשימה הסדרה הזאת מאשר השני תארים שלו במיאמי.
זה קצת דומה לתואר מאמן השנה שניתן נגיד לסטיב קר כי הם בעלי המאזן הכי טוב ולא נגיד למאמן שמביא קבוצת פח ל40 נצחונות.
ככה לפחות אני חושב.
בכל אופן אישית אני גם די נמנע מכל מיני דירוגים של הטוב לעמדה שלו בגלל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 11:26 pm 
Sophomore

תודה, עכשיו הבנתי.
מסכים שכל דבר קשור גם בקונטקסט, אבל גם לתוצאה הסופית יש חשיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 12:38 pm 
Sophomore

וגם, ההיסטוריה לא ממש זוכרת קונטקסט.
מי שרואה את אותו שחקן בזמן שהוא פעיל זוכר, אבל כדי שגם הילדים שלו יוכלו להגיד שהוא הגדול מכולם, הם צריכים לראות את ההצלחה מגולמת בהישגים, כי מספר המשחקים שהם יראו של אותו שחקן, תמיד יהיה יותר מוגבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 12:02 am 
Junior

כמה שחקני קאבס הזמינו לשיחת off the record עיתונאים כדי להתלונן על ההגנה של IT ועל זהה שהם לא ינצחו בלי חיזוק.
אם כבר שיחת לברון-קובי, מדהים עד כמה שניהם כאלה בכיינים, וכמה הם הם מוכנים לפגוע בקבוצה בשביל להאדיר את השם שלהם, ועד כמה הם חייבים להיות בשליטה בכל רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1517 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 57, 58, 59, 60, 61

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot], idpwf1, אבו שוקרי ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: