סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 4:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חוק הכפיה הדתית החדש
הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 10:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
האם מישהו יודע אם הוא אמור לחול על סופרים של טיב טעם למשל , קניונים כמו קניון ארנה וכו'?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 11:59 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
למיטב הבנתי זה רק על חוקי עזר חדשים (או כאלה שנחקקו ממש לאחרונה).
ספורים כמו טיב טעם למיטב הבנתי כן נופלים בחוק. לגבי קניון - אני חושב שלא רואים בקניון עסק אחד שלם, אלא כל עסק בו בנפרד. למשל בתי קפה יוכלו להישאר פתוחים כי החוק לא חל עליהם.
שוב, זה מה שאני מבין ממה שקראתי. אני לא משפטן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 3:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש איפשהו את נוסח החוק המלא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 3:28 pm 
Hall of Famer

מדהים איך הם לא מצליחים להבין שככל שהם יחוקקו יותר חוקים כך האנטי כלפי המסורת היהודית בקרב הציבור החילוני רק תגבר.

וזה בלי קשר לעובדה שאחד היוזמים בחוק הזה הוא עבריין מורשע שכל יום שהוא יושב בכנסת היא תעודת עניות ובושה וחרפה. בן אדם שלהיות מאבטח בנתב"ג לא היה יכול להיות עם העבר שלו. מושחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 3:34 pm 
Hall of Famer

אורן , בנתיים החילונים לא עושים כלום, ולדרעי ולשאר הכנופייה שלו מה שאתה כותב לא מזיז.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 6:11 pm 
מנהל פורום

הם לאט לאט מתחילים לדחוף את הציבור החילוני לקיר וזה יתפרץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2018 11:21 pm 
Sophomore

לסגור בכפייה עסקים בשבת זה נבלה, אבל זו גם הסחת דעת.
הקרב האמיתי מתנהל במאבק נגד שטיפת המוח האורתודוקסית שעוברים ילדי ישראל
במערכת החינוך הממלכתית, בניצוחו של בנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 12:13 am 
Hall of Famer

עופר, ככל שיהיו יותר חוקים כאלה ככה בסופו של דבר כוחות אלקטורליים אנטי חרדים יצמחו, ויוכלו בעתיד אולי גם לפגוע בכח של החרדים בכנסת. זה כבר קרה פעם אחת או פעמיים, וזה יקרה כנראה שוב אם הם יפריזו בניצוחו של הארכי מושחת ,העבריין המורשע דרעי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 10:39 am 
Junior

אז בגלל שכולם פה כל כך חילונים וציונים, ברשותכם - דעה מעט שונה:

אני מעדיף פי מיליון את דרעי ה״ארכי מושחת״ שהשוחד שלקח לפני עשרות שנים לא פגע באף אחד, מאשר את כל אלופי צה״ל הנפלאים שברגע שהם פושטים מדים ולרוב עוד הרבה קודם, מתחילים למכור נשק באפריקה. ולגבי השבת עצמה - כמובן שגם פה מתעלמים מהחשיבות הסוציאלית של יום מנוחה בכפייה ומהעובדה שבגרסאות שונות, הדבר הזה קיים בלא מעט מקומות ברחבי העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 11:13 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
אני מעדיף פי מיליון את דרעי ה״ארכי מושחת״ שהשוחד שלקח לפני עשרות שנים לא פגע באף אחד, מאשר את כל אלופי צה״ל הנפלאים שברגע שהם פושטים מדים ולרוב עוד הרבה קודם, מתחילים למכור נשק באפריקה.

אלו שתי האפשרויות שלנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 11:21 am 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
אז בגלל שכולם פה כל כך חילונים וציונים, ברשותכם - דעה מעט שונה:

אני מעדיף פי מיליון את דרעי ה״ארכי מושחת״ שהשוחד שלקח לפני עשרות שנים לא פגע באף אחד, מאשר את כל אלופי צה״ל הנפלאים שברגע שהם פושטים מדים ולרוב עוד הרבה קודם, מתחילים למכור נשק באפריקה. ולגבי השבת עצמה - כמובן שגם פה מתעלמים מהחשיבות הסוציאלית של יום מנוחה בכפייה ומהעובדה שבגרסאות שונות, הדבר הזה קיים בלא מעט מקומות ברחבי העולם.

הטיעון הסוציאלי, במיוחד כשדרעי משתמש בו, הוא מגוחך. קודם כל זה לא בכפייה. אז ניתן אולי להגיד שחלק מהעובדים הם אוכלוסייה מוחלשת ואין להם בררות, אבל שוכחים שגם יש אוכלוסיות שמרוויחות מהעבודה בשבת (העובדים הכוונה, לא מי שקונה). כלומר החוק אולי "יציל" חלק, אבל יפגע באחרים (סטודנטים למשל).
דבר שני, מכל החוקים הסוציאליים שאפשר לחוקק ולעזור לאוכלוסיות חלשות, זה החוק שבאמת ישנה משהו?
ולכל אותם עסקים שלא יכולים להיות פתוחים בשבת אפשר לעזור גם בדרכים אחרות ולא לכפות סגירה על מי שכן יכול לפתוח וע"י כך לפגוע באוכלוסייה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 11:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא הבנתי איך השוחד שלקח דרעי "לא הזיק לאף אחד".

ואני יכול לומר שכשאני הייתי סטודנט ועבדתי במקביל , היו ריבים על משמרות השבת שהיו משלמות 150% (ובחגים מסויימים גם 200%) וכמובן, ככל שמדובר בסטודנטים, לא נפלו על לימודים. כלומר, למען הסר ספק, אנשים רבו על האפשרות לעבוד בשבת ולנוח ביום אחר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 12:47 pm 
Junior

״לא הזיק לאף אחד״ זה כמובן ביטוי לא מדוייק. האמון של כל אזרחי ישראל בממשלה נפגע וכמובן שגם כל מי שנמנע ממנו תקציב של משרד הפנים בגלל ההעדפה שדרעי אולי נתן לאותה ישיבה שהראשים שלה שיחדו אותו. ועדיין, מאוד קל לצייר את דרעי כחרדי ארכי-מושחת בעוד כל טובי בנינו, יפי הבלורית והתואר, מספקים נשק למשטרים דיקטטורים שטובחים באזרחים שלהם...

לגבי השבת - גם אני נלחמתי על משמרות שבת. אני לא בטוח כמה זה רלוונטי עבור פועלים קשי יום שהיו מאוד רוצים לראות את הילדים שלהם בסוף השבוע אבל המעסיק שלהם מתנה את ההעסקה שלהם בעבודה בשבת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 12:58 pm 
Junior

אתה חייב להפסיק עם טיעון איש הקש הזה. אף אחד פה לא אמר כלום על "טובי בנינו", ואתה מציג את זה כאילו הדיעה החילונית הרווחת היא שסבבה יותר למכור נשק לדיקטטורים אפריקאים מאשר לקחת שוחד שלא הזיק לאף אחד (אם שוחד הוא לא דבר מזיק, נשאלת השאלה למה הוא בכלל לא חוקי). זה שאנשים אחרים הם חארות לא עושה אותו לבסדר. ושוב, כמו שטען פה ודים, הטיעון הסוציאלי הוא מגוחך. אם יום החופש מהלימודים בבתי הספר החילוניים היה יום שני, האם החוק היה אוסר פתיחת עסקים ביום שני? בנוסף, האם החוק מדבר על יום שבת כעל יום שבת לפי לוח השנה הגרגוריאני? היינו 12 בלילה בין שישי לשבת ועד 12 בלילה בין שבת לראשון? כמובן שלא. למה, אתה שואל? כי זה חוק דתי. המטרה שלו היא שלא יחללו שבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 3:04 pm 
Junior

אני לא אומר שהדעה החילונית הרווחת היא שזה סבבה למכור נשק, אבל אני כן טוען שלחלקים גדולים בציבור הישראלי מאוד נוח לתאר את ש״ס והחרדים בתור איזה מאפיה של מושחתים בגלל כל מיני שחיתויות קטנות של עסקנים סוג ז׳, בזמן שמעלימים עין משחיתויות בקנה מידה גדול בהרבה, שיוצרים פגיעה הרבה יותר קשה, בגלל שהאחראים על השחיתות מהסוג הזה הם מלח הארץ...

ברור שהמניע של ש״ס לאכוף שמירת שבת במרחב הציבורי הוא דתי, אבל זה לא אומר שאין למהלך הזה משמעויות סוציאליות חשובות וכן - כשרוצים לשמור על ערך סוציאלי כמו יום מנוחה שבועי, זה נעשה בהרבה מדינות בעולם במידה כזו או אחרת של כפייה. לכן, ההצעה שלי היא לא לאמץ עמדה אוטומטית שאומרת שכמה שיותר דברים סגורים בשבת=רע וכמה שיותר דברים פתוחים בשבת = טוב. זה עסק יותר מורכב ומצריך חשיבה יותר מורכבת מאשר ״דרעי המושחת והכפייה הדתית שלו״...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 3:17 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נביא בעירו כתב:
״לא הזיק לאף אחד״ זה כמובן ביטוי לא מדוייק. האמון של כל אזרחי ישראל בממשלה נפגע וכמובן שגם כל מי שנמנע ממנו תקציב של משרד הפנים בגלל ההעדפה שדרעי אולי נתן לאותה ישיבה שהראשים שלה שיחדו אותו. ועדיין, מאוד קל לצייר את דרעי כחרדי ארכי-מושחת בעוד כל טובי בנינו, יפי הבלורית והתואר, מספקים נשק למשטרים דיקטטורים שטובחים באזרחים שלהם...

לגבי השבת - גם אני נלחמתי על משמרות שבת. אני לא בטוח כמה זה רלוונטי עבור פועלים קשי יום שהיו מאוד רוצים לראות את הילדים שלהם בסוף השבוע אבל המעסיק שלהם מתנה את ההעסקה שלהם בעבודה בשבת...

אז שיוציאו חוק עזר נגד התניית העסקה בעבודה בשבת. על כל אחד שלא יכול או רוצה לעבוד בשבת יהיו מספיק כאלה שלא יכולים לעבוד במשך השבוע ומעדיפים כן לעבוד בשבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 3:58 pm 
Junior

גם מיסים הם סוג כלשהו של כפייה. גם הגבלת מהירות. רק שלהגבלת מהירות ולמיסים יש הגיון מאחוריהן שלא נובע מתוך "יש אלוהים בשמיים שאמר לנוח ביום שבת". יש לך מדינה מערבית שבה יש חוק שעסקים חייבים להיות סגורים ביום אחד? אני אשמח לראות את החוק הזה. ואגב, גם אם אראה חוק כזה, זה לא אומר שהוא צודק או נכון. אבל למה ללכת רחוק ולהגיד שיום מנוחה שבועי קיים במקומות אחרים בעולם? יש חוק במדינת ישראל משנת 51 שמסדיר את יום המנוחה הזה. יפה שאתה חושב שאני מאמץ עמדה אוטומטית, אבל תאמין או לא, אני חושב שגם אם מישהו ירוויח מחוק שכזה, הוא חוק רע.

החוק הזה הוא נטו כפייה דתית. זה לא משתמע לשני פנים. זה שמשהו יכול להטיב עם מישהו לא אומר שהוא נכון. העמדה (הלא, דרך אגב) אוטומטית שהחוק הזה הוא רע היא עמדה נכונה לחלוטין. בין אם דרעי מושחת ובין אם לא.

ועכשיו להערות על עניין דרעי המושחת והנשק באפריקה:

בקשר להערת ה-"עסקנים סוג ז", אני חייב לגחך פה. הוא ראש המפלגה ושר הפנים. לא בדיוק עסקן סוג ז'.

לבסוף, כל עירוב האנשים שמוכרים נשק הוא איזו שהיא המצאה שלך. החלטת להכניס את זה לדיון למרות שאין לזה קשר, החלטת שזה רלוונטי, והחלטת שזה טיעון שאיך שהוא מקל את חומרת העבירות של דרעי. עכשיו תגיד שכמובן שזה לא מקל, ואני אשאל אם זה לא מקל אז מה הקשר של זה לדיון? אם נסכים שאין קשר בכלל אז אין בעיה להתעלם מההערה הזאת לחלוטין מעתה ואילך. על הנושא הזה, בכל מקרה, אני לא אכתוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 5:12 pm 
Hall of Famer

ש"ס אגב נתפסת כ"מאפיה" (טוב, לא ממש) אבל כמושחתת כי זו המפלגה שהוציאה הכי הרבה לכלא ביחס לגודל שלה (ואולי גם מספרית?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 5:36 pm 
Sophomore

עוד דבר לגבי חוק ימי עבודה ומנוחה ההו-כה-סוציאלי - מדובר בחוק שמפלה לרעה יהודים.
בעוד שבני דתות אחרות יכולים להצהיר על יום החופש המועדף עליהם (אאל''ט, שישי, שבת או ראשון),
ליהודים אסור לעבוד בשבת. למעסיק אסור להעסיק יהודים בשבת. ואני מכיר באופן אישי מקרים שבהם זה היה שיקול נגד העסקת יהודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 7:14 pm 
Junior

לא טענתי לרגע שמדובר בחוק טוב. טענתי, ואני ממשיך לטעון, שיום מנוחה שבועי הוא עקרון סוציאלי חשוב ושמנגנון של כפייה זה לא דבר פסול מיסודו בהקשר הזה. במקום ללכת למקום המוכר של חרדים עבריינים מנסים לכפות עלינו לשמור שבת, אותי יותר מעניין לערוך דיון לגבי מה היינו רוצים שיישאר פתוח בשבת והאם יש דברים שהיינו רוצים שיישארו סגורים. לגבי סוחרי הנשק: היתה לי פה תחושה של קונצנזוס מאוד חזק נגד הרמה המוסרית של החרדים. אז כן, אני חושב שכשמישהו מדבר על דרעי כעל ״ארכי-מושחת״ אז מותר לציין שלפחות אין לו דם על הידיים. וכשמישהו אומר ש״כל יום שדרעי יושב בכנסת הוא תעודת עניות ובושה וחרפה״, נראה לי שהגיוני להזכיר שבכנסת ישבו אנשים שעשו דברים הרבה הרבה יותר גרועים מלקיחת שוחד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 8:34 pm 
Hall of Famer

אמנם יש הרבה מדינות אירופאיות עם סוג של יום מנוחה אבל בכולן התחבורה הציבורית עובדת יופי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 8:43 pm 
Junior

יום מנוחה שבועי זה אחלה. עכשיו בבקשה תראה לי מקום אחד בעולם המערבי שיש בו חוק שאוסר (שים לב, אוסר) לפתוח מקומות ביום אחד ספציפי בשבוע. אני בספק אם אתה תמצא. אם אתה מדבר על יום מנוחה שבועי, אז כמו שכבר אמרו פה כמה אנשים, יש כזה חוק כבר. להשוות חוק שאומר לסגור הכל יום אחד בשבוע לחוק שמחייב יום מנוחה לעובד ולהגיד ש-"העובדה שבגרסאות שונות, הדבר הזה קיים בלא מעט מקומות ברחבי העולם" זה קצת מצחיק. אני עדיין ממתין לדוגמא לגרסא אפילו קרובה בעולם המערבי. יש חוק ממשי שאומר "ביום הזה אסור להפעיל כך וכך.."?
בין אם דבר הוא פסול מיסודו או לא, תלוי בקונטקסט. להרוג מישהו כהגנה עצמית זה לא אותו דבר כמו לרצוח מישהו בדם קר. המעשה הוא אותו מעשה, אבל הקונטקסט משנה מאוד. זה שלכפות משהו זה בסדר בקונטקסט אחד לא אומר שזה בסדר בכל קונטקסט.
ממה שהבנתי מההודעה שלך, אתה בעצם מתווכח עם אותם אנשים שיצאו פה כנגד העקרון של יום מנוחה שבועי לעובדים. עברתי פה על התגובות ולא מצאתי כאלה.

הרעיון הוא שזה לא משנה אם יש דברים שאני הייתי רוצה שישארו סגורים. מה שאני רוצה, כל עוד אין לו סיבה טובה הוא לא משנה. ובדיוק כאן נכנסת השאלה של "מה היא סיבה טובה?". כי סיבה טובה בשבילי ובשביל דרעי היא שונה לחלוטין. אז בשבילי "שמור את יום השבת לקודשו" היא לא סיבה מספיק טובה. וגם אם היא היתה סיבה מספיק טובה, אז היא היתה מספיק טובה כדי שדרעי ישמור את יום השבת לקודשו, ואת השאר יעזוב בשקט. הטיעון הסוציאלי, מכיוון שאינו מטרת החוק אפילו בקצת, לא משחק פה תפקיד אפילו הכי קטן. וזה, כמובן, אם אתה מניח (וכמו שאמרו פה אחרים, לאו דווקא בצדק) שאין אנשים שנפגעים מהשינוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 8:52 pm 
Hall of Famer

מתן. במידה מסוימת וחלקית בשוויץ ובצרפת על יום ראשון בחוק. כאמור התחבורה הציבורית עובדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 9:07 pm 
Junior

I stand corrected.
למרות שפה המניע הוא באמת סוציאלי, ולפי מה שכתוב פה
https://www.natlawreview.com/article/la ... ngs-france
זה באמת הרבה פחות נוקשה (לפחות בצרפת). בכל מקרה, המניע פה הוא מאוד חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2018 9:37 pm 
Sophomore

נביא, מה כל כך קשה לקיים חוק שמחייב את העובד (ואת המעביד) ביום מנוחה שבועי בלי לכפות עליו איזה יום זה יהיה? אפילו בארץ, במתכונת החוק הנוכחית, ישנם פלחים באוכלוסיה שנהנים מהפריבילגיה הזו של בחירה. כמה זה שונה מהותית מהגבלות אחרות הקיימות כיום ונאכפות, כגון מגבלת שעות עבודה יומיות/שבועיות לעובד? אני יכול לספר לך, למשל, שהמפעל בו עבדתי נפגע כלכלית מהעובדה שלא ניתן לעבוד בשבת, אף לא במתכונת מצומצמת. ואני גם יכול להעיד שחלק מהעובדים היו שמחים מאוד אם מדי פעם היו יכולים לעבוד בשבת ולקבל חופש (שלא על חשבונם) ביום אחר, נניח יום שבו הם גם יכולים לעשות סידורים כי לא הכל סגור? החוק הסוציאלי הנהדר הזה פוגע באופן לא מבוטל כלל גם במעסיקים וגם בעובדים, והכל בגלל כפייה דתית עם אצטלה חברתית. לגיטימי לחלוטין בעיני שבמגזר הציבורי יקבעו יום קבוע (ואפילו שיהיה שבת, במסגרת הצביון היהודי), אבל למה להתערב לאנשים פרטיים בנושא הזה?
ועניין התח''צ הוא בכלל חמור, מאלף סיבות אחרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 91 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה