עמוס לב כתב:
בוא תהיה אמיתי לרגע. בוא נניח שהפועל ירושלים עכשיו במשך 5 עונות מציגה הישגים של 2-3 גמרי גביע, 2-3 גמרי ליגה, רבע גמר יורוקאפ, אף תואר ואיזה 2 עונות מביכות באירופה, הפסדים מביכים בליגה, עונה נניח דומה לעונה שעברה שבמקום להסתיים באליפות מסתיימת בהדחה לנהריה והדחה בשלב השני של היורוקאפ עם כדורסל לא נעים לעין. בוא נניח שבמקביל גיא הראל ואורי אלון אשפי השיווקי מצליחים להגדיל את כמות המנויים והמפרסמים. האם בתום העונה החמישית שתסתיים בכלום האם אתה תגיד לעצמך שאמנם לא הצלחנו מקצועית, אבל לא נורא בכל זאת מכרנו מנויים ויש חוזי טלוויזיה ופרסום מצויינים? ותהיה אמיתי.
אני לא מבין מאיפה אתה מסיק שזה מה שאני חושב. אמרתי מהתחלה שהצלחה עסקית וספורטיבית חייבות ללכת ביחד, ברגע שיש רק אלמנט אחד זה לא מצב יציב לאורך זמן. אפשר לסבול עונה כמו הנוכחית אבל לא 5 עונות כמו שרשמת, ויותר מזה - כמה שאורי אלון וגיא הראל יהיו גאונים שיווקיים הם פשוט לא יצליחו להגדיל את כמות המנויים בלי גיבוי של הצלחות מקצועיות. גם מכבי תל אביב, עם מותג הרבה יותר חזק, יכולה להחזיק מעמד רק כמות מסויימת של עונות בלי הצלחה מקצועית.
מה שאני אמרתי זה שהצלחה מקצועית זה לא הכל, או יותר מדוייק, כשמסתכלים על 5 השנים האחרונות של ירושלים רואים שדרוג משמעותי גם בצד העסקי, שזה חשוב מאד. העונה הנוכחית רעה מאד מבחינה מקצועית, וזה לא יכול להימשך, בין היתר כי בשלב מסויים גם לאורי אלון יימאס והוא יכול לעזוב. אני גם חושב שחשוב להציל את העונה הנוכחית ולהמשיך להעמיד קבוצה אטרקטיבית בליגה שתתן פייט עד הסוף. אבל אני גם מתעודד כי אני יודע שגם אחרי עונה בזיונית באירופה יהיו תיקונים רבים בקיץ והתשתית העסקית החזקה תאפשר להעמיד קבוצה חזקה במונחים אירופאיים השנה, תוך תיקון הליקויים (או כך לפחות אני מקווה).
אני אגיד אפילו יותר - 5 השנים האחרונות של ירושלים היו מוצלחות הרבה יותר ממה שרשמת, וכנראה שמוצלחות הרבה יותר מהשנה הנוכחית. אבל גם זה לא מספיק - אם ב-5 השנים הקרובות ירושלים תיקח שתי אליפויות בפיינל פור, תגיע פעם אחת לחצי הגמר ביורוקאפ ופעם אחת לרבע הגמר, ומנגד תפסיד המון בליגה, לא תיקח גביע, תעוף באירופה בצורה מבישה 3 שנים מתוך ה-5 - אז המשמעות שהמומנטום והגדילה של הקבוצה ייעצרו, וזה ישפיע גם על הצד העסקי. זה אומר שירושלים תשאר פחות או יותר איפה שהיא היום, שזה קבוצת צמרת בישראל אבל לא באירופה, הרבה יותר קרובה לשאר הליגה מאשר למכבי, וכנראה שגם כמות המנויים לא רק תפסיק לגדול אלא תרד חזרה לאיזור ה-4000-5000. זה תרחיש מסוכן לירושלים כי אז לדעתי אורי אלון ישתעמם ויעבור הלאה. זה עסק לכל דבר, ולא סתם אומרים grow fast or die slow. עסקים שלא מצליחים להראות גידול מתמשך נמצאים בבעיה.