שלב ראשון (זה שנגמר)
בית א': אין הפתעות, עלו: טורינו, דרושפקה, קזאן וצדויטה. הלכו הביתה אנדורה וקבוצה צרפתית כלשהי דרושפקה, לא מפתיע, עם שאריות של קבוצת הפאר מהעונה שעברה, עם מאמן טופ 5 ביבשת והחתמות סולידיות בקיץ זה הספיק לשייט למקום הראשון, עם תחרות קלה מצד קזאן. כיאה לבלאט זאת קבוצת הגנה (חטפה הכי מעט נקודות חוץ מקובאן) מקושטת בסקוררים חסרי מצפון שבלאט אוחז ברסן שלהם על ידי דקות משחק. ווילבקין, ג'חואן ג'ונסון וקאמינגס (19, 14 ו13 נק' בהתאמה) פורקאן ממשיך לשקוע לאיטו מפילי ליורוליג מהיורוליג ליורוקאפ וגם ביורוקאפ הוא מציג משו כמו 4 נק' וארבעה ריבאונדים. עוד קבוצה שכדאי לציין בבית הזה, זו קזאן, אני פחות מאמין בה מאשר דרושפקה, לאזמה על 35 שנותיו חוזר מהשעיה ומוביל אותם עם 17 נק' למשחק, קולום הוא השחקן הכי חשוב ביי פאר בקבוצה. רכז אפור (לבן) הוביל את ספרד בהפסקת הנבחרות, שחקן עקשן ויעיל להפליא, הקבוצה שהוא מרכז מאבדת הכי פחות כדורים במפעל
בית ב': עלו: באיירן, גלא, בודצ'נוט ורג'יו. הודחו: הפועל ופוניביז' הדחה של הפועל מפתיעה מאוד ביחס לנקודת הפתיחה של לפני פתיחת העונה. אחרי חצי גמר החתמות יקרות ומאמן שחווה את השלבים הגבוהים של היורוקאפ, כישלון שהוא נושא לת'רד נפרד. היה ברור שמינכן תהיה ראשונה (בכל זאת החתימה את שלד נבחרת סרביה שהגיעה לגמר אליפות אירופה) והשאלה הייתה האם גלא או הפועל יסיימו שניים, בפועל העסק התרסק בפרצוף של הפועל וגלא, גלא התאוששה על חשבון הפועל ומשם התחילה הדרך שלה למעלה אבל לרגע לא דגדגה את באיירן. ההפתעה לטובה באה ללא ספק מהצד של המונטנגרים שעושים עונה נהדרת גם באדריאטית מובילה את הליגה לפני הכוכב (אותו מאזן). על רקע הבית החלש, באיירן נראתה כמו צסקא, קשה לדבר על היכולת שלה ללכת עד הסוף לאור היריבות שהיו לה בבית המוקדם, על השלב הבא נדבר מאוחר יותר. מוכרח להודות שגם רג'יו הפתיעו אותי, הימרתי עליהם ועל בודצ'נוט כנושרות. בפועל שניהם עלו. למרות ההתאוששות של גלא לא נותן לה סיכוי לפיינלפור. לבאיירן נותן גם נותן. עם לוצ'יץ' בעמדה שלוש זאת קבוצה מחוברת שמקבלת פיצוי בכל יום נתון על מה שחסר באותו יום, שחקן מענג לוצ'יץ', יוביץ' מרבה להפצע וממעט לקלוע, מ(ע)צ'בן ממשיך התקדמות הקלה אך העקבית, נראית קבוצה בלי חולשות למעט בעיית ריכוז בהתקפה, במיוחד כשאין יוביץ'.
בית ג': עלו: קובאן, ריטאס אלבה ולימוז' הודחו: בילבאו ופרטיזן קובאן ביג טיים. דרסה את הבית שלה כפי שאפילו באיירן לא עשתה, מובילה את הירוקאפ כקבוצה שספגה הכי מעט נק'. נראית טוב גם בVTB כמו באיירן גם היא קבוצת פיינלפור כמעט בטוחה. ריטאס ואלבה יכולות ...אולי אולי..צריכות עוד החתמה או שתיים בשביל זה. פרטיזן הקבוצה היחידה במפעל שסיימה עם מאזן יותר גרוע מאיתנו. מה נגיד על קובאן? מקום שני בVTB לפני חימקי וקזאן למשל. אין שם אף שחקן יורוליג או פליט NBA שמקבל ערימת כסף, אלא מאמן קשוח ותובעני, אבל שיודע להעריך מאמץ של שחקנים. יש את רגלנד (קרדיט לנועם שרפלר שהמליץ עליו להפועל בקיץ בטירוף) חיית משחק רכז שמריץ את הקבוצה לכיוון הטבעת, ה1/2 הקלאסי לשחק ליד ג'ראלס. יש את הקלעי האוסטרלי הנייבך. נייבך, נייבך זורק חמש שלשות למשחק ומכניס 50% מהם. ויש את אלגר גבוה יעיל עם אחוז נהדר סביב הטבעת שגם מגן מצויין על הטבעת. כל השחקנים האלה בהישג יד של הפועל כמובן. חבל על דאבדין.
בית ד' עלו: וילרבאן, טרנטו זניט וגראן קנריה הודחו:טופאש ואולם. על הנייר הפתעה גדולה הבית הזה, עולם הפוך. הקבוצות שסיימו מקום ראשון ושני היו המועמדות שלי להדחה,הקבוצות שסיימו שלישי ורביעי היו המועמדות שלי למקום אחד 2. למרות סיימה מקום ראשון, לא נותן לוילרבאן סיכוי לפיינל פור (בגלל שהשנה הליג פאס של היורוליג כולל את כל משחקי היורוקאפ, אני יכול לבדוק הכצעקתה, ובמקרה של וילרבאן לא כצעקתה) יש שם איזה גארד בשם ג'ון רוברסון שדופק 17.5 נק' למשחק עם 57% מהשלוש בשבע וחצי זריקות למשחק (לא חושב שראיתי כזו סטטיסטיקה באף ליגה מקצוענית בכירה) ו50% מהשתיים אני מאמין שברגע שיעשו עליו סקאוטינג יעצרו אותו. בכלל וילרבאן קבוצה אתלטית עם הרבה כוח אש שנהנת מסקאוטינג עלוב כמו שמקובל בשלבים הראשונים של היורוקאפ, אני מניח שמכאן והלאה יהיה קשה לה יותר.
שלב שני (זה שהתחיל היום)
בית א': דרושפקה, גלא, אלבה וגראן קנריה. לדעתי גלא ודרושפקה יעלו. קנריה נחלשה מאוד העונה ואלבה קצת יותר טובה מהעונה שעברה, אבל עדיין לא חומר לטופ 8. בית ב': באיירן, טורינו, זניט וריטאס. לדעתי באיירן וזניט יעלו, זניט התקשתה בשלב הראשון, היו פציעות, היה חוסר מזל, זה אמור להשתפר. אם תהיה הפתעה היא תבוא מהכיוון של טורינו. ריטאס לא תעלה. בית ג': קובאן, בודצ'נוט צדויטה וטרנטו. קובאן בקלות תצטרף אליה קרוב לודאי צדויטה. בית ד': וילרבאן, רג'יו, לימוז' וקזאן. מהמר על קזאן ווילרבאן לשלב הבא
|