סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 1:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 11:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
די מוזר לסכם כ"כ מהר אבל כנראה שזה מה יש.
עונה שמסתמנת כעונה של פציעות. הארדן, קוואי, סטף, דוראנט. למעשה המועמדים היחידים ל-MVP ששיחקו את כל המשחקים עד כה הם לברון וראסל ווסטברוק. על זה אפשר להוסיף את כל הסגל של הקליפרס (גריפין, בברלי, תאודוסיץ' לפרקים, אוסטין ריברס, גאלינרי), כריס פול, לילארד, הייוורד, ג'רמי לין, דאנג'לו ראסל, מירוטיץ' (מעניין אם בוקס נוסף מפורטיס יגרום לו לשחק הגנה, כי בהתקפה הוא כבר השתפר פלאים), אייזיאה תומאס, מילסאפ, רג'י ג'קסון, ג'בארי פארקר, טים הארדוויי, דווין בוקר ואחד MVP לשעבר דרק רוז שהופך מעונה לעונה לאחד הסיפורים העצובים שידעה הליגה בתולדותיה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 11:39 am 
Hall of Famer

ונעבור לכדורסל על המגרש ולא מחוצה לו.
פתיחת עונה מאוד מפתיעה של כמה קבוצות די התאזנה בסופו של דבר. לראייתי רוב המיקומים ברמת הפלייאוף לא היו צפויים, ואני זוקף את זה לשתי סיבות - נושא הפציעות שהעליתי למעלה, והקיץ הכי פסיכי שהליגה הזאת ראתה מבחינת טריידים והחתמות שוק חופשי מאז שאני עוקב אחריה. כמעט כל קבוצה עברה שינוי משמעותי, מי יותר ומי פחות. זה מתבטא גם בכך שבחצי עונה, הקבוצה החלשה ביותר עומדת כבר על 11 נצחונות, קצב לא רע בכלל. קבוצות עם סגלים חלשים שחשבנו שיסיימו עם 15 נצ' לעונה כבר עומדות על המאזן הזה תוך חצי עונה.
המפתיעות לטובה:
- בוסטון ללא הייוורד וגם כמעט בלי גבוהים מובילה את המזרח בבטחה
- מיאמי שפתחה חלש ומחברת כרגע 6 נצ' רצופים ומקום רביעי מפתיע
- אינדיאנה אחרי פול ג'ורג' וג'ף טיג מגלה שאולדיפו וקוליסון תחליפים לא רעים
- דטרויט. חרף הפציעה של רג'י ג'קסון נראה שבשעה טובה הדברים מתחילים להתחבר שם. טוביאס האריס הוא Unsung hero ויהיה מעניין לראות האם הוא מתפתח להיות משהו מעבר לזה. בנוסף כמובן השיפור המדהים של דראמונד מקו העונשין.

המפתיעות לרעה:
- קליבלנד. מזכיר לי קצת את הסיטואציה שהייתה בפיניקס של נאש אחרי כמה שנים. גם ככה במרוצת השנים הקאבס מסתמכים באופן מוחלט על לברון, וההרגשה היא שככל שעובר הזמן, הרול פליירס זורקים יותר ויותר זין ומצפים שלברון ישלים את החסר. אז סטטיסטית הוא נותן את אחת העונות הגדולות שלו בקריירה, אבל התחושה היא שהם פגיעים יותר השנה. במיוחד חלשים השנה ג'יי אר וטריסטן ששנה שעברה נתנו 16.7 נק' ו-12 ריב' ווהשנה נותנים 12.9 נק' ו-8.6 ריב'. לי אישית ברור שזה גם קשור לשינויים שחלו בקיץ. ההגעה של איזיאה על חשבון קיירי + וייד + קראודר + ג'ף גרין זעזעה את הרוטציה והמעמד שלהם.
- שארלוט. דווקא הם, שקיבלו את הווארד בקיץ ושמרו על שאר הסגל, היו אמורים לנצל את יתרון ההמשכיות של הסגל. זה לא קרה והם נראים פח אשפה. ג'ורדן מסתכל על "התהליך" ויכול רק לבכות איך הם עם 3-4 עונות טנקינג נמצאים עם כזה סגל בעוד הוא תקוע עם קם בבוקר.
- אוקלהומה. ברוב המקרים, קבוצה שעושה טרייד על כוכב תמורת רול פליירס היא זו שמרוויחה. הסיבה היא מכיוון שרול פליירס לרוב יהיו טובים עד כמה שהכוכב לידם מרים אותם כלפי מעלה. בלעדי הכוכבים הם עוד שחקנים בינוניים בקבוצה מפסידה. דווקא כאן, נראה שתפסת מרובה לא תפסת. בעוד אולדיפו, סבוניס, גיבסון וקאנטר נראים טוב בקבוצות החדשות, הת'אנדר מתקשים להתחבר למרות עונה על סף ממוצע טריפל דאבל של ווסטברוק. הסיבה העיקרית לכך היא ברורה - מלו וג'ורג' פחות מתאימים לשחק ליד ווסטברוק. מה שחסר לו זה קלעי מדופלם (סטייל קליי תומפסון) וביג מן שיכול לרווח את המשחק לקלעים.
- ממפיס. קונלי וגאסול, גאסול וקונלי. חשבנו שהם מספיקים בשביל פלייאוף. בדרך שכחנו את טוני אלן וזאק רנדולף. למרות עונת קאמבק אדירה של טייריק, זה נראה רע וחבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 12:42 pm 
Hall of Famer

כמה תופעות מעניינות ברמת הליגה:

1. פריחת הביגמנים ועמדת הסנטר החדשה - במשך שנים עמדת הסנטר גוועה לה לאיטה, כשאחרון הנפילים היה שאקיל אוניל. בין לבין היה קצת יאו, והיה דוייט הווארד, בן וואלאס או אנדרו ביינום, אבל אף אחד מהם לא יקוטלג בטופ10 של העמדה וכנראה גם לא בטופ20 (אולי הווארד, אולי). ופתאום, תוך כמה שנים בודדות, הליגה גילתה מחדש את עמדת הסנטר והביגמנים. אני לא מדבר שחקנים כמו קווין לאב, אנתוני דיוויס או למרקוס אולדרידג' שלעתים משחקים סנטר אבל זו לא העמדה הטבעית שלהם. אני מדבר על דראמונד, ג'ורדן, קאזינס, קא"ט, אמביד, יוקיץ', קאנטר, ווצ'ביץ', אדאמס, מרק גאסול, גורטאט, נורקיץ', ולנצ'ונאס, ברוק לופז, רובין לופז.
מעמדה שהייתה מאופיינת בריבאונד והגנה ולעתים גם התקפה (אבל לא תמיד), אנחנו רואים הרבה ביגמנים מגוונים. חלק יודעים גם למסור, חלק קולעים שלשות, חלק ניידים יותר ומתמקמים באופן שמאפשר להם לקלוע באחוזי שדה בלתי רגילים. והמשותף לכל השחקנים שכתבתי למעלה הוא שאף אחד מהם לא משחק בקונטנדרית.

2. קצב המשחק - לקח זמן אבל בשנתיים האחרונות, לראשונה מאז 1993, הליגה חזרה לממוצע של 85 זריקות שדה.

3. קליעות שלוש - הממוצע השנה עלה ב-1.6 זריקות למשחק וב-5 השנים האחרונות ב-8.6 זריקות למשחק :shock: השנה זו השנה הראשונה בהיסטוריה של הליגה שהקבוצה הממוצעת קולעת יותר מ-10 שלשות למשחק. רק לסבר את האוזן - ב-93/94 הממוצע עמד על 3.3 שלשות לקבוצה, פחות ממה שסטף והארדן עושים היום לבדם במשחק בודד. אגב, גם אחוזי השלוש במגמת שיפור מסוימת אם כי היו עונות בעבר עם אחוזים דומים ואף טובים יותר. ה-EFG הוא הגבוה ביותר בתולדות הליגה.

4. זריקות עונשין - החוקים החדשים נותנים אותותיהם. ירידה מ-23.1 ל-21.9 זריקות למשחק. כן מפתיע אותי שאם בקליעה לשלוש חל שיפור מסוים, נראה שבעונשין אין איזשהו שיפור מיוחד והליגה כבר די הרבה שנים נמצאת על אזור ה-75-77%.

5. אסיסטים - יש מגמת עלייה ב-10 שנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 4:18 pm 
Sophomore

מצוין, תודה.
שתי הערות:
*קצת מצחיק לדבר על קונלי וגאסול שלא מספיקים, כאשר קונלי פצוע כבר נצח.
*מינסוטה, אחרי פתיחה מגומגמת משהו, נראית כמי שמצאה את הקצב שלה. ראיתי אותם מפרקים את ניו אורלינס
בתצוגת תכלית מרשימה, כאשר ההגנה נראית טוב יותר ויותר. אחרי פתיחה רגועה וגישושי הכרות מסוימים, נראה שההיררכיה שם
התקבעה כאשר באטלר הוא המנהיג המובהק, והוא עושה את זה נהדר. נכון לעכשיו הם רק משחק מהספרס בצמרת המערב.
מעניין יהיה לראות איך טיג משתלב שם בחזרה, את הריצה הנוכחית הם עושים בלעדיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 4:42 pm 
Hall of Famer

ליגה מאד חלשה. שליש קבוצות חלשות.
הטובות לא ממש טובות.
מנסה לזכור איזה משחק טוב אחד שהיה. לפני כמה עונות היו 6-7 קבוצות טובות במערב אז כל שבוע היה לפחות משחק אחד אש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 6:37 pm 
Hall of Famer

זאת בטח ליגה מאד מרגשת בשבילך. כל ערב רק לבחור את השחקן שאפשר לרדת עליו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 7:14 pm 
Hall of Famer

ואני דווקא חושב שהליגה סבבה בסה"כ. מי שמחפש את הסלטיקס או הלייקרס של שנות ה-80' מוזמן לעבור ליוטיוב, ערוץ הגולד או קסטות וידאו.
מעטות הקבוצות שאני קם ב-3 לפנות בוקר בשביל לראות. אותי מעניינים הכוכבים. בהיבט הזה, יש לא מעט שחקנים מצוינים שכיף לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 9:11 pm 
Hall of Famer

עזוב שנות ה80.
לפני כמה עונות הספרס גמרו 6. עפו סיבוב ראשון מול הקליפרס. היו לך 7 קבוצות ממש טובות במערב. אז היו לך למשחקים מעולים כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 9:28 pm 
Hall of Famer

אני גם חושב שהליגה סבבה בסך הכל עכשיו. ברור שאין את האינטסיביות של הפלייאוף, אבל יש המון כיף במשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 10:16 pm 
Sophomore

הליגה משעממת כי כולנו יודעים מי תזכה באליפות העונה וגם בעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 10:47 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
- אוקלהומה. ברוב המקרים, קבוצה שעושה טרייד על כוכב תמורת רול פליירס היא זו שמרוויחה. הסיבה היא מכיוון שרול פליירס לרוב יהיו טובים עד כמה שהכוכב לידם מרים אותם כלפי מעלה. בלעדי הכוכבים הם עוד שחקנים בינוניים בקבוצה מפסידה. דווקא כאן, נראה שתפסת מרובה לא תפסת. בעוד אולדיפו, סבוניס, גיבסון וקאנטר נראים טוב בקבוצות החדשות, הת'אנדר מתקשים להתחבר למרות עונה על סף ממוצע טריפל דאבל של ווסטברוק. הסיבה העיקרית לכך היא ברורה - מלו וג'ורג' פחות מתאימים לשחק ליד ווסטברוק. מה שחסר לו זה קלעי מדופלם (סטייל קליי תומפסון) וביג מן שיכול לרווח את המשחק לקלעים.

אוקלהומה לא מתקשים להתחבר למרות עונה על סף טריפל דאבל אלא בגלל עונה על סף טריפל דאבל.
מסביב לווסטברוק היה כבר הכל, הוא הבעיה לא מי שסביבו.
ועוד דבר, לפני כמה שנים היו שם 3 שחקנים שהיום הם טופ 10 בליגה, אוקלהומה השאירו אצלהם את הפחות טוב מבין השלושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2018 11:16 pm 
Hall of Famer

G כתב:
התותח המפוברק כתב:

אוקלהומה לא מתקשים להתחבר למרות עונה על סף טריפל דאבל אלא בגלל עונה על סף טריפל דאבל.
ועוד דבר, לפני כמה שנים היו שם 3 שחקנים שהיום הם טופ 10 בליגה, אוקלהומה השאירו אצלהם את הפחות טוב מבין השלושה.

מדוייק. לא רק שברמה האישית הם יותר טובים, הארדן ודורנט הופכים אחרים ליותר טובים. ווסטברוק עושה הפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 1:54 am 
Hall of Famer

פוציץ' כתב:
הליגה משעממת כי כולנו יודעים מי תזכה באליפות העונה וגם בעונה הבאה.

מי באמת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 2:04 am 
Hall of Famer

G כתב:
התותח המפוברק כתב:

היה כבר הכל מתי? שנה שעברה או באופן כללי בקריירה שלו?

הטריו הזה הוא טריו בכאילו. זה לא גארנט-פירס-אלן שכל אחד מביא מהמומחיות שלו וביחד יש סינרגיה. זה לא לברון-וייד-בוש, שמחלקים ביניהם את הנטל. זה גם לא לברון-קיירי-לאב שכל אחד הביא משהו אחר, או דאנקן-ג'ינובילי-פארקר וכד'. זה ראסל ווסטברוק ועוד שני כוכבים לידו. שמעתי פה הרבה על ווסטברוק, ולא שמעתי כלום על המאמן. המאמן תפקידו לעשות את הסינרגיה ואת האינטגרציה, לבנות מערך משחק שבו הכשרונות הללו מתחברים לקבוצה אחת שמנצחת משחקים. הג'עג'וע הזה שייך לא רק לווסטברוק אלא גם לדונובן, וכן, גם למלו וג'ורג'.
אני במקום אוקלהומה עושה טרייד, זורק את ג'ורג' תמורת ברדלי ביל ועוד איזה שחקן (מרקיף מוריס? אוטו פורטר?). אין ספק שג'ורג' שחקן טוב מכרמלו ועדיף לת'אנדר להשאיר אותו, אבל בינו לבין כרמלו, הוא הסחורה שקל יותר למכור הלאה. בכרמלו אף אחד לא רוצה לגעת (אולי סקרמנטו או קבוצה פח אחרת) ובצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 2:09 am 
Junior

אם אני וושינגטון אני משאיר את ביל. הוא שחקן שמעלה את הרמה שלו בפלייאוף.
אני מרוצה מרמת הליגה. יש הרבה קבוצות כיפיות ומעניינות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 3:09 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
G כתב:
התותח המפוברק כתב:

היה כבר הכל מתי? שנה שעברה או באופן כללי בקריירה שלו?

הטריו הזה הוא טריו בכאילו. זה לא גארנט-פירס-אלן שכל אחד מביא מהמומחיות שלו וביחד יש סינרגיה. זה לא לברון-וייד-בוש, שמחלקים ביניהם את הנטל. זה גם לא לברון-קיירי-לאב שכל אחד הביא משהו אחר, או דאנקן-ג'ינובילי-פארקר וכד'. זה ראסל ווסטברוק ועוד שני כוכבים לידו. שמעתי פה הרבה על ווסטברוק, ולא שמעתי כלום על המאמן. המאמן תפקידו לעשות את הסינרגיה ואת האינטגרציה, לבנות מערך משחק שבו הכשרונות הללו מתחברים לקבוצה אחת שמנצחת משחקים. הג'עג'וע הזה שייך לא רק לווסטברוק אלא גם לדונובן, וכן, גם למלו וג'ורג'.
אני במקום אוקלהומה עושה טרייד, זורק את ג'ורג' תמורת ברדלי ביל ועוד איזה שחקן (מרקיף מוריס? אוטו פורטר?). אין ספק שג'ורג' שחקן טוב מכרמלו ועדיף לת'אנדר להשאיר אותו, אבל בינו לבין כרמלו, הוא הסחורה שקל יותר למכור הלאה. בכרמלו אף אחד לא רוצה לגעת (אולי סקרמנטו או קבוצה פח אחרת) ובצדק.

בטח. תיתן את השחקן הכי טוב שלך גיל 23 שחתום לעוד 4 עונות עבור שחקן שביולי עובר לLA. הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 4:17 am 
Sophomore

אני אפילו לא בטוח שג'ורג' היום שחקן עדיף על ביל, מעבר לענייני חוזים, התאמה, גיל וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 7:10 pm 
Sophomore

לא ידעתי איפה לשים את השאלה הזו אבל תגידו, מה קורה עם אנדרו ביינום?
לא מצאתי מקור שהוא פרש רשמית, אבל הבן אדם לא משחק כדורסל כבר 4 שנים.

נערך לאחרונה על ידי ערן בתאריך ש' ינואר 13, 2018 9:20 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 9:00 pm 
Junior

האמת שלא ראיתי אותו משחק כדורגל מעולם.

אפשר גם להוסיף את גובר לרשימת הפצועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 9:20 pm 
Sophomore

אופס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2018 9:38 pm 
Hall of Famer

ערן כתב:
לא ידעתי איפה לשים את השאלה הזו אבל תגידו, מה קורה עם אנדרו ביינום?
לא מצאתי מקור שהוא פרש רשמית, אבל הבן אדם לא משחק כדורסל כבר 4 שנים.

ביינום עבר בזמנו לפילי בטרייד שהביא ללייקרס את דוייט הווארד. מפה לשם, לפני שהספיק לשחק, הוא נפצע והיה בחוץ במשך כמה שבועות ולא התאמן. בזמן הזה, הוא החליט ללכת לשחק באולינג והוא נפצע כתוצאה מזה בברך שמאל. אח"כ עבר ניתוח ארתוסקופי בשתי הברכיים (דרק רוז מוסר ד"ש). משם והלאה הוא כבר לא היה אותו שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 3:32 am 
Sophomore

מסכים שהליגה השנה משעממת, אין מה לעשות כשיש ראשונה בטוחה בהפרש גדול לא יכול להיות הרבה עניין.
הם ניצחו איזה 10 רצוף בלי קארי, יכולים בקלות לעשות אותו דבר בלי דוראנט, כשבלי שחקן ברמת mvp הם הכי טובים בליגה זה הפרש יותר מדי גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 12:00 pm 
Senior

אני לא מסכים
על הנייר הסגל שלהם נראה טוב אבל זה לדעתי מיסקונספט. למעט דוראנט ובמידה פחותה בהרבה קרי וגרין, הסגל של הווריורס לא מורכב מ MVP. אני חושב שה MVP האמיתי של הקבוצה הוא סטיב קר שיודע להתאים את שיטת המשחק לשחקנים שלו ולבחור שחקנים שמתאימים. רק לראות איך שחקנים שהבריקו אצלו עברו קבוצה והפכו לבינוניים וההיפך. גם קרי וגרין, בקבוצה אחרת היו מאבדים הרבה מאוד מערכם (ע"ע נבחרת ארה"ב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 12:37 pm 
Junior

נבחרת ארה"ב לא רלוונטית לכלום באנ.בי.איי. השחקן הכי אפקטיבי שם באופן קבוע זה כרמלו אנתוני, אז?
מילא גרין שבאמת מביא דברים לא טריוויאלים ולא בטוח שיהיה אפקטיבי באותה מידה בקבוצה אחרת, אבל קארי? סופרסטאר איפה שלא תזרוק אותו. MVP לכל דבר ועניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 1:21 pm 
Senior

מאחר ולא אתה ולא אני בדקנו את התפקוד של קרי בקבוצה אחרת נראה לי נכון יותר לאמץ טון פחות פסקני.
אף אחד לא אמר שקרי לא סופרסטאר אבל אני בהחלט יכול לחשוב על סיטואציה שהוא וקיירי (נניח) מחליפים קבוצות ואז כולם מדברים על קיירי שחקן העל ועל קרי השחקן המעולה שהוא רק מדרגה אחת מתחת לטובים ביותר (או על גרין ולאב אם אתה מעדיף, או תומפסון ונניח קק"פ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה