הוקיץ' כתב:
דוגמה נוספת היא סן אנטוניו.
גם שם תמיד היו ספקות לגבי הרמה האמיתית טוני פארקר (בדומה לגרין)
בשיאו היה עם מהירות די בלתי עצירה ויחד עם סיומת קטלני בצבע, הוא היה שחקן מעולה. אם כבר אז במערכת לא ספרסית שהוא היה משחק הירובול סטייל ווסטברוק, הוא היה שחקן של 25 נק׳ (כנל מאנו שחלק מהאנשים שלא מבינים כדורסל יגידו שהוא קלע רוב הקריירה 16 נק׳ למשחק).
הוקיץ' כתב:
אוריאל לפי הלוגיקה הזאת אייזיאה תומאס הוא בכלל שחקן יורוליג שרק המערכות הטובות שהוא היה בהן הפכו אותו לכוכב שהוא.
מצטער אבל אני לא קונה את הסיפור הזה שקבוצות הופכות שחקנים לסופרסטארים.
יש מערכות שמעצימות שחקנים מסוימים, אין ספק. גרין הוא דוגמה מצוינת. שחקן שהאימפקט ההגנתי שלו ואינטליגנציית המשחק הופכים אותו לכוכב בגולדן סטייט, אבל המוגבלות ההתקפית שלו סביר להניח הייתה באה לידי ביטוי בקבוצה אחרת. גם במקרה של קליי תומפסון אני מוכן לקבל את זה (מי זה קק"פ? לא קולדוול פופ אני מקווה) אם כי במידה פחותה.
סטף? הוא שחקן בלתי עציר עם אינטליגנציה גבוהה. אני לא חושב שהמערכת של גולדן מסתירה חסרונות שלו (לפחות לא ברמה כזו שמערכת אחרת לא יכלה).
ניתוח די מדוייק. סטף שחקן עם יכולות של פעם בחמישים שנים. הוא היה כוכב בכל קבוצה.
קר לא מזמן אמר שהאימפקט שלו על ההתקפה גדול משל MJ. כל ההגנה קורסת לאיזור שלו שהוא על המגרש.
uriel17 כתב:
סטף של לפני ההגעה של קר, היה שחקן אלגנטי אבל מגן חלש שמרבה לאבד, אני לא סקאוטר מקצועי אבל די זוכר אותו בתקופה של לפני קר, שחקן מרגש שמאוד אהבתי, אבל לא עלה בדעתי שהוא יוכל לסחוב קבוצה לאליפות ועל הדרך להיות פעמיים MVP
כן, יש שחקנים שהסקאוטרים של הדראפט פספסו, מאנו ג'ינובלי וכו
איזייה הוא דוגמא מעניינת
ייצר מספרים גדולים עוד לפני בוסטון, סקרמנטו וכו, אף אחד לא הציע לו חוזה גדול, הוא נתפס כמפזר משחק ושחקן לא אחראי עם בעיית סייז, והנה באה בוסטון והשילוב הזה ייצר רכז אולסטאר
אייזיה הוא אותו שחקן. קבוצה זה עוד 14 שחקנים ושחקן ״נשפט״ הרבה לפי ההצלחה של הקבוצה. כמה שינה אייזיה את המשחק שלו בבוסטון? לא הרבה. רק הקבוצה הצליחה ואז הוא נבחר לאולסטאר. בקונפרנס השני הוא לא היה נבחר לאולסטאר אז אולסטאר זה שטות (דבר עם לילארד וקונלי).
סטיבנס מאמן ענק אז הוא אולי אילף קצת את תומאס אבל תומאס היה סקורר בקינגס ובסאנס. בבוסטון הוא לא היה בכלל רכז כי קודם כל התפקיד הזה נעלם ודבר שני הקבוצה ״ריכזה״ עבורו.