סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 3:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 1:23 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מספיק להסתכל על המקום שבו נבחרו בדראפט שלהם בשביל להבין שחלק מהגדולה שלהם באה מהקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 3:30 pm 
Junior

אוריאל לפי הלוגיקה הזאת אייזיאה תומאס הוא בכלל שחקן יורוליג שרק המערכות הטובות שהוא היה בהן הפכו אותו לכוכב שהוא.
מצטער אבל אני לא קונה את הסיפור הזה שקבוצות הופכות שחקנים לסופרסטארים.
יש מערכות שמעצימות שחקנים מסוימים, אין ספק. גרין הוא דוגמה מצוינת. שחקן שהאימפקט ההגנתי שלו ואינטליגנציית המשחק הופכים אותו לכוכב בגולדן סטייט, אבל המוגבלות ההתקפית שלו סביר להניח הייתה באה לידי ביטוי בקבוצה אחרת. גם במקרה של קליי תומפסון אני מוכן לקבל את זה (מי זה קק"פ? לא קולדוול פופ אני מקווה) אם כי במידה פחותה.
סטף? הוא שחקן בלתי עציר עם אינטליגנציה גבוהה. אני לא חושב שהמערכת של גולדן מסתירה חסרונות שלו (לפחות לא ברמה כזו שמערכת אחרת לא יכלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 3:45 pm 
Junior

דוגמה נוספת היא סן אנטוניו.
גם שם תמיד היו ספקות לגבי הרמה האמיתית טוני פארקר (בדומה לגרין).
מעולם לא היו ספקות בנוגע לרמתו של דאנקן. סטף בעיני זה אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2018 4:19 pm 
מנהל פורום

סטף של לפני ההגעה של קר, היה שחקן אלגנטי אבל מגן חלש שמרבה לאבד, אני לא סקאוטר מקצועי אבל די זוכר אותו בתקופה של לפני קר, שחקן מרגש שמאוד אהבתי, אבל לא עלה בדעתי שהוא יוכל לסחוב קבוצה לאליפות ועל הדרך להיות פעמיים MVP
כן, יש שחקנים שהסקאוטרים של הדראפט פספסו, מאנו ג'ינובלי וכו
איזייה הוא דוגמא מעניינת
ייצר מספרים גדולים עוד לפני בוסטון, סקרמנטו וכו, אף אחד לא הציע לו חוזה גדול, הוא נתפס כמפזר משחק ושחקן לא אחראי עם בעיית סייז, והנה באה בוסטון והשילוב הזה ייצר רכז אולסטאר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 6:15 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
דוגמה נוספת היא סן אנטוניו.
גם שם תמיד היו ספקות לגבי הרמה האמיתית טוני פארקר (בדומה לגרין)

בשיאו היה עם מהירות די בלתי עצירה ויחד עם סיומת קטלני בצבע, הוא היה שחקן מעולה. אם כבר אז במערכת לא ספרסית שהוא היה משחק הירובול סטייל ווסטברוק, הוא היה שחקן של 25 נק׳ (כנל מאנו שחלק מהאנשים שלא מבינים כדורסל יגידו שהוא קלע רוב הקריירה 16 נק׳ למשחק).
הוקיץ' כתב:
אוריאל לפי הלוגיקה הזאת אייזיאה תומאס הוא בכלל שחקן יורוליג שרק המערכות הטובות שהוא היה בהן הפכו אותו לכוכב שהוא.
מצטער אבל אני לא קונה את הסיפור הזה שקבוצות הופכות שחקנים לסופרסטארים.
יש מערכות שמעצימות שחקנים מסוימים, אין ספק. גרין הוא דוגמה מצוינת. שחקן שהאימפקט ההגנתי שלו ואינטליגנציית המשחק הופכים אותו לכוכב בגולדן סטייט, אבל המוגבלות ההתקפית שלו סביר להניח הייתה באה לידי ביטוי בקבוצה אחרת. גם במקרה של קליי תומפסון אני מוכן לקבל את זה (מי זה קק"פ? לא קולדוול פופ אני מקווה) אם כי במידה פחותה.
סטף? הוא שחקן בלתי עציר עם אינטליגנציה גבוהה. אני לא חושב שהמערכת של גולדן מסתירה חסרונות שלו (לפחות לא ברמה כזו שמערכת אחרת לא יכלה).

ניתוח די מדוייק. סטף שחקן עם יכולות של פעם בחמישים שנים. הוא היה כוכב בכל קבוצה.
קר לא מזמן אמר שהאימפקט שלו על ההתקפה גדול משל MJ. כל ההגנה קורסת לאיזור שלו שהוא על המגרש.

uriel17 כתב:
סטף של לפני ההגעה של קר, היה שחקן אלגנטי אבל מגן חלש שמרבה לאבד, אני לא סקאוטר מקצועי אבל די זוכר אותו בתקופה של לפני קר, שחקן מרגש שמאוד אהבתי, אבל לא עלה בדעתי שהוא יוכל לסחוב קבוצה לאליפות ועל הדרך להיות פעמיים MVP
כן, יש שחקנים שהסקאוטרים של הדראפט פספסו, מאנו ג'ינובלי וכו
איזייה הוא דוגמא מעניינת
ייצר מספרים גדולים עוד לפני בוסטון, סקרמנטו וכו, אף אחד לא הציע לו חוזה גדול, הוא נתפס כמפזר משחק ושחקן לא אחראי עם בעיית סייז, והנה באה בוסטון והשילוב הזה ייצר רכז אולסטאר

אייזיה הוא אותו שחקן. קבוצה זה עוד 14 שחקנים ושחקן ״נשפט״ הרבה לפי ההצלחה של הקבוצה. כמה שינה אייזיה את המשחק שלו בבוסטון? לא הרבה. רק הקבוצה הצליחה ואז הוא נבחר לאולסטאר. בקונפרנס השני הוא לא היה נבחר לאולסטאר אז אולסטאר זה שטות (דבר עם לילארד וקונלי).
סטיבנס מאמן ענק אז הוא אולי אילף קצת את תומאס אבל תומאס היה סקורר בקינגס ובסאנס. בבוסטון הוא לא היה בכלל רכז כי קודם כל התפקיד הזה נעלם ודבר שני הקבוצה ״ריכזה״ עבורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 7:06 pm 
Sophomore

אם קרי משחק במערכת הפגומה של ניו אורלינס לדוג' הוא לא היה מביא אף הישג והיה נחשב שחקן התקפה סופר מוכשר וזהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 7:33 pm 
Hall of Famer

נכון וזה חוזר למה שאני כתבתי שגם ג׳ורדן ללא הבולס היה נחשב ככזה (והיה כזה עד שלקח אליפות). טרייד אחד פחות והוא לא נחשב להכי טוב. ככה זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 9:49 pm 
Sophomore

צריך גם לזכור שקארי השקיע המון עבודה בשנים לפני שקר הגיע.

אבל בכל מקרה אני לא רואה סתירה בין הדברים.
סטף קארי נולד עם גנטיקה מוצלחת מאוד, בסביבה מוצלחת מאוד, והשקיע המון עבודה קשה. זה מתכון מעולה לסופר-סטאר, וזה לא תלוי בקר ובג"ס.
מצד שני, סטיב קר בנה שיטה שמותאמת בול למערכת (אני לא יודע לכמה הוא אחראי. הוא גם אומר בפה מלא ובתודה שהוא התבסס על מה שהיה לפניו, למשל ההגנה), שיטה שמצליחה למצות את השחקנים.

קארי סופר-סטאר בזכות עצמו, אבל לא כל סופר-סטאר זוכה באליפות, שלא לדבר על כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 10:09 pm 
Hall of Famer

את הדברים שסטף עושה עם הכדור, הוא עשה תמיד. את הדברים שהוא עושה בלי הכדור, הוא עושה רק בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 10:13 pm 
Sophomore

Nicely put

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 10:15 pm 
Sophomore

הנכונות שלו ללמוד והרצון שלו לעשות מה שהקבוצה צריכה ראויים להרבה כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 10:31 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
נכון וזה חוזר למה שאני כתבתי שגם ג׳ורדן ללא הבולס היה נחשב ככזה (והיה כזה עד שלקח אליפות). טרייד אחד פחות והוא לא נחשב להכי טוב. ככה זה.

רק נציין שעוד לפני האליפויות ג'ורדן כבר נחשב לשחקן הכי טוב באן.בי.איי וזה כשמג'יק ולארי שיחקו. לא קונצנזוס, אבל עמדה מקובלת מאד. היו גם דיבורים על השחקן הטוב בהיסטוריה. כמובן שהתארים סגרו את הדיונים. סטפ קארי הפך להיות סופרסטאר בפלייאוף 2013, עוד לפני קר וסביר להניח שהוא היה הופך להיות סופרסטאר בכל קבוצה בה היה משחק. הסיטואציה תמיד יכולה לעזור או לפגוע, אבל בסופו של דבר השחקנים הבאמת גדולים מראים זאת לא משנה באיזה מערכת. גם סטפ עשה זאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2018 11:35 pm 
Sophomore

לא רק שמערכת מוצלחת מאדירה שחקנים, גם לזה יש גבול. עובדה שההתייחסות לסטף מאז שדוראנט הצטרף היא אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2018 1:26 pm 
Senior

אף אחד לא אומר שסטף לא היה סופרסטאר בקבוצה אחרת (אם כי כזכור, תקופה ארוכה הוא נחשב ל"שובר קרסוליים" מוצלח במיוחד, לא יותר).
מה שאני אומר הוא שאת המעמד המיתי שיש לו בתור שחקן-על, הא רכש במידה רבה הודות לסגנון המשחק ולמערכת שמאפשרת לו את זה.
נכון שזו אמירה שלא באמת אפשר להוכיח (או להפריך), יותר תחושת בטן כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2018 6:43 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אין ספק שהמערכת של ג״ס מיטיבה עם סטף ותפורה למידותיו אבל ההתפתחות שלו כשחקן תואמת את ההתפתחות של רוב הגארדים ובכלל השחקנים שמגיעים לליגה. הוא עלה במספרים שלו משנה לשנה (מלבד השנה בה היה פצוע ושיחק רק 26 משחקים) עד שבשנה החמישית שלו, כשהוא בן 25, הוא קלע 24 נק׳ ומסר 8.5 אסיסטים. אלו פחות או יותר מספרי ה-mvp של רוז, אאל״ט. נדמה לי שזה היה בשנה שלפני הגעתו של קר לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2018 9:10 pm 
Sophomore

מערכת זה דבר משמעותי מאוד, אני לא חושב שנאש היה זוכה בMVP אם הוא היה משחק בשיקגו של ת'יבודו למשל, אבל זה לא בהכרח קשור למערכת התומכת של פיתוח השחקנים אלא גם לסגנון.

בכל מקרה, נראה לי שהגדולים באמת הופכים לגדולים בכל מקרה, כי בסוף הם יקבלו את ההזדמנות שלהם מתיישהו. דיברתם על ניו אורלינס- אם זה מה שתוקע את דייוויס אז אם וכאשר הוא יקבל הזדמנות בקבוצה אחרת, יראו את זה, מעבר לכך שגם בניו אורלינס הוא אחד הגבוהים המובילים בליגה. אם הוא היה פלופ מוחלט בסגנון של ת'אביט הוא לא היה מתקרב לזה בשום קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Y.T ו 130 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה