דניאל כתב:
Att כתב:
רוני, בוסטון זו דוגמא נוראית בעיניי. בדיעבד די קל להסביר את מה שקרה לבוסטון - יש לה את ה-GM אולי הכי טוב בליגה.
בסופו של דבר, לאורך זמן, זה מה שמכריע את הכף.
אם לקליבלנד יש gm ברמה דומה - אני בטוח שהם יהיו בסדר, כך או אחרת.
דווקא בוסטון זו דוגמא מצויינת. הקבוצה של 2008 נבנתה ברגע וגם די במקרה - אם כי כאמור כבר היו אז נכסים משמעותיים - פירס, רונדו, הבחירה הגבוהה שהלכה לסיאטל תמורת אלן - אבל די ברור שהשדרוג היה רגעי ועצום. גם היה להם לא מעט מזל שהקבוצה אכן התחברה תוך שנה.
הקבוצה הנוכחית היא סיפור אחר - תוצאה של מדיניות ארוכת טווח ומתוכננת - פירוק מהיר מאד של הקבוצה הקודמת כנגד נכסים עתידיים, החתמת מאמן צעיר ומבטיח, טביעת עין טובה על שחקנים במיד לבל (קראודר, תומאס).
במקרה הראשון זה היה משהו כמעט אימפולסיבי, אם כי הייתה כמובן גאונות בניצול ההזדמנות וביכולת לבנות קבוצה עם כימיה. אבל המקרה השני זה ממש ניהול למופת - חשיבה ארוכת טווח, חשיבה רציונלית וקרה כמעט בכל מחיר (השחרור של פירס וגארנט ואחר כך הויתור על תומאס), עקביות (לא רק פירס וגארנט על בחירות דראפט אלא גם רונדו ואפילו דוק ריברס) וגם גאונות בראייה קדימה של תהליכים - הנפילה של הנטס, הזיהוי של של ההתאמה של קיירי אירווינג, זיהוי המצוקה של פילדלפיה ברצון להביא את פולץ ועוד ועוד. כמובן שהוא עשה כמה שגיאות בדרך (כל מיני בחירות דראפט מבוזבזות כמו ג'יימס יאנג) אבל השורה התחתונה מרשימה.
צריך גם לזכור שלמרות תקרת השכר לא כל תנאי הפתיחה שווים - יש יתרונות לקבוצות משווקים גדולים (לייקרס), עם מסורת של הצלחה (ספרס, בוסטון) וכמובן הנכונות של הבעלים לשים את היד בכיס. יחד עם זאת, הניקס הם דוג טובה לכך שגם תנאי פתיחה טובים (שוק גדול ואטרקטיבי) לא באמת עוזרים...
זה דווקא מוכיח את מה שאני אמרתי. אם לקליבלנד יש gm ברמה של איינג׳ אז כן, אני טועה כשאני מכריז בבטחון שהם יהיו קונטנדרים רק עשור אחרי עזיבת לברון. אבל לכמה קבוצות כבר יש gm ברמה הזו...
וגם המהפך שם לא היה מהיר כמו שאנחנו נוטים לחשוב. בוסטון בנו במשך 4 דראפטים (2004-2007) את הקבוצה שלהם, בנוסף לבחירה בפירס ב-98.
הגורל של קבוצת נ.ב.א. לכאורה יכול להתהפך במהירות. בפועל, זה לרוב לא קורה באופן מקרי וגם לא כל כך מהיר.
קליבלנד יצטרכו סופרסטאר. כזה כמעט תמיד ניתן להשיג רק בדראפט, בטח קבוצה בבנייה מחדש שלא מושכת כוכבים. לרוב כדי להשיג אותו צריך לעשות טאנקינג במשך שנתיים-שלוש (אולי יותר עכשיו עם שינוי החוקים) ואז צריך להשיג עוד 2-3 כוכבים נוספים. לחבר׳ה האלו לוקח בדרך כלל זמן להתפתח ולהבשיל כשחקנים, עד שהם לומדים לנצח ברמות הגבוהות ביותר.
חשבו על ה-best case scenario - אוקלוהומה סיטי.
בחרו את דוראנט ב-2007 והגיעו לגמר ב-2012. כלומר, לקח להם 5-6 שנים להיות קונטנדרים והם פגעו בול בצורה מדהימה ואולי חסרת תקדים: 3 מועמדים ל-mvp ב-3 שנים.
בהנחה שלא הכל זה בול פגיעה ושיש מעט מאוד gmים מוצלחים בליגה, הסבירות שקליבלנד לא יהיו קונטנדרים אחרי לברון במשך עשור נראית לי די גבוהה.