סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 6:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA 17-1-18
הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 3:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כאן בדיוק הפער בין התפיסות
שחקנים שנחשבו לבינוניים ומעלה בתחילת עונת אליפות - "הופכים" מן הסתם לא אחת בסופה לשחקני טופ 20 לגיטימיים . ככה היה עם תומפסון וגרין לפני 3 שנים , עם החבורה של דטריוט וכו' . כך למשל גם בהקשר סטיב קר שמי בכלל חשב שיהיה כה דומיננטי בשנותיו הראשונות בליגה .

זה אומר שכן אפשר להרכיב למשל קבוצה שבה נניח רק שחקן אחד הוא "אולסטאר" מובהק , ועוד כמה "שחקני טופ 50 בעלייה" - וביחד עם חיבור קבוצתי טוב , וריצה טובה ( מיעוט פציעות לעומת היריבות למשל ... ) - אפשר לקוות ולהגיע מאוד רחוק .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 4:01 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
טענת שלאב עומד בקריטריון לטופ 20 והאחרים לא, אלא טופ 30 (אחרת היית מציין אותם גם כטופ 20), מבחינתי זה אומר שאתה מבדיל בין הרמה שלהם הבדל מספיק משמעותי כדי להיות או לא להיות גלגל שני ושלישי בקבוצה אלופה.

אבל רגע רגע, אתה עושה פה רשימות ולוקח כמובן מאליו שאנחנו מסכימים על הדירוגים שלך, אבל בואו נראה:
ב2015 תומפסון וגרין ממש לא קונצנזוס לטופ 20, יותר מזה - בדירוג של ESPN בתחילת העונה - קליי מקום 38, דריימונד בכלל לא ב100 הראשונים
ב2014 קוואי נתן סדרת גמר מעולה, אבל אם לפני הפלייאוף היינו מדרגים פה את 20 השחקנים הכי טובים, אני בטוח שהוא לא נכנס לחמישייה הראשונה וממש לא בטוח שדאנקן,פארקר או ג'ינובילי נכנס ל20.
גם ביינום ואודום ממש לא בטוח שם ב2010.
אם נסתכל יותר אחורה ונחפש גם סגניות, אז לא הת'אנדר של 2012, לא המג'יק של דוויט, לא מיאמי של וויד ושאקיל, לא דאלאס של 2006, לא הספרס של 2005, לא הפיסטונס של 2004 ו2005 וגם הלייקרס של הת'ריפיט שהכנסת כבדרך אגב (למרות שמי בדיוק היה השחקן טופ 20 הנוסף?) אף אחת מהן ממש לא מובהקת כ'אחד טופ 5, שניים נוספים טופ 20', אלא מקרים שונים, שאמנם לא כל-כך רחוקים אבל כן מראים שזה פשוט לא מתמטי ודיכוטומי כל-כך, אלא עניין מורכב שמצריך הרבה מעבר ולפעמים לא מצריך עמידה בקריטריונים.

אם אתה לא חושב שקליי ודריימונד היו טופ20 ב-2015 אז אין לי מה לומר. אני לא אחראי לדירוג של epsn (שדי ידוע לשמצה) אבל הם שניהם היו בעיניי ברמה הזו.
גם הת׳אנדר של 2012 שאתה מזכיר זו טענה קצת משונה. בכל זאת, היו שם דוראנט, ווסטברוק והארדן.

אני כתבתי שהמודל המדויק יותר הוא פשטני פחות. יכול להיות שבשנה מסוימת שני שחקני טופ 5 כמו קובי ושאק ייעזרו בכמה חבר׳ה נוספים ויזכו באליפות, בייחוד אם הם מנוהלים על ידי אחד המאמנים הטובים בהיסטוריה.

אבל עדיין, המודל הפשטני עובד מצוין ברוב המקרים והוא מראה בצורה די ברורה מה התקרה של וושינגטון ופורטלנד ומה התקרה של הבולס, אם ימשיכו עם ההרכב הנוכחי כמו שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 4:07 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
כאן בדיוק הפער בין התפיסות
שחקנים שנחשבו לבינוניים ומעלה בתחילת עונת אליפות - "הופכים" מן הסתם לא אחת בסופה לשחקני טופ 20 לגיטימיים . ככה היה עם תומפסון וגרין לפני 3 שנים , עם החבורה של דטריוט וכו' . כך למשל גם בהקשר סטיב קר שמי בכלל חשב שיהיה כה דומיננטי בשנותיו הראשונות בליגה .

זה אומר שכן אפשר להרכיב למשל קבוצה שבה נניח רק שחקן אחד הוא "אולסטאר" מובהק , ועוד כמה "שחקני טופ 50 בעלייה" - וביחד עם חיבור קבוצתי טוב , וריצה טובה ( מיעוט פציעות לעומת היריבות למשל ... ) - אפשר לקוות ולהגיע מאוד רחוק .

כן, גרין ותומפסון היו צריכים להתפתח כשחקנים. הם נבחרו בדראפט ועשו את העלייה ברמה הנדרשת מרוקי לסופמור לשחקן מנוסה יותר.

אם הניסיון לטעון הוא שתומפסון הוא לא טופ4 בעמדה שלו מחוץ למערכת של ג״ס ש״לקחה״ אותו לאליפות אז אני לא מסכים עם הטענה הזו. כנ״ל לגבי גרין.

אלו לא רק שחקנים שיש להם את ההילה של אליפות. אלו באמת כוכבים בעמדה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 4:10 pm 
Hall of Famer

אני כן מסכים עם זה שפורטלנד, למשל, אם לא הייתה משקיעה את כל הקאפ שלה על שחקנים בינוניים ומטה, הייתה יכולה להיות שחקן רציני בשוק החופשי ולהביא את עצמה לעמדה שבה היא הופכת לקונטנדרית על הבסיס של לילארד ומקולום. הם היו צריכים להביא עוד שני שחקנים ברמה הזו או מישהו כמו לברון שיבחר בהם כיעד.
כרגע, כמו שהם בנויים, עם כל החיבה שלי לשניים האלו (ואפילו עם החיבה המוגזמת בהחלט שלי לנורקיץ׳), זה ממש לא מספיק.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' ינואר 18, 2018 4:14 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 4:12 pm 
Sophomore

שיקגו לא במצב כזה טוב, הם פרקו הכל ויש להם את לווין מרקנן וקצת פרוטיס מבחינת נכסים לעתיד, דאן עוד צריך להוכיח שהוא יכול להיות מעבר לבינוני. עם סגל כזה הם צריכים להיות אחרונים ולקבל לוטרי אבל זה לא נראה באופק כרגע, יש להם מזל שמירוטיץ בעונה גדולה ויקוו לקבל עליו כמה שיותר, בכל מקרה הם צריכים איזה עונה שתיים להיות הכי גרועות כדי לבנות משהו טוב, מה שיש להם לדעתי לא מספיק לכלום מעבר לבינוניות וגבול פליאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 4:19 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:

תיאורטית זה אולי נכון. חמישיה של שחקני טופ10 בעמדה שלהם יכולה אולי להגיע רחוק אבל:
א. זה לא הרבה פחות מסובך למצוא חמישה שחקנים שהם טופ10 בעמדה שלהם ולהכיל אותם במסגרת הקאפ מלמצוא שני שחקני טופ4 בעמדה שלהם וסופרסטאר שמוביל את העמדה שלו.
ב. האפסייד שלהם מול קבוצה כמו ג״ס הוא עדיין מוגבל.

אגב, נדמה לי שזה פחות או יותר מה שהפיסטונס הנוכחיים מנסים לעשות. האריס ובראדלי הם אי-שם בטופ10 של העמדה שלהם או קרוב לכך. דראמונד כנראה גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 4:26 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
טענת שלאב עומד בקריטריון לטופ 20 והאחרים לא, אלא טופ 30 (אחרת היית מציין אותם גם כטופ 20), מבחינתי זה אומר שאתה מבדיל בין הרמה שלהם הבדל מספיק משמעותי כדי להיות או לא להיות גלגל שני ושלישי בקבוצה אלופה.

אבל רגע רגע, אתה עושה פה רשימות ולוקח כמובן מאליו שאנחנו מסכימים על הדירוגים שלך, אבל בואו נראה:
ב2015 תומפסון וגרין ממש לא קונצנזוס לטופ 20, יותר מזה - בדירוג של ESPN בתחילת העונה - קליי מקום 38, דריימונד בכלל לא ב100 הראשונים
ב2014 קוואי נתן סדרת גמר מעולה, אבל אם לפני הפלייאוף היינו מדרגים פה את 20 השחקנים הכי טובים, אני בטוח שהוא לא נכנס לחמישייה הראשונה וממש לא בטוח שדאנקן,פארקר או ג'ינובילי נכנס ל20.
אם נסתכל יותר אחורה ונחפש גם סגניות, אז לא הת'אנדר של 2012, לא המג'יק של דוויט, לא מיאמי של וויד ושאקיל, לא דאלאס של 2006, לא הספרס של 2005, לא הפיסטונס של 2004 ו2005 וגם הלייקרס של הת'ריפיט שהכנסת כבדרך אגב (למרות שמי בדיוק היה השחקן טופ 20 הנוסף?) אף אחת מהן ממש לא מובהקת כ'אחד טופ 5, שניים נוספים טופ 20', אלא מקרים שונים, שאמנם לא כל-כך רחוקים אבל כן מראים שזה פשוט לא מתמטי ודיכוטומי כל-כך, אלא עניין מורכב שמצריך הרבה מעבר ולפעמים לא מצריך עמידה בקריטריונים.

אם אתה לא חושב שקליי ודריימונד היו טופ20 ב-2015 אז אין לי מה לומר. אני לא אחראי לדירוג של epsn (שדי ידוע לשמצה) אבל הם שניהם היו בעיניי ברמה הזו.
גם הת׳אנדר של 2012 שאתה מזכיר זו טענה קצת משונה. בכל זאת, היו שם דוראנט, ווסטברוק והארדן.

אני כתבתי שהמודל המדויק יותר הוא פשטני פחות. יכול להיות שבשנה מסוימת שני שחקני טופ 5 כמו קובי ושאק ייעזרו בכמה חבר׳ה נוספים ויזכו באליפות, בייחוד אם הם מנוהלים על ידי אחד המאמנים הטובים בהיסטוריה.

אבל עדיין, המודל הפשטני עובד מצוין ברוב המקרים והוא מראה בצורה די ברורה מה התקרה של וושינגטון ופורטלנד ומה התקרה של הבולס, אם ימשיכו עם ההרכב הנוכחי כמו שהוא.

כי מה לעשות שהארדן ב2012 לא שיחק כדורסל של טופ20 בליגה, לפחות לא באופן חד משמעי, וגם דריימונד גרין עד לזכייה באליפות לא נחשב ככזה (על קליי אני משער שגם ערב הפלייאוף של 2015 אם היו דיונים כבר היו הרבה יותר דעות שהוא שהוא שייך לשם). הנקודה היא שעצם הזכייה באליפות עזר להם להיחשב ככאלו, כמו ששמואליקי אמר.

עם השורה התחתונה שלך אני כבר יותר מסכים, אבל זה העניין - אני לא אוהב את הפשטנות הזו; ברור שיהיה לך קשה לזכות באליפות בלי סופרסטאר חאד לפחות בקבוצה, ואם אין לך כזה אז תהיה חייב שכמה חבר'ה אצלך ישחקו ברמת אולסטאר ומעלה, לצורך העניין, אבל ההגדרות השרירותיות האלו של X שחקני טופ 5, Y שחקני טופ 20 וZ שחקני טופ 30 הן סתמיות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 5:20 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

כי מה לעשות שהארדן ב2012 לא שיחק כדורסל של טופ20 בליגה, לפחות לא באופן חד משמעי, וגם דריימונד גרין עד לזכייה באליפות לא נחשב ככזה (על קליי אני משער שגם ערב הפלייאוף של 2015 אם היו דיונים כבר היו הרבה יותר דעות שהוא שהוא שייך לשם). הנקודה היא שעצם הזכייה באליפות עזר להם להיחשב ככאלו, כמו ששמואליקי אמר.

עם השורה התחתונה שלך אני כבר יותר מסכים, אבל זה העניין - אני לא אוהב את הפשטנות הזו; ברור שיהיה לך קשה לזכות באליפות בלי סופרסטאר חאד לפחות בקבוצה, ואם אין לך כזה אז תהיה חייב שכמה חבר'ה אצלך ישחקו ברמת אולסטאר ומעלה, לצורך העניין, אבל ההגדרות השרירותיות האלו של X שחקני טופ 5, Y שחקני טופ 20 וZ שחקני טופ 30 הן סתמיות לדעתי.

אתה באמת חושב שהארדן בשנת 2012 לא היה טופ20 מבחינת הרמה שלו? זו אותה הטעות שעשו okc. כמה חודשים אח״כ כשהוא נשלח בטרייד הוא הוכיח על המשחק הראשון שהוא לא רק שחקן טופ20 בליגה אלא הרבה הרבה יותר מזה. אם היו נותנים לחבר׳ה האלו להתבגר ביחד, הם היו זוכים, סביר להניח, במספר אליפויות.
כנ״ל לגבי גרין. אני לא יודע מה החשיבו או לא החשיבו - גרין הוא אחד השחקנים הכי טובים בעמדה שלו. אם הוא לא היה משחק כמו אחד השחקנים הכי טובים בעמדה שלו הם לא היו זוכים באליפות. אני יכול להבין את הטענה שזה עובד הפוך אבל היא לא נכונה, בטח לא ברוב המקרים (ובטח שלא במקרים של גרין ושל הארדן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 5:23 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

אז טופ20 זו הגדרה שרירותית וסופרסטאר או אולסטאר זו לא הגדרה שרירותית?
סופרסטאר הוא בעיניי שחקן בסביבות הטופ5 בליגה. אולסטאר הוא שחקן בסביבות הטופ20.
ההגדרות האלו מתייחסות לחוזק היחסי של שחקן אל מול השחקנים האחרים בעמדה שלו ובכלל, כלומר כמה יתרון הוא נותן לך על פני הקבוצה היריבה. הנ.ב.א., כמו ממוצע, נותן עדיפות לערכים קיצוניים - כוכבים וכוכבי על. אתה צריך כאלו כדי לתת לעצמך יתרון משמעותי ולנצח ברמות הגבוהות ביותר.

אם ההערכה היא שלאוין ומרקנן יכולים להתפתח לשחקנים ברמת אולסטאר, עדיין צריך משהו שימשוך אותם מעבר ללימיט שפוגשות קבוצות כמו ממפיס, פורטלנד, וושינגטון וכו׳.

בהתחשב בכל זה, ההערכה שלך שהבולס יהיו, כמו שהם בנויים כרגע, קונטנדרים תוך שנתיים היא קצת מופרכת בעיניי.

זה מצריך (איך שאני רואה לפחות את הנ.ב.א.) שדאן או מירוטיץ׳ או פורטיס יהפכו לטופ4 בעמדה שלהם ושאחד מבין לאוין או מרקנן יהפוך לסופרסטאר. זה נשמע לי כמו ווישפול ת׳ינקינג.

אני בעד, אגב. אני מקווה שהבולס ישקמו את עצמם ויגיעו רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 6:02 pm 
Senior

אתה מבלבל פה בין שני אנשים, אני לא טעמתי שהבולס רחוקים שנתיים מהתמודדות על אליפות.
אני אמרתי שאם הצעירים שלהם יגשימו את הבסט קייס סצנריו שלהם, זה לא משנה אם תגדיר אותם טופ20 או טופ 30, כי הם יכולים להפוך לחבורה צעירה ומגובשת שמוציאה מעצמה יותר ממה שהיא שווה על הנייר.

ושחקן טופ 20 אצלך נשמעת כמו הגדרה מאוד שרירותית, אם היא מה שקובעת אם צמד כמו וול וביל יכול או לא יכול להיות גלגל שני ושלישי בקבוצה אלופה. מה שאני כן ניסיתי להגיד זה שברור ששחקן שני ושלישי יצטרכו לתת כדורסל ברמה גבוהה, לצורך העניין אמרתי רמת אולסטאר כדי לפשט את זה, אבל ההגדרה החצי מתמטית הזו שהם צריכים לבוא מהפול הזה של 20 השחקנים הטובים בליגה היא שטותית בעיני.

מרקאנן, לאוין, דאן ומירוטיץ׳ הם כן פרוספקטים שבתסריט מסוים יכולים להרכיב קונטנדרית, אני גם לא מאמין שזה יקרה תוך שנתיים וכן חושב שזה יצריך הרבה צירופים שכל אחד כשלעצמו הוא בין סביר ללא כזה סביר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 6:29 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אתה מבלבל פה בין שני אנשים, אני לא טעמתי שהבולס רחוקים שנתיים מהתמודדות על אליפות.
אני אמרתי שאם הצעירים שלהם יגשימו את הבסט קייס סצנריו שלהם, זה לא משנה אם תגדיר אותם טופ20 או טופ 30, כי הם יכולים להפוך לחבורה צעירה ומגובשת שמוציאה מעצמה יותר ממה שהיא שווה על הנייר.

ושחקן טופ 20 אצלך נשמעת כמו הגדרה מאוד שרירותית, אם היא מה שקובעת אם צמד כמו וול וביל יכול או לא יכול להיות גלגל שני ושלישי בקבוצה אלופה. מה שאני כן ניסיתי להגיד זה שברור ששחקן שני ושלישי יצטרכו לתת כדורסל ברמה גבוהה, לצורך העניין אמרתי רמת אולסטאר כדי לפשט את זה, אבל ההגדרה החצי מתמטית הזו שהם צריכים לבוא מהפול הזה של 20 השחקנים הטובים בליגה היא שטותית בעיני.

מרקאנן, לאוין, דאן ומירוטיץ׳ הם כן פרוספקטים שבתסריט מסוים יכולים להרכיב קונטנדרית, אני גם לא מאמין שזה יקרה תוך שנתיים וכן חושב שזה יצריך הרבה צירופים שכל אחד כשלעצמו הוא בין סביר ללא כזה סביר

צודק, סורי. התבלבלתי בינך לבין yoya.

וול וביל בשיאם יכולים להיות גלגל שני ושלישי בקבוצה אלופה, כשהם מלווים בשחקן טופ5 בליגה. אני לא חושב שזה מספיק מול ג״ס הנוכחית (שהעלתה מאוד את הרף; אתה בעצם צריך שני שחקני טופ5 כדי להשוות את הכוחות - נניח, אנטטקומבו וקוואי מצטרפים לוול וביל) אבל היה לזה אולי סיכוי בזמנים אחרים.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' ינואר 18, 2018 6:58 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2018 6:42 pm 
Senior

ומי שכן יכול להפוך לכזה שם הוא מרקאנן, שיש לו באמת את הכלים והפוטנציאל להפוך למשהו מיוחד, אבל אני מסכים שזה חתיכת לונג-שוט כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 4:14 am 
Hall of Famer

בואו נסתכל לרגע על בוסטון הנוכחית ברשותכם
אני מניח שכולנו נסכים שאליפות שלה ( אפילו נניח אם היא לא צריכה לעבור את גולדן סטייט עצמה , אלא "רק" את קליבלנד ויוסטון ) - תהיה בהחלט מרשימה ומפתיעה .
נכון לכרגע אני מניח שהטענה הסבירה היא שיש להם שחקן טופ 10-15 ( קיירי ) ועוד אולי אחד ששווה טופ 20-30 ( הורפורד ) .
אבל אם וכאשר לאחר ריצת אליפות מרשימה - עוד יהיה אפשר לטעון שהכל מתלבש בדיוק על המודל שתואר כאן , שכן מדובר בשחקן טופ 5 ( עקב הגידול במעמדו של קיירי ) , ועוד 3 שחקנים טופ 30/20/אולסטארים בדמות הורפורד , טייטום ובראון .
הרי בשביל לקחת אליפות צריך מן הסתם התעלות גדולה של הנ"ל ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 4:20 am 
Hall of Famer

קיירי סופרסטאר. לא יודע טופ לא טופ. הוא סקורר עילאי שכבר קלע מעל 40 מול ההגנה של גולדן סטייט בגמר.
הורפורד גם גבוה מהטובים שיש.
שני סווינגמנים טובים שהם לא ברמה של קוואי אבל מהטובים בעמדה שלהם.
שני שחקני ספסל מהטובים בליגה שיכולים לפתוח בלא מעט קבוצות -סמרט ורוזיר.
לא סתם הם בטופ של המזרח.
לנצח את הלוחמים. לא מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 4:29 am 
Hall of Famer

אני מסכים עם כל מילה שלך ( שכחת לציין מאמן ומערכת נהדרים ) .
אבל כאמור בהינתן שהם איכשהו עושים ריצת אליפות נהדרת - אנחנו כבר נדבר אחרת על אותם השחקנים , ואז פתאום על פי "המודל" זו תהיה אליפות מובנת מאליה ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 8:52 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
בואו נסתכל לרגע על בוסטון הנוכחית ברשותכם
אני מניח שכולנו נסכים שאליפות שלה ( אפילו נניח אם היא לא צריכה לעבור את גולדן סטייט עצמה , אלא "רק" את קליבלנד ויוסטון ) - תהיה בהחלט מרשימה ומפתיעה .
נכון לכרגע אני מניח שהטענה הסבירה היא שיש להם שחקן טופ 10-15 ( קיירי ) ועוד אולי אחד ששווה טופ 20-30 ( הורפורד ) .
אבל אם וכאשר לאחר ריצת אליפות מרשימה - עוד יהיה אפשר לטעון שהכל מתלבש בדיוק על המודל שתואר כאן , שכן מדובר בשחקן טופ 5 ( עקב הגידול במעמדו של קיירי ) , ועוד 3 שחקנים טופ 30/20/אולסטארים בדמות הורפורד , טייטום ובראון .
הרי בשביל לקחת אליפות צריך מן הסתם התעלות גדולה של הנ"ל ...

בוסטון היא אכן דוגמא מצוינת.
טייטום ובראון הם עדיין לא שחקני טופ20 ולכן it's not going to happen.

אין הרבה אליפויות מקריות בנ.ב.א.
כשהייוורד יחזור וכשאחד מהם יתפתח להיות שחקן טופ20 נוכל לדבר על אליפות באופן ריאלי.

* זה לפי המודל הפשטני. נדמה לי שהם זוכים לנק׳ על המאמן ועל הספסל במודל היותר מורכב. אני לא חושב שליוסטון שהזכרת יש יתרון גדול על בוסטון במודל המורכב יותר (בדקתי את ההערכות שלי בתחילת השנה, הן די צמודות). ג״ס, לעומת זאת, טובה מהם בהרבה גם במודל המורכב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 1:03 pm 
Hall of Famer

אגב, אתה מוזמן ללכת לראות איך בוסטון נראית בבית בלי קיירי מול הגנה חזקה של פילי (שרחוקה מלהיות ההגנה החזקה בליגה) ואז לספר לי על תרחיש אפשרי שבו בראון וטייטום מככבים ובוסטון זוכה באליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 1:16 pm 
Sophomore

אבל החוסר פרסונלי או פונקציונאלי? ברור שהוא גם פרסונלי, אבל ברור גם שבלי קיירי אין להם שחקן יוצר מהקו האחורי בכלל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 1:19 pm 
Sophomore

טייטום ובראון כאמור (למרות שטייטום יוצר מוכשר יותר) הם שחקנים שלטעמי יכולים לשגשג כרגע במערכת שיש להם בה תפקיד מוגדר שהולך יד ביד עם החוזקות שלהם לעומת מקום שהם נדרשים להיות בו גוטוגאי ולהוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 1:26 pm 
Sophomore

ובנוגע לקיירי, חייב לציין שהוא שחקן מדהים לגמרי והשחקן שאני הכי נהנה לצפות בו בליגה (וגם קאזינס... קאזינס זה תמיד הפער העצום הזה בין הכישרון הפסיכי לבין התחושה שהוא יכול לעשות מהלך מפגר כי הוא בנאדם חמום מוח וחסר אחריות. כל מהלך מחדש מעניין לראות מה הוא מבשל לנו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 1:55 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
אבל החוסר פרסונלי או פונקציונאלי? ברור שהוא גם פרסונלי, אבל ברור גם שבלי קיירי אין להם שחקן יוצר מהקו האחורי בכלל...

נכון וזה משהו שסביר להניח ייחשף בסדרת פלייאוף מול קבוצת הגנה חזקה. חלק מהיכולת של רוב שחקני הטופ20 בליגה זה ליצור לעצמם מצב קליעה ולקלוע אותו באחוזים טובים. זה אמנם לא בלתי אפשרי אבל לקבוצה שנשענת על יוצר אחד ברמה גבוהה יהיה מאוד מאוד קשה לזכות באליפות.

מה ששמואלקי מתאר היא הילה של אלופים שקובעת בדיעבד את הדירוג שלהם.
אני לא מאמין שזה קיים. מה שכן בעיניי קיים זה שיפור והתפתחות של שחקן צעיר שהופכים אותו לטופ20 וגם משאירים אותו שם (כפי שקרה עם גרין ועם תומפסון). אני לא מאמין שטייטום בשנתו הראשונה ובראון בשלים להתפתחות מהירה כזו וקפיצת מדרגה מהסוג הזה. זה סנריו די מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 2:56 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אני לא מאמין שזה קיים. מה שכן בעיניי קיים זה שיפור והתפתחות של שחקן צעיר שהופכים אותו לטופ20 וגם משאירים אותו שם (כפי שקרה עם גרין ועם תומפסון). אני לא מאמין שטייטום בשנתו הראשונה ובראון בשלים להתפתחות מהירה כזו וקפיצת מדרגה מהסוג הזה. זה סנריו די מופרך.

אני מתאר ( וכבר העלו פה את הנושא ) שעל פי כל דירוג סביר ( ESPN / אתר כלשהו אחר / דירוג נורטון וכו' ) שנערך טרם עונת האליפות הראשונה של גולדן סטייט - אף אחד לא דירג את תומפסון וגרין כטופ 20 בליגה , ואיני זוכר במדויק גם את המעמד של קרי ועד כמה גבוה הוא היה .
אחרי אותה עונה כמובן כולם דיברו אחרת - ובצדק .
אז כשמעריכים מראש איזו קבוצות צפויות לרוץ לאליפות בשנים הקרובות , חייבים לקחת את "הפער" הזה בחשבון .

סתם כתוספת מעשירה לדיון ( שלא בהכרח תומכת בדעה כזו או אחרת ) אפשר למשל להביא דוגמאות מכדורגל ( ששם אפילו בשביל לזכות באליפות אתה צריך להפגין עליונות במשך עונה שלמה , ולא בחודש שזה יותר תלוי פציעות וכו' ) , את לסטר וקריית שמונה אשר לקחו אליפויות סופר מפתיעות , ולאחר מכן כמה מהשחקנים שלהם באמת הפכו לכאורה לכוכבים ביחס לאותה ליגה , אבל בסופו של דבר ובמבט לאחור ברור שזה היה חיבור יוצא דופן של סגלים די בינוניים פרסונלית ( וכמובן שילוב של עונה חלשה של הקבוצות הבכירות יותר ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 19, 2018 4:55 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
Att כתב:

אני מתאר ( וכבר העלו פה את הנושא ) שעל פי כל דירוג סביר ( ESPN / אתר כלשהו אחר / דירוג נורטון וכו' ) שנערך טרם עונת האליפות הראשונה של גולדן סטייט - אף אחד לא דירג את תומפסון וגרין כטופ 20 בליגה , ואיני זוכר במדויק גם את המעמד של קרי ועד כמה גבוה הוא היה .
אחרי אותה עונה כמובן כולם דיברו אחרת - ובצדק .
אז כשמעריכים מראש איזו קבוצות צפויות לרוץ לאליפות בשנים הקרובות , חייבים לקחת את "הפער" הזה בחשבון .
.

את זה אני יכול לקבל. המשמעות היא שהמודל כן עובד, פשוט ההערכות המוקדמות לא תמיד נכונות, בין השאר כי הן מיושנות ולא צופות נכון את ההתפתחות ועלייה ברמה של שחקן זה או אחר (שנובעות לרוב מזה שהוא צעיר ועובר תהליך הבשלה טבעי).

אני לא חושב שזה קורה הרבה, למען האמת. אם ניקח את וושינגטון למשל, פורטר היה צריך לבצע קפיצה משמעותית נוספת ביכולת כדי להפוך לאחד מארבעת ה-sf המובילים בליגה או נורקיץ׳ בעמדה שלו, כדי שהם יוכלו לטפס לגמר האזורי ולתת פייט נאה עם שלושה שחקנים בטופ20 (או באזור הקרוב) של הליגה. ואם מדברים על אליפות, יש מעט מאוד קבוצות שיש להן סופרסטאר שיכול לקחת אותן עד הסוף ושבהן קפיצה מהסוג הזה (שהיא לא טריוויאלית בכלל) תתבצע אצל שחקן או שניים. אלו דברים שיחסית קל להעריך בתחילת השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה