סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 3:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 18/19
הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2017 7:40 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
השם יקום דמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2017 8:20 pm 
Junior

משחק עכשיו בקבוצה שנקראת בויוצ'קמצ'ה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2017 8:20 pm 
Junior

שנה שעברה שיחק באסיבדם יוניברסיטסי מהליגה הטורקית השנייה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 21, 2017 10:44 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
uriel17 כתב:
קרמבו, זה לא ישנה כלום
טור המקצועי ירשם ככישלון וטור בניית המועדון לטווח הארוך ירשם כהצלחה.
מה הבעיה עם מחשבה קצת מורכבת, חד ממדיות פייסבוקית זאת אופציית הדיון היחידה?

ערן קצת צובע את הסיפור בשחור ולבן, אבל יש הרבה צדק בדברים שלו. כשמודדים את הדברים לאורך עונה אחת בלבד, האוהד המאוכזב יכול להגיד לעצמו - לא נורא, הפעם פישלנו, אבל בשנה הבאה עם התקציב הגדול והניהול הכלכלי המוצלח של העונה הזאת אנחנו נהיה על הגל. אבל בואו ניקח את העונה הזאת ונמתח אותה על משך של 5 עונות של כשלונות מקצועיים, לצד הצלחה כלכלית נאה? אני אומר - ברוכים הבאים לקליפרס של דונלד סטרלינג. יש לי הרגשה שבעונה החמישית הדאגה של האוהדים לכמות המנויים או לחוזי הפרסום תהיה קצת יותר מינורית.

השוואה ל-NBA לדעתי לא רלוונטית, כי שם יש תקרת שכר. הצלחה עסקית של הקבוצה ברוב המקרים לא תוביל לסגל יותר טוב בשנה הבאה (פרט למקרי קיצון).
בוא גם נזכור משהו הרבה יותר חשוב - על פני 4 העונות האחרונות היו אינספור הצלחות מקצועיות - חלקן ללא תקדים כמו אליפות, חלקן נדירות כמו חצי גמר באירופה וחלקן הגדול פשוט אוסף של רגעי שיא שפעם היו הרבה יותר נדירים (לדוג' נצחונות על מכבי). אני די בטוח שהרוב המוחלט של אוהדי ירושלים נהנו מאד ב-4 השנים האחרונות, מה שהוביל לגידול המשמעותי בכמות המנויים. זו הסיבה שהצלחה ספורטיבית ועסקית הולכות ביחד - יותר מנויים מביא לתקציב יותר גדול, שמאפשר להביא שחקנים יותר אטרקטיביים שמביאים עוד יותר מנויים. זו הסיבה שהפער ממכבי מצטמצם (מכבי לא הלכה אחורה מבחינה עסקית אבל מצד שני לא התקדמה, בין היתר כי היא כבר מקסמה הכנסות מזכויות שידור ומנויים). העובדה שזו אליפות שנייה של ירושלים מול 50 של מכבי לא הפחיתה מגודל ההישג. בשנים האלה היו גם אינספור כשלונות והתבזויות והמון רגעי שפל. אבל באופן כללי ב-4 השנים האחרונות הקבוצה במגמת עלייה עקבית ואין שום סיבה שזה לא יימשך גם בשנים הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 22, 2017 1:19 pm 
Hall of Famer

בוא תהיה אמיתי לרגע. בוא נניח שהפועל ירושלים עכשיו במשך 5 עונות מציגה הישגים של 2-3 גמרי גביע, 2-3 גמרי ליגה, רבע גמר יורוקאפ, אף תואר ואיזה 2 עונות מביכות באירופה, הפסדים מביכים בליגה, עונה נניח דומה לעונה שעברה שבמקום להסתיים באליפות מסתיימת בהדחה לנהריה והדחה בשלב השני של היורוקאפ עם כדורסל לא נעים לעין. בוא נניח שבמקביל גיא הראל ואורי אלון אשפי השיווקי מצליחים להגדיל את כמות המנויים והמפרסמים. האם בתום העונה החמישית שתסתיים בכלום האם אתה תגיד לעצמך שאמנם לא הצלחנו מקצועית, אבל לא נורא בכל זאת מכרנו מנויים ויש חוזי טלוויזיה ופרסום מצויינים? ותהיה אמיתי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 22, 2017 2:36 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
בוא תהיה אמיתי לרגע. בוא נניח שהפועל ירושלים עכשיו במשך 5 עונות מציגה הישגים של 2-3 גמרי גביע, 2-3 גמרי ליגה, רבע גמר יורוקאפ, אף תואר ואיזה 2 עונות מביכות באירופה, הפסדים מביכים בליגה, עונה נניח דומה לעונה שעברה שבמקום להסתיים באליפות מסתיימת בהדחה לנהריה והדחה בשלב השני של היורוקאפ עם כדורסל לא נעים לעין. בוא נניח שבמקביל גיא הראל ואורי אלון אשפי השיווקי מצליחים להגדיל את כמות המנויים והמפרסמים. האם בתום העונה החמישית שתסתיים בכלום האם אתה תגיד לעצמך שאמנם לא הצלחנו מקצועית, אבל לא נורא בכל זאת מכרנו מנויים ויש חוזי טלוויזיה ופרסום מצויינים? ותהיה אמיתי.

בגדול התשובה היא כן. בגלל ההנחה שלאורך זמן הכסף כן יביא הישגים והנחמה שזה מייצר ביכולת לדמיין עתיד ורוד יותר.

אני אתאר לך את אותו הדבר אחרת. אם תאמר לי שעכשיו אנחנו הולכים לשלוש שנים כמו שתיארת (עם גמרים אבל בלי תואר בארץ או הישג באירופה) אבל שבמקביל התקציב יגדל לסביבות 17 מיליון $ אז כן עם כל האכזבה מההישג אני אהיה טיפה מעודד מזה ואתרכז בדימיון של הקבוצה הטובה שתיבנה בשנה שאח"כ וההישגים שהיא תגיע אליהם.

הרי ההנחה היא שאם נעבור 3 שנים קשות כמו שתיארת בהינתן צמיחה בבסיס אוהדים ותקציב אז ישנה בעיה בניהול המקצועי ואת זה אפשר לפתור הרבה יותר בקלות מאשר בעיה של בסיס אוהדים קטן מידי או מחסור בתקציב (ראה ערך איך מכבי עשתה זאת השנה).

אז שוב, לא אומר שאחרי 3 עונות מאכזבות אנחנו נהיה שמחים כמו אחרי אליפות. אבל האופטימיות לעתיד לבוא תחפר במעט על האכזבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 22, 2017 2:40 pm 
Junior

עמוס לב כתב:

אני לא מבין מאיפה אתה מסיק שזה מה שאני חושב. אמרתי מהתחלה שהצלחה עסקית וספורטיבית חייבות ללכת ביחד, ברגע שיש רק אלמנט אחד זה לא מצב יציב לאורך זמן. אפשר לסבול עונה כמו הנוכחית אבל לא 5 עונות כמו שרשמת, ויותר מזה - כמה שאורי אלון וגיא הראל יהיו גאונים שיווקיים הם פשוט לא יצליחו להגדיל את כמות המנויים בלי גיבוי של הצלחות מקצועיות. גם מכבי תל אביב, עם מותג הרבה יותר חזק, יכולה להחזיק מעמד רק כמות מסויימת של עונות בלי הצלחה מקצועית.
מה שאני אמרתי זה שהצלחה מקצועית זה לא הכל, או יותר מדוייק, כשמסתכלים על 5 השנים האחרונות של ירושלים רואים שדרוג משמעותי גם בצד העסקי, שזה חשוב מאד. העונה הנוכחית רעה מאד מבחינה מקצועית, וזה לא יכול להימשך, בין היתר כי בשלב מסויים גם לאורי אלון יימאס והוא יכול לעזוב. אני גם חושב שחשוב להציל את העונה הנוכחית ולהמשיך להעמיד קבוצה אטרקטיבית בליגה שתתן פייט עד הסוף. אבל אני גם מתעודד כי אני יודע שגם אחרי עונה בזיונית באירופה יהיו תיקונים רבים בקיץ והתשתית העסקית החזקה תאפשר להעמיד קבוצה חזקה במונחים אירופאיים השנה, תוך תיקון הליקויים (או כך לפחות אני מקווה).
אני אגיד אפילו יותר - 5 השנים האחרונות של ירושלים היו מוצלחות הרבה יותר ממה שרשמת, וכנראה שמוצלחות הרבה יותר מהשנה הנוכחית. אבל גם זה לא מספיק - אם ב-5 השנים הקרובות ירושלים תיקח שתי אליפויות בפיינל פור, תגיע פעם אחת לחצי הגמר ביורוקאפ ופעם אחת לרבע הגמר, ומנגד תפסיד המון בליגה, לא תיקח גביע, תעוף באירופה בצורה מבישה 3 שנים מתוך ה-5 - אז המשמעות שהמומנטום והגדילה של הקבוצה ייעצרו, וזה ישפיע גם על הצד העסקי. זה אומר שירושלים תשאר פחות או יותר איפה שהיא היום, שזה קבוצת צמרת בישראל אבל לא באירופה, הרבה יותר קרובה לשאר הליגה מאשר למכבי, וכנראה שגם כמות המנויים לא רק תפסיק לגדול אלא תרד חזרה לאיזור ה-4000-5000. זה תרחיש מסוכן לירושלים כי אז לדעתי אורי אלון ישתעמם ויעבור הלאה. זה עסק לכל דבר, ולא סתם אומרים grow fast or die slow. עסקים שלא מצליחים להראות גידול מתמשך נמצאים בבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2018 7:33 pm 
מנהל פורום

דיי בחוץ, סופית
החתמה רעה אבל אפילו את מעט הפוטנציאל שהיה בה לא השכילו המאמנים לדורתיהם העונה לנצל

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... cID=263592

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2018 10:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
השחקן שהוא הכי הזכיר לי זה בריאן ברייסי. ושניהם סיימו את הקריירה בהפועל בהחטאה מפוארת של שתי זריקות עונשין רצופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2018 2:38 am 
Hall of Famer

רוברטס חתום\אופציה לעונה הבאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2018 4:12 am 
Hall of Famer

זה אכן צעד מתבקש
לא שהוא בהכרח יהיה גבוה טוב מדי ברמות יורוקאפ , אבל עד שאתה מביא שחקן בגיל סביר ( 26.5 תיכף ) והוא מראה יכולות כדורסל נאות , לחימה , חיבור לקבוצה , ועושה רושם שאינו פציע - יש להשאירו , בייחוד שמדובר בכסף די קטן כפי הנראה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2018 11:07 am 
Sophomore

עושה רושם שאינו פציע? הבן אדם כל הקריירה רק נפצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2018 3:10 pm 
Hall of Famer

רוברטס ?
איני מעורה ברזומה שלו
בינתיים בקדנציה הקצרה בארץ הוא משחק המון דקות מדי משחק ולא נראה שיש בעיות כלשהן

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2018 4:04 pm 
Sophomore

יהיה מאד חכם להחתים עכשיו את רוברטס לעוד שנתיים כשהרעיון הוא שבקבוצה מתפקדת שתתמודד בתקווה בשנה הבאה ביורוקאפ הוא יהיה אחלה מחליף לגבוהים (יהיה יותר טוב ממה ששון גונס היה השנה שלפני לדעתי). כאמור הוא דיי זול וגם יגיע כמחליף לסנטר יותר רציני ככה שגם אם ייפגע אפשר יהיה להתגבר על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 11:42 am 
Sophomore

אומיץ עזב לכוכב האדום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 11:58 am 
Senior

אם לחזור שנייה לרוברטס, החתמה שלו לעונה הבאה היא לגמרי מהלך מתבקש ומומלץ, הבעיה היא שאני לא כזה סגור על כמה הוא והאוול יכולים להחזיק לבד את עמדה 5 ביורוקאפ. במשחקים הבודדים שזה כן נבחן העונה זה לא נראה כל כך טוב.
בעיני, אם וכאשר הוא מוחתם לעוד עונה, זה מצריך עוד לפחות גבוה זר אחד שהוא 4-5 ולא עוד פעם סטרץ׳ 4 וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 12:35 pm 
מנהל פורום

ליד רוברטס נצטרך שני גבוהים זרים אחד סטרץ' פור ששומר ואחד סנטר עם מאסה ומשחק גב לסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 1:07 pm 
Senior

מסכים איתך לגבי השני גבוהים ומסכים איתך שאחד מהם יצטרך להיות יותר סטרץ' 4, אבל אני לא יודע כבר לגבי המשחק גב לסל והמסה, זה פשוט לא כיוון שהכדורסל המודרני הולך בו יותר מדי, ומעבר לזה - כמו עם דיי ועם אומיץ', אם תביא שילוב כזה של שני גבוהים, אתה עלול לקבל שוב קו קדמי של 5 שחקנים, ש4 מתוכם לא שומרים בכלל.
הרבה יותר חשוב בעיני שיהיה עוד שחקן אחד שהוא two-way player בקו הקדמי מאשר שיהיה שחקן גב לסל + סטרץ' פור בעיני.
או שתוותר על הסנטר הקלאסי ותחליף אותו במישהו שיכול גם לשחק ליד רוברטס/האוול וגם ליד 4, אבל שלא יהיה חור בהגנה (ג'ונסון של דרושפאקה כמודל לצורך העניין), או שתוותר על הסטרץ' 4 ותחפש איזה בריאן רנדל כזה, שידע לרווח את המשחק אבל ישמור וידע להזיז רגליים גם בהגנה.
סטרץ' 4 ברמה גבוהה ששומר זה מצרך נדיר לאללה, אם כבר יש יותר 3ים גבוהים יחסית שנותנים סוג של 3&D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 1:18 pm 
מנהל פורום

בדיוק כתבתי הודעה על ברוק לופז ומוזגוב שנמחקו מהרוטציה
דווקא בגלל ששחקנים כאלה נמחקים מהרוטציה, שחקן כזה בסגל נותן לך יתרון לפחות בהתקפה על קבוצות שאין להם דבר כזה. אבל כן מסכים שאפשר לחיות בלי זה.
דיון תומפסון כזה, שמשחק בטורקיה מרכז טבלה כזה אאלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 1:33 pm 
Senior

דיון תומפסון הוא שחקן בכיוון שהרבה יותר הייתי הולך אליו מאשר עוד תואם אומיץ' באמת, אבל דווקא כי הוא פחות סנטר קלאסי.
משחק בבורגוס מתחתית הליגה הספרדית, דרך אגב, וכמו בכל שנה אני משער שגם בקיץ הבא השם שלו יעלה בתקשורת.

אגב, השילוב הזה של אומיץ' והכוכב האדום נראה בדיוק כמו השילוב שיוציא ממנו מספרים דומים לאלו מהתקופה שלו בגראן קנריה, אם להסתמך על מה שקורה שם בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 1:34 pm 
מנהל פורום

זירבס כמשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 3:59 pm 
מנהל פורום

שלושה שחקנים שוחררו עד עכשיו העונה (ג'רלס, דיי ואומיץ')
נראה הרבה? חכו עד שתראו את הרשימה של העונה שעברה
היירסטון
שון ג'ונס
דיז'ון
רנדל
מנקו
ג'נטילה
תשעה שחרורים תוך שתי עונות והיד עוד נטויה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 5:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ההחתמה של רוברטס מתבקשת מודולו מצב הסחוס שלו שאם אני מבין נכון כבר התחיל להשמיע קולות חורקים.

בכל אופן ההסבר ההגיוני היחיד (למעט טמטום) שאני יכול לחשוב לשיחרור של אומיץ' זה השיקול הכלכלי לאור ההדחה מאירופה. מעניין מה יהיה לאבימאל להגיד כשתצא השבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 5:22 pm 
Hall of Famer

אני מניח שהוא יגיד משהו בסגנון שאורי אלון בדרך החוצה או משהו כזה........

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 20, 2018 11:34 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
ההחתמה של רוברטס מתבקשת מודולו מצב הסחוס שלו שאם אני מבין נכון כבר התחיל להשמיע קולות חורקים.

גם השחקן מודע למצבו מן הסתם , ולמוניטין שלו בשוק .
אז אתה יכול לעשות חוזה לעוד שנתיים-שלוש , עם נקודות יציאה / ביטוחים במקרה של פציעה . הכי קל זה לוותר ולהביא שוב שחקן "לא נודע" , ואנו רואים שנה אחרי שנה שזה פשוט לא מצליח הרבה פעמים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: