סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 12:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שאראס מארח את מכבי
הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 10:23 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הכל ביחס לציפיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 10:23 am 
Sophomore

ממכבי? מהיורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 10:24 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
מה שהכי יציב אצל מכבי זה החולשה של ההגנה
ואין מנוס מהמסקנה שמדובר בהגנה של מאמן כי שומרים אישיים טובים כמו טיוס, קיין ובעיקר בולדן

מתיבר מאוד למה שאתה אומר.
אני חושב שצוות האימון במכבי בא עם תוכניות הגנה גרועות, ההכנה ליריב על סף השערורייה והביצוע של השחקנים על הפרקט הוא נרפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 10:28 am 
Sophomore

Avishai כתב:
ממכבי? מהיורוליג?

משניהם.
מדובר במפעל שבו סנטר בטןפ של הטופ זה קייל היינס ומולטינוב, הרי אפילו דניאל ת׳איס הסביר כבר עבר אל מעבר לים וכמובן מדובר גם במכבי שכל פעם שעושה קולות של אולי כבר מפתחים ממנה ציפיות ענק לפיינל פור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 11:54 am 
Junior

המקום של מכבי בשמינייה לא בהכרח מלמד שהיא אכן אחת משמונה הקבוצות הטובות במפעל. אני עדיין עומד על כך שהיא פחות טובה מבסקוניה למשל, או אפילו ברצלונה שככל הנראה כבר וויתרה על העונה. מכבי ניצלה סדרת משחקים ביתיים בסיבוב הראשון והמון פציעות של היריבות (לא שמישהו יזכור את זה בסוף העונה, כן?). אני עדיין חושב שהמקום הריאלי של מכבי העונה הוא משהו כמו 10-9.
גם דברים כאלה רואים מידי פעם.

וחוץ מזה, קבוצה עם שחקנים כמו פייר ג'קסון, קול, רול, בולדן ותומאס, ביכולת שהם מציגים השנה, לא יכולה להיות כזאת רעה. זה לא כ ז ה מנותק מהמציאות שהם כן שווים מקום בשמינייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 12:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש שני דברים:

1. מכבי של תחילת העונה הסתמנה כקבוצה מרגשת ומגניבה. כזו שאומרים עליה שגם כשהיא מפסידה אתה יודע שלפחות קיבלת 100% מלחמה מכל השחקנים (והיו אמירות כאלה בפועל). בלי קשר למקום בשמיניה או לא, זה התהפך במאה אחוז. היום זו קבוצה שגם כשהיא מנצחת זה כי הקבוצה השניה התפרקה או זרקה בהגנה אפילו יותר ממכבי (וע"ע במברג ומילאנו). נהייתה קבוצה שפשוט מכוער לראות לטעמי. המהפך לדעתי התרחש איפשהו סביב המשחק נגד אפס.

2. בחומר השחקנים הנוכחי, בלי אף נפילה ברורה ועם כמה הצלחות גדולות, ועם קו אחורי נהדר (בלי מרכאות ובלי על הנייר) של ג'קסון/רול/קול/קיין/דיברתולומיאו, לדעתי מכבי יכולה היתה בשקט לחשוב על מיקום גבוה בהרבה. אני לא רואה שום סיבה שמכבי תתבטל מול איזושהי קבוצה, למעט השלישייה הקבועה של ריאל/צסק"א/פנר. ואני אומר את זה לא כלעג על התאמת הציפיות של אוהדי מכבי. אם הקבוצה היתה מציגה הגנה סבירה, לדעתי זה המקום שבו היא היתה נמצאת היום.

אבל כל הסיפור הזה נורא מוזר. מעניין איך הוא ייגמר (זה עדיין יכול ללכת גם לכיוון של 2013 וגם לכיוון של השנתיים האחרונות של התרסקות מוחלטת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 12:26 pm 
Junior

חייב לציין שפנגוס הזה חתיכת שחקן. נתן העונה כמה תצוגות סרחיורודריגזיות מטורפות. בעונה שעברה הוא היה נראה כמו כלום. לא זכור לי שחקן שעשה כזה מהפך קיצוני ומדהים.
אגב, חוץ ממנו, למכבי יש יתרון (אפילו משמעותי) על ז'לגיריס בכל עמדה על המגרש, על הנייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 12:49 pm 
Hall of Famer

Avishai כתב:
זמן טוב לחזור ולשאול - אם מכבי כל כך "קבוצה לא טובה", שהולכת ונחלשת ככל שהעונה מתקדמת אך עדיין נמצאת בעמדה טובה מאוד לטופ 8, מה זה אומר על המפעל שבו היא משתתפת?

גם ב-NBA קבוצות "לא טובות" ( הכל עניין של השקפה כמובן ) נלחמות על עלייה לפלייאוף , שזה החציון של הליגה .
בסוף תמיד יש כמה קבוצות שעושות את שלהן במשאבים די מוגבלים ( באמברג והכוכב האדום ) , קבוצות שסובלות מפציעות ( ולנסיה , ריאל אפשר להגיד אם כי הם עדיין בצמרת ) , וקבוצות שמושכות אליהן חלק מהכישרון שיש באותה הליגה ופשוט לא מתחברות לקבוצות מהרמה ש"ציפו מהן" ( ברצלונה , מילאנו , אנדולו ) .
אז לאור כל זאת - לא צריך להיות מי יודע מה בכדי להילחם על מקום בהצלבה .

ראובן כתב:
בחומר השחקנים הנוכחי, בלי אף נפילה ברורה ועם כמה הצלחות גדולות, ועם קו אחורי נהדר (בלי מרכאות ובלי על הנייר) של ג'קסון/רול/קול/קיין/דיברתולומיאו, לדעתי מכבי יכולה היתה בשקט לחשוב על מיקום גבוה בהרבה. אני לא רואה שום סיבה שמכבי תתבטל מול איזושהי קבוצה, למעט השלישייה הקבועה של ריאל/צסק"א/פנר. ואני אומר את זה לא כלעג על התאמת הציפיות של אוהדי מכבי. אם הקבוצה היתה מציגה הגנה סבירה, לדעתי זה המקום שבו היא היתה נמצאת היום.

אתה באמת חושב שהקו האחורי נהדר ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 1:18 pm 
מנהל פורום

כן, למה שאני אכתוב דבר כזה אם אני לא חושב ככה?

על רול אנחנו מסכימים (אתה מעריך אותו אפילו יותר ממני). ג'קסון בעיני גניבה מוחלטת (מבחינת יכולת, לא מבחינת מחיר). קול הוא רכז NBA עם יכולות בשמיים ברמה האירופית שמגיע בלי פציעה ובגיל צעיר. קיין ודיברתולומיאו (הראשון יותר מהאחרון) הם מחליפים לגיטימיים לחלוטין לעמדה הזו של גארד רביעי-חמישי. וגם אף אחד מהשחקנים לא מסתמן כפרימדונה או סרטן קבוצתי או שחקן שחושב רק על הסטטיסטיקות שלו כמו שהיו כמה וכמה כאלה במכבי בשנים האחרונות. בקיצור, קו אחורי נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 1:19 pm 
מנהל פורום

ואולי אני זוכר לא נכון, אבל הרבה ניתוחי טרום עונה שמו את מכבי באזור גבול ההצלבה עוד לפני ההחתמה של נוריס קול, אז בהתחשב בכך שהוא בריא ולא פלופ משום בחינה, זו החתמה שהיתה לבד אמורה להקפיץ את הקבוצה גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 1:21 pm 
מנהל פורום

מסכים עם רובן
משהו קרה למחויבות בהגנה אני פחות נוטה לייחס למשבר אפס אנדולו אלא לרגע שבו ג'קסון וקול התחילו להצהיר או יותר גרוע להאמין שהם שייכים לרמה אחרת מזון של היורוליג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 3:18 pm 
Hall of Famer

אני לא מתלהב כל כך מפייר ג'קסון , אבל הוא בכל זאת ניצח כמה משחקים לבד במו ידיו - אז בכל זאת יש לו תרומה ממשית לקבוצה .
קול הוא אכזבה מבחינתי . שחקן שזורק המון ודי מכריח בדקות שלו ( כשהוא במגרש פתוח זה כמובן דבר חיובי , אבל בהתקפה עומדת הדברים נראים אחרת לעיתים ) .
אני כן יכול לקבל שפרסונולית 5 שחקני החוץ של מכבי הם ברמה טובה , אבל משהו בחיבור ביניהם ( בפרט הגנתית מן הסתם ) לא לגמרי עובד לעניות דעתי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 6:54 pm 
Junior

shmueliki כתב:
הרסי הוקינס כתב:
הדבר היחידי שספאחיה עושה נכון זה לנהל את הרוטציה רק משחקנים תחרותיים, פחות או יותר (למרות שגם דיאנדרה קיין ודיברתולומיאו הוכיחו היום שהם מתחת לרמה).

זה פחות משנה אם הנ"ל ברמה או לא ( אבל אם כבר - אני חושב שהם בסדר גמור עבור שחקנים 8-9 בקבוצה בסדר גודל של מכבי ) .
זה מה שיש וצריך להשתמש בהם , בפרט - מעניין כמה מכבי תספוג בלעדיהם באם נניח הטריו גקסון , קול ורול ישחקו 35 דקות כ"א במשחק מסוים .

לא הבנתי מה אתה אומר. אתה בעצם לא חושב שזה משנה או לא מה הרמה של שחקנים 8-9 בהיררכיה? וקיין ממש לא בפוזיציה הזו, הוא 5-6 ברוטציה. דיברתולומיאו סבבה עד רמה מסוימת, ומעליה הוא חסר תועלת לגמרי, גם הגנתית ובעיקר התקפית.

זה מה יש? כל הזמן ספחיה מדבר על חיזוקים. ולספוג יותר ממה שקורה כרגע זה באמת קשה כבר. אתמול כל הגארדים ששיחקו היו מתחת לכל ביקורת בהגנה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

נערך לאחרונה על ידי הרסי הוקינס בתאריך ש' פברואר 03, 2018 12:30 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 6:55 pm 
Junior

shmueliki כתב:
מה שיפה זה שאם כרגע נותנים למכבי ת"א להחתים ( לשנה הבאה לצורך העניין ) איזה שחקן שהם רוצים מז'לגיריס , להוציא אולי אולי את פאנגוס - סביר שהם לא לוקחים אף אחד .
אז הניצחון הזה נועל את ז'לגיריס מעשית בין 7 הראשונות - הישג עצום עבורם .

למה שמכבי תל אביב לא תשמח להחתים את טופאן?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 7:47 pm 
Sophomore

ברמה הטקטית הגארדים של מכבי לא מנסים לשבור שום חסימה ומדחקים ללא תשוקה בהגנה בנוסף השחקן שמחפה על פרחוסקי/טיוס ביציאה הכאילו אגרסיבית על הפיקנרול לעולם לא יחזור מספיק מהר כדי למנוע שלשה בצד החלש.
לא רואים דאבל טים,לא חילופים, אין הגנה איזורית... יש רק את הטיפול הרגיל בכל פיקנרול בלי קשר לקבוצה ולשחקנים איתם הוא מבוצע. קוראים לזה קיבעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2018 11:00 pm 
מנהל פורום

http://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fol ... 04&lang=HE
האוזמן בעוד טור משובח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 2:40 pm 
Freshman

ראובן כתב:

2. בחומר השחקנים הנוכחי, בלי אף נפילה ברורה ועם כמה הצלחות גדולות, ועם קו אחורי נהדר (בלי מרכאות ובלי על הנייר) של ג'קסון/רול/קול/קיין/דיברתולומיאו, לדעתי מכבי יכולה היתה בשקט לחשוב על מיקום גבוה בהרבה. אני לא רואה שום סיבה שמכבי תתבטל מול איזושהי קבוצה, למעט השלישייה הקבועה של ריאל/צסק"א/פנר. ואני אומר את זה לא כלעג על התאמת הציפיות של אוהדי מכבי. אם הקבוצה היתה מציגה הגנה סבירה, לדעתי זה המקום שבו היא היתה נמצאת היום.

בולשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 3:01 pm 
מנהל פורום

מוזמן להאיר את עיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 3:30 pm 
Sophomore

הוא התכוון לומר- נובמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 3:42 pm 
Junior

ראובן כתב:
כן, למה שאני אכתוב דבר כזה אם אני לא חושב ככה?

על רול אנחנו מסכימים (אתה מעריך אותו אפילו יותר ממני). ג'קסון בעיני גניבה מוחלטת (מבחינת יכולת, לא מבחינת מחיר). קול הוא רכז NBA עם יכולות בשמיים ברמה האירופית שמגיע בלי פציעה ובגיל צעיר. קיין ודיברתולומיאו (הראשון יותר מהאחרון) הם מחליפים לגיטימיים לחלוטין לעמדה הזו של גארד רביעי-חמישי. וגם אף אחד מהשחקנים לא מסתמן כפרימדונה או סרטן קבוצתי או שחקן שחושב רק על הסטטיסטיקות שלו כמו שהיו כמה וכמה כאלה במכבי בשנים האחרונות. בקיצור, קו אחורי נהדר.

ממש לא מסכים. זה אולי קו אחורי שיכול להיות מצוין ביום נתון.
רול שחקן חביב בהחלט, ג'קסון אכן גניבה (אם כי קבלת ההחלטות שלו עדיין מפרידה בינו לבין הטופ האירופי) וקיין הוא מחליף סביר נניח (למרות שהוא שחקן התקפה די מחריד במגרש העומד).
נוריס קול שחקן אנ.בי.איי? מה באיך שהוא נראה במכבי גורם לך לחשוב שהוא שחקן אנ.בי.איי? ואני מצטער אבל אני לא חושב שדיברתלומיאו הוא מחליף ברמה ראויה. 20 משחקים לתוך העונה הבן אדם קולע 3 נקודות למשחק באחוזים נוראיים. הוא פשוט לא ברמה כרגע.
בימים בהם קול וג'קסון מחליטים להופיע ומכבי מצליחה לרוץ יש להם קו אחורי מצוין. בשאר הימים? ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 4:03 pm 
Freshman

קול וג'קסון שחקנים מעולים, ופה זה מסתיים. אין למכבי כלום בעמדות 2-3, אין לה קליעה, אין איזון בסגל מבחינה הגנתית.

הקבוצה הזו נמצאת במקום הרבה יותר טוב ממה שהיא אמורה להיות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 5:25 pm 
מנהל פורום

ומה לגבי בולדן/תומאס/פראחובסקי? כל אחד מהם נותן יותר ממה שאני ציפיתי שייתן ובולדן הוא בכלל הפתעה עצומה. זה נכון שיש למכבי חור בעמדה 3, אבל בשאר העמדות יש לה עומק סביר מאוד והיא לא היחידה שמשחקת עם שלושה גארדים.

ברור שההגנה קטסטרופלית. זה בדיוק מה שמביא את מכבי לסיטואציה שהיא בה כיום. השאלה היא האם זו באמת קבוצה שלא מסוגלת לספוג פחות מ90 נקודות או שזה נובע מסיבות אחרות (למשל, בעיה באימון או העדר השקעה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 5:43 pm 
Freshman

פרחובסקי וטיוס נותנים בדיוק את מה שציפו מהם.

תומאס ובולדן הם הפתעה בגלל עבודה נכונה של מאמן. לחלוטין לא שחקנים לרמה הזאת בשלב הזה של הקריירה שלהם. בולדן התקפית, תומאס בשני הצדדים.

ולא, אין למכבי כלום גם בעמדה 2.

ההגנה יכולה להיות טובה יותר, אבל לא טובה בהרבה.

הקליעה חלשה, כמו שידעו מראש שהיא תהיה.

בהתחשב בסגל של מכבי, היא במצב מעולה. זו לא קבוצה ששווה מקום 8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 9:08 pm 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
לא הבנתי מה אתה אומר. אתה בעצם לא חושב שזה משנה או לא מה הרמה של שחקנים 8-9 בהיררכיה? וקיין ממש לא בפוזיציה הזו, הוא 5-6 ברוטציה. דיברתולומיאו סבבה עד רמה מסוימת, ומעליה הוא חסר תועלת לגמרי, גם הגנתית ובעיקר התקפית.
זה מה יש? כל הזמן ספחיה מדבר על חיזוקים. ולספוג יותר ממה שקורה כרגע זה באמת קשה כבר. אתמול כל הגארדים ששיחקו היו מתחת לכל ביקורת בהגנה.

הדיבור היה לגבי אורך הרוטציה . במצב הנתון השניים הנ"ל ( עד כמה שלא תורמים התקפית ברמות הללו ) הם הגארדים השומרים הטובים ביותר , ולכן בהחלט ראויים לדקות משחק . אני חושב שלא על זה מכבי נופלת מול מתחרותיה .
אני גם כן לא מבין מדוע לא מביאים זר שמיני כבר , אבל באמת שאיני יודע באיזה תפקיד הייתי מביא אותו .

הרסי הוקינס כתב:
למה שמכבי תל אביב לא תשמח להחתים את טופאן?

כי זו מכבי תל אביב
זה לא סוג הזרים שמגיע לכאן עובדתית

איך אפשר להגיד שלמכבי אין כלום בעמדות 2-3 ?
איפה בדיוק רול משחק ? האם תומאס לא משחק לא מעט בעמדה 3 ? האם קול לא משחק כעשר דקות במשחק בעמדה 2 ( על יד ג'קסון ) ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2018 9:31 pm 
Hall of Famer

לגבי ההגנה
למכבי 3 מהחוסמים הטובים ביורוליג - עובדתית .
ברור שלשחקנים כאלו יש גם חסרונות הגנתיים ( לבולדן פחות , כי גם הרחק מהסל הוא מאוד אקטיבי ונייד ) , אבל לפחות זה משאב הגנתי שניתן להיעזר בו ( למשל "לכוון" במקרה הצורך גארדים חודרים אל תוך העזרה של הגבוה החוסם וכו' , תוך רוטציות מסביב ) .
בעיות סייז יש בעמדות 1-2 , אבל זה היה ברור כבר משלב בניית הקבוצה כששלושת הגארדים קטנים מאוד פיזית ולא אמור להפתיע מישהו . בעמדה 3 בכל מקרה יש סייז ופיזיות ראויים ( תומאס/קיין ) .
היה גם אפשר לצפות ליותר מעצם העובדה שלמכבי בכל משחק רוטציה של 9 שחקנים ומעלה ( כי אף שחקן מתשעת הבכירים לא החסיר למעלה משני משחקים בעונת היורוליג עד כה - נתון אולי חסר תקדים מכל קבוצות המפעל ) , שכן יהיו מספיק רגליים טריות ועבירות בכדי להשיג עצירות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה