סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 12:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 9:09 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
נתקלתי בסרטון שסיפר לי את סיפורו המעניין של רויס ווייט.

https://www.youtube.com/watch?v=9aKQml7hGp8

נבחר 16 בדראפט ע"י יוסטון ולא שיחק בה אפילו בעונתו הראשונה, בגלל חרדת טיסות.
הוא התלונן לא פעם על כך שאת הקבוצה והליגה לא עושים מספיק כדי לעזור לו למצוא פיתרון, ושהוא לא מקבל תמיכה מספקת.
כשחושבים על שחקנים שלא מממשים את הפוטנציאל שלהם כי הם "הדקייס", בדרך כלל אנחנו מתייחסים לאלה עם המזג הבעייתי, נדיר שמסתכלים על בעיות מהסוג הזה.

אז כמובן שכדורסל וNBA זה עסק, ואם אתה בעל חרדות טיסה כנראה אין לך מה לחפש בקבוצה עם 98 טיסות בשנה, אבל האם יש תוכנית כלשהי בNBA כדי לעזור איכשהו לשחקנים שמתמודדים עם כל מני קשיים דומים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 11:58 am 
Hall of Famer

לא יודע, לא בטוח שאפשר להשליך מהמקרה שלו על הנושא. הבחור הזה גנב דברים כשהיה בתיכון.. ומהמעט שקראתי עליו הוא חשב שמגיע לו שיתאימו את עצמם בשבילו. אני לא בטוח שזה נכון... אני גם לא בטוח שחשיפה מוגברת לטיסות הייתה מזיקה לו. בייחוד אם היו עושים זאת באופן הדרגתי כמו שעושים בדרך כלל בטיפול בפוביות. כנראה שהאישיוז שלו הם עמוקים יותר מחרדה ונשמע שההתנהלות שלו מול יוסטון הייתה לא בוגרת, לא אחראית ואפילו די חצופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 2:25 pm 
Sophomore

בגדול טיפול בפוביות באמצעות חשיפה הדרגתית זה לא משהו מאוד מסובך... ברמה מסויימת. לטוס כל כך הרבה עם פוביה? גם טיפול טוב לרוב לא יהפוך אותך לחובב של הדבר.

אבל אני מאמין שיש תכניות טיפול נפש ברמה הכי גבוהה שיש במועדונים האלה, והוא בטוח קיבל טיפול ברמה הגבוהה ביותר. אם התמיד או לא, תלוי כבר גם בעניינים אישיותיים וכאן כנראה טמונה הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 2:43 pm 
Sophomore

אני בטוח שהם דואגים לטיפולים מכל סוג שהוא וכמה דפוק אתה צריך להיות כדי לא להצליח לאסוף את החרא שלך בשביל ללכת לטיפול לפחות, כשכל כך הרבה מונח על הכף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 2:59 pm 
Hall of Famer

יש תקדימים לשחקנים שהיו פעילים בקבוצות מבלי לטוס ?
אני מניח שאפשר כך לשחק בשנה כ-50 משחקים ( תלוי איפה אתה מארח כמובן ) מתוך ה-82 , לא כה גרוע עבור הקבוצה באם השחקן שווה את זה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 4:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
התקדים היחיד שאני מכיר לספורטאי מקצועני עם חרדת טיסות זה דניס ברגקאמפ. למותר לציין שבNBA המצב פי מיליון יותר מסובך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 5:22 pm 
Hall of Famer

אני ממש בספק אם הטיסות היו הסיפור המרכזי כאן..
לרוקטס היה כל אינטרס לעזור לו לממש את הפוטנציאל שטמון בו. הוא כנראה לא שיתף איתם פעולה וכשהמצב הדרדר הוא הסתכסך עם המועדון ובחר ללכלך עליו ועל הנ.ב.א. כארגון בטוויטר.
זו התנהגות לא סבירה ולא בוגרת לשחקן מקצועי שרוצה להצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 5:45 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
יש תקדימים לשחקנים שהיו פעילים בקבוצות מבלי לטוס ?
אני מניח שאפשר כך לשחק בשנה כ-50 משחקים ( תלוי איפה אתה מארח כמובן ) מתוך ה-82 , לא כה גרוע עבור הקבוצה באם השחקן שווה את זה .

לא, לא כל כך גרוע. בגלל זה, בין השאר, אני לא קונה את זה שמדובר רק בחרדה מטיסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 7:49 pm 
Senior

לרויס וויט יש הפרעת חרדה מוכללת, לא? זה שונה מפשוט פוביה מטיסות והרבה יותר מורכב מזה כשמדובר בלשחק בליגה עם מיליוני צופים, אולמות ענק, תקשורת, עשרות צלמים.
גם הקונספט של 50 משחקים בעונה ולא לטוס הוא לא כזה מזמין לקבוצה שמגיעה לפלייאוף למשל, אבל אם זה היה רק זה אני מניח שהבנאדם היה מסתדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 7:57 pm 
Senior

אוקיי בדקתי, GAD וOCD. אז זה הרבה מעבר לטיסות ונשמע כמו סיטואציה כמעט בלתי אפשרית להצליח בה בNBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 9:35 pm 
Junior

אני זוכר שהוא דיבר על זה כעל נכות ממש. מצד שני הוא נראה כמו טיפוס מזלזל, אני זוכר את הסרט שלו מערב הדראפט, שהארקלס נבחר לפניו והוא אמר בשיא הזלזול ״מו הארקלס?״. לא שהוא אולסטאר, אבל אני לא חושב שזה לגיטימי לזלזל בקולגה לפני שדרכת על פארקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 11:02 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אוקיי בדקתי, GAD וOCD. אז זה הרבה מעבר לטיסות ונשמע כמו סיטואציה כמעט בלתי אפשרית להצליח בה בNBA

זה לא קל אבל יש תרופות שיכולות לעזור. אני מאמין שאם הוא היה מגיע עם הגישה הנכונה, עם בגרות ורצון לעבוד קשה ולהתאים את עצמו, עד כמה שאפשר למערכת, הוא היה יכול להצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2018 11:36 pm 
Hall of Famer

אגב בדקתי.
רויס וויט (שתמיד חשבתי שהוא בטח סוג של ג'וש סמית' או אנתוני מייסון) משחק היום בליגה הקנדית, שם הוא ה MVP המכהן, וגם מלך הסלים כרגע. אז אמנם זנב לאריות, אבל עדיין - לא נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2018 12:10 am 
Sophomore

Att כתב:
stavs כתב:

זה לא קל אבל יש תרופות שיכולות לעזור. אני מאמין שאם הוא היה מגיע עם הגישה הנכונה, עם בגרות ורצון לעבוד קשה ולהתאים את עצמו, עד כמה שאפשר למערכת, הוא היה יכול להצליח.

בהקשר של תרופות הרגעה, הוא אמר שזה משפיע על היכולת שלו לשחק.
טוב הכל על סקאלה... יש אנשים שיחיו עם OCD וחרדות כאחד האדם תחת טיפול תרופתי או טיפול קוגניטיבי התנהגותי, ויש אנשים שסובלים מכאלה הפרעות ברמה שמצדיקה אשפוז...
מרגיש לי כאילו הוא באיזורים הרדודים יותר של הסקאלה, אבל לא מתיימר להבין מסרטון וידאו של שתי דקות. איך זה מסביר את ההתנהגות העבריינית המתוארת?
סיפור מוזר, מרגיש שבאמת אין לנו מושג מה הלך מאחורי הקלעים.

מבסוט שהוא בכל זאת עושה קריירה בתחום. יכול להיות שאור הזרקורים היה גדול עליו באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה