סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 12:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 2:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מאנו כתב:
עמוס לב כתב:
התייחסות לשני נושאים.
1. הטענות של מאנו בעיני הם שריד מעולם עבר. לא רלוונטיות ולא צריכות להיות מועלות. מה זה משנה איך היא התנהגה. בוא נגיד שהיא הייתה הכי זורמת שיש. 2 החברה האלו הבינו ממנה שכל מה שהיא רוצה זה סקס (ושניה נשים בצד את הטענות של הבחורה על כמויות האלכוהול שהם סיפקו לה) והכול הלך יופי טופי. עד כאן אין בעיה. ברגע שהבחורה אמרה לא והצמד החליט להתעלם והיא הייתה צריכה להיאבק כדי להימלט, אז בוודאי שזה אונס חד וחלק. אני מסכים שההתנהגות של הבחורה לא עזרה לה במקרה הזה, אני מסכים שרוב הבחורות היו מבינות לאן הולך הערב והיו עוצרות לפני כן אם הם לא היו מעוניינות בכך, אבל זה לא מעניין. ברגע שהיא אמרה לא, הכול היה צריך להיעצר. אין פה אפור. אני פעם הייתי בהרצאה של אלונה קמחי, לא בדיוק האישה החסודה בעולם ולא השובינסטית שבינינו. היא דיברה על דרך של נשים להתלבש ואמרה שאם כבר את הולכת בסמטה חשוכה כשאת יודעת שיש באזור אנשים לא נעימים, עדיף שלא תלכי עם המיני והמחשוף הכי חושפניים שלך. לא בגלל שאת מזמינה אונס, לא בגלל שאת לא בסדר, אלא בגלל שעדיף להיות חכם ואם הצד השני יכול לפרש דברים לא כהלכה, אז אל תכניסי את עצמך לשם. אני מסכים עם קמחי, אבל, וזה גם מה שקמחי אמרה, כל ההתנהגות של האישה לא מורידה גרם של אחריות מהגבר וזה גם המקרה פה.

גם אם מה שהיא אומרת נכון, אני לא חושב שמבחינה משפטית מדובר ב-"אונס חד וחלק". כמדומני צריכה להיות החדרה.
לא מאמין אוטומטית לכל מתלוננת. וכן אני חושב שעדות אופי, וכן סבירות התפתחותו של הסיפור משמעותיים כדי להבין האם היא דוברת אמת או שקר. זה כל עוד זה נשמר בגבולות הגזרה האינטרנטית. שתלך להתלונן ושיתחילו לחקור ומקווה שהאמת תצא לאור. אם נמשך שם מגע אחרי שאמרה לא, כאמור, בלי קשר לאיך התלבשה והתנהגה, אז שילכו למאסר.

מה שהיא מתארת הוא ניסיון לאונס.
אני חושב שיש אחוז זניח ביותר של מתלוננות שמשקרות או מסלפות. מה שיש הרבה יותר זה גברים שמתגוננים מאחורי הטענה הזו. אתה גם מתעלם ממה שרוני כתב, לגבי הקושי לפנות למשטרה ומסכת הייסורים שעוברים בה, במרבית הפעמים לחינם (אגב, גם אם יש הרשעה העונש הוא קל ביחס לנזק המתמשך שנגרם לקורבן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 2:30 pm 
Sophomore

כן הוא התבלבל... רק אני הזדעזעתי. ולא מעניין אותי בכלל מאיזו קבוצה הוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 2:47 pm 
Junior

sir charles כתב:
נביא בעירו כתב:
מעניין שאותם אנשים שמזדעזעים מהאופן שבו משטרת ה-me too עושה שיימינג וכו׳ וכו׳ גם כשהאישה לא נוקבת בשמות, מפיצים בעצמם שמועות לא מבוססות על שחקן ספציפי כשזה מתאים למלחמת המכבי-הפועל-פיפי-קקי. ושיהיה ברור, אם יתברר שזה מישהו מהקבוצה שאני אוהד, אני אדבר נגדו באותה תקיפות אם לא יותר...

אתה מתייחס אלי?

לגמרי אלייך (למרות שספציפית על שיימינג דוקא מאנו התייחס). מצד אחד אתה מתנגד לציד המכשפות של משטרת ה-me too שבאה לאסור כל מי שפותח את הפה, אבל מצד שני אין לך בעיה לזרום עם המהלך הפרשני המרשים של לאומית כדי להפיץ שמועה לא מבוססת על שחקן ספציפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 3:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נביא בעירו כתב:
sir charles כתב:
נביא בעירו כתב:
מעניין שאותם אנשים שמזדעזעים מהאופן שבו משטרת ה-me too עושה שיימינג וכו׳ וכו׳ גם כשהאישה לא נוקבת בשמות, מפיצים בעצמם שמועות לא מבוססות על שחקן ספציפי כשזה מתאים למלחמת המכבי-הפועל-פיפי-קקי. ושיהיה ברור, אם יתברר שזה מישהו מהקבוצה שאני אוהד, אני אדבר נגדו באותה תקיפות אם לא יותר...

אתה מתייחס אלי?

לגמרי אלייך (למרות שספציפית על שיימינג דוקא מאנו התייחס). מצד אחד אתה מתנגד לציד המכשפות של משטרת ה-me too שבאה לאסור כל מי שפותח את הפה, אבל מצד שני אין לך בעיה לזרום עם המהלך הפרשני המרשים של לאומית כדי להפיץ שמועה לא מבוססת על שחקן ספציפי.

"מפיץ שמועה לא מבוססת" טוב שלא הגזמת... השאלה ללאומית היתה בהומור (וכמובן שאף אחד מאיתנו לא ציין את שם השחקן) ואני לא מבין איך זה מתנגש עם מורת הרוח שלי מההתנפלות הצדקנית על אורן.

אני רוצה רגע לחזור להודעה הקודמת שהגבת לי:
נביא בעירו כתב:
sir charles כתב:
אנשים מה נהיה פה? עכשיו תוקפים גם משתמשים על הערות תמימות? אי אפשר לפתוח את הפה יותר בלי שמשטרת הmetoo תעצור אותך?

בלי קשר לניסיון העלוב של השחקן והעיתונאי לדאבל טים על הבחורה, קשה שלא להתרשם מהפרופיל שלה כפי שאורן עשה... לא פוגשים כל יום אמהות חד הוריות (לארבעה) שמחלטרות כנערות קו זינוק ודוגמניות כלי רכב... חיפשתי לשוא תמונה שלה מחזיקה מספר בתחרות הUFC.

אולי יהיה לך יותר קל לקבל ביקורת ממישהו שמבין לליבך. כמוך, גם אני חושב שהפוליטיקלי קורקט ופוליטיקת הזהויות הולכים במקרים רבים רחוק מדי. אני אפילו מוכן להגיד שיש סכנה שגם ה-me too תעשה נזק (למרות שאני מבין שאני , כגבר, לא נמצא בעמדה להטיף לתנועה הזו מוסר ולקבוע את הגבולות של הפעולה שלה). ועדיין - אם אתה מסכים שבגדול זה טוב שגברים ישימו לב יותר להתנהגות שלהם ויפנימו שלהתנהגות סקסיסטית ואגרסיבית יש מחיר חברתי, גם אם היא לא תמיד התנהגות פלילית, אז נראה לי שכדאי לך לחיות בשלום עם זה שעל הדרך ייגרם גם נזק לכמה גברים שזה אולי לא מגיע להם.

אם עד פה אתה מסכים איתי, אז אולי תוכל גם להבין את הטענה שלאופן שבו אנחנו מדברים על הדברים יש משמעות. מה שהאישה תיארה הוא לא ״ניסיון עלוב לדאבל טים״ אלא ניסיון לתקיפה מינית. וכשאומרים על מתלוננת שהיא נראית כמו שרמוטה מטומטמת (שזה מה שאתה אומר במילים אחרות) ומטילים ספק באורח החיים שלה (מאיפה אתה יודע מי היא ומה עבר עליה? אולי זה הערב היחיד בשבוע שבו היא שמה את הילדים אצל אימא שלה ויכולה לנשום קצת אוויר?), גם לזה יש משמעות וטוב שיש מי שקופץ בגלל אמירות מהסוג הזה.

1) אני לא מסכים עם המשפט "אני מבין שאני, כגבר, לא נמצא בעמדה להטיף לתנועה הזו מוסר ולקבוע את הגבולות של הפעולה שלה".
הבנו, כל הגברים קקות ואיזה יופי שנשים בימינו לא נכנעות ולא שותקות יותר... הכל טוב ויפה, אבל זה לא הגיוני שכל גבר שאי פעם זרק הערה לא יפה או התנהג כדוש יחטוף את הטיפול של הארווי ווינשטיין. ולפני שכולם פה יקפצו עלי שאני מיזוגן מניאק שרק רוצה לשמור על הסדר הקיים כדי שהוא יוכל להמשיך להחפיץ ולנצל נשים, קחו נשימה עמוקה... אני לא מדבר על התנהגויות שהן הטרדה מינית או חמור מכך. אני מדבר על זה שבחסות המדיה החברתית ישנן נשים שלוקחות על עצמן את דמות השופט והתליין ופשוט גומרות קריירות של אנשים.
2) ממש לא רמזתי שהיא שרמוטה מטומטמת, אני לא יודע מאיפה הבאת את זה... ואין לי בעיה עם אמהות לא נשואות שיוצאות לחגוג, אבל אי אפשר להתעלם מכך שהפרופיל שלה בפייס מזכיר יותר אושיות מסוג האביבית בר זוהר מאשר את ויקי כנפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 3:49 pm 
Sophomore

מעניין אותי אם כל אידיוט פה שמדבר על משטרת metoo ימשיך לדבר ככה אם ידובר על אחותו/אמא שלו/הבת שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 4:08 pm 
Freshman

תומר כתב:
ואני היחידי כאן שמנסה להחליט מי השחקן? בפורום כדורסל הייתי מצפה שהדיון יתפתח דווקא לכיוון הזה...

אתחיל:
על פי הפרטים מדובר בשחקן די ידוע (לפחות אני לא רואה תסריט הגיוני שבו מישהו יגיד משהו כמו "בחייאת, עידן זלמנסון? תקראי לו רגע לפה שיגיד שלום") שגר באיזור המרכז/תל אביב (כלומר לא כספי או מקל), מספיק מבוגר כדי שיסתובב עם עיתונאים שאיתם הוא עומד בקשר עסקי וכנראה דובר עברית כשפת אם.

בכתבה כתוב שהיא הזמינה אותו לפיצה...
צ'ורה??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 4:25 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דובראש כתב:
מעניין אותי אם כל אידיוט פה שמדבר על משטרת metoo ימשיך לדבר ככה אם ידובר על אחותו/אמא שלו/הבת שלו.

אוי תנוח...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 4:42 pm 
Sophomore

דובראש כתב:

לא מרגיש כאילו המקרה הספציפי הזה קשור באיזשהו אופן לנשים בחיי, או יכול להיות קשור, לכן קצת קשה לי להזדהות. בניגוד למקרים אחרים בmetoo, שבהם היה ברור שישנם יחסי מרות, שבהם היה ברור, ברובם, שאישה שרוצה להתקדם או רוצה פשוט להתקיים מוטרדת וכמעט כל המתלוננות היו בגדר הג'ו הממוצעת או הבת של השכן, זה לא מרגיש לי המקרה כרגע. זה לא עולם עקום שהכניס מיניות ושליטה למקום שבהם אין צידוק להכנסתם. זו סצינה מינית מההתחלה עם משחקי שליטה וכוח וזה נגמר איך שזה נגמר (לפי תיאורה כניסיון לאונס אשר עליו הגברים צריכים לשלם מחיר אם כאמור יוכח בבית משפט באופן חוקי, על אף הקושי הטמון בהוכחה ועל כך שהאישה נדרשת לחשיפה, מה גם שכבר נחשפה באופן זה או אחר וסיפרה את סיפורה באופן די מפורט קבל עם ועדה.), אבל אל תבלבל את השכל ותדביק את זה על הנשים בחיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 7:16 pm 
Sophomore

מאנו כתב:
דובראש כתב:

לא מרגיש כאילו המקרה הספציפי הזה קשור באיזשהו אופן לנשים בחיי, או יכול להיות קשור, לכן קצת קשה לי להזדהות. בניגוד למקרים אחרים בmetoo, שבהם היה ברור שישנם יחסי מרות, שבהם היה ברור, ברובם, שאישה שרוצה להתקדם או רוצה פשוט להתקיים מוטרדת וכמעט כל המתלוננות היו בגדר הג'ו הממוצעת או הבת של השכן, זה לא מרגיש לי המקרה כרגע. זה לא עולם עקום שהכניס מיניות ושליטה למקום שבהם אין צידוק להכנסתם. זו סצינה מינית מההתחלה עם משחקי שליטה וכוח וזה נגמר איך שזה נגמר (לפי תיאורה כניסיון לאונס אשר עליו הגברים צריכים לשלם מחיר אם כאמור יוכח בבית משפט באופן חוקי, על אף הקושי הטמון בהוכחה ועל כך שהאישה נדרשת לחשיפה, מה גם שכבר נחשפה באופן זה או אחר וסיפרה את סיפורה באופן די מפורט קבל עם ועדה.), אבל אל תבלבל את השכל ותדביק את זה על הנשים בחיי.

שמע כמות בלבולי המוח פה עולה על כמות הכדרורים של טיי מקי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 9:13 pm 
Hall of Famer

אני במקרה בצד שלך בוויכוח דובראש אבל תנסה לכתוב יותר מקשקוש על ההודעה הארוכה שמאנו כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 10:01 pm 
Sophomore

Att כתב:
אני במקרה בצד שלך בוויכוח דובראש אבל תנסה לכתוב יותר מקשקוש על ההודעה הארוכה שמאנו כתב.

זה הרי לא ישכנע אותו אז מה הטעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 12, 2018 10:45 pm 
Sophomore

אנשים לא סתם ככה "משתכנעים", אז אני נוטה להאמין שמעולם לא שיכנעת מישהו כאן בפורום במשהו באמת (אולי בקטנה, במקרים בודדים) ועדיין יש לך כמעט 2000 הודעות. מה הטעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה