סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 12:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 8:10 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
כי מה לעשות, במהלך העונה יש תקופות טובות וטובות פחות לכן מדובר על ממוצע לאורך זמן. לקחת 3-4 משחקים ולהגיד שהוא הלך אחורה זה לא רציני. אם עכשיו יהיו 3 משחקים שהוא יקבל 20 דקות אז תקבע שהוא קפץ קדימה? ספאחיה מאוד הוגן בקטע של צעירים. בקדנציה הראשונה כשאליהו הרוויח דקות הוא נתן לו מעל ומעבר ומאוד קידם אותו. וגם בקדנציה הזאת כשזוסמן הצדיק ספאחיה הלך איתו. עכשיו הוא בכושר פחות טוב ומניח שזה ישתנה בהמשך. לזוסמן בינתיים אין על מה להתלונן, זה תלוי רק בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 8:42 pm 
Junior

Rondo כתב:
כי מה לעשות, במהלך העונה יש תקופות טובות וטובות פחות לכן מדובר על ממוצע לאורך זמן. לקחת 3-4 משחקים ולהגיד שהוא הלך אחורה זה לא רציני. אם עכשיו יהיו 3 משחקים שהוא יקבל 20 דקות אז תקבע שהוא קפץ קדימה? ספאחיה מאוד הוגן בקטע של צעירים. בקדנציה הראשונה כשאליהו הרוויח דקות הוא נתן לו מעל ומעבר ומאוד קידם אותו. וגם בקדנציה הזאת כשזוסמן הצדיק ספאחיה הלך איתו. עכשיו הוא בכושר פחות טוב ומניח שזה ישתנה בהמשך. לזוסמן בינתיים אין על מה להתלונן, זה תלוי רק בו.

אתה קורא את מה שכתבתי?

אני לקחתי את שבעת המשחקים הראשונים מול תשעת המשחקים הבאים, לא 4-3 משחקים.
יותר מזה, אני חושב שאם אתה רוצה לבנות שחקן צעיר, אתה לא נותן לו מיד בהתחלת העונה לשחק מעל 20 דקות למשחק, אלא אם כן אתה בונה על זה שכבר העונה הוא יהיה שחקן מוביל. הרבה יותר נכון לטעמי היה לתת לו 15-10 דקות בהתחלת העונה, לבנות לו את הבטחון ואז אם הוא מספיק טוב לתת לו עשרים דקות ויותר, לא להפך. כרגע המגמה הברורה בעשרת המשחקים האחרונים של הקבוצה וגם במשחקים האחרונים באירופה היא לתת לו פחות דקות. כרגע להערכתי הבטחון של זוסמן נמוך הרבה יותר מאשר היה בתחילת העונה וכאשר הוא משחק הפחד מלעשות טעויות שיעיפו אותו לספסל גורם לו לשחק פחות טוב, עיין ערך כארם משעור שמפחד לעשות את מה שהוא עשה בעונה שעברה בדקות המעטות שהוא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 9:09 pm 
Freshman

גם בתשעת המשחקים האחרונים שהוא משחק פחות זה עדיין יותר בממוצע מ-9 ו-8 דקות של מנקו ואריאל שהיללת את גרינברג עליהם. לפני שלושת המשחקים האחרונים, היו 4 משחקים רצופים בהם הוא שיחק מעל 15 ככה שאין פה שום מגמה ברורה ב10 המשחקים האחרונים. יש עליות וירידות כמו שצפוי שיהיה לשחקן בן 19 בקבוצה גדולה וכנראה יהיו לא מעט תקופות כאלה גם בהמשך. אפשר לבקר את ספאחיה על הרבה דברים אבל פה זה סתם להיתפס לקטנות. לאורך כל הקריירה הוא אף פעם לא פחד לקדם צעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 11:00 pm 
Junior

נכון, היו ארבעה משחקים משחקים רצופים בהם הוא קבל מעל 15, אבל לפניהם היו שניים עם 6 ו 7 והם באו אחרי שישה משחקים רצופים בהם הוא קבל מעל 20. תוסיף לזה שעכשיו יש שלשוה משחקים עם 8, 4 ו 9 ואם תצייר את הגרף תראה כאן מגמה ברורה, לא שום דבר אחר. אני לא טוען שהמגמה הזו לא יכולה להשתנות, אבל בשלב הזה, אפשר לקבוע שמדובר במגמה ברורה ולזה אתה גם יכול להוסיף את העובדה שבארבעת המשחקים האחרונים ביורוליג הוא שיחק 22 שניות וזה אחרי שלפני כן הוא שותף ב 11 מתוך 17 המשחקים.
ובאשר לאריאל ומנקו - אם מחברים את הדקות שלהם ביחד זה יותר ממה שזוסמן קיבל בממוצע העונה ושניהם היו אז בגיל של זוסמן היום, כלומר פחות מעשרים.

ואיזה צעירים בדיוק ספאחיה קידם? אני לא יודע ולא מעניין אותי מה הוא עשה בחו״ל אבל בארץ הישראלים הצעירים בעונה שבה הוא אימן במכבי היו יותם הלפרין וליאור אליהו, הלפרין שכבר היה אז בעונה החמישית במכבי וליאור שהיה אחרי שלוש עונות בגליל ואחרי שנבחר בדראפט. אז באמת כל הכבוד לספאחיה שנתן להם דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 11:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בלי לנקוט יותר מדי עמדה בויכוח הממש לא מעניין הזה, חייב לומר ש"תחבר את הדקות שלהם יחד הם קיבלו יותר מזוסמן" זה טיעון שהוא סוג של שיא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 11:46 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
בלי לנקוט יותר מדי עמדה בויכוח הממש לא מעניין הזה, חייב לומר ש"תחבר את הדקות שלהם יחד הם קיבלו יותר מזוסמן" זה טיעון שהוא סוג של שיא.

ועכשיו במטותא ממך תסביר גם למה או שכהגרלך תכתוב דברים נחרצים ולא מנומקים כמו בהתייחסות לפסקי הזמן של מאור שלטעמך לא מלמדים על כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 13, 2018 11:49 pm 
Hall of Famer

כי איך הדקות של אדם אריאל קידמו את מנקו ולהיפך? איזה מין טיעון זה? הם רכבו אחד על הכתפיים של השני? הלחימו אותם ביחד?
אני בטוח שאם נשתמש בטיעון הזה לא רק לצעירים נראה שספאחיה לא מקדם אף אחד. אם תחבר את הדקות של שני ישראלים ותיקים הם בטח יקבלו יותר מישראלי ותיק אצל ספאחיה. בעצם גם אם נחבר את הדקות של שני זרים בטח נמצא שהם קיבלו יותר מזר אחד אצל ספאחיה.

ולגבי הקשקוש הדמגוגי של "ההתקפה הראשונה אחרי פסק הזמן", זה בת'רד אחר, כתוב משהו שם ואני אענה לך שם. זו לא פעם ראשונה שאני אומר את זה וכבר נימקתי את זה בעבר.
אני ממשיך לומר, ולא בפעם הראשונה כאמור, שלמעט בדקות האחרונות של המשחק או המחצית - מדובר בקשקוש דמגוגי שקשה לי להאמין שאנשים שראשם על כתפיהם נופלים בו. לא קשור ספציפית למאור ובלי קשר לדעתי על רמת האימון שלו באופן כללי, מדברים על זה כל הזמן וכלפי כל מאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 12:47 am 
Hall of Famer

אני חושב שספאחיה בהחלט היה "אדיב" כלפי זוסמן , שגב ומשעור כהכללה .
בסופו של דבר מדובר על שחקנים 11-13 בקבוצה ( 9-11 במשחקי הליגה בהם שני זרים יושבים בצד ) , והם קיבלו לא מעט צ'אנסים , ולא החזירו ביכולת שתקנה להם עוד הזדמנויות על חשבון שחקנים טובים מהם .
גם העובדה שפתחו בחמישייה בכמה משחקי יורוליג זה סוג של הזדמנות עבורם - אתה עולה לכמה דקות רצופות ( ולא איזה שני פוזשנים בסוף רבע ) , ואם תהיה טוב תוכל גם לחזור .
אם ג'ייק כהן ( שחקן טוב מהם לכל הדעות , אני מניח ) קיבל עד כה 125 דקות יורוליג , אז 83 דקות לזוסמן , 65 לשגב ( שתורם כ-30 אחוזי קליעה - מהשדה ומהקו...) זה בהחלט יפה. משעור חזר מהיעדרות ארוכה וקצת מתקשה להיכנס לקצב - טיפוסי וסביר .

בליגה הישראלית זוסמן שותף בכל המשחקים , 16 דקות בממוצע .
באיזו קבוצה אחרת בליגה הוא בוודאות היה מקבל יותר דקות ?
אני בספק אם קיימת אפילו אחת שכזו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 1:11 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כי איך הדקות של אדם אריאל קידמו את מנקו ולהיפך? איזה מין טיעון זה? הם רכבו אחד על הכתפיים של השני? הלחימו אותם ביחד?
אני בטוח שאם נשתמש בטיעון הזה לא רק לצעירים נראה שספאחיה לא מקדם אף אחד. אם תחבר את הדקות של שני ישראלים ותיקים הם בטח יקבלו יותר מישראלי ותיק אצל ספאחיה. בעצם גם אם נחבר את הדקות של שני זרים בטח נמצא שהם קיבלו יותר מזר אחד אצל ספאחיה.

ולגבי הקשקוש הדמגוגי של "ההתקפה הראשונה אחרי פסק הזמן", זה בת'רד אחר, כתוב משהו שם ואני אענה לך שם. זו לא פעם ראשונה שאני אומר את זה וכבר נימקתי את זה בעבר.
אני ממשיך לומר, ולא בפעם הראשונה כאמור, שלמעט בדקות האחרונות של המשחק או המחצית - מדובר בקשקוש דמגוגי שקשה לי להאמין שאנשים שראשם על כתפיהם נופלים בו. לא קשור ספציפית למאור ובלי קשר לדעתי על רמת האימון שלו באופן כללי, מדברים על זה כל הזמן וכלפי כל מאמן.

איפה טענתי שהדקות של האחד קידמו את הדקות של השני. דברתי על זה שהוא שיתף שחקנים צעירים ללא מעט דקות. לצורך העניין אם הוא היה נותן לחמישה שחקנים צעירים 6 דקות כל אחד זה היה אומר שהוא עושה יותר לקידום של שחקנים צעירים מאשר אם הוא היה נותן לשני שחקנים צעירים 10 דקות כל אחד.

ובאשר לסיפא של דבריך, חוץ מלכתוב שזה קשקוש עדיין לא הסברת למה. אני מניח שאתה טוען שזה קשקוש משום שבפסק זמן באמצע משחק אתה לא משרטט מהלך ספציפי, אבל זה לא תמיד ככה. יותר מזה, לפעמים דווקא מה שאתה מצפה ממאמן שיעשה בפסק זמן שבא אחרי שהקבוצה שלו לא מצליחה לקלוע סל זה לשרטט מהלך ספציפי, ואם הוא לא עושה את זה אלא מדבר באופן כללי אז הוא לא משפיע על הקבוצה בצורה טובה. זה לא סותר את זה שכדי לבדוק את ההשפעה של פסקי זמן רצוי לבדוק בדרך כלל יותר מאשר את המהלך הראשון אחרי שהם נלקחו. תחושת הבטן שלי שאם היו עושים בדיקה כזו לגבי מודי מאור לא היתה נראית מאוד שונה ממה שתאר רועי כהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 1:26 am 
Hall of Famer

מה שזה היה אומר שכל אחד מהם שקיבל 6 דקות "קודם" פחות מהאחד שקיבל 11 או 16.
בזמנו נטען שמנקו ואריאל מקודמים על ידי גרינברג, זה היה הטיעון, נכון? כלומר ש-8-9 דקות זה "קידום", לא 17, רק 8-9, כי הרי הסכמנו שהדקות של האחד לא מקדמות את השני. אז מה לך כי תלין על זוסמן ודקותיו הדו ספרתיות.

ובאשר לסיפא, אכן זה מה שאני טוען. כשמאמן לוקח פסק זמן בסתם נקודה במשחק, נגיד 6 דקות לסיום הרבע השלישי, הוא לא משרטט מהלך ספציפי להתקפה הבאה או לפוזשן ההגנתי הבא. ואם הוא עושה את זה, הוא בזבז פסק זמן. אם אתה מצפה שזה מה שמאמן יעשה - ישרטט מהלך התקפי אחד או פוזשן הגנתי אחד - ועל זה יוציא פסק זמן יקר כשיש עוד כל כך הרבה זמן וכל כך הרבה מהלכים לשחק, אז נהייה חלוקים. אני חושב שזה בזבוז של פסק זמן.
מאמן במצב כזה נותן דגשים כלליים על מה לא היה בסדר לפני פסק הזמן ואיך לשחק בהגנה ובהתקפה ובמה צריך להתמקד בדקות הבאות עד שיגיד אחרת או עד פסק הזמן הבא.
לכן ההתמקדות ב"מה זה ההתקפה הזו, ככה חוזרים מפסק זמן" היא קשקוש. שוב, לא ספציפית לגבי מאור אלא בכלל.

לגבי פסק זמן בדקה האחרונה של משחק או מחצית, כאן זה כבר כן פסק זמן למהלך ספציפי ואז אני עוד יכול לקבל טיעון כזה, סוג של.
למה סוג של? כי טיעון כמו שנכתב בכתבה "ההתקפה הסתיימה בהחטאה של האוול" היא דמגוגיה כפולה על גבי הדמגוגיה הראשונה. אפילו אם נניח שמדובר על פסק זמן שהתמקד במהלך ספציפי - ו-99% שלא, אבל נגיד שכן - מי אמר שההחטאה נבעה מפסק זמן רע או אפילו מבלבול של השחקנים? כדי לטעון טיעון כזה אתה צריך יותר מאשר "השחקן החטיא". יכול לקרות גם שפסק הזמן היה בהיר ונהיר, השחקנים ביצעו את ההוראות לעילא ולעילא והביאו את השחקן שהם רצו בדיוק למצב שהם רצו - והוא החטיא, כי זה מה ששחקנים עושים לפעמים.
אתה לא יכול לטעון טיעון סתמי כמו "השחקן החטיא" כדי להוכיח, עאלק, שפסק הזמן היה גרוע. יכול להיות שכן, ופסק הזמן לא הועבר טוב או לא הובן טוב - ויכול להיות גם שלא. תתאר את המהלך, מה נאמר בפסק הזמן ומה בוצע, ואז נוכל לשפוט. "השחקן החטיא" זה לא טיעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 1:56 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מה שזה היה אומר שכל אחד מהם שקיבל 6 דקות "קודם" פחות מהאחד שקיבל 11 או 16.
בזמנו נטען שמנקו ואריאל מקודמים על ידי גרינברג, זה היה הטיעון, נכון? כלומר ש-8-9 דקות זה "קידום", לא 17, רק 8-9, כי הרי הסכמנו שהדקות של האחד לא מקדמות את השני. אז מה לך כי תלין על זוסמן ודקותיו הדו ספרתיות.

ובאשר לסיפא, אכן זה מה שאני טוען. כשמאמן לוקח פסק זמן בסתם נקודה במשחק, נגיד 6 דקות לסיום הרבע השלישי, הוא לא משרטט מהלך ספציפי להתקפה הבאה או לפוזשן ההגנתי הבא. ואם הוא עושה את זה, הוא בזבז פסק זמן. אם אתה מצפה שזה מה שמאמן יעשה - ישרטט מהלך התקפי אחד או פוזשן הגנתי אחד - ועל זה יוציא פסק זמן יקר כשיש עוד כל כך הרבה זמן וכל כך הרבה מהלכים לשחק, אז נהייה חלוקים. אני חושב שזה בזבוז של פסק זמן.
מאמן במצב כזה נותן דגשים כלליים על מה לא היה בסדר לפני פסק הזמן ואיך לשחק בהגנה ובהתקפה ובמה צריך להתמקד בדקות הבאות עד שיגיד אחרת או עד פסק הזמן הבא.
לכן ההתמקדות ב"מה זה ההתקפה הזו, ככה חוזרים מפסק זמן" היא קשקוש. שוב, לא ספציפית לגבי מאור אלא בכלל.

לגבי פסק זמן בדקה האחרונה של משחק או מחצית, כאן זה כבר כן פסק זמן למהלך ספציפי ואז אני עוד יכול לקבל טיעון כזה, סוג של.
למה סוג של? כי טיעון כמו שנכתב בכתבה "ההתקפה הסתיימה בהחטאה של האוול" היא דמגוגיה כפולה על גבי הדמגוגיה הראשונה. אפילו אם נניח שמדובר על פסק זמן שהתמקד במהלך ספציפי - ו-99% שלא, אבל נגיד שכן - מי אמר שההחטאה נבעה מפסק זמן רע או אפילו מבלבול של השחקנים? כדי לטעון טיעון כזה אתה צריך יותר מאשר "השחקן החטיא". יכול לקרות גם שפסק הזמן היה בהיר ונהיר, השחקנים ביצעו את ההוראות לעילא ולעילא והביאו את השחקן שהם רצו בדיוק למצב שהם רצו - והוא החטיא, כי זה מה ששחקנים עושים לפעמים.
אתה לא יכול לטעון טיעון סתמי כמו "השחקן החטיא" כדי להוכיח, עאלק, שפסק הזמן היה גרוע. יכול להיות שכן, ופסק הזמן לא הועבר טוב או לא הובן טוב - ויכול להיות גם שלא. תתאר את המהלך, מה נאמר בפסק הזמן ומה בוצע, ואז נוכל לשפוט. "השחקן החטיא" זה לא טיעון.

במקום להגיד מה אמרתי ולעוות את זה, אתה מוזמן לקרוא מילה במילה את מה שאמרתי:

גרינברג.. נתן הזדמנות אמיתית לשחקנים צעירים כמו מנקו ואדם אריאל שזכו לדקות משמעותיות בקדנציה שלו בירושלים כולל במשחקים באירופה.
אצל ספאחיה זוסמן ושגב ולצורך הענין אפשר להזכיר כאן גם את כארם משעור למרות שהוא לא צעיר רק הולכים אחורה.

אז כן, לתת לשחקנים צעירים 17 דקות ביחד במהלך העונה, בליגה וגם באירופה זה בעיני לקדם שחקנים צעירים. ואם ספאיחה היה נותן לאבדיה עשר דקות ולזוסמן עשר דקות הייתי אומר שהוא עושה יותר לקידום צעירים מאשר עכשיו שהוא נותן לזוסמן 16 דקות בממוצע. ויותר מזה אמרתי שאצל ספאחיה הם הולכים אחורה בדיוק בגלל מה שאחר כך הסברתי בצירוף נתונים מספריים לגבי זוסמן שכמו הדקות שלו במגמת ירידה משמעותית. אם בסוף העונה זוסמן יעמוד על 16 דקות בממוצע, אני בהחלט אגיד שספאחיה עשה לא מעט למען הקידום שלו.

ולגבי פסקי הזמן - אני לא חולק עליך, רק שכן, לדעתי לפעמים יש מצבים שמאמן צריך לבזבז פסק זמן גם כדי לשרטט מהלך ספציפי, או לפחות אחרי שהוא נותן דגשים על מה לא היה טוב הוא צריך לשרטט את המהלך הבא כדי להכניס אותם חזרה למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 2:23 am 
Hall of Famer

אבל בסופו של דבר הצעיר מקודם מהדקות שלו ושלו בלבד. לא של צעיר אחר. על זה הסכמנו. אז מי קודם אצל גרינברג? מנקו או אדם אריאל? או שניהם?
אם מנקו היה משחק את אותם 8 דקות ואריאל היה מתייבש על הספסל כל העונה - מנקו היה מקודם פחות?
הקונצנזוס בטח אצל אוהדי ירושלים היה ששניהם מקודמים, זה מ-8 הדקות שלו וההוא מ-9 הדקות שלו. זהו.

לגבי הגרפים והמגמות, אתה מוזמן לבדוק בבקשה את גרף ההתקדמות בדקות של מנקו האו-כה-מקודם אצל גרינברג.
ואחרי שתעשה את התרגיל הזה, אתה מוזמן לענות גם לשאלה של שמוליק.

המצבים שאתה מתאר בפסק הזמן בסתם נקודה באמצע משחק הם נדירים עד זניחים, אם בכלל קיימים, ומאמן שעושה את זה באופן שהוא מעבר לזניח לדעתי צריך לחפש מקצוע אחר, אם זה מה שהוא עושה עם אחד המשאבים הכי יקרים שלו במשחק. ראינו מספיק פסקי זמן באמצע משחק כדי לדעת מה ההתנהלות הרגילה של פסק זמן כזה.
אפילו אם זה קורה פעם במיליון שמאמן שראשו מוברג היטב לצווארו משחית פסק זמן באמצע משחק על ההתקפה הבאה וזהו, זה בטח לא מצדיק את החיטוט בהתקפה הראשונה אחרי כל פסק זמן כי היא כאמר לא האישו ב-99.99999999% מהמקרים, ובטח ובטח לא מצדיק טיעון כמו "פסק הזמן היה גרוע/הקבוצה לא הייתה ממשומעת, כי עובדה שהשחקן החטיא". דמגוגיה על גבי דמגוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 9:48 am 
Sophomore

לגבי העונה הנוכחית ,איך אפשר להשוות בין מאמן שמאמן ביורוליג עם עוד 30 משחקים לנהל , אל מול מאמן בליגת העל במסגרת אחת? זה לא בר השוואה , לא באתגרים , לא ביכולת לנהל ולהרכיב קבוצה , ולא ביכולת לקדם צעירים. לא בכלום.
גרינברג מאמן מוערך שעושה עבודה מצויינת , אבל אין דין מאמן באשדוד עם כל הכבוד , למאמן מכבי ביורוליג , זה סרט אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2018 10:38 am 
Junior

גרינברג הוכיח שגם ברמה האירופית הבינונית, יורוקאפ, הוא הסתדר לא רע בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2018 12:28 am 
Junior

Rondo כתב:
הקרדיט שספאחיה מקבל הוא לא רק על העונה (וגם העונה מכבי בינתיים עומדת בכל הציפיות) אלא גם על קריירת האימון שלו והרקורד באופן כללי, שהרבה יותר מרשים מזה של שאר החברים ברשימה.

עדיין?

אולי בהתחלת העונה היה לו קייס, בחודשים האחרונים הוא לגמרי איבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2018 12:32 am 
Hall of Famer

אוברייטד בטח העונה. אני חושב את זה לא מהיום ובטח לא רק מהמשחק הזה. לא יודע איך אפשר להתווכח עם זה שהקבוצה נראית פחות ופחות מאומנת ככל שהעונה מתקדמת, ונראה שהמסגרת שנראתה תפורה להפליא בתחילת העונה הולכת ונפרמת. זה לגמרי עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2018 8:32 am 
Junior

נראה לי שלפחות העונה, ככל שהזמן עובר ספאחיה נהיה לחוץ יותר והתפקוד שלו יורד בהתאם. כאשר הוא הגיע בתחילת העונה מכבי היתה במקום כל כך נמוך ולכן הציפיות הריאליות היו שהקבוצה תהיה יותר מחויבת ושלא תתבזה. ספאחיה, וזה לזכותו הצליח בחודשים הראשונים לבנות קבוצה טובה ובעיקר לגבש אותה ולהתוות לה דרך, אבל ככל שהזמן עבר והתוצאות היו יחסית טובות, גם מפלס הציפיות עלה ואיתו גם הלחץ של ספאחיה שכנראה לא עומד בו. מעבר לזה, אני חושב שהוא גם התחיל לאבד חלק מהשחקנים שלו (איכשהו הוא לא נראה לי מאמן ששחקנים ילכו אחריהם באש ובמים) והתוצאה היא מכבי של החודשים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2018 10:09 am 
Hall of Famer

לא יודע מה הציפיות העודפות שנטצרו במכבי. אליפות וגביע הן תמיד ציפיות ועל פיינל פור ביורוליג אף אחד לא דיבר.
ולא יודע לחץ לא לחץ. ספאחיה הולך ומאבד אחיזה בקבוצה זה ברור, גם בגלל החלטות מקצועיות מוזרות וגם בגלל ההתנהגות שלו כלפי השחקנים ובכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2018 10:43 am 
Hall of Famer

וצריך לסייג ולומר שנראה שההתפוררות המשמעתית במסגרת של מכבי זה לא רק על ספאחיה. חלק מהשחקנים שנראו בתחילת העונה חסרי אגו ומאד coachable נראים היום הרבה פחות כאלה. זה ניכר אצל קול וג'קסון (ג'קסון הפך גם לבטלן הגנתי ברמות של פשע), ובעיקר אצל דשון תומאס שחזר להיות זה שהכרנו מברצלונה ומעוד קבוצות. שחקן לא ממשומע במיוחד, לא חכם במיוחד ולא מבין כדורסל במיוחד, שמכריח המון זריקות שהוא לא מסוגל לבצע ונכנס למצבים קשים סתם.
אבל עדיין, ספאחיה הוא הקפטן המקצועי של הספינה הזו, אז זה אולי לא לגמרי עליו כמו שכתבתי קודם, אבל בעיקר עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה