ראי שעל הקיר כתב:
מה שזה היה אומר שכל אחד מהם שקיבל 6 דקות "קודם" פחות מהאחד שקיבל 11 או 16.
בזמנו נטען שמנקו ואריאל מקודמים על ידי גרינברג, זה היה הטיעון, נכון? כלומר ש-8-9 דקות זה "קידום", לא 17, רק 8-9, כי הרי הסכמנו שהדקות של האחד לא מקדמות את השני. אז מה לך כי תלין על זוסמן ודקותיו הדו ספרתיות.
ובאשר לסיפא, אכן זה מה שאני טוען. כשמאמן לוקח פסק זמן בסתם נקודה במשחק, נגיד 6 דקות לסיום הרבע השלישי, הוא לא משרטט מהלך ספציפי להתקפה הבאה או לפוזשן ההגנתי הבא. ואם הוא עושה את זה, הוא בזבז פסק זמן. אם אתה מצפה שזה מה שמאמן יעשה - ישרטט מהלך התקפי אחד או פוזשן הגנתי אחד - ועל זה יוציא פסק זמן יקר כשיש עוד כל כך הרבה זמן וכל כך הרבה מהלכים לשחק, אז נהייה חלוקים. אני חושב שזה בזבוז של פסק זמן.
מאמן במצב כזה נותן דגשים כלליים על מה לא היה בסדר לפני פסק הזמן ואיך לשחק בהגנה ובהתקפה ובמה צריך להתמקד בדקות הבאות עד שיגיד אחרת או עד פסק הזמן הבא.
לכן ההתמקדות ב"מה זה ההתקפה הזו, ככה חוזרים מפסק זמן" היא קשקוש. שוב, לא ספציפית לגבי מאור אלא בכלל.
לגבי פסק זמן בדקה האחרונה של משחק או מחצית, כאן זה כבר כן פסק זמן למהלך ספציפי ואז אני עוד יכול לקבל טיעון כזה, סוג של.
למה סוג של? כי טיעון כמו שנכתב בכתבה "ההתקפה הסתיימה בהחטאה של האוול" היא דמגוגיה כפולה על גבי הדמגוגיה הראשונה. אפילו אם נניח שמדובר על פסק זמן שהתמקד במהלך ספציפי - ו-99% שלא, אבל נגיד שכן - מי אמר שההחטאה נבעה מפסק זמן רע או אפילו מבלבול של השחקנים? כדי לטעון טיעון כזה אתה צריך יותר מאשר "השחקן החטיא". יכול לקרות גם שפסק הזמן היה בהיר ונהיר, השחקנים ביצעו את ההוראות לעילא ולעילא והביאו את השחקן שהם רצו בדיוק למצב שהם רצו - והוא החטיא, כי זה מה ששחקנים עושים לפעמים.
אתה לא יכול לטעון טיעון סתמי כמו "השחקן החטיא" כדי להוכיח, עאלק, שפסק הזמן היה גרוע. יכול להיות שכן, ופסק הזמן לא הועבר טוב או לא הובן טוב - ויכול להיות גם שלא. תתאר את המהלך, מה נאמר בפסק הזמן ומה בוצע, ואז נוכל לשפוט. "השחקן החטיא" זה לא טיעון.
במקום להגיד מה אמרתי ולעוות את זה, אתה מוזמן לקרוא מילה במילה את מה שאמרתי:
גרינברג.. נתן הזדמנות אמיתית לשחקנים צעירים כמו מנקו ואדם אריאל שזכו לדקות משמעותיות בקדנציה שלו בירושלים כולל במשחקים באירופה.
אצל ספאחיה זוסמן ושגב ולצורך הענין אפשר להזכיר כאן גם את כארם משעור למרות שהוא לא צעיר רק הולכים אחורה.
אז כן, לתת לשחקנים צעירים 17 דקות ביחד במהלך העונה, בליגה וגם באירופה זה בעיני לקדם שחקנים צעירים. ואם ספאיחה היה נותן לאבדיה עשר דקות ולזוסמן עשר דקות הייתי אומר שהוא עושה יותר לקידום צעירים מאשר עכשיו שהוא נותן לזוסמן 16 דקות בממוצע. ויותר מזה אמרתי שאצל ספאחיה הם הולכים אחורה בדיוק בגלל מה שאחר כך הסברתי בצירוף נתונים מספריים לגבי זוסמן שכמו הדקות שלו במגמת ירידה משמעותית. אם בסוף העונה זוסמן יעמוד על 16 דקות בממוצע, אני בהחלט אגיד שספאחיה עשה לא מעט למען הקידום שלו.
ולגבי פסקי הזמן - אני לא חולק עליך, רק שכן, לדעתי לפעמים יש מצבים שמאמן צריך לבזבז פסק זמן גם כדי לשרטט מהלך ספציפי, או לפחות אחרי שהוא נותן דגשים על מה לא היה טוב הוא צריך לשרטט את המהלך הבא כדי להכניס אותם חזרה למשחק.