אני חושב שזה ראוי לת'רד נפרד בעקבות ההתבטאויות החריגות.
קול:
קול ניסה לפרגן לגלן רייס, אבל במהרה חזר להתייחס לשיפוט: "אני עדיין חושב שהשחקנים הכי טובים בישראל נמצאים במכבי ת"א. כששחקן אחד (רייס – ר.כ) הולך לקו 20 פעמים (הטעות במקור, רייס הלך לקו 14 פעמים – ר.כ) זה מתנות, זה לא אומר שהוא טוב יותר. הוא בהחלט אחד השחקנים הכי טובים בליגה, אבל כששחקן קולע כמעט חצי מהנקודות שלו מהקו זה פשוט שיפוט רע. הוא סקורר מאוד מוכשר, קלע הרבה זריקות קשות, אבל תסתכלו על הסטטיסטיקה, לא היתה לנו הזדמנות לראות כדורסל טוב כי השופטים השתלטו על הכל. לא נתנו לנו הזדמנות לשחק כדורסל תחרותי. הייתי פשוט רוצה שיתנו לנו השחקנים להכריע במשחק".
אם נשים את השיפוט בצד, מה הייתם יכולים לעשות אחרת כדי לנצח במשחק?"אתה לא יכול לשים את זה בצד. זה גדול מדי. חולון קבוצה טובה, אנחנו שתי הקבוצות הכי טובות בישראל, אז למה לא לתת לנו לשחק? כל פעם שהתפתח מהלך טוב משהו הזוי קרה. כשהשופטים מנהלים ככה את המשחק זה לא כדורסל מקצועני".
איך היית מתאר את השיפוט בישראל לעומת ה-NBA?"נוראי. נוראי, פשוט נוראי, נקודה. עכשיו כואב לנו, אבל נתגבר על זה".
קיין: "השופטים כאן נוראיים"דיאנדרה קיין, שיצא אחרון מחדר ההלבשה, פתח במונולוג משלו. "אתם ראיתם הכל, זה היה מגוחך וזה ככה כל העונה בליגה הזאת. אנחנו חודרים לסל, עושים עלינו 10 עבירות ולא שורקים כלום, אבל רייס מקבל שלוש שריקות ברציפות, כולל על חסימה נקייה של טיוס. אנחנו לא יכולים לנצח שמונה אנשים, לא יכולנו לנצח עם השופטים האלה".
אתה עדיין עומד מאחורי הציוץ הקשה שלך?"בוודאי. ראיתם את המשחק. רייס לבד הלך לקו כמעט יותר מכל הקבוצה שלנו. ועוד ברגעים קריטיים. זה משוגע, נוריס קול לוקח ריבאונד ומקבל מכה ברגל – לא שורקים. פייר ג'קסון חודר לסל ורייס עליו בכל הגוף – לא שורקים. זה מתסכל כי נלחמנו וזה ככה בכל משחק בליגה הזאת. השופטים כאן נוראיים, אני מרגיש בדיוק כמו שאר החברים שלי. אנחנו רק רוצים לשחק כדורסל. היה משחק נהדר, השופטים לא חייבים להכתיב את המשחק בצורה כזאת".
אם נדבר מקצועית, מה אתה יכול לספר על ההתרשמות שלך מרייס?"הוא קיבל עזרה מהשופטים. 14 זריקות מהקו? אי אפשר לגעת בו. הוא עשה כמה זריקות משוגעות, אבל זה היה בולשיט, היינו חיים עם זה, אבל כל החרא עם השופטים? זה הבולשיט האמיתי".
אז כל ההפסד זה רק בגלל השופטים?"לא, הם שיחקו, נלחמו, אבל בחייכם, במאני טיים שרקו לחובתנו ארבע עבירות רצופות, זה קשה. רייס חודר לסל ואלכס חוסם אותו ושורקים לו עבירה. נו באמת".
נראה לך שהיה משהו מתוכנן מצד השופטים?
"אנחנו לא יודעים. זה ככה בכל משחק בליגה הזאת. כאילו צריך שמישהו יהרוג אותנו כדי שנקבל שריקה לטובתנו".
שיחקת באילת, גם אז הרגשת שהשופטים בצד שלך ונגד מכבי ת"א?"זה היה לפני שנתיים, אני מדבר על עכשיו. הם רימו, חד וחלק. היום רימו אותנו, אין מה להוסיף. וגם במשחק נגד אשדוד השופטים ירמו, זה תמיד אותו דבר".
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 68978.html