סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 2:20 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
לפני המעצר המיידי להערכתי קודם כל יפרקו אותו במכות. שזה כבר שונה מהמקרה הזה.
ואני לא בז (לפחות לא לגמרי) למונח של מידתיות, למרות שאני חושב שהוא אוברייטד ויש עליו ויכוחים ופירושים שונים באשר לאיך מיישמים אותו במצב של לחימה. אני בז לו בהיבט הזה של "מה כבר קרה, סטרה לחייל, כי יחסי כוחות וזה".

יכול להיות שאתה צודק (אם כי אני לא בטוח, תלוי מי ומה ואם זה יס"מניק או סתם שוטר), מה שאני די משוכנע זה שאם זו בחורה בת 16, לא יכו אותה ואם כן (והאירוע יצולם) מישהו יחטוף.

לעניין המידתיות, זה מונח שלדעתי אין לו קיום (כלומר במרחב הציבורי, לא מדבר על מערכות יחסים) מעבר לחקיקה או למלחמה. מסכים איתך לחלוטין בעניין גיוס יחסי הכוחות האסימטריים לעניין, לא שייך לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 4:25 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
שתי שאלות:
מה יקרה למפגין בהפגנה בישראל ש, נניח, יסטור לשוטר?
מה הווליום העולמי של דיווחים על עאהד תמימי היום?

שאלה א' - תשובות רבות לה בגוגל, המידע על פסקי דין נמצא חופשי לכל דורש, ויש עשרות אם לא מאות פסקי דין על מפגיני רוטשילד שתקפו או "תקפו" שוטר, כנ"ל במגרשי כדורגל, הפגנות חרדים, הפגנות ערבים, הפגנות אתיופים, פינוי מתנחלים, ואני בטוח ששכחתי עוד כמה מוקדים גדולים שכאלה שסיפקו לא רק מספר לא מבוטל של מעצרים על תקיפת שוטר/כוחות ביטחון, אלא גם בדיוק כמו במקרה תמימי גם צולמו וסיפקו למשטרה את ההוכחה. רמז - אף אחד מהם לא ישב שבע שנים בכלא, אף אחד לא דרש שמישהו מהם יישב שבע שנים בכלא, ונחש מה, בכל המקרים שלא כללו אלימות קשה, אף אחד גם לא ישב יותר מימים ספורים במעצר. דבר איתנו עוד על "מידתיות".
שאלה ב' - אין לי שמץ, אבל סקרן להבין את ההקשר של השאלה ומה המידע שאתה מנסה להבין או להעביר באמצעותה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 4:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ההקשר של השאלה הוא ההגדרה של פותח הת'רד, של הטיפול בפרשה כ"הגול העצמי התעמולתי הכי גדול של ישראל בערך אי פעם". מאחר שישראל כבר תקעה לעצמה אי אילו גולים עצמיים תעמולתיים, חלקם גדולים למדי, אני סקרן לשמוע על גודלו של הגול העצמי הנוכחי ועל מה הוא מתבסס.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 5:37 pm 
Junior

אה, שכחתי מזה. כן, אני חושב שגם ראובן יסכים שהוא נטה לאובר דרמטיות בשורה הנ"ל ויצטרף להסכמה הנדירה המתרחשת בינינו ברגע זה, על כך שמדינת ישראל כבר ירתה לעצמה מספיק גולים עצמיים במהלך חייה הקצרים כדי שהמקרה הנ"ל יתקשה להיכנס לקליפ טופ 10.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 5:53 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
לגבי אעהד תמימי, היו משהו כמו 3-4 ימים שבהם הצבא התנהל כהלכה ואפילו התחילו לדבר על התועלת התעמולתית של הסיפור - אנשים במדינות ערב אשכרה הביאו את הדוגמה שלה ל"אתם משמיצים את הציונים אבל במדינה ערבית מקרה כזה היה נגמר בכדור בראש". ואז בימין או בצבא נלחצו מזה שישראל יוצאת פריארית ואוי ואבוי ועשו פניית פרסה. אני בכל אופן חושב שהחיילים במקור פעלו מצוין ובאיפוק כנדרש.

אני דווקא חושב שהחיילים לא פעלו כנדרש. ברגע שהיא או כל מישהו אחר מתקרב לחייל צה"ל לפגוע בו, הוא צריך להיות מורד לארץ ולהילקח למעצר. ברור, שהמעצר או ההורדה לרצפה לא צריכה להיות באמצעות קת בפרצוף, כפי שאיזה חבר כנסת מהליכוד, נדמה לי מיקי זוהר, ייחל לו ואחרי איזה זמן קצר שיכול לנוע בין כמה שעות ליומיים שלושה, יש לשחרר.
גם אם לא הייתה אפשרות למנוע את הסטירה, עדיין הארוע היה צריך להסתיים כשאותה נערה מובלת בג'יפ למעצר.
ברגע שסטירה או בעיטה או כל פגיעה אחרת בחייל צה"ל עוברת כמשהו סטנדרטי אתה פשוט מסכן את החיילים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 6:42 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין לי בעיה להסכים שהייתי אובר דרמטי אבל מי שטוען לפשלות גדולות יותר מוזמן להביא דוגמאות כדי שכולנו נהנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2018 9:53 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ראובן כתב:
לגבי אעהד תמימי, היו משהו כמו 3-4 ימים שבהם הצבא התנהל כהלכה ואפילו התחילו לדבר על התועלת התעמולתית של הסיפור - אנשים במדינות ערב אשכרה הביאו את הדוגמה שלה ל"אתם משמיצים את הציונים אבל במדינה ערבית מקרה כזה היה נגמר בכדור בראש". ואז בימין או בצבא נלחצו מזה שישראל יוצאת פריארית ואוי ואבוי ועשו פניית פרסה. אני בכל אופן חושב שהחיילים במקור פעלו מצוין ובאיפוק כנדרש.

אני דווקא חושב שהחיילים לא פעלו כנדרש. ברגע שהיא או כל מישהו אחר מתקרב לחייל צה"ל לפגוע בו, הוא צריך להיות מורד לארץ ולהילקח למעצר. ברור, שהמעצר או ההורדה לרצפה לא צריכה להיות באמצעות קת בפרצוף, כפי שאיזה חבר כנסת מהליכוד, נדמה לי מיקי זוהר, ייחל לו ואחרי איזה זמן קצר שיכול לנוע בין כמה שעות ליומיים שלושה, יש לשחרר.
גם אם לא הייתה אפשרות למנוע את הסטירה, עדיין הארוע היה צריך להסתיים כשאותה נערה מובלת בג'יפ למעצר.
ברגע שסטירה או בעיטה או כל פגיעה אחרת בחייל צה"ל עוברת כמשהו סטנדרטי אתה פשוט מסכן את החיילים.

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 06, 2018 12:41 pm 
Hall of Famer

ואני אגב חושב בניגוד לרוב האנשים פה (משני הקצוות) שישראל טיפלה עד עכשיו בעהאד תמימי בחוכמה רבה, כמה שאפשר בסיטואציה כזו. הרוויחה את הנקודות התעמולתיות מול המצלמה, ועצרו אותה שלא מול המצלמה כשהעניין בה פחת בהרבה. אני לא רואה איפה הגול העצמי הענק פה, לא ראיתי (ואני יודע שאני עונה לעצמי פה) את ההתעניינות העולמית העצומה בסיפור שלה אחרי שהעניין בתקרית הראשונית נרגע בחלוף כמה ימים. אני די בטוח שמה שרוב העולם זוכר זה רק את הסרטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 11, 2018 10:03 pm 
Junior

תומר כתב:
אז צוד וכל מי שרוצה לענות, לדעתכם המעשה של תמימי הוא נורא?* חבר שואל

*אם תוכלו להגדיר באותה הזדמנות מה זה אומר "נורא", מה טוב

מבחינתי כישראלי, כן. זה נורא כשסוטרים לחייל שלי.

הכיבוש חרא, אבל כרגע הוא מצב נתון. אשמח שיסתיים.
כמו כן, אם הייתי פלסטיני זה היה מעשה מגניב ואמיץ בעיני. אבל אני לא.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 2:24 am 
מנהל פורום

יותר נורא מאבישי גורדון שסוטר לשופט או פחות נורא? מצדיק 7 שנים בכלא או לא מצדיק?

אני אגב לא מבקש הנחות לתמימי רק בגלל שהיא מחצה נגד הכיבוש. אני חושב שמגיע לה לקבל בדיוק את העונש שאזרח ישראלי ויהודי היה מקבל בסיטואציה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 14, 2018 2:03 pm 
Junior

אני תמה על ההשוואה כי היא מאד לא שמאלנית. השופט הוא לא נציג של צבא כיבוש בכפר בלום.
אבל כן, אם אבישי יסטור לשופט זה יהיה נורא ואיום.
לא שווה 7 שנים בכלא, אבל כן נורא.

ויש לך טייפו מגניב.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 14, 2018 4:12 pm 
מנהל פורום

כמו שאמרתי, אין כאן קשר לשמאלנות. לא נדרשתי לטיעונים כאלה בכלל.

וסבבה, אז אפשר לסכם שההגדרה ל"נוראי" בהקשר הזה מושפעת מאוד ממידת הפרופורציה לתגובה למעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 22, 2018 6:27 pm 
Hall of Famer

תקבל 8 חודשים בעסקת טיעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 23, 2018 9:10 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
תקבל 8 חודשים בעסקת טיעון.

ואתמול הוחלט גם שאחד מהצעירים שהיה חלק מחבורה שהיכתה פועל פלסטיני עם מקלות ואבנים יקבל 400 שעות לתועלת הציבור (שזה דרגה פחות מעבודות שירות). שניים מהטיעונים לעונש הקל היו גילו הצעיר (19 בזמן המקרה - לא ברור לי איך זה נחשב צעיר... זה אפילו לא נחשב קטין) והעובדה שלא היה לו עבר פלילי (אבל יופי של ספתח הוא הביא לקריירה הפלילית שלו). מידתיות כבר אמרנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 63 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה