שימי ריגר וונאבי כתב:
satriani כתב:
לא עוקב אחרי כדורסל אירופאי כמה שנים אבל אני לא מבין למה אנשים בכלל צופים בפליטי נבא? יש לי ליד הבית קבוצת ג'יליג עם כמה שחקני נבא שוליים ואני לא הולך לצפות.
שאני שומע את השמות שבד, דה קולו ועוד כמה שלא שווים רוסטר בנבא והם חוגגים באירופה, אני לא מבין למה בעידן של היום בכלל לצפות ביורוליג.
לא יודע לגבי היום, אבל בתקופה שכן עקבתי היו כמה סיבות טובות להתעניין :
1. היו שחקנים ברמה גבוהה שמסיבות שונות ומשונות לא הגיעו לNBA, לא בהכרח בשל העדר כישרון. גיל, חוזה, העדפה להשאר בבית, סגנון, וכו השאירו כל מיני שחקנים מעניינים בארופה.
2. היו מספיק (לא הרבה אבל מספיק) שחקנים מקומיים משמעותיים ברוב קבוצות היורוליג המובילות, בדר"כ ה 2-3 שחקנים הכי טובים מאותה מדינה ששיחקו תפקיד אמיתי באלופה. כשראית את אלופת ישראל מול אלופת רוסיה או ספרד, אשכרה היו כמה שחקנים משמעותיים שהיו ישראלים או רוסים/ספרדים.
3. הסגנון פשוט הרגיש אחר. המשחק בNBA היה שכונתי וזורם בלי הגנה משקיעה במיוחד (בעונה הסדירה), לעומת כדורסל ארופאי שהיה קרב חפירות טקטי - פשוט נראה כמו ענף אחר לפעמים.
לתחושתי הפערים התמסמסו בימנו.
4. נגישות. פעם לראות ולעקוב אחרי הNBA היה אתגר מסויים - מבחינה טכנולוגית/שעות/סיקור. היום מין הסתם יותר קל לעקוב אחרי הNBA מאשר להסתמך על התקשורת החובבנית בארופה.
זה מדוייק למעט נק' הראשונה. שחקני הנבא היו שחקני נבא שוליים.שאראס או תאודוסיץ כאלו ששווים דקות בנבא אבל הם שוליים.
שאר הנק נכונות. בעיקר זמינות (ליגפס) וזה שאין ישראלים בקבוצה ישראלית
uriel17 כתב:
צפייה בספורט היא חוויה הרבה יותר מגוונת מאשר טופ פרפומרס, יש רבדים של הזדהות, שייכות גיאוגרפית, טרנד ולא הקפאה של עובדה סתמית של הקבוצה הטובה ביותר אז בואו נראה אותה
זכותך להנות מזה. אני לא מצליח להבין ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין קבוצת ג'יליג למכבי תל אביב. עשרה זרים. מה כי הבעלים ישראלים? כי הם משחקים בישראל?
stavs כתב:
זו הסתכלות נורא פשטנית להגיד 'יש nba, למה לראות כדורסל אירופאי?'.
בסופו של דבר הכדורסל האירופאי גם נותן איזה קשר לכדורסל ישראלי, שעם כל כמה שהוא מושמץ, הוא עדיין משהו שלי לפחות קל יותר להתחבר ולהיקשר אליו. החפיפה החלקית בינו לבין הכדורסל באירופה לחלוטין מהווה סיבה בשבילי לעקוב גם אחריו.
שנית, בסופו של דבר זה משחק שונה מעט מהnba - אני אף פעם לא הייתי מאלו שחשבו שזה משחק אינטילגנטי יותר באירופה, אבל כן יש פחות הסתמכות על כוכבים וסגנון שונה. מה גם שבמהלך העונה הסדירה של המנש, הרגשות שם הרבה יותר כבויים מאשר באירופה.
וסיבה אחרונה היא שלפעמים פשוט בא לך לצרוך כמה שיותר כדורסל , בטח אם הוא משוחק בשעות נורמליות ולא באמצע הלילה, לא כולם גרים באמריקה, סטריאני
קודם כל פסקתי מצפייה עוד שגרתי בישראל.
אני לא מצאתי קשר לכדורגל ישראלי. גדלתי שהיו שני זרים ומלא ישראלים. לדעתי בגולדן סטייט יש יותר נק' לישראלים מאשר לישראלים של מכבי.
אז אם אני רוצה לצפות בעשרה זרים שלא מספיק טובים לנבא, למה לצפות בהם במדינה אחרת?
אולי זה רק אני אבל אני באמת כל פעם חושב את זה שאני רואה את השמות שמככבים באירופה.