סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 11:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 408 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 17/18
הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 6:50 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מצטער אבל לא מבין איך הגעת למצב בו אתה אומר שאני "אוכל" או המיתוג הערכי, כי כבר ציינת ואני אחזור על עצמי, שאם היורוליג יעבור עונה הבאה להיות ליגה פתוחה לחלוטין ויבטל את כל השיריונים, אתמוך בו באותה מידה שאני תומך כרגע בליגת האלופות.
וגם ההפך, אם הצ'מפיונס יתחילו לשריין, גם הם אבודים מבחינתי.

אני טיפוס מתון בקטע הזה, לא קיצוני ולא פוסל אף מפעל, לא בגלל פעולות עבר ובטח שלא בגלל כוונות או ניסיונות כאלה ואחרים. כל עוד המפעל פועל באופן ספורטיבי, מבחינתי שזה יהיה כורך.
הסיבה היחידה שאפסול מפעל היא שיריון קבוצות באופן פעיל וחתימה על חוזים. כיום בספורט האירופאי ובענפי הספורט המובילים ביבשת, רק היורוליג פועל כך, למיטב ידיעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 7:09 pm 
מנהל פורום

יפה מצדם של ראי ושות' לענות ברצינות להטרלה של ערן
ערן אתה לא חי את בציאות של הכדורסל האירופי, ושולח אנשים לחטט עבורך ולהביא רפנרנסים של מי שחי את הכדורסל האירופי על בסיס שבועי בשנים האחרונות יודע בודאות
נכון שאתה מתבטא במתינות שנשמעת הגיונית אבל זו הטרלה לכל דבר ועניין, לזכותך/להגנתך ייאמר שאתה לא הטרול היחיד בפורום
מישהו באמת חושב שפיב"א באו עם הצ'מפיון ליג לקבוצות היורוליג ואמרו תעזבו את המפעל הנוכחי בואו אלנו ושנה הבאה אולי לא תשחקו אם לא תזכו באליפות של הליגה שלכם זה פחות או יותר הדבר האחרון שאני מוכן לרתום לעגלת הטרול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 7:13 pm 
Junior

90 אחוז מההודעות של ערן זה הטרלה. בוקר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 7:29 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
יפה מצדם של ראי ושות' לענות ברצינות להטרלה של ערן
ערן אתה לא חי את בציאות של הכדורסל האירופי, ושולח אנשים לחטט עבורך ולהביא רפנרנסים של מי שחי את הכדורסל האירופי על בסיס שבועי בשנים האחרונות יודע בודאות
נכון שאתה מתבטא במתינות שנשמעת הגיונית אבל זו הטרלה לכל דבר ועניין, לזכותך/להגנתך ייאמר שאתה לא הטרול היחיד בפורום
מישהו באמת חושב שפיב"א באו עם הצ'מפיון ליג לקבוצות היורוליג ואמרו תעזבו את המפעל הנוכחי בואו אלנו ושנה הבאה אולי לא תשחקו אם לא תזכו באליפות של הליגה שלכם זה פחות או יותר הדבר האחרון שאני מוכן לרתום לעגלת הטרול

טיעון ענייני יש לך, או רק השמצות אישיות?
כי אין לי בעיה, פשוט אני לא אוכל לענות על כך יותר, מדובר בדיון שאינו ענייני ולא מתמקד בגופו של עניין אלא בגופו של גולש.
אשמח להמשיך להתדיין עם משתמשים אחרים שמעוניינים בכך, ומקווה שהם לא ירתעו מההאשמות נגדי.
ואם כן, לא נורא, אני את דעותיי אבטא ללא חשש.
בינתיים טיעוני לא זזו סנטימטר, לא ימינה ולא שמאלה, ועניתי לכל אחד באריכות ובפירוט מוחלט. אם זו ההגדרה החדשה שלך להטרלה, נהדר. כל עוד אתה לא משעה אותי אני אמשיך להגיד את דעותיי, ולענות לכולם בצורה עניינית.

נערך לאחרונה על ידי ערן בתאריך ב' מרץ 12, 2018 7:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 7:30 pm 
מנהל פורום

תקרא טוב, יש שם התחייסות עניינית ומנומקת לעניין ההטרלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 7:31 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
תקרא טוב, יש שם התחייסות עניינית ומנומקת לעניין ההטרלה

אתה מדבר על המשפט האחרון שלך? לא הבנתי מה ניסית להגיד בו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 7:59 pm 
מנהל פורום

זה בדיוק העניין אתה לא חי ולא מבין את הכדורסל האירופי, לא מכיר את ההיסטוריה של המפעלים בו ומבקש שיסבירו לך למה טענה על מפעל הגון בשם צ'מפיונס קאפ לא נכונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 8:04 pm 
Sophomore

אה, אז הטיעון שלך הוא שאני לא מומחה כמוך אז אין לי זכות להביע את דעתי, למרות שכלל לא מעניינת אותי ההיסטוריה אלא אך ורק הכאן ועכשיו, כמו שציינתי מספר פעמים.
תהנה לך ממרום האולימפוס.
מקווה שנותרו עוד מומחים כמוך שבמקום להתנשא יעדיפו להסביר לי למה ההשקפה שלי מוטעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 8:20 pm 
Junior

יש לי חבר שבכאלה מקרים מדגיש שהוא לא מתלהב מכח האמונה של נזירים אימפוטנטים, אבל אתה כמובן היית אומר ״מה אכפת לי ההיסטוריה של הנזיר הזה ומה שקרה לו כשהוא כן ניסה לשכב עם אישה, אותי מעניין ההווה הספורטיבי שלו״. וכן, אני נוטה להסכים עם ההנחה שאתה סוג של טרול. לא שיש עם זה משהו רע, כן? רבים מחבריי וכו׳...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2018 10:50 pm 
Junior

Equilibrium כתב:
ערן כתב:
הפועל חולון בעונה שעברה סיימה במקום החמישי.
ראשל"צ ויתרה על ההשתתפות, כך גם חיפה, מכבי וירושלים משוריינות במפעל הפרטי של ג'ורדי
חולון הייתה הבאה בתור.

קריטריון ההעפלה לליגת האלופות הוא ספורטיבי לחלוטין כרגע, ואין שם שיריונים.

אם תרצה, אוכל לשים כאן את תקנון המפעל שמפרט את הקריטריונים להעפלה.

בגלל זה ביקשתם לשריין אותכם לחמש השנים הקרובות במפעל?

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 37&lang=HE

ספורטיבים בתח* שלי.

תמיד תח* היה נראה לי הרבה יותר גס מתחת.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 1:47 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הרסי הוקינס כתב:

תמיד תח* היה נראה לי הרבה יותר גס מתחת.

וואלה... אתה צודק. זה בטח בגלל שה* מזכיר חור קפוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 9:21 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא מבין מה עשיתם מערן טרול. ואם הוא טרול אז כולנו טרולים. טרול זה אלמדלסי (המקורי, לא ציפה), לא מי שמתווכח בלהט על עמדותיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 10:42 am 
Hall of Famer

אני גם לא מבין מה כולם קופצים על ערן.
הוא לא אמר שהוא חושב שפיב"א היא גוף שנלחם בשיריונים ולכן הקים את ליגת האלופות שלו.
הוא אומר שבמצב הנתון, לא חשוב למה זה קרה, יש 2 מפעלים שמשריינים מקום לקבוצות שמשתתפות בהם ויש מפעל אחד שקבע קריטריונים ספורטיביים להשתתפות בו ועומד בקריטריונים הללו. לכן המפעל הזה זוכה לתמיכה שלו, כי הוא מתגמל הישגים. הוא מוסיף שברגע שהמפעל הזה ישנה את החוקים שלו וישריין מפעלים הוא ימאס גם פה.
אין פה דיון אידיאולוגי מי עדיף על מי יורוליג על פיב"א או ההיפך כפי שאלו שעונים לערן מתייחסים אליו.

ואני מסכים לחלוטין עם ערן שאוהדים של קבוצות שחשובה להם ההשתתפות באירופה יכולים להרגיש אדישים לגבי הליגה רק בגלל שהם יודעים שלא משנה מה יקרה בשנה הבאה הקבוצה שלהם עדיין תשחק במפעל בו היא משוריינת. אני משוכנע לחלוטין שאדום 88 וכל אוהד ירושלים אחר לא היה כותב ומרגיש שלא אכפת לו מה יקרה העונה אם הוא היה יודע שההשתתפות באירופה תלויה בתוצאות של העונה הזאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 2:03 pm 
Junior

ראובן כתב:
לא מבין מה עשיתם מערן טרול. ואם הוא טרול אז כולנו טרולים. טרול זה אלמדלסי (המקורי, לא ציפה), לא מי שמתווכח בלהט על עמדותיו.

זה דיון שמעניין לחזור אליו מפעם לפעם - ״מיהו טרול״ וכיוב׳. אני מסכים איתך שבכולנו יש מן הטרוליות, אבל בגלל שאני לא מבקש מאף אחד לקבל את הטענה שלי לגבי ערן, או חלילה לנקוט נגדו באיזשהי סנקציה, אני אשתמש בקריטריונים הסובייקטיביים שלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 3:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני, שמתווכח עם ערן פה, לא רואה איפה הוא טרול. למרות שאני בעמדה מנוגדת לו אני חושב שהוא מעלה פה טיעון ענייני וקוהרנטי שצריך להתמודד איתו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 3:58 pm 
Hall of Famer

ראי, אתה לא שם לב, אבל אתה ממש לא מתווכח עם ערן.
אתה טוען בחום רב ושוב ושוב שלפיב"א אין שום אידיאלוגיה ואם הם היו יכולים לשריין את הקבוצות המובילות הם היו עושים את זה בשניה.
ערן עונה לך שהוא יודע את זה וזה לא מעניין אותו. אתה כנראה צודק, אבל אותו מעניין שבמפעל של פיב"א אין קבוצות משוריינות וזה לא משנה אם זאת אידיאוליגה, או שיש למנכ"ל פיב"א חלומות רטובים שהוא לא יכול לקיים אותם או שהוא סתם הלך לנומרולוג של גיא גודס ועל פי זה קבע איך יראה המפעל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 4:00 pm 
מנהל פורום

ובגלל תגובה מנותקת מהרקע הכללי אני טוען שערן טרול
זה כמו לטעון שאסיר כלשהו לא ביצע פשע כבר עשר שנים ואז מתברר שהוא לא עושה את זה בגלל שהוא בכלא
להגיע משום מקום בלי להכיר את הרקע להגיד "זה טוב.." ו "זה רע.." זאת או הטרלה או תמימות וערן לא תמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 4:11 pm 
Sophomore

אוריאל בוא אני אזרום עם ההשוואה שלך.

אתה בעצם טוען שזה לא בסדר שאסירים נמצאים בכלא כדי שלא יוכלו לבצע את הפשעים שלהם?
אם אסיר נמצא בכלא ולא יכול לרצוח, מעולה.
אם פיב"א מתנהלת בספורטיביות מופתית כי אין לה אפשרות לעשות זאת אחרת ולהשאר רלוונטית, גם מעולה.

ועם נזרום עוד יותר עם ההשוואה המשעשעת, אתה עצמך שותף מלא לפושע שלא נכנס לכלא. לא רק שאתה שותף שלו, חתמת איתו על חוזה והצטרפת לארגון הפשיעה שלו. אתה פושע בעצמך.

בהתלבטות בין שיתוף פעולה עם פושע שמסתובב חופשי, לניסיון לשתף פעולה עם אסיר שעושה סימנים של ניסיונות השתקמות, הברירה עבורי ברורה. אם עבורך היא לא ברורה, כנראה יש בך פגם מוסרי עמוק ושורשי.

מחכה להשוואה הבאה, זה כיף מאוד, ואם כבר הוכתרתי כטרול כשניסיתי לדבר ברצינות, אז אזרום עם זה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 4:18 pm 
Hall of Famer

אולי כדאי לפתוח ת'רד חדש "ערן - טרול או לא?" , זה ת'רד על הפועל ירושלים של העונה הבאה.....

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 4:32 pm 
Junior

זה שהוא פותח ת'רד ב-23 לפברואר וטוען שטוב לנבחרת שאלכסנדר חולה והאוול מוזמן וכעבור יומיים ושלושה מתווכח בלהט תוך שהוא טוען שאלכסנדר שחקן יותר טוב מהאוול...

די נו. אפשר להביא עוד דוגמאות כאלה. טרול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 4:35 pm 
Junior

לגופו של ויכוח - לא נראה לי שאפשר לכנות את הטיעון של ערן קוהרנטי (א׳: יש לך הוכחות לזה שפיב״א הציעו שריון לקבוצות יורוליג? ב׳: (מראה הוכחות) א׳: זה קרה לפני שהמפעל הוקם). לגופו של ערן - המבחן שאני מפעיל הוא מהם הדברים החיוביים שהכותב מוסיף מעבר לתכונות הטרוליות שהסכמתי עם ראובן שטבועות בכולנו. אצל ערן אני לא ממש מוצא את הדברים האלה ומכאן גזר הדין המעט חריף שלי. אבל, כאמור, זו החלטה אישית שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 5:00 pm 
Junior

08.07.2015
http://www.israelhayom.co.il/article/296531

מכבי קיבלה הצעה של כ-3 מיליון יורו כדי לעזוב את היורוליג
ראשי פרוייקט הליגה החדשה נפגשו עם הצהובים והציעו להם סכום גבוה בהרבה מזה שהקבוצה מקבלת מהמפעל הבכיר ביבשת • מכבי היא בין 8 קבוצות אירופאיות מובילות שקיבלו את ההצעה יחד עם: ריאל, ברצלונה, צסק"א, אולימפיאקוס, פנאתינייקוס, פנרבחצ'ה ואנאדולו

ציטוט:
המלחמה הגדולה בין היורוליג לפיב״א עולה מדרגה ועכשיו הכסף על השולחן.
שמונה קבוצות אירופיות מובילות קיבלו הצעה מפיב״א לעבור לליגה החדשה אותה היא מקימה. התמורה תהיה כ-2.5-3 מיליון יורו לקבוצה. סכום גבוה בהרבה מזה שהקבוצות מקבלות ביורוליג. את ההצעות ותכנית הליגה המפורטת מפרסם הבוקר העיתון אל מונדו דה פורטיבו מברצלונה.
ראשי פרוייקט הליגה החדשה של פיב"א עשו בשבוע שעבר ביקורים ופגישות אצל הקבוצות הרלוונטיות. ביום שישי הן ביקרו בישראל ופגשו את ראשי מכבי ת"א. הצהובים ידועים בנאמנותם הגדולה ליורוליג, אך אין ספק שהצעה כזו תגרום להתלבטויות לא פשוטות.
שאר הקבוצות שיועדו להיות בסיס הליגה וקיבלו הצעות הן ריאל מדריד, ברצלונה, אולימפיאקוס, פנאתינייקוס, פנרבחצ'ה, אנאדולו אפס וצסק"א מוסקבה. הסכום נע בין 2.5 מיליון ל-3 מיליון אירו בגלל שהוא כפוף לניצחונות והישגים.
ביורוליג יונהג החל מהעונה הקרובה שידרוג בתשלומים, אל הקבוצות שיגיעו להצלבה יוכלו רק לגרד את מיליון היורו מלמטה. רק זכיה ביורוליג תביא לזוכה סכום שמתקרב ל-2 מיליון יורו.
בליגה המיועדת יהיו 16 קבוצות והם ישחקו את השלב הראשון בשיטת ליגה (30 משחקים). הליגה מיועדת כבר לעונה הקרובה, אך סביר להניח שתצא לדרך רק בעונת 2016/17. פיב"א תקים ליגת מישנה בסגנון היורוקאפ שתפעל החל מהעונה.

הכל מתחיל ונגמר בכסף - גם בבייבי של ערן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 5:05 pm 
Junior

20.04.16
https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 79,00.html

ציטוט:
דבשת ושמה יורובאסקט

מרגע שברתומאו השיב לעצמו את הכוח, בפיב"א יצאו למלחמה באיגודים ומועדונים, שלשיטתם בגדו ברוח הספורט. בפיב"א, מתברר, לא רואים את הדבשת על גבם. אותה פיב"א שמתאוננת על חוסר ספורטיביות מצד היורוליג אחראית לאחת הפארסות המביכות והבלתי ספורטיביות בתולדות משחקי הכדור: ההחלטה להגדיל את מספר הנבחרות ביורובאסקט 2011 מ־16 ל־24, לאחר שהסתיים שלב המוקדמות, כשלושה שבועות לפני פתיחת הטורניר.

הנבחרות שנלחמו בשיניים כדי להתברג בין 16 המאושרות, ובהן ישראל, חשו מרומות על שינוי כללי המשחק, וזעמן רק התגבר כשמנכ"ל פיב"א דאז נאר זאנולין טען כי ההחלטה נובעת מ"ההתקדמות המרשימה ברמתו של הכדורסל האירופי" — תובנה מעמיקה שצצה רגע לפני פתיחת הטורניר. הסיבה האמיתית לצעד הבהול והאנטי־ספורטיבי היתה פוליטית: הרצון לצ'פר את ראשי שמונה ההתאחדויות הקטנות במחשבה שהדבר ישתלם פוליטית לעסקנים.

ההחלטה של פיב"א לצרף שמונה נבחרות ליורובאסקט הורידה משמעותית את הרמה בשלב הראשון של הטורניר, והפכה את טורניר המוקדמות לסאטירה: זהותן של 13 מבין 24 הנבחרות שאמורות ליטול חלק באליפות אירופה בקיץ 2017 (אם האיום של פיב"א יוסר) ידועה עוד בטרם נזרק ג'אמפ בול בטורניר המוקדמות.

ארבע מה־13 — טורקיה, פינלנד, רומניה וישראל — מארחות את הטורניר. בפיב"א טוענים כי ההחלטה החריגה לפצל את היורובאסקט בין ארבע מדינות נובעת מהרצון להביא את בשורת הכדורסל לכמה שיותר אזורים ביבשת. אחרים משוכנעים כי מדובר בניסיון ציני נוסף של ראשי פיב"א לגרוף הון פוליטי ולייצר יחסי תלות עם עסקני הענף שנבחרותיהם זכו בכרטיס חופשי ליורובאסקט (מעצמות כדורסל דוגמת קפריסין, שוויץ ולוקסמבורג).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 5:11 pm 
Hall of Famer

חוץ מרצון להשתלח בערן, אני ממש לא מבין אתכם.
נביא - למה הטעון של ערן לא קוהרנטי? לא מעניין אותו מה פיב"א רצו לעשות או ניסו. הוא בוחן את המציאות כרגע וכרגע המפעל של פיב"א מתאים להגדרות שלו כמפעל ספוטריבי. הוא רושם בבירור שלא מעניין אותו אידואולגיה או מה הסיבה שהמפעל ספורטיבי. יותר מכך, מחר פיב"א ישריינו קבוצה? המפעל בעיניו יהיה לא ספורטיבי. מאד קוהרנטי. הוא לא טוען שפיב"א זה הדבר הטוב ביותר שקרה לכדורסל או שצריך להעיף את יורוליג ולתת לפיב"א לנהל את כל הכדורסל ואולי גם להחליף את דונלד טראמפ (אני עדיין לא החלטתי מי יביא יותר חורבן דרך אגב). הוא בסה"כ מרוצה מאיך שליגת האלופות של פיב"א מתנהלת כרגע
אדום - לא הבנתי את התגובה שלך. אתה ממשיך להתווכח עם איזה איש שלא קיים על כך שפיב"א גם רצו שיריונים. ערן לעומת זאת לא מתווכח על כך ורק אומר שנכון, הם רצו, לא הצליחו, אבל עכשיו אין שיריונים במפעל. איזה יופי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 5:12 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
נכון, הם רצו, לא הצליחו.
פה קבור הכלב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 408 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 43 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: