סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 11:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבא מתחיל מוקדם
הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 5:56 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל המדד הנ"ל די תומך בתאורייה של רוני, כי הוא מאוד מושפע מקבלת החלטות ומכמה פעמים השחקן זורק מכל טווח.
בשביל להבין כמה ווסטברוק הוא קלעי מוכשר מבחינת יכולת קליעה, נתונים הרבה יותר רלוונטיים הם האחוזים שלו בהשוואה לשאר הליגה בקליעות מסוגים מסוימים, כמו ספוט-אפ, קאץ'-אנד-שוט ותכלס אפילו עונשין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 5:58 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
satriani כתב:
rony כתב:
אגב, כשאומרים קלעי גרוע, חשוב להבדיל בין שני סוגים, סוג אחד זה נגרים שבאמת לא מסוגלים לקלוע, נניח אנדרה רוברסון או טוני אלן שכאלו, שגם אם תשאיר אותם חופשיים לגמרי הסיכון שלך ישאר נמוך, והשני אלו שחקנים שאת יכולת הקליעה יש להם, אבל בחירת הזריקות שלהם גרועה והאחוזים שלהם נמוכים כי הם מחטיאים הרבה זריקות קשות. ווסטברוק, באופן מובהק, שייך לז'אנר השני.

ראסל ווסטברוק לא רוברסון. לקחת את הקלעי הכי גרוע בהיסטוריה.
יש נגרים זה נכון. ווסטברוק לא הקלעי הכי גרוע בליגה, אבל הוא נחשב קלעי גרוע. האחוזים מראים זאת. העיניים רואות את זה.
http://bleacherreport.com/articles/2761 ... e-shooters
נחשו מי מספר 3? פריק. גם אותו השוותי לראסל כאשר טענתי שהוא אתלט עילאי שחי על האתלטיות ועם יד גרועה.

יש לציין שלפי המדד הנ"ל, הפער בין מקומות 1-2 (דניס סמית' ראשון וראסל שני) לבין מקום 3 (יאניס) והלאה הוא ענק.
להגנתו של יאניס, לפחות מבחינת בחירת הזריקות, ניתן להראות שמתוך 27.6 נק' למשחק שהוא קולע, 6.8 הן מהעונשין, 12.9 הן ליד הסל ולמעשה ה-7.9 נק' שהוא קולע מחצי מרחק ומעלה. האחוזים לא מרשימים, אבל לפחות רוב הזריקות שלו הן בצבע. מבחינת יכולת קליעה נטו - אני מניח שהנתונים לא בדיוק לטובתו, אבל בינתיים הוא דיי "מסתדר". כנראה שדוראנט הוא כבר לא יהיה.

ברור שמתסדר. גם ווסטברוק ״מסתדר״ וזה בסדר. אף אחד לא טוען שהם שחקני פח. הטענה שהם חסרי יד. הם כמובן עילאיים בצורה אחרת. כאשר האתלטיות קיימת אתה מסתדר. כאשר זה הולך אתה הופך לדרק רוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:09 pm 
Senior

stavs כתב:
אבל המדד הנ"ל די תומך בתאורייה של רוני, כי הוא מאוד מושפע מקבלת החלטות ומכמה פעמים השחקן זורק מכל טווח.
בשביל להבין כמה ווסטברוק הוא קלעי מוכשר מבחינת יכולת קליעה, נתונים הרבה יותר רלוונטיים הם האחוזים שלו בהשוואה לשאר הליגה בקליעות מסוגים מסוימים, כמו ספוט-אפ, קאץ'-אנד-שוט ותכלס אפילו עונשין.

ואם באמת ניקח נותני קאצ' אנד שוטס, נראה שווסטברוק קולע ב33.8% מה3 ו41.2% מה2, זה עדיין לא טוב אבל לא כזה נורא. מהעונשין הוא קלע רוב הקריירה מעל 80% ודווקא השנה צנח ל73%, עדיין לא רע כל-כך.
העניין הוא שהקאצ' אנד שוט האלו מהווים רק 6% מהקליעות שלו (מה ששם אותו במקום האחד לפני אחרון מבין אלו שזרקו לפחות 20 קאצ' אנד שוטס), את הpull-ups שלו הוא קולע לעומת זאת ב26% מה3 ו39% מה2, אבל הם מהווים 51% מהקליעות שלו (שזה בטופ 20).

הנתונים האלו כבר די תומכים במה שרוני אמר - ווסטברוק לא קלעי מוכשר, אבל לא נורא, הבעיה איתו היא בעיקר בבחירה של הזריקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:18 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
stavs כתב:

ואם באמת ניקח נותני קאצ' אנד שוטס, נראה שווסטברוק קולע ב33.8% מה3 ו41.2% מה2, זה עדיין לא טוב אבל לא כזה נורא. מהעונשין הוא קלע רוב הקריירה מעל 80% ודווקא השנה צנח ל73%, עדיין לא רע כל-כך.
העניין הוא שהקאצ' אנד שוט האלו מהווים רק 6% מהקליעות שלו (מה ששם אותו במקום האחד לפני אחרון מבין אלו שזרקו לפחות 20 קאצ' אנד שוטס), את הpull-ups שלו הוא קולע לעומת זאת ב26% מה3 ו39% מה2, אבל הם מהווים 51% מהקליעות שלו (שזה בטופ 20).

הנתונים האלו כבר די תומכים במה שרוני אמר - ווסטברוק לא קלעי מוכשר, אבל לא נורא, הבעיה איתו היא בעיקר בבחירה של הזריקות

לא טוב זה גרוע. אולי לא הכי גרוע בליגה. אבל גרוע.
כריס פול הוא קלעי טוב. לילארד טוב מאד. סטף אלוהי.
ווסטברוק לא טוב שזה גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:21 pm 
Senior

זה מסביר חלק מהגישה שלך כלפי שחקנים באופן כללי, אבל יש הבדל בין 'לא טוב' לבין 'גרוע' וכריס פול הוא קלע טוב מאוד.
אתה מנסה לומר לי שכל מי שקולע פחות טוב מכריס פול (כלומר, לא קולע 'טוב') הוא קלעי גרוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:27 pm 
Sophomore

אבל גארדים מובילים זורקים זריקות קשות... אז מה זה אומר שהוא בסדר בקאצ' אנד שוט? מה בתפקיד קייל קורבר כאילו?
ווסטברוק קלעי די רע, גם מהסתכלות על הזריקה... הקליעה לא רכה, בואו נאמר...

עדיין חושב שהוא גם יותר אינטיליגנטי, גם יותר פיזי וגם פחות מדי מתאבד בכדי שיהיה לו סוף דומה לשל רוז. אצל שניהם תחום המחייה הוא הצבע, אבל הסגנון בסיומת של ווסטברוק פחות חשוף לפציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:38 pm 
Senior

זה מעיד משהו על הסיכוי שלו לעשות את הטרנספורמציה שעשו למשל גראנט היל ווינס קארטר לספוט-אפ שוטרס, כשילכו לו הקפיצים ברגליים, על זה הדיון פחות או יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:40 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
זה מסביר חלק מהגישה שלך כלפי שחקנים באופן כללי, אבל יש הבדל בין 'לא טוב' לבין 'גרוע' וכריס פול הוא קלע טוב מאוד.
אתה מנסה לומר לי שכל מי שקולע פחות טוב מכריס פול (כלומר, לא קולע 'טוב') הוא קלעי גרוע?

המספרים מראים שהוא אחד הגרועים בליגה. אתה מתווכח עם מספרים?
אם אני מדרג קליעה מ1 עד 5 כאשר קרי הוא 5 כמובן ואריק סנו הוא 1. ווסטברוק הוא 2. זה גרוע חביבי. גישה או לא גישה. זו האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 6:50 pm 
Senior

המספרים שאתה הבאת מראים את זה והסברתי לך שזה לא כזה רלוונטי לדיון.
המספרים שאני הבאתי הראו שכשמחזיקים קבוע את הקטע הזה של קבלת החלטות, ווסטברוק הוא קלעי בינוני - לא מהגרועים בליגה, ואז אתה אמרת שאם הוא לא טוב אז הוא גרוע, זה כן עניין של גישה בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 7:27 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
המספרים שאתה הבאת מראים את זה והסברתי לך שזה לא כזה רלוונטי לדיון.
המספרים שאני הבאתי הראו שכשמחזיקים קבוע את הקטע הזה של קבלת החלטות, ווסטברוק הוא קלעי בינוני - לא מהגרועים בליגה, ואז אתה אמרת שאם הוא לא טוב אז הוא גרוע, זה כן עניין של גישה בעיני.

מה זה לא טוב? בינוני? מ1 עד 5 אתה חושב שהוא 3 או 2? נראה לי שכולם יסיכמו שהוא לא 1,4,5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 8:07 pm 
Senior

כן, הייתי אומר 3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 8:11 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
כן, הייתי אומר 3

אני חושב שיותר לכיוון 2 אבל כל אחד ודעתו.
בכל מקרה הוא לא הראה בקריירה שלו שהוא מבין שאין לו יד (כמו נגיד טוני פרקר שמשחק מאד חכם ולא זורק הרבה שלשות ועם יד טובה מתוך הקשת).
נחיה ונראה. אני צופה ירידה קשה ביעילות שלו שגם ככה היום לא טובה.
הוא לא הולך להזדקן gracefully

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 8:29 pm 
Hall of Famer

האמת היא שאני די מסכים עם סטראיני. כלומר, אני דווקא חושב שהוא יותר בכיוון של 3 כקלעי מאשר 2 (לא משהו שלא ניתן להוכיח על ידי מיפוי הליגה, ויתכן ואני טועה). מקסימום, אולי 2.5 שכזה.
אבל אני בהחלט מסכים שווסטברוק בנוי בראש ובראשונה על אקספלוסיביות, שברגע שתלך - האיש יהיה בבעיה. אני חושב שבבסט קייס סצנריו הטרג'קטורי של הקריירה שלו, יהיה בערך כמו של ווייד (עוד שחקן שבשיאו היה בנוי על אקספלוסיביות אם כי מעט פחות מאשר ווייד שהוא שחקן חכם בהרבה בבחירת הזריקות). כלומר, ירידה ראשונית בערך בגיל 30-31 וירידה חדה יותר בגיל 34-35. בוורסט קייס סצנריו, מדובר באלן אייברסון 2 (שדעך לגמרי בגיל 33, ונפלט מהליגה קצת אח"כ).

מה שכן, זה אמר שכך או כך, יש לו עוד שנתיים או שלוש טובות. אז מה רע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 8:39 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
האמת היא שאני די מסכים עם סטראיני. כלומר, אני דווקא חושב שהוא יותר בכיוון של 3 כקלעי מאשר 2 (לא משהו שלא ניתן להוכיח על ידי מיפוי הליגה, ויתכן ואני טועה). מקסימום, אולי 2.5 שכזה.
אבל אני בהחלט מסכים שווסטברוק בנוי בראש ובראשונה על אקספלוסיביות, שברגע שתלך - האיש יהיה בבעיה. אני חושב שבבסט קייס סצנריו הטרג'קטורי של הקריירה שלו, יהיה בערך כמו של ווייד (עוד שחקן שבשיאו היה בנוי על אקספלוסיביות אם כי מעט פחות מאשר ווייד שהוא שחקן חכם בהרבה בבחירת הזריקות). כלומר, ירידה ראשונית בערך בגיל 30-31 וירידה חדה יותר בגיל 34-35. בוורסט קייס סצנריו, מדובר באלן אייברסון 2 (שדעך לגמרי בגיל 33, ונפלט מהליגה קצת אח"כ).

מה שכן, זה אמר שכך או כך, יש לו עוד שנתיים או שלוש טובות. אז מה רע?

שום דבר לא רע.
אגב ווייד כמו שכתבת היה אתלט מעולה ובנוסף לחוכמה, היה לו דברים כמו טירדרופ, יד טובה מחצי מרחק (דומה קצת לטוני פרקר שעוד מטר פנימה והאחוזים שלו עולים בהרבה).
אבל כן חוכמה זה האטריביוט העיקרי שייפגע בווסטברוק. ווסטברוק לא שחקן חכם, ממש כמו דרק רוז.
אגב עוד דבר שפגע לדעתי ברוז זה שבדיוק התחילו לשנות את החוקים של הגבוהים שקופצים למעלה ורטקלית. הוא קיבל מלא שריקות כל פעם שנכנס ליער ויצר מגע ואז שינו את החוק וזה פגע בו גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 10:04 pm 
Hall of Famer

אני לא מסכים עם זה. אחת הבעיות של רוז הייתה דווקא שהוא לא ידע לסחוט פאולים באופן אקטיבי. הוא עדיין הגיע לעונשין לא מעט והלך והשתפר בזה אבל הוא באופן טבעי נטה להתחמק בחתוליות ממי שבא לחסום אותו. מה שפגע בו באמת היו הפציעות וכן רכות מנטלית בהתמודדות איתן. הוא מעולם לא חזר להיות קרוב לשחקן שהיה.
אני לא יודע אם הכניסות שלו לסל בין שלל מגינים היו המקור לפציעות אלא יותר שינויי הכיוון שמפעילים המון לחץ על הברכיים. כשאתה משחק אצל ת׳יבודו והקבוצה היא בעיקר עליך, יש תוספת סיכון שמשהו רע יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 10:32 pm 
Hall of Famer

ואם כבר מדברים על ת'יבודו ושחיקת הברכיים, אז לואל דנג - רק בן 32 ומעולם לא היה בנוי על אתלטיות, ועם זאת, גמר את הקריירה דה פאקטו בגיל 30 פחות או יותר (ורק בגלל ת'יבודו).

או שאולי לא... אני לא אתפלא אם יש לו משהו לתרום לקונטנדרית בחוזה וטרן מינימום, או לכל הפחות באירופה\סין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 10:57 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ואם כבר מדברים על ת'יבודו ושחיקת הברכיים, אז לואל דנג - רק בן 32 ומעולם לא היה בנוי על אתלטיות, ועם זאת, גמר את הקריירה דה פאקטו בגיל 30 פחות או יותר (ורק בגלל ת'יבודו).

או שאולי לא... אני לא אתפלא אם יש לו משהו לתרום לקונטנדרית בחוזה וטרן מינימום, או לכל הפחות באירופה\סין

אולי לא בן 32?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2018 11:52 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:

בשביל להשלים את התמונה צריך לראות את הממוצע של הליגה מבחינת אחוזים של קאץ' אנד שוט. אני מניח שזה אחוז די גרוע. אם ווסטברוק היה קולע ב-33% מהשלוש ולא רק מקאץ' אנד שוט, אז הוא היה מדורג במקום ה-135 מבין השחקנים שזרקו מספיק זריקות להיכנס לדירוג (כנראה לא רוברסון). אני מניח שאם היו בודקים את שאר השחקנים והאחוז שלהם מקאץ' אנד שוט בלבד היינו מגלים שהמצב של ווסטברוק הרבה יותר גרוע. אני לא אתפלא לגלות שהוא קולע יותר טוב אוף דה דריבל מאשר כספוט אפ. פשוט אחוז הזריקות הרעות שלו אוף דה דריבל הרבה יותר גרוע ומוריד לו את האחוזים. אם הוא היה לוקח רק זריקות טובות אוף דה דריבל ההרגשה שלי אומרת שהאחוזים היו יותר גבוהים מאשר האחוז בזריקות טובות כספוט אפ.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 14, 2018 12:27 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
stavs כתב:

בשביל להשלים את התמונה צריך לראות את הממוצע של הליגה מבחינת אחוזים של קאץ' אנד שוט. אני מניח שזה אחוז די גרוע. אם ווסטברוק היה קולע ב-33% מהשלוש ולא רק מקאץ' אנד שוט, אז הוא היה מדורג במקום ה-135 מבין השחקנים שזרקו מספיק זריקות להיכנס לדירוג (כנראה לא רוברסון). אני מניח שאם היו בודקים את שאר השחקנים והאחוז שלהם מקאץ' אנד שוט בלבד היינו מגלים שהמצב של ווסטברוק הרבה יותר גרוע. אני לא אתפלא לגלות שהוא קולע יותר טוב אוף דה דריבל מאשר כספוט אפ. פשוט אחוז הזריקות הרעות שלו אוף דה דריבל הרבה יותר גרוע ומוריד לו את האחוזים. אם הוא היה לוקח רק זריקות טובות אוף דה דריבל ההרגשה שלי אומרת שהאחוזים היו יותר גבוהים מאשר האחוז בזריקות טובות כספוט אפ.

קודם כל ממה שעיני רואות, הוא בקושי זורק ספוט אפ כי הוא בול הוגר. יש מצב שהוא פשוט לא רגיל לזה.
הוא לרוב זורק את הזריקות מחצי מרחק אוף דה דרביל והרבה פעמים זה במעבר.
הוא פשוט לא קלעי טוב. קלעים טובים כמו לילארד פשוט קולעים את הזריקות האלו באחוזים טובים יותר וגם הם רצים ועוצרים באיזור העונשין.
למעשה בכתבה ששלחתי בדיוק כתוב על זה.
Far too frequently, the Oklahoma City Thunder point guard grabs a defensive rebound and jets down the court before deciding to take an ill-advised pull-up jumper in transition. The shot will inevitably clang off the backboard before falling harmlessly into the outstretched mits of the opposition.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, עמוס לב ו 48 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה