ערן כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ראיתי את מונאקו משחקת, ואני רואה את התוצאות שלהם. לא זה ולא זה מרמז לי שהם "אחת הקבוצות הטובות באירופה" ו"לא נופלת מכל היורוליג חוץ מ-4 הראשונות".
אגב, זה יפה שאתה משתמש ל"הוכחה" למשהו בדירוג ESPN, שדירג את היורוליג ראשונה, היורוקאפ שנייה, ואת ליגת האלופות במקום 10 או משהו.
זה קצת קאונטר-פרודקטיב לטיעון אחר שלך, הייתי אומר.
לא השתמשתי בדירוג כהוכחה לכלום זו הייתה התייחסות לקביעה שזו ליגה בינונית. מה שאני רוצה להגיד זה שלליגה הצרפתית אין נציגה ביורוליג, ואם אנחנו מסתכלים מי הקבוצה הכי בכירה מהליגה הזו במפעל המשני של ג'ורדי, מדובר בלימוז', שנמצאת במקום השישי בליגה הצרפתית, מרחק גדול ממונאקו.
אם מסתכלים לאיזו קבוצה "מגיע" להשתתף ביורוליג מהליגה הזו, אין ספק שזו מונאקו, ושהיא הקבוצה החזקה ביותר בצרפת.
אם היא תהיה שם בעונה הבאה אחרי שתיקח אליפות אני לא יודע, תלוי בה (ובג'ורדי), אבל מהסתכלות שלי ומבחינת רמת המשחק של הקבוצה הזו, היא כן שווה הצלבה.
חוץ מהתגובה לראי אני רוצה להגיד משהו לשאר המשתמשים, הודעה שתכלול התקפה אישית כלפיי, כינויי גנאי או התייחסות לגופו של גולש ולא לגופו של עניין, פשוט לא תקבל תגובה.
נו, אז כן הבאת את הרשימה כהוכחה למשהו - כהוכחה שהליגה הצרפתית היא לא בינונית... משהו שהרשימה לא הפריכה בכלל, אגב, ותיכף אתייחס לזה. אז זו רשימה טובה כשצריך להראות נקודה שלך או להפריך מישהו שמתווכח איתך (משהו שהיא לא עושה כאמור), והיא לא טובה כשהיא כן מראה בדיוק ההיפך מטיעון אחר שלך. תחליט.
והרשימה הזו לא מפריכה את הטענה שהליגה הצרפתית בינונית. לאורך השנים הקבוצות הצרפתיות לא הראו הישגים שישכנעו אותי אחרת, גם כשהטופ של הטופ של הליגה שלהן שיחק ביורוליג או ביורוקאפ. אני עוד זוכר את התהייה למה צרפת בכלל מקבלת הזמנה ליורוליג...
באירופה היום יש שלוש ליגות טובות שהן מעל השאר, אתה יודע מה, נגיד שתיים וחצי כי הליגה הטורקית בירידה משמעותית השנה. אלה הספרדית וה-VTB. וגם כשמדברים על הליגות האלה זה בעיקר בגלל שיש להן יותר עומק בקבוצות איכותיות בצמרת, אבל זה לא שהן איזה מונוליט הומוגני של איכות - יש הבדלים עצומים בין הצמרת לחלק התחתון שלהן. אני לא מתרשם ממורסיה או אסטודיאנטס רק כי הן "משחקות בליגה הספרדית", כמו שאני לא מתרשם מיניסיי קרסנויארסק (למשל) רק כי היא משחקת ב-VTB.
שאר הליגות הן בינוניות ומטה. יש עוד ליגות שיש בהן קבוצת על אחת או שתיים, אבל הליגות ככלל הן בינוניות עד חלשות, כי בין קבוצות העל לשאר הליגה פעורה תהום. אלה למשל היוונית או הליטאית. הישראלית גם הייתה כזו מן הסתם.
הצרפתית? יש לה עוד דרך ארוכה לעבור.
היא כן יותר טובה מהליגה הישראלית, מסכים. אבל וואו. חתיכת רף איכות.