כדי לא לגנוב את הת'רד של המחזור ה-20 אני מעביר את זה לדיון נפרד בנושא כי אני חושב שזה חשוב.
התפרסמה בת'רד הזה ידיעה מוואלה מלפני 8 שנים לפיה נוון ספאחיה הואשם על ידי עדים בטריבונל לפשעי מלחמה בעינוי שבויים סרביים במלחמת העצמאות של קרואטיה בתחילת שנות ה-90.
https://sports.walla.co.il/item/1746852מישהו יכול למצוא (כי אני לא הצלחתי) מה יצא מאותה חקירה על פשעי מלחמה מלפני 8 שנים?
לגבי מה שפורסם באותו עיתון קרואטי וצוטט בוואלה: את הידיעה המקורית מהעיתון הקרואטי לא מצאתי, היא כבר מזמן נמחקה, אבל מצאתי באינטרבאסקט כותב קרואטי שציטט אותה. בוא נגיד שוואלה קצת עשו מיש מש כדי להפוך את הידיעה ליותר דרמטית. הידיעה המקורית אומרת שספאחיה העיד במשפט כעד ולא כחשוד (אם כי הוזהר שהוא עלול להפוך לחשוד בהמשך אם וכאשר), יומיים אחר כך התפרסמה ידיעה באתר בבוסניה ששניים מהנאשמים האשימו אותו. מעבר לזה לא מצאתי כלום - מאד מפתיע כשמדובר במאמן כדורסל שכבר אז (כלומר ב-2010 כשהמשפט הזה התנהל) היה מאמן בעל שם באירופה. בכלל, ווליום התוצאות שעולה בחיפוש על הנושא הוא מאד מאד נמוך, גם בכלל וגם בפרט יחסית לאישיות מפורסמת שכזו, וכולן מצוטטות מאותם שני מקורות. לא מצאתי שום ידיעה על מה קרה בהמשך המשפט ומה יצא מאותן עדויות של שני הנאשמים במשפט נגדו.
יכול להיות מצב שהוא יעבוד 3 שנים ב-NBA לעיני כל באין מפריע, כשדבר כזה תלוי ועומד נגדו, בהנחה שהוא הואשם? קשה לי להאמין. זה לא דבר שהוא יכול לטאטא ולהעלים, לא בעבודה הזו. ל-NBA יש אוהדים בכל העולם, גם בסרביה מן הסתם. יש שם שחקנים סרבים. יכול להיות שדבר כזה קיים ולא מתפוצץ? אני לא רואה אותו שורד אפילו ימים אחדים ב-NBA במצב כזה, שלא לדבר על זה שיש מצב שהוא היה בכלל מגורש מארה"ב.
מישהו מצליח למצוא משהו מעבר למה שמצאתי?