סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא

בית הדין לערעורים
יזכה 0%  0%  [ 0 ]
יקל 19%  19%  [ 3 ]
יותיר על כנו 56%  56%  [ 9 ]
יחמיר 25%  25%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 16
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 20, 2018 5:09 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עופר האדום כתב:
זה כן אני כתב:
אני מניח שזה הדיכאון מקיצור העונש שגורם לך להישמע כ"כ מריר היום.
גם זה עובר.

תגיד , אתה באמת חושב שיש אנשים שקיבלו דיכאון מזה שקוצר העונש...? ברצינות אבל.

לא באמת, כלומר לא ב-100%. אבל בלי קשר, מאחר שאני לא מעוניין לרדת לפסים אישיים עם איש יכול להיות שהיה מיותר מצידי לכתוב זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 20, 2018 5:54 pm 
Junior

כמה הערות ככה בקטנה נורטון אתה יודע שאני אוהב אותך אבל:
- ערס זה כינוי גזעני.
- יש גזענים שנשואים למזרחיות.
- הכסף לאלאור לא קשור למעשה שלו. זה פועל יוצא של הפסטיבל המטומטם שעשו עליו משני הצדדים.
- אני לא סבור שאתה גזען.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 20, 2018 5:58 pm 
Junior

אני לא מבין על מה אתה מדבר צוד. אני מכיר ערסים אשכנזים ורוסיים ומכל המינים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 20, 2018 6:08 pm 
Senior

הערס האולטימטיבי - יאיר נתניהו (אמנם יש לו גן ספרדי כזכור)

אני לא חושב שערס הוא כינוי גזעני בהכרח אבל אחרי שנוכחתי לדעת שיש רבים שיפרשו אותו ככזה אני מגביל את השימוש בו לאשכנזים בלבד (המזרחיים שנמצאו מתאימים זוכים בתואר "ביף טאנן" האשכנזי למהדרין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 20, 2018 6:26 pm 
Hall of Famer

נראה לי שיש כאן בעיה של טרמינולוגיה.
ערס בקונטקסט שבו אני כתבתי את זה = חמום מום, בהמה חסרת מחשבה. או אם תרצה ונקביל לאמריקה, אז גם רדנק קלאסי יכול להיות מושווה לערס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 11:20 am 
Junior

לערס אשכנזי או לא קוראים ערס, או מציינים שהוא ערס אשכנזי. סתם ערס זה תמיד מזרחי. מרוקאי לרוב.

או כמו שאמר פעם בנדוד שלי "אין צורך להגיד ערסים קולניים. אם הם לא קולניים הם סתם ספרדים".

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 11:39 am 
Hall of Famer

יאיר נתניהו הוא יותר "דוש" מאשר ערס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 3:01 pm 
Junior

צוד כתב:
לערס אשכנזי או לא קוראים ערס, או מציינים שהוא ערס אשכנזי. סתם ערס זה תמיד מזרחי. מרוקאי לרוב.

או כמו שאמר פעם בנדוד שלי "אין צורך להגיד ערסים קולניים. אם הם לא קולניים הם סתם ספרדים".

מה זה "לא קוראים"? אני ועוד איך קורא.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 3:06 pm 
Junior

קוראים = רוב העולם.
למנהל העוף טופיק יש סימוכין ברורים אםתרצה

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 3:44 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
כי הוא הרג בן מוות. אני מניח שכן מגיע לאזריה עונשון אבל בסופו של דבר הוא הרג מישהו שלא רק שמגיע לו למות. אלא הלך למשימה בידיעה שיש סיכוי טוב שימות. בן מוות

תודה על התשובה.
אז לצורך העניין, אם אני שומר באגף הנידונים למוות (או סתם אורח), ואני מוציא אקדח והורג חלק מהנידונים, שהם "בני מוות" בהכרעת בית משפט (יותר ממה שניתן להגיד על המחבל), זה בסדר? ואם אני תופס מישהו שגנב, וכולא אותו במרתף ביתי כי הוא ''בן כליאה''?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 5:42 pm 
Hall of Famer

לא נראה לי שהבנת אותי. המחבל:
א. ניסה להרוג בני אדם.
ב. ואולי זה חשוב יותר - ידע שיש סיכוי טוב שלא ייצא מהסיפור הזה בחיים. הוא יצא לפעולה שהיא במידה רבה מאד "התאבדותית" (כי כך העבר מראה)

עכשיו, השאלה היא מה היה קורה לו אזריה או מישהו אחר היה יורה במחבל יום אחרי שנכלא - ואצלי בראש זה בהחלט חמור יותר, למרות שקשה לי להגדיר בדיוק למה - אני מניח שבעיקר בגלל שהמחבל כבר לא היה בנקודת הנחה שהוא ימות באותו יום. זה שהוא ויתר על החיים שלו בזמן ניסיון הפיגוע, לא אומר שהוא מוותר על החיים שלו יום אחר כך.

לגבי הגנב - כן, זכותו של אדם לכלוא אותו ולקרוא למשטרה. לא רואה את הבעיה. לכלוא אותו ליותר זמן? ברור שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 6:00 pm 
Senior

אין דין כליאת גנב עד שתגיע המשטרה כדין ירי באדם. כליאת הגנב לא נעשית כעונש אלא כדי לאפשר לרשויות החוק לבצע את עבודתן. הירי - מעבר להיותו בעל אופי סופני יותר - נעשה כעונש, לכאורה במקום מערכת הענישה ולא כסיוע לה. במקרה אלאור עזריה גם בניגוד גמור למה שהנציגים המוסמכים של זרועות הבטחון תכננו לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 6:26 pm 
Hall of Famer

אבל הנה העניין, במקרה של אזריה, קשה לי לומר שהאירוע נגמר.
כלומר, כן, הוא נגמר ברמה המאד אובייקטיבית - והמחבל כבר לא היווה סיכון. אבל האדרנלין עדיין היה שם, גם מצד אזריה אני מניח, וגם מצד המחבל עצמו. מתי הוא היה נגמר? אני מניח שברגע שהמחבל היה נכנס לניידת או אמבולנס, או אולי בזמן הנסיעה, או בזמן הגעת האמבולנס לבית החולים. לא יודע. אבל אני לא חושב שהאירוע נגמר כשהמחבל היה מונח על האדמה.

ולכן, אין כאן מעשה ותוצאה (כלומר עונש) - לפחות לא באופן מובהק, כי המעשה עדיין התרחש ועדיין היה "חי", גם אם מוטיב הסכנה בו נגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 6:54 pm 
Senior

נובמת, היה אפשר לקבל את מה שאמרת אם לא היה עומד שם המ"פ (או הסמך) של אזריה ממש ליד המחבל ואם עזריה לא היה מוריד את הקסדה בנחת, נותן את הסיגריה לחבר שלו, שיחזיק, מתקרב למחבל ויורה בו.
אין בתיאור הזה שום דבר שאפשר לאיית ממנו "אדרנלין"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 6:58 pm 
Hall of Famer

בתור מעשן לשעבר, אני לגמרי לגמרי לא מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 9:35 pm 
Junior

ido כתב:
תודה על התשובה.
אז לצורך העניין, אם אני שומר באגף הנידונים למוות (או סתם אורח), ואני מוציא אקדח והורג חלק מהנידונים, שהם "בני מוות" בהכרעת בית משפט (יותר ממה שניתן להגיד על המחבל), זה בסדר? ואם אני תופס מישהו שגנב, וכולא אותו במרתף ביתי כי הוא ''בן כליאה''?

אז אני אענה לך בנוסף לנורטון. ברגע בו אלאור חורר למחבל את הגולגולת האירוע עוד היה "חי". הדבר קרה במהלך פעילות מבצעית, גם אם ממש לקראת סופה (בניגוד למצב בו האירוע הסתיים והחשוב מצוי במעצר ו/או ממתין להוצאתו להורג). בהקשר הזה, עד היום אני מוצא עצמי לעתים חושב מדוע פתאום החליט אלאור לירות במחבל אחריי כמה דקות שהוא עומד שם. אני, בניגוד אליכם, כן לוקח בחשבון את האפשרות שהוא חשש - גם אם לשבריר שניה וגם אם בהשפעת קהות חושים עת נחשף לדקירת חברו דק' ספורות קודם - שיש מצב שנשקפת ממנו סכנה, גם אם מבחינה אובייקטיבית לא באמת היה מקום לחשש כזה. והחלטת בית הדין ששללה כל אפשרות כזאת משולה בעיניי לקליפת השום.
שבריר הספק הקטן הזה שווה הרבה יותר מחייו של המחבל, שלמעשה לא שווים כלום בעיניי.

עריכה: אני רואה שכתבתי בדיוק מה שנורטון כתב כמה הודעות לפניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 10:03 pm 
Hall of Famer

את התגובה של נורטון אני לא מבין. אזריה היה חייל קרבי. הוא הוכשר ואומן לפעול בצורה מקצועית גם כאשר אותו אדרנלין זורם בעורקים. בשם האדרנלין אתה לא הולך ויורה בשבויים ולא יורה במחבל שכוב על הרצפה גוסס. אני גם לא מבין מאיפה הגיע המשפט על האדרנלין של המחבל, איפה זה קשור לארוע, כאשר האדרנלין אזל מהמחבל ביחד עם החיים שלו. אם נורטון היה אומר שהוא לא בטוח שאזריה לא ירה במחבל בגלל חשש אמיתי, כפי שזה כן אני אומר אז הייתי מוכן להתווכח האם נורטון צודק, אבל היה בסיס לדיון. אבל נורטון כן מקבל את ההנחה שאזריה הוציא להורג את המחבל ללא שום חשש לביטחונו או בטחון שאר החיילים, אבל מצפה שלא יהיה עונש כתוצאה מהמעשה הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 10:07 pm 
Hall of Famer

אני לא מצפה שלא יהיה עונש. העונש שהתקבל סביר והייתי מוכן לקבל גם קצת פחות. איזושהי נזיפונת עם חצי שנת מאסר. משהו סמלי וזניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 10:17 pm 
Junior

אם נהיה קטנוניים, אמרת שלא היית כולא והוספת שלכל היותר מותיר את העונש על כנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 11:53 pm 
Hall of Famer

וזה גם מה שאמרתי עכשיו. עונשון - נדמה לי שמה שהוא קיבל אכן היה עונשון (ביחס לעובדה שהוא בכל זאת רצח מישהו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 11:57 pm 
Junior

צוד כתב:
קוראים = רוב העולם.
למנהל העוף טופיק יש סימוכין ברורים אםתרצה

נראה שהערך בויקיפדיה מקבל את הגישות של שנינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 11:59 pm 
Junior

ועוד דבר: אמרת שזה ביטוי גזעני. אז אם אני קורא לאשכנזי ערס, אני עושה מעשה גזעני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 22, 2018 12:09 am 
Hall of Famer

ורק אוסיף ואומר, שלטעון ש"ערס" זה ביטוי גזעני, נופל מבחינתי למחוזות הנוקשים מדי של ה PC.
או במילים אחרות, יש ערסים, חלקם ספרדים, חלקם אשכנזים, וכולם ערסים שזה הביטוי הישראלי השקול פחות או יותר (עם הבדלים) ל "רדנק" האמריקאי או ה"חוליגן" הבריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 22, 2018 8:58 am 
Junior

לא מדוייק. המילה ערס במקור היתה שגורה בפיהם של אשכנזים שרצו לתאר התנהגות מזרחית. והיא בהכרח כוונה רק למזרחיים. ואם זה נאמר על אשכנזי אז המטרה היתה להציגו ככזה שמתנהג כמו כמו מזרחי ברברי. לכן תמיד ישאר גוון גזעני בביטוי הזה. אין שוני בין ערס לפרענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 22, 2018 10:58 am 
Junior

נורטון כתב:
ב. ואולי זה חשוב יותר - ידע שיש סיכוי טוב שלא ייצא מהסיפור הזה בחיים. הוא יצא לפעולה שהיא במידה רבה מאד "התאבדותית" (כי כך העבר מראה)

עכשיו, השאלה היא מה היה קורה לו אזריה או מישהו אחר היה יורה במחבל יום אחרי שנכלא - ואצלי בראש זה בהחלט חמור יותר, למרות שקשה לי להגדיר בדיוק למה - אני מניח שבעיקר בגלל שהמחבל כבר לא היה בנקודת הנחה שהוא ימות באותו יום. זה שהוא ויתר על החיים שלו בזמן ניסיון הפיגוע, לא אומר שהוא מוותר על החיים שלו יום אחר כך.

זה חתיכת קריטריון מוזר...
ואם ברגע שניטרלו אותו הוא הבין שאומנם הוא כשל בפיגוע אבל הוא שמח שהוא לא מת והחליט שלא בא לו למות? מותר להתחרט רק אחרי הזריחה הבאה?
ואם היו יורים בו ברגע שהגיע למעצר באותו ערב, טכנית אותו יום שבו הוא היה מוכן למות? מה הקטע בכלל עם הימים?

זה כן אני כתב:
אני, בניגוד אליכם, כן לוקח בחשבון את האפשרות שהוא חשש - גם אם לשבריר שניה וגם אם בהשפעת קהות חושים עת נחשף לדקירת חברו דק' ספורות קודם - שיש מצב שנשקפת ממנו סכנה, גם אם מבחינה אובייקטיבית לא באמת היה מקום לחשש כזה. והחלטת בית הדין ששללה כל אפשרות כזאת משולה בעיניי לקליפת השום.

אתה ראית את הוידאו נכון? אתה באמת מאמין שככה מתנהג בן אדם שחש סכנה או שחושש לחיי הסובבים?
הוא ירה במחבל מנוטרל על הקרקע כי המחבל ניסה להרוג את חבר שלו (או כי ניסה להרוג יהודים, ענארף) והוא האמין שלבנאדם כזה לא מגיע לחיות. אני באמת לא חושב שאפשר לראות את הוידאו ולשמוע על היסיטואציה בשטח ולהאמין באמת שהוא הרג אותו מטעמים מבצעיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 60 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: