סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 10:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 380 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2018 1:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובעקבות ההפסד בגמר - אם פדרר לא מגיע לפחות לרבע הגמר במיאמי, נדאל חוזר למקום הראשון. וזה בהנחה שנדאל לא ישחק במיאמי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 19, 2018 3:08 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נדאל יחזור רק באמצע אפריל למונטה קרלו, בתקווה שהברך שלו תחזיק מעמד.

סוף סוף קיבל החלטה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 21, 2018 1:51 am 
Hall of Famer

דודי סלע פיספס במעט את טורניר מיאמי והחליט לא לשחק במוקדמות. ישחק בשבוע הבא בצ'לנג'ר בספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 1:17 am 
Junior

פדרר עף בסיבוב השני במיאמי (אליו עלה אוטומטית) מול תנאסי קוקינאקיס שמדורג היום 175 בעולם ועלה מהמוקדמות.
פדרר נראה די רע, פסיבי מאוד יחסית לעצמו ועושה המון טעויות לא מחויבות. סביר להניח שלאור היכולת הלא מרשימה שלו הוא יוותר סופית על הרעיון לשחק את הרולאן גארוס.

אה כן, ובעקבות ההפסד הזה רפא נדאל חוזר למקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 1:23 am 
Hall of Famer

גם בגמר אינדיאן וולס מול דל פוטרו, למרות התוצאה הקרובה, הוא לא נראה טוב. גם היה מאד עצבני, שוב, יחסית לעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 11:50 am 
Hall of Famer

פדרר לא רשום למונטה קרלו וכנראה מוותר על כל עונת החימר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 12:03 pm 
Junior

אכן, הודיע אחרי המשחק שיחזור רק ביוני לעונת הדשא.
אחרי הזכיה ברוטרדם הוא התחיל לפלרטט עם הרעיון של לחזור לחימר, במקביל כמובן לפציעה של נדאל. במובן הזה ההפסד אתמול עשה לו רק טוב.
הוא היה שוקע בחימר, מקבל בראש ברפא (ואם לא אז מת'ים וכאלה) ומגיע לקיץ עם הלשון בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 12:16 pm 
Freshman

פדרר יכול היה להבטיח כמעט בוודאות את המקום הראשון לפחות עד לווימבלדון בעקבות הפרישה של נדאל מהטורנירים האחרונים (ועל הדרך לזכות ב2 טורנירי מאסטרס קלילים יחסית), אבל דפק פה אחלה בעיטה בדלי.
הוא התחיל את העונה מצוין, אבל כאמור, במשחקים האחרונים זה נראה פדרר אחר, עייף יותר ומדויק פחות. שנה שעברה המנוחות האלה עשו פלאים, מקווה שגם השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 12:58 pm 
Junior

לרפא יש 4500 נקודות להגן עליהן בעונת החימר. התרחיש הריאלי שפדרר יחזור ביוני שהוא במקום הראשון עם פער של 1000 נקודות פלוס מינוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 5:09 pm 
Hall of Famer

צ'כיה תארח את ישראל על חימר. זה כבר ממש לא הוגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 27, 2018 11:30 pm 
Hall of Famer

נדאל רשום לדייויס של ספרד בסוף השבוע.

צ'כיה בעידן של אחרי ברדיך וסטפאנק עדיין גדולה על ישראל ב-80 דרגות כמובן. ייז'י וסלי יוביל אותם עם פבלסק ועם לוקאס רוסול הוותיק שהידרדר בדירוג אמנם - אבל עדיין על חימר אני לא רואה ישראלי שלוקח אותו.
ישראל מביאה 4 שחקנים (סלע, לשם, עוליאל, ארליך) ולא לוקחת שחקן חמישי כמו שהתקנון מתיר.

הנה ההרכבים לרבע הגמר - הפעם רוב הכוכבים באים, לפחות כרגע.

ספרד - גרמניה (חימר, חוץ): נדאל, באוטיסטה-אגוט- קרניו-בוסטה, פליסיאנו לופז, דויד פרר - אלכס זברב, קולשרייבר, יאן לנרד שטרוף, מקסימיליאן מרטרר, ועוד אחד. אם ישחקו ההרכבים המלאים שווה לא להפסיד דקה מהעימות הזה. אם נדאל משחק ובכושר אני לא רואה את הספרדים מפסידים. אם לא, דברים מעניינים יכולים לקרות.
איטליה - צרפת (חימר, חוץ): פוניני, לורנצי, ספי, בוללי, מתאו ברטיני - פואי, מנארינו, מאהו, הרבר, שארדי. כמה עומק יש לצרפתים. לא רואה מי יכול לעמוד מולם והם המועמדים הראשיים לשמור על הגביע גם השנה.
קרואטיה - קזחסטן (חימר, אולם): צ'יליץ', צ'וריץ', דודיג, מקטיץ', ועוד אחד - מיכאיל קוקושקין ועוד ארבעה. לא כוחות. קרואטיה נבחרת חזקה מאד, עכשיו יש להם גם זוג ייעודי חזק. ובכל מקרה נגד קזחסטן גם פחות מזה אמור להספיק.
ארה"ב - בלגיה (קשה, אולם): סוק, קוורי, איזנר, ראיין האריסון, סטיב ג'ונסון - במלמנס ועוד שלושה בלגים חביבים. בלי גופן ודרסיס הפצועים אין לבלגים מה למכור. חבל מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 10:41 am 
Hall of Famer

צ'כיה ישראל - לשם יפתח מול ייז'י וסלי, סלע ישחק מול אדם פבלסק. לוקאס רוסול ישחק כנראה רק בזוגות.

שיבוצים מעניינים מאד ברבעי הגמר.
סרג'י ברוגרה מעדיף ללכת עם הנסיון של דויד פרר ולא על הכושר של באוטיסטה אגוט. הוא גם ניפה ברגע האחרון את קרניו בוסטה והכניס לסגל את הזוגאי הייעודי הוותיק מרק לופז. בקיצור, נסיון על פני כושר. אבל ממילא כל העיניים נשואות לחזרה של נדאל, שישחק היום במשחק השני מול קולשרייבר בזירת מלחמת השוורים בולנסיה.

ג'ים קורייר לעומת זאת לא לוקח צ'אנסים במפגש מול הבלגים המסכנים שמגיעים בלי גופן ודרסיס הפצועים. השחקנים שהראו כושר מצוין בזמן האחרון, כלומר איזנר וקוורי, ישחקו ביחידים בנאשוויל. ג'ק סוק אולי יסתפק הפעם בזוגות.

גם יאניק נואה הולך באותה השיטה, ג'רמי שארדי שנראה טוב מאד במאסטרס ישחק במקום אדריאן מנרינו ביחידים מול איטליה בגנואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 5:32 pm 
Junior

איזו הופעה עלובה של לשם. לא שציפיתי ממנו לנצח, וגם לא לקחת מערכה, אבל הוא נראה כמו סתם בן אדם שעבר בסביבה ונתנו לו מחבט. מניח שאם יקרה נס והמפגש עדיין יהיה חי במשחק האחרון, עוליאל יעלה במקומו. מלכתחילה זו ההחלטה ההגיונית יותר. עוליאל שחקן חימר הרבה יותר טוב ממנו, והוא גם בכושר יותר טוב. לא שהוא מסוגל לנצח שחקן כמו וסלי, אבל לפחות לא להתבזות ככה.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 7:31 pm 
Hall of Famer

הופעה עלובה גם של סלע. כן, אני יודע, שוב היד... אם היד תפוסה לו כל דייויס, עדיף שינוח ויטפל בה כל דייויס.

ובינתיים במשחקים של נבחרות שיודעות טניס:
ספרד 1 - גרמניה 1. שני משחקים קלים ומהירים, אלכס זברב מביס את פרר, נדאל מפסיד רק 5 גיימים מול קולשרייבר.
קרואטיה 1 - קזחסטן 0. צ'יליץ' משייט מול דמיטרי פופקו. כרגע 1:1 במערכות בין צ'וריץ' וקוקושקין.
איטליה 1 - צרפת 1. אנדראס ספי חזר מפיגור 2 מערכות אבל פואי לוקח את החמישית. גם פאביו פוניני חוזר מפיגור מערכה ומנצח מול שארדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 7:37 pm 
Hall of Famer

זה רק אני או שהטניס בערך בתקופה הכי מחורבנת שלו, לפחות מאז לייטון יואיט היה מדורג 1?
נדאל ופדרר הרבה אחרי שיאם מתמודדים על כל התארים והמדורג מספר 1. נדאל זוכה בראשות הדירוג העולמי רק בזכות העובדה שהוא פצוע ופדרר איבד נק' שהוא היה צריך להגן עליהם.
אני לא עוקב באדיקות אחרי הטניס, אבל לא זוכר שיש כוכבים חדשים שעומדים לפרוץ ברגע זה ולכבוש את הפסגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 8:22 pm 
Hall of Famer

אני נוטה להסכים. שניהם ספורטאים מהגדולים שהיו, חלק נכבד מיריביהם העיקריים פצועים או מתאוששים מפציעות. ועדיין, כל דור הביניים שאמור כביכול לרשת אותם נמצא הרבה מאחוריהם.
יכול להיות שזו הסיבה גם שהרבה טינייג'רים נכנסים היום למאייה הראשונה והשנייה - כי אלה שבאו דור לפניהם לא מספיק טובים. לפני שנים בודדות בקושי היית רואה טינאייג'רים אפילו במאייה השלישית (וכשאני חושב על זה, הטינייג'רים של אז זה בדיוק הדור שלפניהם...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 11:48 am 
Hall of Famer

קרואטיה 1 - קזחסטן 1. מיכאיל קוקושקין מפתיע ב-4 מערכות את צ'וריץ', קזחסטן תישאר בחיים ליום האחרון. עדיין קרואטיה אמורה לעבור, עם זוג מצוין ועם צ'יליץ' במשחק הרביעי אני לא רואה אותם נופלים.
ארה"ב 2 - בלגיה 0. יוריס דה לור לוקח במפתיע מערכה מאיזנר, אבל כצפוי הבלגים בהרכב הזה לא באמת יריבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 1:10 pm 
Junior

ראיתי את משחק הקאמבק של נדאל. נדאל עם ניצחון 2:6, 2:6, 3:6. תוצאה שלקוחה מעונת החימר הקודמת אבל היכולת הרבה פחות. רפא עם 47 טעויות לא מחויבות, כמות שעשה ב- 4-5 משחקים בעונה שעברה. טבעי לשחקן שלמעשה ב-5 חודשים האחרונים שיחק בקושי 4 משחקים מלאים. היריב קולשרייבר שחקן עיקש ששומר על רמה גבוהה שנים רבות אבל אין לו את העוצמות לנצח את רפא על חימר כך שלמרות יכולת לא הכי מרשימה רפא צלח את זה די בקלות. יהיה מעניין מאוד לראות את המשחק ביום ראשון נגד זברב שנמצא בכושר מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 3:01 pm 
Junior

ההחזרות של ישי עוליאל כל כך רעות. ועוד על חימר.
קשה לראות שיצא ממנו משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 3:15 pm 
Hall of Famer

אני דווקא לא התרשמתי לרעה מההחזרות. מה שכן איכזב אותי - המון טעויות בשיפוט הכדור (שמביאות לתגובות איטיות ומוזרות לפעמים), סרב מאד מאד לא יציב, פוחד לעלות לרשת אפילו כשמדובר במשחק זוגות והסרב שלו. זה כבר אקסטרא צורם, במשחק זוגות אין מקום לדבר כזה.
משהו מפוקשש שם. גם לי קשה לראות משהו גדול יוצא ממנו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' אפריל 07, 2018 3:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 3:26 pm 
Junior

לא יודע, ראיתי המון טעויות של חוסר תיאום וחוסר ביטחון. החזרות לא טובות, אבל גם לא נוראיות, ואכן גם טעויות בשיפוט הכדור. אגב, גם של יוני. אבל כל הנבחרת נראית ככה, כי אף אחד לא חשב שלפני מפגש על חימר צריך לעשות הכנה נורמלית על חימר. יומיים של אימונים זה מספיק. לגבי העתיד של עוליאל, לא יודע מה זה משהו גדול. שחקן טופ 100 הוא יהיה, מוכן לחתום על זה, טופ 10-20 כנראה שלא.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 3:37 pm 
Hall of Famer

אם הוא יהיה שחקן טופ 100 זה מעבר לציפיות שלי, לאור מה שראיתי ממנו עד עכשיו. אבל באמת אי אפשר לדעת, ראינו שחקנים שפורחים מאוחר ונהיים טופ-100 גם בגיל 30 ואפילו יותר, והוא איחר מאד בכניסה לבוגרים והתבוסס יותר מדי בנוער. השחקנים הטובים באמת מהשנתון שלו והשנתון שלפניו כבר ניצחו צ'לנג'רים ומקבלים ויילד קארדים לטורנירים הגדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 3:48 pm 
Junior

הוא התבוסס יותר מדי בנוער, כי הספונסר האובססיבי שלו החליט שהוא רוצה גראנד סלאם בנוער ולצוות המקצועי היה נוח לעטוף אותו בצמר גפן. ראיתי אותו לא מעט בשלוש השנים האחרונות והוא משתפר כל הזמן. יש לו עוד המון בעיות, אבל לא רואה איך זה לא נגמר לפחות בטופ 100 בתוך שלוש-ארבע שנים. מבחינת כישרון הוא שווה יותר (אפשר לראות אותו עכשיו בדד ראבר, מול ספארנק שמדורג באזור ה200 בעולם), אבל את העניין המנטלי ובעיקר את החדות והאינטיליגנציה על המגרש אני לא בטוח שאפשר יהיה לשפר מספיק. אגב, בעיות דומות אני רואה גם אצל הכוכב הבא של "נבחרת דוד", אלכס גפוננקו (שנהנה מיתרון פיזי משמעותי מאוד וגם מגישה בריאה יותר למשחק) כך שאולי זה משהו דפוק בצוות.

עריכה: עכשיו גם ראיתי במקרה, שזה היה בסך הכל משחק הזוגות השני (!) של עוליאל השנה, וגם בשנה שעברה הוא בקושי שיחק זוגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 4:45 pm 
Hall of Famer

בגמרים האזוריים המקבילים מתבשלות אולי הפתעות.
רוסיה עם שלושת הכוכבים הצעירים רובלב, חצ'אנוב ומדבדב בפיגור ביתי 2:1 מול אוסטריה שמשחקת ללא גרלד מלצר (אבל האח הוותיק יורגן ניצח היום בזוגות).
שבדיה, זוכרים? לא מזמן הובסה בישראל והיה פה דיון על מותו של הטניס השבדי. אז הנבחרת של האחים אימר מובילה 2:1 על פורטוגל של ז'ואאו סוזה וגשטאו אליאס.
במשחק בין בוסניה וסלובקיה אין הפתעות, הבוסנים מובילים 2:1 והטניס הבוסני שנמצא בתקופה הגדולה התולדותיו אולי בדרך לפלייאוף הבית העליון בפעם הראשונה.

באסיה דרמה גדולה, הודו בהרכב חסר מאד בלי יוקי באמברי ועם הקפטן בן ה-100 לאנדר פאאס משחק עבורה זוגות, חזרה מפיגור 2:0 מול סין ועלתה לפלייאוף הבית העליון. גם אוזבקיסטן חזרה לפלייאוף הבית העליון עם נצחון קל על פקיסטן בניצוחו של דניס איסטומין כמובן.

באמריקה שני מפגשים מעניינים. ארגנטינה ללא דל פוטרו ולאונרדו מאייר 1:1 מול צ'ילה המתחדשת, דייגו שוורצמן הביא לארקנטינה את הנקודה. גם קולומביה וברזיל ב-1:1.

עוד משהו: שלמה צורף בלתי נסבל. מבין המון טניס ומעביר מידע מעשיר, אין ספק, אבל כזה יהיר ושחצן ומזלזל בכל מה שלא בא ממנו. צ'כי שמדורג 65, ושהיה שחקן טופ-100 בגיל 20? לא שווה כלום. ישראלי שמדורג 570? הוא גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 5:01 pm 
Junior

צורף אכן נוראי, שוביניסט, מתנשא, בהמה.
ורק כדי לסגור את הדיון על עוליאל, ראיתי את כל המשחק שלו עכשיו מול הצ'כי שראי יתקן בכל מקרה את איך שאני הוגה את השם שלו. למרות שזה כמובן משחק חסר חשיבות, עכשיו אני די בטוח שבמפגש הבא בפברואר הוא יהיה המחבט השני של ישראל. יש לו סרב טוב מאוד, ורואים שהוא סומך עליו - לפעמים יותר מדי. המשחק שלו מהקו האחורי מצוין, מעט מאוד טעויות, גם אם לפעמים הוא קצת פאסיבי. עוד צריך לשפר מאוד מאוד את המשחק הטקטי שלו, את בחירת החבטות, את משחק הרשת ובעיקר ללמוד להיות יותר התקפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 380 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: