סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 1:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 9:40 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
בינתיים - הם כבר בונים יפה את השנה הבאה !

פרסום ראשון: לצד מאבק האליפות, הצהובים מתכוננים לעונה הבאה ומרוצים מהצמד. קיין ישודרג וירוויח כ-300 אלף דולר, רול יקבל חצי מיליון דולר
ול-ONE נודע לראשונה כי הצוות המקצועי סימנו את הגארד דיאנדרה קיין ואת הפורוורד מייקל רול, כשחקנים עליהם יממשו את האופציה בהסכם לעונת 2018/2019.

רול, שתרם 15 נקודות ב-18 דקות, עם 100% מעבר לקשת ומקו העונשין, ניחשב לשחקן המוערך והאהוב ביותר על אנשי הקבוצה. המשחק שלו קבוצתי, הוא מחפש את המסירה, קולע באחוזים מצוינים ויכול להשתפר בעונה הבאה גם בזירה האירופית. חוזהו בנוסח 1+1 תמורת מיליון דולר, בחלוקה שווה של 500,000 דולר לעונה. לצהובים אופציה לצאת מהחוזה תמורת פיצויים, אבל הם צפויים לוותר על אפשרות זו.

קיין, שרשם 12 נקודות, 5 אסיסטים ו-4 ריבאונדים, זוכה להערכה רבה מצוות המאמנים וחבריו לחדר ההלבשה, הודות לאופי הלוחמני שלו ולרמת האינטנסיביות ואנרגיות שהוא מביא למגרש. האמריקאי גם ניחשב לקומיקאי שבחבורה. בקבוצה שומרים עליו עם צמר גפן ומנסים בכל הזדמנות לשיפר לו את התדמית הבעייתית שנדבקה בו עד כה. הפורוורד חתם בפגרה החולפת תמורת כ-230,000 דולרים וצפוי לזכות בשדרוג בהתאם להסכם, לסכום שנע בין 275-300 אלף דולרים בעונה הבאה.

אלו 2 השחקנים שעשו לנו הכי הרבה צרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 10:22 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בסדר גמור. מהלך נכון ומתבקש, כל עוד הם לא אמורים להיות הכוכבים הגדולים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 10:50 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
בסדר גמור. מהלך נכון ומתבקש, כל עוד הם לא אמורים להיות הכוכבים הגדולים.

כן, רק שבסופו של דבר לא ישאר כסף לשחקני כדורסל אמיתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 10:51 am 
Hall of Famer

הסכומים לפחות ממה שפורסם ממש לא מדאיגים אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 11:03 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

שניהם ביחד זה משהו כמו 800 אלף דולר נטו - בסכום הזה אפשר להביא שחקן אחד טוב. מאחר שלכולנו ברור שאין ישראלים שיכולים להיות שחקני חמישיה ביורוליג, אז במכבי יצטרכו 5 זרים טובים לחמישיה ויחד עם דשון תומאס, קול וקיין זה כבר שמונה זרים. מאחר שקשה להאמין שמכבי תחתים יותר משבעה זרים, אז ברור שאם קיין וקול נשארים לפחות אחד מהם מיועד להיות שחקן חמישיה. צריכים קודם להביא שחקנים מובילים ואחריהם להחתים את המחליפים (אף אחד לא יגנוב למכבי את רול וקיין). אבל שיהיה למושבה הקרואטית בהצלחה עם זה.

בכלל, אמנם לא מעט שחקנים נכשלו השנה אבל שיתנו להם עוד ניסיון בשנה הבאה - הרי עושים אותו הדבר עם וויצ'יץ וספאחיה אז למה להפלות את השחקנים? המועדון הזה הפך לבדיחה לא מצחיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 11:47 am 
Hall of Famer

קודם כל עוד לא ראיתי שדשון תומאס נשאר (ומצידי הוא הראשון לעוף). נראה גם מה יהיה עם ספאחיה, שלמרות החוזה שלו אני לא סגור שיישאר.
חוץ מזה להעיף את השניים שעוד סבירים ולא עולים הרבה, אבל להשאיר את השחקנים הכושלים שרובם גם יותר יקרים "כדי שיקבלו עוד נסיון" - כן, אין ספק, שיטה מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 11:56 am 
מנהל פורום

יובל, לתת עוד ניסיון למי? לקול וג'קסון?
הם לא צריכים עוד ניסיון הם צריכים להתחיל לשמור ולצאת מהסרט שהם הכי טובים באירופה וזה לא משהו שמשתפר
יותר ניסיון? לבולדן, אולי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קודי (יובל) כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

שניהם ביחד זה משהו כמו 800 אלף דולר נטו - בסכום הזה אפשר להביא שחקן אחד טוב. מאחר שלכולנו ברור שאין ישראלים שיכולים להיות שחקני חמישיה ביורוליג, אז במכבי יצטרכו 5 זרים טובים לחמישיה ויחד עם דשון תומאס, קול וקיין זה כבר שמונה זרים. מאחר שקשה להאמין שמכבי תחתים יותר משבעה זרים, אז ברור שאם קיין וקול נשארים לפחות אחד מהם מיועד להיות שחקן חמישיה. צריכים קודם להביא שחקנים מובילים ואחריהם להחתים את המחליפים (אף אחד לא יגנוב למכבי את רול וקיין). אבל שיהיה למושבה הקרואטית בהצלחה עם זה

למה לא? נראה לי מובן מאליו שקבוצות ילכו עליהם אם יתאפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:04 pm 
Hall of Famer

פחות ממיליון דולר על שני שחקני רוטציה שהיו מנקודות האור היחסיות העונה זו החלטה טובה בעיני. לא הייתי מגדיר אותם כאבן פינה משמעותית להצלחה בעונה הבאה, כי התואר הזה שמור לזרים יותר מרכזיים ולצוות האימון, אבל בהחלט ניצול טוב של הזדמנות. בכל מקרה, האתגר הכי גדול של מכבי זה לפצח את השאלה איך ב-3 עונות עם 7 צוותי אימון שונים ועשרות שחקנים שעברו בסגל, כל מה שהצליחו לייצר זה שלמים שקטנים בהרבה מסך חלקיהם (וזה לא שחלקיהם היו ממש חומר לקונטנדרית יורוליג בכירה בשום שלב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:41 pm 
Sophomore

רול זה עוד משהו שאני יכול להבין בין אם לעלות מהספסל ואפילו לפתוח (כמובן שיש יותר טוב, אבל במסגרת התקציב . . .)
קיין זה בעיתי מאד. הוא מוגבל בצורה שלא תאומן. אין לו טאצ' בידיים כאשר צריך לדאוג לאינטראקציה שבין הכדור לסל.
קלעי שלשות גרוע מאד, וקלעי עונשין מזעזע.
ברגעים המכריעים, בעייתי לשים אלו את הכדור ביד מחשש שהוא יגיע לקו, ומכבי תתקשה לרווח איתו את המשחק, יריבות יאמרו עליו כאיש עם הקליעה הבעייתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:47 pm 
Junior

שני צעדים מתבקשים. כמובן שהם לא אמורים לאייש את משבצת הסופרסטארים בקבוצה.
אני מאוד מאוד מחבב את מייקל רול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:50 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
יובל, לתת עוד ניסיון למי? לקול וג'קסון?
הם לא צריכים עוד ניסיון הם צריכים להתחיל לשמור ולצאת מהסרט שהם הכי טובים באירופה וזה לא משהו שמשתפר
יותר ניסיון? לבולדן, אולי

כתבתי את זה בציניות... התכוונתי שאם נותנים לוויצ'יץ וספאחיה שנכשלו עוד ניסיון אז למה לא לתת גם לשחקנים כושלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:55 pm 
Sophomore

rony כתב:
פחות ממיליון דולר על שני שחקני רוטציה שהיו מנקודות האור היחסיות העונה זו החלטה טובה בעיני. לא הייתי מגדיר אותם כאבן פינה משמעותית להצלחה בעונה הבאה, כי התואר הזה שמור לזרים יותר מרכזיים ולצוות האימון, אבל בהחלט ניצול טוב של הזדמנות. בכל מקרה, האתגר הכי גדול של מכבי זה לפצח את השאלה איך ב-3 עונות עם 7 צוותי אימון שונים ועשרות שחקנים שעברו בסגל, כל מה שהצליחו לייצר זה שלמים שקטנים בהרבה מסך חלקיהם (וזה לא שחלקיהם היו ממש חומר לקונטנדרית יורוליג בכירה בשום שלב).

אולי פעם אחת יבנו את הקבוצה מלמעלה למטה? אולי יתחילו עם מנהל מקצועי ראוי (אחד שאשכרה בנה קבוצה מצליחה לפחות פעם בחייו), אחרי זה עם מאמן מתאים (אחד שלא מתפרק מהלחץ של מכבי), לאחר מכן עם השחקנים המובילים בקבוצה ורק בסוף עם הכסף שישאר להביא כמה שחקנים משלימים (שישלימו - כמו שקוראים להם - את התכונות של השחקנים המובילים).
אז מה עושים במכבי? משאירים את הצוות המקצועי שכשל במלואו, מחתימים שחקנים משלימים ואז בכסף שישאר (אם ישאר) יחתימו שחקנים מובילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:56 pm 
Sophomore

אני דווקא חושב שהשארה שלהם היא מהלך נכון.
דשון תומאס הוא הראשון שהייתי מעיף ומיד אחריו את ג'קסון וקול. במקום השלישייה הזו הייתי מביא רכז וטווינר ושלום על ישראל.
שימו את ג'קסון שהיה בצסק"א או לארקין ונניח האניקט או אפילו האנגה עם אותו סגל של היום מינוס ג'קסון קול ותומאס ויש אחלה בחלה קבוצה. לא קונדטרית אבל כזו שעושה פלייאוף ומחסלת את הליגה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:06 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
rony כתב:

אולי פעם אחת יבנו את הקבוצה מלמעלה למטה? אולי יתחילו עם מנהל מקצועי ראוי (אחד שאשכרה בנה קבוצה מצליחה לפחות פעם בחייו), אחרי זה עם מאמן מתאים (אחד שלא מתפרק מהלחץ של מכבי), לאחר מכן עם השחקנים המובילים בקבוצה ורק בסוף עם הכסף שישאר להביא כמה שחקנים משלימים (שישלימו - כמו שקוראים להם - את התכונות של השחקנים המובילים).
אז מה עושים במכבי? משאירים את הצוות המקצועי שכשל במלואו, מחתימים שחקנים משלימים ואז בכסף שישאר (אם ישאר) יחתימו שחקנים מובילים.

אבל קול וקיין כבר נמצאים, שחקנים משלימים סבירים בהחלט ובמחיר סביר. אם לא היו בכלל, או לא היו מספיק טובים כמשלימים, או היו יותר יקרים - הייתי מבין את ההגיון שלך. לא בטוח שתקבל יותר טוב במחירים כאלה.
מה שאסור שיקרה זה שהם שוב יהפכו לכוכבים שהקבוצה תלויה בהם. זה תלוי יותר בשחקנים האחרים שיביאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:33 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
קודי (יובל) כתב:
rony כתב:

אבל קול וקיין כבר נמצאים, שחקנים משלימים סבירים בהחלט ובמחיר סביר. אם לא היו בכלל, או לא היו מספיק טובים כמשלימים, או היו יותר יקרים - הייתי מבין את ההגיון שלך. לא בטוח שתקבל יותר טוב במחירים כאלה.
מה שאסור שיקרה זה שהם שוב יהפכו לכוכבים שהקבוצה תלויה בהם. זה תלוי יותר בשחקנים האחרים שיביאו.

צסק"א ואפילו פאו יכולות להחזיק רול פליירים בחצי מיליון דולר נטו, לא בטוח שמכבי יכולה בלי שזה יפגע משמעותית באיכות השחקנים המובילים שהיא תביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:40 pm 
Hall of Famer

בכמה כסף אתה חושב שתשיג משלימים שיתנו לך משהו, ולו הכי קטן, ברמת יורוליג?
ובכלל, מה זה "לבנות הכל מלמעלה למטה"? לשיטתך, אם הכוכבים לא טובים וצריך להחליף אותם אז צריך כבר להחליף את כל הסגל. אם הצוות המקצועי לא טוב אז בכלל, צריך להעיף את כולם כי "צריך לבנות מלמעלה למטה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:45 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
בכמה כסף אתה חושב שתשיג משלימים שיתנו לך משהו, ולו הכי קטן, ברמת יורוליג?
ובכלל, מה זה "לבנות הכל מלמעלה למטה"? לשיטתך, אם הכוכבים לא טובים וצריך להחליף אותם אז צריך כבר להחליף את כל הסגל. אם הצוות המקצועי לא טוב אז בכלל, צריך להעיף את כולם כי "צריך לבנות מלמעלה למטה".

מי שנכשל צריך ללכת, זה הכל.

ואני לא יודע בכמה אפשר להשיג שחקנים משלימים ברמת היורוליג אבל בדיוק בשביל למצוא כאלה ב-200-300 אלף דולר יש מחלקת סקאוטינג ולא בשביל לאתר את כוכבי הקבוצה. אני לא יודע איזה משלימים ישיגו, אבל אני כן יודע שבמחיר של קיין וקול יחד אתה יכול להביא אחלה שחקן חמישיה ברמת יורוליג, אז אולי זה עדיף? השאלה היא מי מקבל עכשיו את כל ההחלטות האלה לגבי העונה הבאה והאם הגיוני שאחרי ששניהם נכשלו השנה הם ימשיכו גם בשנה הבאה באופן אוטומטי, רק כי אחד מהם הוא חבר של דני פדרמן והשני דובר את השפה הנכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:49 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי מהידיעה הזאת האם הייתה חתימה או לא. אבל אם דיאנדרה קיין חתם על הארכת חוזה שתעניק לו מקס' 300 אלף דולר עכשיו אז הסוכן שלו האמאמא של הטיפש. למה בדיוק עכשיו צריך לסגור חוזה? לא כדאי לחכות קצת? אני מניח שסכום של 250-300 אלף קיין יכול להשיג בקיץ הקרוב בכל מקרה, בטח ממכבי. למה לא לרוץ עכשיו ולא לבדוק את השוק בקיץ, בטח אחרי סוף עונה חזק מצידו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:50 pm 
Hall of Famer

ה"שניהם נכשלו" הכוונה לווייצ'יץ' וספאחיה? אין לי ויכוח איתך פה. אבל לגבי קיין ורול אני לא חושב שהמחיר שלהם מוגזם. הם נמצאים, הם טובים בשביל מה שהם עושים (או אמורים לעשות בהנחה שיש שחקנים נורמלים אחרים בקבוצה), והם שווים את הכסף שלהם. לזרוק אותם ולהתחיל לחפש מחדש כי הכוכבים היו דפוקים זה מחשבה עקומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:51 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לא הבנתי מהידיעה הזאת האם הייתה חתימה או לא. אבל אם דיאנדרה קיין חתם על הארכת חוזה שתעניק לו מקס' 300 אלף דולר עכשיו אז הסוכן שלו האמאמא של הטיפש. למה בדיוק עכשיו צריך לסגור חוזה? לא כדאי לחכות קצת? אני מניח שסכום של 250-300 אלף קיין יכול להשיג בקיץ הקרוב בכל מקרה, בטח ממכבי. למה לא לרוץ עכשיו ולא לבדוק את השוק בקיץ, בטח אחרי סוף עונה חזק מצידו?

כנראה לא קראת את הידיעה, אז לא פלא שלא הבנת. לא נחתמה הארכה חוזה עכשיו. מדובר על אופציה עוד מהקיץ האחרון, ומכבי מממשת אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:55 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ה"שניהם נכשלו" הכוונה לווייצ'יץ' וספאחיה? אין לי ויכוח איתך פה. אבל לגבי קיין ורול אני לא חושב שהמחיר שלהם מוגזם. הם נמצאים, הם טובים בשביל מה שהם עושים (או אמורים לעשות בהנחה שיש שחקנים נורמלים אחרים בקבוצה), והם שווים את הכסף שלהם. לזרוק אותם ולהתחיל לחפש מחדש כי הכוכבים היו דפוקים זה מחשבה עקומה.

אני ממש לא אומר את זה. מה שאני אומר זה ש:
1. שני הקרואטים נכשלו טוטאלית וצריכים לפנות את מקומם.
2. מי שינהל את הקבוצה ויאמן אותה בעונה הבאה צריכים לבנות אותה.
3. כנראה שקיין ורול אכן שווים את הכסף שלהם, רק שאני לא בטוח שלמכבי במצבה הכלכלי הנוכחי יש את הלוקסוס להחזיק שחקן משלים כמו רול ב-500 אלף דולר.
4. אני ממש לא אומר לזרוק אותם רק בגלל שהקבוצה לא הצליחה, אבל אם זה ימנע ממכבי להביא שחקנים מובילים איכותיים אז זה שיקול שצריך לפחות לקחת בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 1:57 pm 
Hall of Famer

נגיד שיש לך אופציה עליהם במחיר של עכשיו. אם לא, האופציה פוקעת והם יכולים לנהל מו"מ עם מי שהם רוצים או להביא הצעה שתצטרך להשוות. לוקח את האופציה או לא?
אני אגב לא בטוח שמצבה הכלכלי של מכבי יהיה כזה רע בשנה הבאה. בטח לא כמו השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 2:04 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
נגיד שיש לך אופציה עליהם במחיר של עכשיו. אם לא, האופציה פוקעת והם יכולים לנהל מו"מ עם מי שהם רוצים או להביא הצעה שתצטרך להשוות. לוקח את האופציה או לא?
אני אגב לא בטוח שמצבה הכלכלי של מכבי יהיה כזה רע בשנה הבאה. בטח לא כמו השנה.

אין לי מספיק נתונים בשביל לקבל החלטה כזו עכשיו...
בדיוק בגלל זה צריך להתחיל כבר עכשיו לעבוד על העונה הבאה ולהבין כמה אמורים לעלות השחקנים המובילים ומזה לגזור כמה ישאר למשלימים. הבעיה שנותנים לצוות שכשל השנה (לא רק באימון אלא גם בבחירת השחקנים המובילים) לבנות את הקבוצה לעונה הבאה ולאמן אותם. למה לחשוב שמשהו ישתנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 3:13 pm 
Hall of Famer

כלומר אתה מעיף את המאמן הנוכחי כבר עכשיו. מחתים מאמן הרבה יותר טוב ממנו כבר עכשיו, מאמן שסביר להניח שכרגע עסוק בלהוביל קבוצה יותר טובה שיש לה עוד על מה לשחק.
ואז אתה מחתים שחקנים שאמורים להיות הכוכבים שלך עוד לפני שהעונה מסתיימת, כמו שנעשה עם ווימס-צירבס-מילר ועבד כל כך טוב. איך אומר גיא רולניק? כמה קל כמה נוח.
ורק אז אתה מחליט מה לעשות עם רול וקיין. הבנתי אותך נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה