סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 10:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 25, 2018 11:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כל שנה נפתח פה האשכול המסורתי, בעקבות שידור של "ערב הגמרים" של איגוד הכדורסל לגילאי הנוער, בו לרוב מתלוננים כמה הרמה נמוכה וקצת מדסקסים על כשרונות העתיד.
אז סקירה קצרה על מה היה הפעם.

בגמר הילדים (כיתות ח') היה משחק חד צדדי כאשר מכבי ראשל"צ ניצחו 84-57 את יבנה.
http://ibasketball.co.il/league/7389/game/3460277

בגמר נערים א' (כיתות י') מכבי ראשל" ניצחו גם כן, הפעם 86-66 על מכבי רעננה.
http://ibasketball.co.il/league/7373/game/3460275 (אין עדיין סטט', אבל אולי בהמשך הערב תתעדכן)

והמשחק המעניין ביותר היה גמר הנוער שהפגיש את מכבי ת"א, הפייבוריטית הגדולה, מול עמק-יזרעאל.
בפעם הקודמת שהן נפגשו בגמר גביע המדינה לנוער היה זה כארם משעור שהוביל את העמק, אבל טישמן, בוכמן ועוד כמה שנעלמו מאז הובילו את מכבי ת"א לניצחון.
היום העמק-יזרעאליים ניצחו 93-83 ובתפקיד משעור היה גבי צ'יאצ'יווילי, שהראה יכולות קצת דומות למה שמשעור הרבה בזמנו.
האמת שמה שבעיקר ניצח לצפוניים את המשחק היה ערב מטורף מהשלוש (וכשהסטט' תהיה זמינה אז יהיה אפשר לראות עד כמה) והגנה חזקה.
במכבי ת"א בלטו דני אבדיה ועידן אלבר. אבדיה כרגיל הראה המון פוטנציאל, אבל גם אופי שחצני. הבעיה שחוץ מהם כמעט אף אחד לא תרם יותר מדי ומכבי גם לא ניצלו את יתרון הגובה והמאסה שלהם.
בצד של העמק כולם היללו את צ'יאצ'יאשוילי, שהוא סוג של סנטר בגובה 2.05 בערך. אני דווקא לא התלהבתי. הוא לא חזק פיזית ולא איזה אתלט מיוחד. שמאלי, קליעה סבירה, יכולת מסירה נחמדה, תופס עמדה מאוד יפה על שחקנים 1.80. את הריצה שלהם שהובילה לבריחה הראשונה העמק עשו כאשר הוא היה על הספסל בכלל.
http://ibasketball.co.il/league/7365/game/3462139

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראיתי את הדקות האחרונות של גמר הנוער. הדבר הכי בולט, כמו ברוב השנים הקודמות, וגם הכי מתסכל - איזה ערמה של שלדים עשויים מקיסמי שיניים. כולם או כמעט כולם דקים כמו גפרורים. מדהים כמה נערים ישראלים נשארים במבנה גוף של בני 15.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:20 am 
מנהל פורום

אני רואה מדי פעם קטעים או משחקים מלאים של משחקי נוער אמריקאיים או באירופה, כולל אליפויות אירופה, ולא ראיתי הבדל גדול.
אם תבוא למשחק ממוצע של נוער מחוזית אתה תראה הרבה שחקנים בני 18 עם גוף שרירי וחזק. פה במקרה יש שתי קבוצות שיש להם כמה שחקנים בגובה 2 מטר ומבנה גוף דק יחסית. זאת אומרת זה שני מועדונים שאספו מראש שחקנים בעלי פוטנציאל ולהיות גם 2 מטר נייד וגם מבנה גוף כמו שאתה אולי היית רוצה לראות זה כבר דיי נדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 12:29 am 
מנהל פורום

מתנצל מראש אם אני מדבר שטויות אבל העלאת מסת שריר ובניית גוף היא לא רק גנטיקה אלא גם תזונה ואימון פונקציונלי לזה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2018 11:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ודים כתב:
אני רואה מדי פעם קטעים או משחקים מלאים של משחקי נוער אמריקאיים או באירופה, כולל אליפויות אירופה, ולא ראיתי הבדל גדול.
אם תבוא למשחק ממוצע של נוער מחוזית אתה תראה הרבה שחקנים בני 18 עם גוף שרירי וחזק. פה במקרה יש שתי קבוצות שיש להם כמה שחקנים בגובה 2 מטר ומבנה גוף דק יחסית. זאת אומרת זה שני מועדונים שאספו מראש שחקנים בעלי פוטנציאל ולהיות גם 2 מטר נייד וגם מבנה גוף כמו שאתה אולי היית רוצה לראות זה כבר דיי נדיר.

לא ראיתי בכלל משחקי נוער מאירופה אז לא אתווכח איתך על זה, אבל כן ראיתי משחקי תיכונים מארה"ב פה ושם ואני לא מסכים עם המסקנה שלך (למרות שבטח ראית יותר ממני).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 27, 2018 5:03 pm 
מנהל פורום

uriel17 כתב:
מתנצל מראש אם אני מדבר שטויות אבל העלאת מסת שריר ובניית גוף היא לא רק גנטיקה אלא גם תזונה ואימון פונקציונלי לזה, לא?

וודאי שלא רק גנטיקה. אימוני כוח בשילוב עם תזונה נכונה הם המפתח להעלאת מסת שריר. אלא שישנם גם מבני גוף שונים, וכמו שנדיר יחסית למצוא שחקן שהוא גם נגיד 2.05 וגם יהיה קלעי מדהים (לעומת שחקנים בגובה 1.80), כך גם יהיה נדיר יותר למצוא שחקן שהוא גם 2.05 וגם בעל מבנה גוף שיכו להעלות מסת שריר גדולה בקלות יחסית מבלי לאבד מהירות.
אגב, אימון פונקציונלי הוא לרוב יותר רלוונטי לפיתוח כוח מתפרץ או סיבולת שריר ספציפיים לענף, ופחות להגדלת מסת שריר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 27, 2018 5:06 pm 
מנהל פורום

נבחרת הנוער של ישראל חוזרת לטורניר אלברט שווייצר בנילאומי. המשחקים יחלו עוד כמה ימים:
http://ibasketball.co.il/%d7%a0%d7%91%d ... %99%d7%a6/

בנוסף שלשום פורסם שתל-אביב תארח את אליפות אירופה דרג א' לעתודה (U20) בקיץ 2019. מי שייצג באותה אליפות את ישראל זה חלק גדול משחקני נבחרת הנוער הנוכחית מהקישור מעלה, יחד עם ילידי 99 (עבו, צ'צ'שווילי ועוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 27, 2018 5:37 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
uriel17 כתב:

וודאי שלא רק גנטיקה. אימוני כוח בשילוב עם תזונה נכונה הם המפתח להעלאת מסת שריר. אלא שישנם גם מבני גוף שונים, וכמו שנדיר יחסית למצוא שחקן שהוא גם נגיד 2.05 וגם יהיה קלעי מדהים (לעומת שחקנים בגובה 1.80), כך גם יהיה נדיר יותר למצוא שחקן שהוא גם 2.05 וגם בעל מבנה גוף שיכו להעלות מסת שריר גדולה בקלות יחסית מבלי לאבד מהירות.
אגב, אימון פונקציונלי הוא לרוב יותר רלוונטי לפיתוח כוח מתפרץ או סיבולת שריר ספציפיים לענף, ופחות להגדלת מסת שריר.

למדתי, תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], בטן רכה וחביבה ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה