סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 8:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 1:23 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אבן דרך חשובה בפרויקט ארוך הטווח של קבוצת הבעלות בראשות אורי אלון.
18 שנה חלפו מאז ההשתתפות של הפועל ירושלים ביורוליג, זה היה בעונה הראשונה של המפעל ב-2000/01, כאשר מכבי ת"א עוד שיחקה בסופרוליג.

http://rotter.net/forum/scoops1/462672.shtml

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 1:26 pm 
Junior

אין על זה ידיעה באף אתר אחר למעט רוטר
ה1 באפריל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 1:27 pm 
מנהל פורום

אני מזכיר לכולם מה התאריך היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 1:31 pm 
Freshman

אדום88 כתב:
אין על זה ידיעה באף אתר אחר למעט רוטר
ה1 באפריל?

נראה ככה :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 1:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
1 באפריל או לא, זה נשמע לי רק שאלה של זמן. בטח אם היורוליג יתרחב.
בשביל אורי אלון זה דו"ח חנייה. הוא גם הראה שאין לו בעייה להשתריין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 1:43 pm 
Sophomore

1 באפריל שקוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 2:23 pm 
Junior

קללללל

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 7:19 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
אני מזכיר לכולם מה התאריך היום

טור דיעה של אחד מעורכי רוטר. משליך לא רק על ידיעה זו אלא באופן כללי על כמה מעיתונאי הספורט באופן כללי :
מרגיש לי קצת מיותר להרעיף מחמאות על הפלטפורמה הזו שנקראת רוטר.נט, כי בסופו של דבר מדובר באתר שמרכז אליו מעל למיליון יוניקים מדי חודש וקנה את מקומו בלב התקשורת הלא מסורתית בצדק, לאחר פעילות רבת שנים.
גולשי האתר מרכזים אליו ידיעות שנראות מספיק חשובות כדי לתת להם חשיפה ולעתים עולות בפורום גם ידיעות ראשוניות שמעלים גולשי הפורום.
מנהלי הפורום דואגים לסנן את הידיעות שנראות להם פחות ראויות לחשיפה הזו, ויתרה מכך, דואגים לבדוק את המקורות בהתאם, בין אם זה מול גורמי האכיפה והצנזורה ובין אם גופים פרטיים.
מכיוון שכך, בין הגולשים בפורום (לאו דווקא כותבים פעילים), נמצאים גם עורכים של ערוצי חדשות, ספורט וכו'. הם מבקשים לעשות עבודתם ולנסות ללקט מידעים מכמה שיותר גופי תקשורת לא מסורתיים. עד כאן, לגיטימי לגמרי.
הבעיה מתחילה כמו תמיד, בטבע האדם. הנס מורגנתאו, ניקולו מקיאוולי ותומס הובס, טענו כי יצר לב האדם רע מנעוריו (בראשית ח כא). ולצערנו, אנו נתקלים מעת לעת בעורכים וכתבים שבמקרה הטוב לוקחים מידע ראשוני מהפורום ומפרסמים, אך לא נותנים קרדיט מינימלי, ובמקרה הרע, בביזוי שמנו הטוב ובחוסר פרגון משווע.
כך קרה אתמול, ה-1 באפריל. בהחלטה ספונטנית, החלטתי להעלות ידיעה מונפצת ברוח היום, בה כתבתי כי בעלי קבוצת הפועל ירושלים בכדורסל חתם על הסכם ספונסריות עם מנהלת היורוליג ובכך קנה את מקומה של הקבוצה בליגה.
הגדיל לעשות מפקח הפורום דה סנטה, שהיה שותף למזימה, והעלה הסכם מפוברק שלוטש קלות בפוטושופ, להגברת אמינות הידיעה.
היו גולשים שלא קנו את הסחורה, אבל גם היו כאלה שנפלו בפח. אחד מהם היה עורך ערוץ הספורט אורי דגון שלקח את הידיעה וצייץ אותה, ללא מתן קרדיט כמובן, אנחנו כבר רגילים.

זמן מה לאחר מכן, הכריז רון קופמן בתוכנית הרדיו שלו ושל מליניאק ב103FM את הידיעה, תוך כדי מתן קרדיט למצייץ היקר. אורי אלון סימס למליניאק והכחיש את הידיעה, וגם אני איששתי שמדובר בהנפצה שאין מאחוריה דבר וחצי דבר.
זה כשהוא פרסם את הסיפור מיד בפתיחת התכנית (הוא מייחס את זה לאורי דגון עורך ערוץ הספורט שגנב את זה מכאן ברוטר):
http://103fm.maariv.co.il/programs/medi ... 1t4nzVQ=KH
בהמשך השידור, יכול היה קופמן לבחור להתנצל בפני המאזינים על ההטעיה, להכות על חטא, לומר למאזינים כי לא בדק ולא ביקש תגובה לידיעה טרם פרסומה (כפי שאנו נוהגים לעשות ברוטר במקרים מעין אלו), הוא גם יכול היה לבחור שלא לומר דבר, או לצחוק על המקרה ולפרגן על מתיחת 1 באפריל מוצלחת, או רק להסתפק בהכחשה לידיעה בלבד.
אבל לא, "הקוף", בברוטאליות אופיינית ובגסות רוח, בחר ללעוג לאתר רוטר, לקרוא לו "אתר בזוי", "אתר הימורים" ועוד.
לנו אין אגו, וגם לא לקחנו ללב, אני בכלל טוען שאין דבר כזה 'פרסום רע', אבל כל זלזול הוא מביש. הוא מביש בעיקר את המזלזל עצמו, אותו אחד שלעג לגולשי ומנהלי הפורום שתורמים מזמנם וממרצם לעשות פה תקשורת אחרת, תקשורת שבאה מהעם ולא עוברת סנני אג'נדה.
כזו שיכולה היום להשפיע אפילו על מקבלי ההחלטות, ולא צריך ללכת רחוק, רק אתמול בערב התבשרנו כי ראש הממשלה "שמע את הרחש ברשתות החברתיות" והחליט להשעות את תכנית הפליטים החדשה והחובבנית שרקם עם מוסדות האו"ם. אז כנראה שהפלטפורמה הזו כן מצליחה.
בסוף היום, אנחנו צריכים לזכור תמיד לשמור על צלם אנוש, וכשעיתונאים קטנים ומלאי אגו מאבדים את הצלם הזה ומבזים את שמנו הטוב, אנחנו נשאב מכך מוטיבציה להמשיך ולעשות תקשורת טובה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 7:34 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
1 באפריל או לא, זה נשמע לי רק שאלה של זמן. בטח אם היורוליג יתרחב.
בשביל אורי אלון זה דו"ח חנייה. הוא גם הראה שאין לו בעייה להשתריין.

חושב שאתה מגזים. אם זה היה כזה כסף קטן בשבילו מה היה מונע ממנו לשים את זה על הקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 7:39 pm 
Hall of Famer

שום דבר. אבל השקעה בחסות ליורוליג היא השקעה עם תוצאה מיידית ומובטחת. השקעה בקבוצה ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 7:54 pm 
Junior

לא חושב שלשים מידי שנה 9 מיליון יורו כספונסר של היורוליג זה דבר שהוא היה עושה בד בבד להחזקת קבוצה שגם בה צריך להשקיע סכום די דומה.
אורי אלון עשיר, אבל עדיין לא אוליגרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 7:59 pm 
Hall of Famer

לפחות חלק מזה, ואפילו חלק משמעותי, יכוסה על ידי העלייה בהכנסות של הקבוצה.
הבעייה פה היא לא הכסף לדעתי, אלא האפשרות לשים את הרגל בדלת של היורוליג. השקעה בקבוצה לא תביא אותו לשם ככל הנראה. השקעה בחסות ביורוליג כן. לי זה נראה נו בריינר.
זו גם לא חסות אישית מהכיס שלו, כן? זו חסות של החברה שלו שיש לה הכנסות הרבה יותר גדולות מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 8:15 pm 
Sophomore

ראי אתה צריך לזכור שהצטרפות ליורוליג דורשת העלאה משמעותיתל מאד של התקציב רק כדי להילחם עך מקומות 9-10. לדעתי הפועל יצטרכו להעלות את התקציב שלהם מבערך 11M היום לאיזור ה-18M (נגיד כמו ולנסיה, באמברג וכו') ככה שתוספת ההוצאה הכוללת תהיה בערך 15-16 מיליון לעונה!! ההכנסות מהיורוליג יוסיפו אוליי עוד 4 מיליון על מה שנכנס היום (כולל טלביזיה, חסויות וכו') ועל כן משאירים עדיין בור של 11-12 מיליון לעונה. זה ה-מ-ו-ן.....

לגבי העובדה שזו חסות של החברה ולא שלו אישית זה אכן יוכל להסביר את הגדלת הסכומים המשמעותית, ואני בהחלט מקווה שזה הכיוון, אבל אני מאד מפקפק בזה שזה אכן יהיה המקרה. בגלל ש -
1. זאת אמנם לא חברה ציבורית ומונפקת אבל הושקעו בה סכומים אדירים היא לא איזה חברה אישית שלו והוא יצטרך להסביר עסקית צעד כזה למשקיעים שלו. יש גם בטח בעייתיות משפטית בקבילת הסכם חסות שכביכול אמור להשתלם לחברה שלו עסקית עם הטבה לקבוצה הפרטית שלו.
2. מדובר פה בחברה בתחום הנדל"ן שבינתיים פעילה בארה"ב ולא ברור לי איך חסות סופר יקרה על מותג ספורט אירופי שאף אחד בארה"ב לא מכיר תעזור להם (אוליי ככה יכנסו לשוק האירופי?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 8:26 pm 
Hall of Famer

1. אני מחזיר אותך למודל דרושפאקה. אז אמנם דואוש לא הייתה בעלים של הקבוצה, אבל הייתה ספונסור ראשי שהחזיק את הקבוצה ובהחלט בעלת עניין, והכניסה את דרושפאקה ליורוליג בכוח החסות שלה ליורוליג. היום היא אגב ספונסורית של פנרבחצ'ה ועדיין בעלת עניין במועדון יורוליג, וכל זה לצד היותה ספונסור גדול של היורוליג עצמו. כך שבעייה משפטית ודאי אין פה.
2. אני מן הסתם לא יודע מה כוונותיו העסקיות של אלון עם החברה שלו. יכול להיות שהוא רוצה להיכנס לאירופה ויכול להיות שלא, ויכול להיות שהוא ישלב את הדברים ויכניס במקביל את החברה שלו לשוק האירופי. אני גם לא יודע מה גודל הספונסורשיפ, כלומר איפה סדר גודל כזה ישים אותו מבחינת דרגת הספונסורים של היורוליג. אם הליגה תיקרא על שמו זה משהו אחד, אם לא זה משהו אחר. בכל אופן, היורוליג כן נראה בארה"ב (גם אם ברמה זניחה), הקבוצות שלו משתתפות גם במשחקי טרום עונה עם קבוצות NBA.

כן, הליכה ליורוליג אומרת הגדלה של תקציב הקבוצה. ואם הוא יצליח להיכנס בלי חסות ליורוליג, זה לא אומר הגדלה משמעותית של תקציב הקבוצה? ודאי שכן. כך שזה כשלעצמו לא שיקול, זה משהו שקיים עם או בלי חסות ליורוליג. אורי אלון יודע את זה ועדיין רוצה להיכנס ליורוליג. כרגע הוא לא יכול, אבל עם חסות ליורוליג הוא כן יוכל. למעשה זה לא רק יכניס אותו ליורוליג, אלא יהפוך אותו בן לילה לאחד האנשים הקובעים ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 9:23 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
1. אני מחזיר אותך למודל דרושפאקה. אז אמנם דואוש לא הייתה בעלים של הקבוצה, אבל הייתה ספונסור ראשי שהחזיק את הקבוצה ובהחלט בעלת עניין, והכניסה את דרושפאקה ליורוליג בכוח החסות שלה ליורוליג. היום היא אגב ספונסורית של פנרבחצ'ה ועדיין בעלת עניין במועדון יורוליג, וכל זה לצד היותה ספונסור גדול של היורוליג עצמו. כך שבעייה משפטית ודאי אין פה.
2. אני מן הסתם לא יודע מה כוונותיו העסקיות של אלון עם החברה שלו. יכול להיות שהוא רוצה להיכנס לאירופה ויכול להיות שלא, ויכול להיות שהוא ישלב את הדברים ויכניס במקביל את החברה שלו לשוק האירופי. אני גם לא יודע מה גודל הספונסורשיפ, כלומר איפה סדר גודל כזה ישים אותו מבחינת דרגת הספונסורים של היורוליג. אם הליגה תיקרא על שמו זה משהו אחד, אם לא זה משהו אחר. בכל אופן, היורוליג כן נראה בארה"ב (גם אם ברמה זניחה), הקבוצות שלו משתתפות גם במשחקי טרום עונה עם קבוצות NBA.

כן, הליכה ליורוליג אומרת הגדלה של תקציב הקבוצה. ואם הוא יצליח להיכנס בלי חסות ליורוליג, זה לא אומר הגדלה משמעותית של תקציב הקבוצה? ודאי שכן. כך שזה כשלעצמו לא שיקול, זה משהו שקיים עם או בלי חסות ליורוליג. אורי אלון יודע את זה ועדיין רוצה להיכנס ליורוליג. כרגע הוא לא יכול, אבל עם חסות ליורוליג הוא כן יוכל. למעשה זה לא רק יכניס אותו ליורוליג, אלא יהפוך אותו בן לילה לאחד האנשים הקובעים ביורוליג.

לא מכיר את דואוש כחברה ומבנה הבעלות שלה, אבל בחברה אמריקאית שגייסה המון כסף מקרנות פרטיות שכנראה מחזיקות כבר ברוב הבעלות, מצפות לתשואה ועוקבות אחרי ההתנהלות זה נראה לי חשוד. למשל אם היית אומר לי שזה קרה באי.די.בי של דנקנר בימים היפים שהוא שלט בדירקטוריון, בהנהלהה ובכל בעל עניין אז הייתי מסכים (זה ד"א קרה עם תרומות צנועות יותר לגופים בארץ בהן הוא אח"כ לקח קרדיט אישי על התרומה) אבל לא נראה לי שזה המקרה בקומפאס.

לגבי הנקודה השנייה, שוב אורי עשיר וטפו טפו מקווה שרק יתעשר יותר, אבל מדובר פה על עוד 11-12 מיליון לעונה וזה לא בצורה חד פעמית אלא כהשקעה שנתית דיי קבועה מכיוון ש-
1. לא נראה לי שההכנסות האורגניות של הפועל יגדלו עד כדי כך עם השנים ביורוליג כדי לכסות חלק נכבד יותר מה-4 מיליון שכבר הנחתי בהצטרפות ליורוליג. מקסימום עוד 2-3 מיליון שעדיין משאיר בור של בסביבות 10M...
2. לא סביר שתוך שנים בודדות תצליח הפועל לקבל מעמד ביורוליג שיאפשר לה להישאר שם גם אם החסות נגמרת ולכן זה בעצם תשלום מחדש עבור כל עונה שאנחנו שם כשברגע שנפסיק לשלם נעוף. אם למשל היה מדובר על קניית אחזקה באותה חברה שמחזיקה בבעלות על היורוליג (זו שמכבי והגדולות חברות בה) אז זה היה הרבה יותר משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 9:35 pm 
Hall of Famer

1. אני חוזר, כל החלק שנובע מ"הגדלת תקציב הקבוצה" לא רלוונטי, תמחק את זה. זה לא קשור לכן או לא חסות ליורוליג - זה קשור לעצם הכניסה ליורוליג, עם או בלי חסות ליורוליג. אורי אלון יודע את זה, לוקח את זה בחשבון, ובכל זאת רוצה להיכנס ליורוליג. אז אפשר לדבר רק על עלות החסות ליורוליג עצמה.

2. אני לא יודע אם בתוך שנתיים, אבל בתוך שנים בודדות יכול להיות שכן. כמובן שבשביל זה צריך גם להצליח כדי להגדיל את ההכנסות, אבל אם אתה (וכנראה גם אורי אלון) מדבר על תקציבים של 18M אין סיבה שזה לא יקרה, בהנחה שלא תיקחו את ווייצ'יץ' ואבי אבן להקים לכם את הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 9:59 pm 
Sophomore

ברור שכל העניין הוא סביב העלות הנוספת של הסכם החסות (באותו פרסום ברוטר דיברו על חסות של 9M לשנה). אין בינינו מחלוקת על כך שאם היו מציעים להפועל להצטרף ליורוליג *בחינם* אורי היה קופץ על זה ומשלים את השאר.

בהנחה שאתה לא קבוצה עם גישה למאגר בלתי נגמר של כישרון מקומי כמו הכוכב או ז'לגיריס, כמה רחוק אתה כבר חושב שתקציב של 18M יביא אותך? ממה שאני מבין זה יהיה אחד התקציבים הנמוכים ביורוליג לא? וזה לפני שהזכרנו שאוליי אין לנו את ניקולה ואבי אבן אבל גם הפועל שלנו היא אנדר אצ'יברית מטורפת ביחס לגובה התקציב שלה מול היריבות באירופה וכמעט בעקביות מפסידה ועפה לקבוצות על שליש תקציב.

דבר שלישי, ההכנסות האורגניות של מכבי, שקבועה ביורוליג, שבנתה מותג במשך 40 שנה של הצלחות ושמגיעה מאיזור הרבה יותר גדול והרבה הרבה יותר עשיר מירושלים מגיעות אולי ל-20M. כמה אתה מעריך את הפוטנציאל של הפועל במקסימום כשאתה אומר משהו כמו "תוך שנים בודדות" אפשר לכסות את הפער התקציבי (מניח שלזה התכוונת בסעיף 2 שלך ולא לאפשרות של חברות קבועה גם ללא חסות כי זה לא כל כך קשור לתקציב שלנו לדעתי)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 10:16 pm 
Hall of Famer

ההנחה שלך לא נכונה, דווקא בהחלט התכוונתי לאפשרות להישאר ביורוליג גם בלי חסות, כי זה מה שכתבת בהודעה הקודמת שלך. כמובן שבשביל זה צריך גם להצליח פה ושם ולהגדיל את ההכנסות, בעיקר ההכנסות מטלויזיה ומדיה בכלל, שזה דבר שמאד חשוב ליורוליג. לא אמרתי שירושלים תכסה מהכנסותיה העצמיות את כל ההוצאות, זה כנראה לא יקרה אבל גם אורי אלון יודע את זה ולוקח את זה בחשבון כאמור. ובכל זאת רוצה להיכנס ליורוליג.
כן, זה אומר גם להשתלט על חלק מנתח השוק שהיום מכבי תופסת, אבל זה דווקא עוד בונוס. עם חסות כזו הוא נכנס ליורוליג לא כאורח, אלא כאחד האנשים החזקים והקובעים בארגון, וגם זה שווה משהו.

18M זה תקציב בחלק התחתון של היורוליג, בלי ספק. אבל ממש לא תקציב זניח, הוא לא נמוך בהרבה מתקציב רגיל של מכבי (והשנה מכבי כנראה היתה אפילו בתקציב נמוך יותר). קובאן על תקציב כזה הגיעה לפיינל פור לא ממש מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 10:39 pm 
Junior

קופמן השתלח ברוטר תוך שהוא קורא לו אתר הימורים? אין מספיק חחחחחחחחחחחחחחחחחחח בעולם

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 10:19 pm 
Junior

בנק יהב החתימה את עידו פליישר ל-3 שנים

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2018 12:05 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Red Sumo1 כתב:
בנק יהב החתימה את עידו פליישר ל-3 שנים

שוב הם מחתימים צעיר מבטיח לכאורה שלא יקבל שם דקות כנראה בכלל

חבל שלא התייעץ עם איגור מאיור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2018 12:16 am 
Sophomore

הם בדרך כלל נוהגים להשאיל אותם, ואני חושב שבגיל הזה הוא פשוט ישתמש בכרטיס הכפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2018 3:37 am 
Junior

juror13 כתב:
שוב הם מחתימים צעיר מבטיח לכאורה שלא יקבל שם דקות כנראה בכלל

חבל שלא התייעץ עם איגור מאיור

אכן, מקווה שיושאל כמו הובר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2018 8:13 am