סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 7:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 11:25 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
מעבר לזה, החוק הרוסי הוא איזושהי פשרה לכל 'מגיני השחקן הישראלי' שאיפשרה הגדלה של מספר הזרים ל5 עם הבטחה מסוימת לכך שישראלים בכל זאת יקבלו דקות משמעותיות.
למעשה, ב2013 כשקבוצות יכלו לבחור בין החוק הרוסי ו5 זרים לפשוט 4 זרים ללא הגבלה, מכבי הייתה אחת משתי קבוצות בודדות, אאל"ט, שבחרו בחוק הרוסי.

ככה שאם כבר, אפשר אפילו לטעון שהחוק הזה בא לקראת מכבי ומאפשר לה לרשום יותר זרים למשחקי ליגה.
בכל אופן בעיני, עם כל כמה שזה חוק גרוע, הוא לא חוק שאפשר להאשים 'אותו' כחלק מאיזו קנוניה כנגד ובעד מכבי, אלא פשוט חוק ששומר על מעמד מוגזם לשחקנים הישראליים בעידן שבו עלייה במספר הזרים היא מתבקשת - ולזכותו של החוק הזה ניתן לומר שהוא בהחלט מאפשרת לקבוצות להתקיים עם אותו סגל גם בליגה וגם באירופה ולא להיפגע בזה יותר מדי, כל עוד הן מתנהלות נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 11:32 am 
Junior

אני באמת מתקשה להבין למה מכבי לא בונה קבוצה ליורוליג כמו שהיא באמת רוצה ומשלימה אותה עם שחקני נוער בשביל הליגה המקומית. או אפילו יותר מזה, למה היא לא שולחת את קבוצת הנוער לליגה המקומית.
לליגה המקומית אין השפעה על אירופה או על המותג של מכבי, אז למה זה טוב?
במצב הנוכחי הם יוצאים קרחים מכאן ומכאן כי בליגה הם עוד קבוצת צמרת (למרות תקציב עתק ביחס לליגה) ומבאירופה הם קבוצה בינונית ומטה...

דעתי על טענות אוהדי מכבי (או יותר נכון על המצב הקיים):
1) חוק הזרים - בעייני כל עוד יש חוק רוסי אפשר לוותר על החוק הזה. לא מבין מה הרעיון של החוק הזה ביחד עם החוק הרוסי. אם מבטלים את החוק הרוסי אז בעיני אין ספק שחייבים להגביל את מספר הזרים ל4-5.

2) חוק הצעירים - לדעתי החוק נכשל בגדול במטרה שלו וזה לקדם שחקנים... בין אם זה כי אין כשרונות, בין אם זה כי אין סיבה לקדם את הכשרונות או בין אם זה כי השחקן הישראלי הופך עצל ועצל יותר ככל שמגנים עליו - החוק הזה לא טרם בצורה ישירה לשום דבר. לא רואה למה זה חוק נגד מכבי כמו שזה סתם חוק מטופש.

3) החוק הרוסי - גם כאן אני חושב שהבנו שהחוק נכשל בתרומתו לקידום השחקן הישראלי... וגם כאן אני לא מבין למה זה חוק נגד מכבי. זה בפירוש חוק לקידום/הבטחת הכנסה לשחקן הישראלי. כמו שנאמר מקודם, כל עוד השחקנים הישראלים הבולטים היו גיים צ'יינצ'ר אז זה עבד לטובת מכבי. היום זה סתם גורע לה עוד זר מהסגל

4) השיטה - בעעעע. שיטה איומה שעיקרה את כל התוכן מהאליפות. יש כרגע שני מפעלי גביע שאחד מהם קשור קצת לליגה הסדירה ואחד שלא. זה חד משמעית נגד מכבי. השאלה האמיתית היא מה פחות ספורטיבי - קבוצה אחת שלוקחת 35 מתוך 36 אליפויות או אליפות שמוכרעת במשחק אחד? לא יודע... זה דרעק וזה דרעק. אני באופן אישי מעדיף חוסר הספורטיביות הקודם...

אם שואלים אותי מה הייתי רוצה בתור אוהד כדורסל רגיל :
סדרות החל מרבע הגמר עד הכרעת האליפות, ביטול חוק הצעירים ואחד מבין השניים - או ויתור על מגבלת הזרים והשארת החוק הרוסי או ביטול החוק הרוסי והגבלה ל4-5 זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 12:25 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
2) חוק הצעירים - לדעתי החוק נכשל בגדול במטרה שלו וזה לקדם שחקנים... בין אם זה כי אין כשרונות, בין אם זה כי אין סיבה לקדם את הכשרונות או בין אם זה כי השחקן הישראלי הופך עצל ועצל יותר ככל שמגנים עליו - החוק הזה לא טרם בצורה ישירה לשום דבר. לא רואה למה זה חוק נגד מכבי כמו שזה סתם חוק מטופש.

לפחות אחד מהתומכים הגדולים בחוק הזה (אמסלם) הודה שהמטרה הייתה להגביל את מכבי ת"א.
מי שחשב באמת שחוק כזה יקדם שחקנים צעירים הוא דיי דביל. זה כמו שירצו לקדם איתיופים, אז יעשו חוק שכל מקום עבודה יהיה חייב לראיין למשרה 20% איתיופים מכלל המרואיינים. מן הסתם חוק כזה לא באמת יגרום לכך שיעסיקו יותר איתיופים.
החוק לא עבד לא כי אין כשרונות, אלא כי נוצר מצב אבסורדי: קבוצות היו חייבות למלא את מכסת הצעירים, אבל לא ממש רצו לקחת סיכונים ואשכרה לשלב אותם ברוטציה, אז נוצר מצב שרוב הצעירים המוכשרים (לפחות כאלה עם שכל והכוונה נכונה) הלכו לשחק בלאומית ומכיוון שהם גם בוגרי נבחרות גילאים אז הייתה להם פחות בעיה עם מעמד ספורטאי מצטיין/פעיל בצבא, ומי שהלך לליגת העל כדי להיות בקצה הספסל זה שחקנים ברמת ליגה א' או ליגה ארצית שהיו חייבים מעמד בצבא כדי להמשיך ולשחק כדורסל וטייטל של "שחקן ליגת על" סידר אותם מבחינה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 12:26 pm 
Hall of Famer

החוקים הללו פוגעים בדיוק באותה מידה בשנים האחרונות על הפועל ירושלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 3:19 pm 
Sophomore

אני מקווה שישארו החוקים הנוכחיים, ויורחבו מעבר לנדרש. לגבי הפיינל פור, הוא הכרחי במצב בו שתי קבוצות משוריינות ללא קשר להישגים שלהן במפעלים המקומיים.
לי אין זיקה לשחקנים "צברים" יותר משחקנים שאינם כאלה. מבחינתי שישחקו בליגה רק זרים ושנראה רמה גבוהה. מה שאני כן חושב, זה שפיינל פור זו שיטה שלא צריכה להתקיים בליגת כדורסל תקינה.
למרות זאת, אני סולד הרבה יותר מהשתתפות קבוצות באירופה ללא קשר להישגים שלהן בליגות המקומיות. ובמצב כזה, בו אין לקבוצה שום דרך להתקדם, לפחות אפשר לתת להן לבנות את השם של המועדון ולצבור כמה אליפויות.
אם יקרה מצב בו ליגת האלופות בכדורסל תהפוך למשמעותית יותר מהמפעלים הפרטיים, לא יהיה לי אכפת שהקבוצות הללו ישתריינו במפעלים פרטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 3:43 pm 
Hall of Famer

אגב, הנקודה שלי הייתה שלמכבי (וגם להפועל) החוק הישראלי יוצר איזה דיסוננס עם המשחקים באירופה, אבל בליגה הוא מגביל את הקבוצות האחרות לא פחות ואף יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 4:47 pm 
Hall of Famer

ערן כתב:
אני מקווה שישארו החוקים הנוכחיים, ויורחבו מעבר לנדרש. לגבי הפיינל פור, הוא הכרחי במצב בו שתי קבוצות משוריינות ללא קשר להישגים שלהן במפעלים המקומיים.
.

למה הוא הכרחי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 5:04 pm 
מנהל פורום

אורן כתב:
אגב, הנקודה שלי הייתה שלמכבי (וגם להפועל) החוק הישראלי יוצר איזה דיסוננס עם המשחקים באירופה, אבל בליגה הוא מגביל את הקבוצות האחרות לא פחות ואף יותר.

אולי אפילו יותר, כי להם אין כסף למתאזרחים יקרים כדוגמת אלכסנדר, האוול וג'ונדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 5:15 pm 
Hall of Famer

יאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 5:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס לב כתב:
ערן כתב:
.

למה הוא הכרחי?

וידוא הריגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 5:48 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ערן כתב:
.

למה הוא הכרחי?

כדי לתת לקבוצות ללא כסף תקווה לגרוף לפחות תארים לעתיד, בזמן תקופת ימי הביניים הנוכחית של הכדורסל, בו אין אפיק לקבוצות להתקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 7:44 pm 
Hall of Famer

וכמה קבוצות התקדמו בימי השיא וההדר של הכדורסל הישראלי משנות השבעים עד אמצע שנות האלפיים בהם החל השיריון?
ולמה קבוצות ללא כסף צריכות תקווה לגרוף תארים?
הכשל הלוגי שלך אומר שכל עוד מכבי משוריינת, אז נקל על הקבוצות האחרות לקחת תואר שלא אומר הרבה, אבל במידה ומכבי לא תהיה משוריינת, אז רצוי להקשות על אותן קבוצות בלי כסף ונעבור לסדרות שם לא יהיה להן במילא סיכוי להתמודד עם המפלצת של היורוליג וגם לא יהיה להן סיכוי להתקדם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 7:53 pm 
Sophomore

מכבי לא מעל הליגה וזה לא המדינה היא אני...זה הרוב זו הדמוקרטיה תתמודדו או תעזבו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 8:57 pm 
Hall of Famer

אה, וכמובן את הקבוצות לא עניין להגיע לאירופה ולהתקדם. קודם הם הציעו את שיטת הפיינל פור וכשמכבי התנתה הסכמה באישור השריון שלה ביורוליג הם הסכימו. כלומר הרבה יותר היה חשוב להגדיל את הסיכוי לזכות בתארים מאשר הסיכוי להגיע לאירופה ולהתקדם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 9:37 pm 
מנהל פורום

ערן כתב:
עמוס לב כתב:
ערן כתב:
.

למה הוא הכרחי?

כדי לתת לקבוצות ללא כסף תקווה לגרוף לפחות תארים לעתיד, בזמן תקופת ימי הביניים הנוכחית של הכדורסל, בו אין אפיק לקבוצות להתקדם.

ולכן אתה מבטל את יתרון הביתיות של חולון ומאפשר למשוריינות לזרוק זין כל העונה?

לא יודע מה יותר גרוע. הבכיינות הפתטית של אוהדי מכבי או האפולוגטיקה של אוהדי קבוצות אחרות להצדקת הלוזריות המגוחכת שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 9:42 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
ערן כתב:
עמוס לב כתב:
ערן כתב:
.

למה הוא הכרחי?

ולכן אתה מבטל את יתרון הביתיות של חולון ומאפשר למשוריינות לזרוק זין כל העונה?

לא יודע מה יותר גרוע. הבכיינות הפתטית של אוהדי מכבי או האפולוגטיקה של אוהדי קבוצות אחרות להצדקת הלוזריות המגוחכת שלהם.

פניה לרגש לא תעזור כאן, הדעה שלי לא משתנה בהתאם לכמה חולון משחקת טוב יותר או פחות.
שנה הבאה אתם ביורוליג בסוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 10:11 pm 
מנהל פורום

מה הקשר לפניה לרגש?

ולשאלתך, אם זה תלוי בכם אז כן. אורי אלון מודה לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 11:10 pm 
Junior

ערן כתב:
שנה הבאה אתם ביורוליג בסוף?

כנראה שלא. זו מתיחה של ה1 באפריל ב-99%. אבל לא הייתי מתנגד לזה אחרי שזכינו כבר ב-2 אליפויות וטרם שיחקנו שם

אני ארגיש עם זה ממש טוב אם אתה רוצה לשאול דרך אגב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 11:16 pm 
Junior

"השופטים טעו? כל שריקה שווה עונה"

המשפט הכי יפה בכל הת'רד הזה בפער ענק.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 1:33 am 
Hall of Famer

אני מניח שרובנו נסכים שרוב החוקים פשוט גרועים
אבל מפה ולהאשים כל חוק וחוק בביזיונות של מכבי בשנים האחרונות ...

אגב , אותו חוק הצעירים המדובר ( שהוא בוודאי כושל ביותר בפני עצמו ) - הוא לא אותו אחד שבו שחקנים כמו לנדסברג , ג'ייק כהן ובר טימור שיחקו ב"גילאי נוער" של 25-26 ( או אף קרוב ל-27 בפועל , לא סגור על זה ) כשחקני 10-11 ברוטציה ( זה למעשה מה שחייב החוק לאורך השנים ) באותן קבוצות מדוברות שכה נפגעות מהחוק ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 10:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
השני סאטושי שלי:
1. יש חוקים מסויימים שנקבעו בהחלט נגד מכבי. חוק הצעירים הוא אחד מהם, הפיינל פור הוא השני. אין פה הרבה מקום לויכוח כי בשני המקרים חלק מיוזמיהם אומרים את זה בעצמם.
2. החוק הרוסי לא נחקק נגד מכבי, ובוודאי לא מזיק רק לה. הוא נחקק כדי לספק הגנה הסתדרותית, לנפח את משכורותיהם ולהבטיח את עבודתם של שחקנים ישראלים בינוניים (הטובים ישחקו גם כשיש זרים).
3. ואחרי שאמרתי את כל זה, ברור לכל אחד שמסתכל בעיניים אובייקטיביות כמה שאפשר שגם בתנאים האלה מכבי הייתה צריכה לעשות הרבה יותר עם משאביה. הכשלונות המקצועיים המחפירים שלה בשנים האחרונות הם אשמתה קודם כל ולפני הכל. ולצערי הם לא עושים סימן שהם הולכים לאנשהו כי ההתנהלות לא משתנה, אז למה שהתוצאות יהיו שונות?
אף אחד הרי לא הפריע למכבי להקים מערך סקאוטינג נורמלי, להביא מנהל מקצועי שיודע מה הוא עושה, לארגן שאופן נורמלי את ההיררכיה בין השותפים שיצרו איזושהי יכולת ניהול שוטף, או לתת למאמן שלה לפעול עם קצת יותר חבל. את כל זה היא עושה לעצמה. אז אפשר להלין על החוקים ולנסות להילחם בהם, אבל לפני הכל כדאי להסתכל פנימה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 11:10 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ערן כתב:
אם יקרה מצב בו ליגת האלופות בכדורסל תהפוך למשמעותית יותר מהמפעלים הפרטיים, לא יהיה לי אכפת שהקבוצות הללו ישתריינו במפעלים פרטיים.

ובסנריו כזה מה תחשוב אם יציעו לחולון שיריון בליגת האלופות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 11:16 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראובן כתב:

אולי מספיק עם ההכללה הגורפת (של כמעט כולם פה) שכל אוהדי מכבי הם בכיינים פתטיים. לא כל האוהדים חושבים כמו רז שכניק או כמו הנער כותב הדעה התורן ב-kick כמו שלא כל אוהדי י-ם הזויים כמו שלום ירושלמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 12:25 pm 
מנהל פורום

לא כל אוהדי מכבי הם בכיינים, לא התכוונתי לטעון או לרמוז את זה. התכוונתי לבכיינות המכביסטית מהז'אנר של הפוסט שהובא כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 2:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תעבור שוב על העמוד הראשון של השרשור. הפועל בכה על שלל הטיותיו חוגג שם (כולל 3 או 4 תגובות שלך)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה