סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 5:33 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב אז אחרי שההפרש עמד על אזור ה-30 במשך הרבה זמן, הנבחרת מצליחה לייצר ריצה ברבע האחרון (דווקא ללא אבדיה) ומורידה ל-14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 5:56 pm 
Junior

בסופו של דבר הנבחרת מפסידה ב-23 הפרש, 89-66. ים מדר הוביל עם 17, אבדיה עם 2 בלבד.
אוסטרליה עולה עלינו בערך בכל פרמטר. יותר מוכשרים, יותר אתלטים, סייז יותר טוב. הנבחרת כמעט ולא הצליחה לעשות כלום במגרש העומד. סקורר אדיר (במושגים ישראלים) כמו אלבר חטף בלוקים על ימין ועל שמאל.
בסופו של דבר, כשאנחנו פוגשים נבחרת כל כך יותר טובה, ללא אבדיה אין לנו יותר מדי מה למכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 7:05 pm 
Junior

רובם משחקים באוסטרליה? סתם בשביל התרגיל - מה חוקי הזרים בליגה האוסטרלית?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 7:34 pm 
מנהל פורום

הרסי הוקינס כתב:
רובם משחקים באוסטרליה? סתם בשביל התרגיל - מה חוקי הזרים בליגה האוסטרלית?

רובם המוחלט משחקים באקדמייה האוסטרלית לכדורסל ומקבלים תנאי התפתחות שבישראל היו חולמים עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2018 7:38 pm 
מנהל פורום

סטט' מהמשחק:
https://www.basketball-bund.de/wp-conte ... US-ISR.pdf

לא ראיתי עדיין את רוב המשחק, אבל ההבדל בריב' ונק' בצבע כנראה מספר את רוב הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 8:42 pm 
מנהל פורום

היום ניצחון 106-83 על ארגנטינה:
https://www.basketball-bund.de/wp-conte ... SR-ARG.pdf

בדק' המעטות שראיתי, הנבחרת שלנו לא נראתה טוב. הרבה איבודים, שוב אלבר חוטף גגות, התקפה מפוזרת.
אני מניח שיסיקו את המסקנות ובקיץ הסגל כבר יהיה יותר מאוזן, מבחינת "כוכבים" ורול-פליירים.

מחר יום חופש, מחרתיים משחק מול טורקיה שהגיעה בהרכב חסר ומסתמנת כנבחרת חלשה ואז בחמישי משחק מול יפן החלשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2018 9:11 pm 
Junior

תוכל (או כל אחד אחר שבא לו..) לפרט על הפרוספקטים בגארדים ?

אלבר,מוסקוביץ,מדר בעיקר.. את מלכה וחיון אני מכיר. יתרונות וחסרונות ומה התרחיש האפשרי ביותר עבורם בבוגרים ?

ליובין אמר את זה בחמישיות נהיינו עשירים בעמדות הפורוורד ושדופים בעמדות הגארד. מישהו מהם מסוגל להיות בתרחיש הטוב ביותר ראוי יותר מהאפשרויות שקיימות כעת ברמת האולימפית ?

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 12:31 am 
Junior

את מוסקוביץ' אני לא מכיר (ובכל מקרה את כל השחקנים ודים מכיר הרבה יותר טוב ממני) אבל את אלבר ובעיקר את מדר ראיתי כמה פעמים.
אלבר הוא סקורר אדיר ברמת הליגה לנוער. קלעי אדיר, גם מכדרור, עם טווח מאוד גדול בקליעה. הוא גם שחקן מאוד פיזי עם סייז טוב שבנוער מגיע לטבעת בלי בעיה.
מצד שני, אתלט הוא לא ובשלושת המשחקים בטורניר עד כה הוא חוטף בלוקים כמו שהוא לא חטף בחיים. גם רכז מי יודע מה הוא לא ולמסור זה לא ממש הקטע שלו.

את ים מדר אני מאוד אוהב (בעיקר כי הוא משחק בקבוצה הנכונה אבל לא רק). שחקן מעניין ומוכשר. בניגוד לאלבר הוא באמת רכז ושחקן קבוצתי. יש לו שליטה מצוינת בכדור וידיים ארוכות שעוזרות לו לשמר על הכדור. חוץ מזה הוא אתלט נהדר ואין לו בעיה לעשות שני כדרורים לתוך הקשת ולעלות לג'אמפ בפרצוף של השומר שלו. באופן כללי הוא קלעי די טוב ובטורניר עד כה הוא בכלל מפגיז. מן הסתם הקליעה שלו מבחוץ תשפיע מאוד על היכולת שלו לתרגם את הכישרון לרמת הבוגרים.
כמו אלבר הוא גם נתקל פה במוטות ידיים וגבוהים שהוא לרוב לא רואה בליגה לנוער אז את החדירות שלו הוא בעיקר מנצל כדי למצוא שחקנים אחרים פנויים, שזה נחמד, אבל הייתי שמח לראות אותו מנסה גם כמה פלואטרים (שדווקא הלכו לו לא רע כשכבר ניסה).
הבעיה שלי איתו זה שהוא נראה לי מאוד צנום. אמנם הוא שחקן אגרסיבי ועד עכשיו זה לא בא לידי ביטוי, אבל ברמת הבוגרים זה סיפור אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 10:24 am 
מנהל פורום

החתול יובב כתב:
תוכל (או כל אחד אחר שבא לו..) לפרט על הפרוספקטים בגארדים ?

אלבר,מוסקוביץ,מדר בעיקר.. את מלכה וחיון אני מכיר. יתרונות וחסרונות ומה התרחיש האפשרי ביותר עבורם בבוגרים ?

ליובין אמר את זה בחמישיות נהיינו עשירים בעמדות הפורוורד ושדופים בעמדות הגארד. מישהו מהם מסוגל להיות בתרחיש הטוב ביותר ראוי יותר מהאפשרויות שקיימות כעת ברמת האולימפית ?

לדעתי האישית כ"א מהשחקנים הנ"ל, כולל אופק מלכה, הוא בעל סיכויים גדולים יותר להצליח ברמת הבוגרים מאשר עמית עבו, לשם השוואה, ועבו כרגע מראה יכולת לא רעה בליגה הלאומית.

אחרי אלבר אני עוקב כמה שנים ואני דווקא התרשמתי שכן יש לו הרבה תכונות של רכז אמיתי וזה מה שהוא יהיה בבוגרים. בשנתיים האחרונות, כשהוא משחק לצד עבו או אבדיה, שהם מובילי כדור דומיננטיים, אהרוני (והמאמן בליגת העל לתיכונים) השתמש בו הרבה יותר בתור סקורר... כי מה לעשות שחקן כזה מוכשר ועם נתונים כאלה ברמות הנוער יוכל לקלוע בקלות 30 כל משחק. חשבתי שבנבחרת הוא יכנס יותר לתפקיד הפליימייקר וזה לא ממש קרה. הוא מנסה לעשות את אותם הדברים, אבל פחות הולך לו. במיוחד שיש לידו עוד יותר שחקנים דומיננטיים ממה שיש במכבי ת"א.
אני מאוד מחזיק ממנו, אני משווה אותו הרבה לטפירו, הוא ווינר, הוא עובד קשה, הוא מוכשר וחכם עם גובה טוב. הבעיה שהוא אכן לא אתלט-על.
הוא היה מתקדם הרבה יותר (כמו רוב השחקנים בנבחרת הזו) אם היה משחק כבר העונה בליגה הלאומית ולא בליגה לנוער.

מושקוביץ', שהגיע לגלבוע בגיל 14 מאזור המרכז, הוא פחות פוטנציאל לליגת העל בעיניי. יש לו המון בטחון וחוצפה והוא יודע לייצר לעצמו קליעה מכדרור ברמה הכי גבוה שיש. הוא גם סביב 1.90, מאוד זריז, "חתולי" כמו שאומרים, אבל הוא לא ממש רכז והעונה דיי נכשל בלהוביל את קבוצת הנוער המוכשרת של גלבוע בהיעדרו של חנוכי (פציעות, או שפשוט היה עם הבוגרים) והם הפסידו יותר מדי משחקים.
אם מסתכלים על סוגי השחקנים בעמדות הגארד שכן הצליחו בשנים האחרונות בליגת העל, אז הוא פחות עונה להגדרה. את הדברים שהוא עושה טוב ברמת הנוער, וגם בנבחרת, שהם היתרון המרכזי שלו, אני מתקשה לראות איך הוא יצליח לעשות אותם ברמת ליגת העל מול גארדים זרים אתלטיים. הוא הרבה יותר מתאים להיות שחקן מוביל בלאומית.

מדר הוא השחקן הכי פחות מנוסה מהחבורה הנ"ל. הוא עבר להפועל ת"א רק שנה שעברה ומהר מאוד הפך לשחקן מוביל בליגה לנערים. מאז הספיק גם לצמוח באיזה 10 ס"מ והשנה מככב גם בנוער ואפילו נכנס לנבחרת על חשבון חברו לקבוצה, גיא פלטין. הוא רכז אמיתי, עד כמה שיש מושג כזה היום, יודע לייצר מצויין גם לחברים ולקלוע מתי שצריך. לפעמים לוקח זריקות קשות מדי... אבל הרבה פעמים גם קולע אותן. מכיוון שרק בשנה האחרונה עשה קפיצה גדולה בגובה, צריך לראות איך עכשיו הגוף שלו "מתמלא" ומתחזק ואם יצליח לעלות מסת שריר מבלי לאבד מהירות הוא בהחלט יכול להשתלב ברמות הגבוהות ביותר בכדורסל הישראלי.

הבעיה המשותפת לכל השחקנים הנ"ל היא שגם אם מדובר בשחקנים שיודעים לנהל משחק, לשמור ולמסור, אז ברמות של הנוער הם בעיקר סקוררים, פשוט כי... הם יכולים. השילוב של הכישרון עם הנתונים הגופניים מאפשר להם לעשות סל כמעט מתי שבא להם, מה שבליגת העל כנראה כבר לא ממש יקרה, ואז קשה מאוד להעריך מי מהם ידע לעשות את המעבר לבוגרים בצורה הטובה ביותר על סמך משחקים בנוער. יכול להיות שהמשחקים בנבחרת, אבל באליפות אירופה עצמה, יהיו אינדיקציה טובה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2018 10:54 am 
Junior

מטריד אותי שלא עדכנו את אופק מלכה שהשם שלו כבר תפוס על ידי גארד ישראלי אחר מיבנה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 04, 2018 6:51 pm 
מנהל פורום

הנבחרת ממשיכה עם ניצחון 90-78 על הטורקים ומחר תסיים את שלב הבתים עם ניצחון (כנראה) על היפנים
https://www.basketball-bund.de/wp-conte ... UR-ISR.pdf

לא יודע למה לא היה שידור היום אלא רק PBP, אבל בכל מקרה נחמד לראות את לוינסון מוביל עם 28 נק'... רק חבל ששחקן עם נתונים כמו שלו לא מסיים כל משחק עם איזה 15 ריב', בעיה קבועה אצלו.
חנוכי גם כן בלט, עם 17 נק' ו-3 שלשות (כמו גם לוינסון). אלבר הוסיף 13 ו-6 אס' ואבדיה עם 12 נק' ו-9 ריב', ב-20 דק' בערך ובאופן מדאיג פלוס-מינוס של 9-.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 2:05 pm 
מנהל פורום

עוד מעט יתחיל משחק רבע הגמר בין ישראל, שסיימה בסוף שלישית, לבין ארה"ב, שסיימה רביעית בבית המקביל.
הנבחרת האמריקאית לא כוללת אף שחקן שכיכב במשחק ה"מקדונלדס אול אמריקן" האחרון של התיכונים, גם לא אף שחקן שנכלל בסגל האמריקאי למשחק ה"נייקי הופ סאמיט המוסרתי". למעשה אף אחד מהשחקנים שם לא נמצא בראדאר של ה-NBA, ואני לא התעמקתי אבל לפחות בעבר היה מדובר בשחקנים שההורים שלהם משרתים בצבא האמריקאי ומוצבים בגרמניה.
עדיין יש שם כמה אתלטים מעולים, כמו מס' 10, אנדרה ג'קסון שיעשה לישראל הרבה בעיות היום.

PBP:
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 005&lng=en

שידור אמור להיות דרך פה:
https://www.basketball-bund.de/livestream

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 4:10 pm 
מנהל פורום

אז ישראל ניצחו, אבל מסתבר שאין רבע גמר, אלא זה היה משחקי דירוג על מקומות 5-8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 7:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כל הכותרות: "אמרנו לכם שהדור הזה כשרוני, היסטוריה, ניצחנו את ארצות הברית!"
פחחחח.....

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 8:40 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
כל הכותרות: "אמרנו לכם שהדור הזה כשרוני, היסטוריה, ניצחנו את ארצות הברית!"
פחחחח.....

אכן מגוחך.
מילא העיתונאים... אבל זה מביך כשרואים פוסט של עוזר מאמן בנבחרת ש"חוגג" את הניצחון הזה כאילו מדובר באמת באיזה הישג גדול לנבחרת. מעניין מה פיני יגיד על הניצחון הזה בתקשורת כאשר יחזרו.
מדובר בסגל ח' בערך של האמריקאים. ספק אם יש שם שחקן שהוא טופ 50 בעמדה שלו בכל דירוגי התיכוניסטים שעושים בארה"ב. אולי אני מגזים, כי לא באמת טרחתי לבדוק ולחפש את השמות, אבל עצם זה שאני לא מכיר משם אף שם, אז זה כבר אומר משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 8:42 pm 
מנהל פורום

אבל מה שכן... לפחות הנבחרת קיבלה קצת חשיפה וכותרות בזכות זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 9:35 pm 
Hall of Famer

ניסיתי קצת לקבל מידע על "אליפות העולם לנוער" והרגשתי כמו בתחילת שנות התשעים. אין אתר למפעל, קשה מאד להשיג מידע.
לגבי ארה"ב, המפעל הזה למשל בכלל לא קיים באתר של הנבחרות הלאומיות, הנייק הופס סאמיט כן מופיע רק כדי להבין.
לא הצלחתי להבין מי הרכיב את הסגל האמריקאי, מי המאמן ומה הנבחרת שווה.
חיפשתי איפה השחקנים הללו ישחקו ומסתבר שהנבחרת לא ממש שווה. שחקן אחד חתם בסירקיוז, שזה מאד יפה. עוד אחד חתם בסטנפורד ואחד קיבל הצעות מג'ורג'יה טק ואיווה סטייט. כולם מכללות מהקונפרנסים הגדולים, אבל אף אחת מהן לא באמת תוכנית מובילה. השחקנים האחרים כבר באזורים של מכללות קטנות. לא מרשים בעליל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 9:56 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:
ניסיתי קצת לקבל מידע על "אליפות העולם לנוער" והרגשתי כמו בתחילת שנות התשעים. אין אתר למפעל, קשה מאד להשיג מידע.
לגבי ארה"ב, המפעל הזה למשל בכלל לא קיים באתר של הנבחרות הלאומיות, הנייק הופס סאמיט כן מופיע רק כדי להבין.
לא הצלחתי להבין מי הרכיב את הסגל האמריקאי, מי המאמן ומה הנבחרת שווה.
חיפשתי איפה השחקנים הללו ישחקו ומסתבר שהנבחרת לא ממש שווה. שחקן אחד חתם בסירקיוז, שזה מאד יפה. עוד אחד חתם בסטנפורד ואחד קיבל הצעות מג'ורג'יה טק ואיווה סטייט. כולם מכללות מהקונפרנסים הגדולים, אבל אף אחת מהן לא באמת תוכנית מובילה. השחקנים האחרים כבר באזורים של מכללות קטנות. לא מרשים בעליל.

זה האתר של המפעל
https://www.basketball-bund.de/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2018 10:09 pm 
Hall of Famer

גם לא בדיוק האתר של המפעל, לפחות יש שם דף של הטורניר עם מידע. אבל שוב, לגמרי זכרונות משנות התשעים. אתר בגרמנית, ללא תרגום. כל כך קשה להוציא מידע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 9:18 pm 
Hall of Famer

זה האתר של איגוד הכדורסל הגרמני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2018 9:20 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
אבל מה שכן... לפחות הנבחרת קיבלה קצת חשיפה וכותרות בזכות זה.

אם כבר, היא קיבלה מנה גדושה של גניבת דעת.
אנחנו עוד נשמע על זה בשנים הקרובות. "מדובר בכוכב נבחרת הנוער שניצחה את ארצות הברית!!!"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2018 11:06 pm 
Sophomore

כרגיל, השליליות גוברת בדיונים על שחקני העתיד (חוץ מ-ודים). כן, ברור שלא מדובר כאן על מיטב האמריקאים (כאילו יש לישראל או לאיזושהי נבחרת בעולם סיכוי מול אלו). וכן, טורקיה, צרפת, ואולי עוד כמה לא הגיעו עם הסגל הכי חזק שלהן (אבל נראה לי שגרמניה, שזכתה בטורניר, דווקא כן והגענו מולם למרחק זריקה של חנוכי מניצחון). אבל עצם זה שנבחרת שלנו מתמודדת מצויין מול מדינות כדורסל טובות בהרבה כמו ארגנטינה, צרפת, ארה"ב (עדיין עם כמה כשרונות טובים מאוד), טורקיה וגרמניה דווקא מבשרת טובות. והפעם, לפחות, לא מדובר רק על משחק קבוצתי שאיכשהו מעלים את החסרונות של שחקנים חסרי עתיד. לפחות 4-5 שחקנים בנבחרת הזו עשויים לדעתי להיות שחקני ליגת על טובים, יותר מכל הנבחרות הצעירות בשנים האחרונות. אחד מהם גם יכול להגיע הרבה יותר רחוק (שווה פוסט נפרד). אז כן, אם נזכרים שאנחנו רחוקים מלהיות מעצמת כדורסל, אז טורניר כזה ומה שראינו מחלק מהשחקנים בהחלט יכול לתת לא מעט אופטימיות. מה כל כך רע בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2018 11:25 pm 
Junior

תכתוב יותר, ויהיו פה עוד קולות.

תודה על הניתוח של שחקני החוץ. ממה שאני ראיתי אלבר זו חתיכת אכזבה בשבילי. הוא פצוע או משהו ? אי אפשר להעביר נייר מתחת לרגליים שלו שהוא עולה לזריקה והעלייה נראית מקרטעת באופן מוזר, הוא לא מייצר לאחרים בכלל, לא מסוגל לעקוף שחקנים בכדרור ושחקן הגנה חלש.

מדר לעומת זאת, עם מידות הגוף החלשות, עוקף שחקנים גם אתלטים עם צעד ראשון מהיר והטעיות גוף נהדרות, בניגוד לאלבר [גם בזכות העובדה הראשונה] מצליח ליצור יתרונות במגרש ולהזין אחרים. שחקן הגנה נהדר. עדיין צריך לקוות שמשחק חצי המרחק והג'אמפ ייפול באחוזים גבוהים יותר. אבל הוא נראה כמו משהו שיכול להתפתח לשחקן ליגת על נחמד.

לאופק מלכה המתחזה יש יד נפץ ברמה שלא ראיתי בכדורסל הישראלי הרבה זמן. חבל על מידות הגוף.

לסיכום : אבדיה וחנוכי הם פרוספקטים נהדרים. נקווה שרמת יורוליג. קשה לי לתת עצות לאבדיה באמת יש לו כמעט הכל אבל עוד קצת חוזק פיזי, עוד קצת משחק חצי מרחק. לחנוכי חסר קצת חוצפה ורוע. נראה לי ילד מנומס מידי.

מהמר שאבדיה, חנוכי, מדר, לוינסון [עידן זלמנסון ג'וניור ?], חיון יהיו שחקני ליגת על. אולי גם סהר. לא יודע לגבי אלבר. מה שראיתי היה ממש רע.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 12:14 am 
Junior

לאלבר היה טורניר לא טוב, אבל הוא פוטנציאל הרבה יותר משמעותי בעיני ממלכה (עוד קלעי עם נתונים פיזיים של רואה חשבון) ובטח מדורי סהר.
אני אישית די מתאכזב מחנוכי וזלמנסון כשאני רואה אותם בנבחרת. הם כנראה יהיו שחקני בוגרים משמעותיים כי בכל זאת יש פה שילוב של נתונים פיזיים ויכולות שלא רואים פה כל יום, אבל הכישרון לא בדיוק נשפך להם מהאוזניים (בניגוד לאבדיה).
לגבי מדר, הלוואי. הוא נמצא כרגע בתקופת פריצה וקשה להעריך לאן הוא עוד יכול להגיע. שמחתי לראות שהוא מקבל הרבה קרדיט מנתי כהן והחזיר ביכולת די טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 12:48 am 
מנהל פורום

אלבר נתן טורניר לא טוב. יכול להיות שיקח לו זמן להתרגל לשחק מול שחקנים ברמה הפיזית הזאת ולהתאים את המשחק שלו... או שפשוט טעיתי לגביו והוא לא באמת יכול להיות רכז במשרה מלאה, כי בתור סקורר נטו הוא לא יוכל להשתלב ברמות הגבוהות. מקס' ליגה לאומית.
באמת אין לו ממש ניתור ובגלל זה גם ההשוואות הן לסוג של טפירו.

מדר למעשה הפך לרכז המוביל של נתי כהן בנבחרת הזו וצריך לזכור שהוא הכי פחות מנוסה ברמות הבינלאומיות מכל החבר'ה בנבחרת. היו לו הרבה טעויות של ניסיון, כולל זריקות טיפשיות וטעויות בהגנה.

על אופק מלכה לא כתבתי קודם בסקירת הגארדים, אבל אני מת עליו. יש לו קור רוח של מקצוען, ובקיץ הוא גם הראה יכולות של רכז לכל דבר והיה לדעתי שתי רמות מעל עבו בכל הקשור לניהול משחק והגנה... והוא קלעי לא פחות טוב! הוא קטן, אבל אתלט. לא יודע מה התקרה שלו, אבל הוא יכול להפתיע אם יקבל החלטות נכונות בקריירה.

סאבוניס כתב:
כרגיל, השליליות גוברת בדיונים על שחקני העתיד (חוץ מ-ודים). כן, ברור שלא מדובר כאן על מיטב האמריקאים (כאילו יש לישראל או לאיזושהי נבחרת בעולם סיכוי מול אלו). וכן, טורקיה, צרפת, ואולי עוד כמה לא הגיעו עם הסגל הכי חזק שלהן (אבל נראה לי שגרמניה, שזכתה בטורניר, דווקא כן והגענו מולם למרחק זריקה של חנוכי מניצחון). אבל עצם זה שנבחרת שלנו מתמודדת מצויין מול מדינות כדורסל טובות בהרבה כמו ארגנטינה, צרפת, ארה"ב (עדיין עם כמה כשרונות טובים מאוד), טורקיה וגרמניה דווקא מבשרת טובות. והפעם, לפחות, לא מדובר רק על משחק קבוצתי שאיכשהו מעלים את החסרונות של שחקנים חסרי עתיד. לפחות 4-5 שחקנים בנבחרת הזו עשויים לדעתי להיות שחקני ליגת על טובים, יותר מכל הנבחרות הצעירות בשנים האחרונות. אחד מהם גם יכול להגיע הרבה יותר רחוק (שווה פוסט נפרד). אז כן, אם נזכרים שאנחנו רחוקים מלהיות מעצמת כדורסל, אז טורניר כזה ומה שראינו מחלק מהשחקנים בהחלט יכול לתת לא מעט אופטימיות. מה כל כך רע בזה?

צריך להפריד - אני כן חושב שהמשחקים האלה, או יותר נכון הניצחונות, הם לא באמת מדד. ארגנטינה עלתה לגדולה בזכות שנתון וחצי מופלא וכיום הנבחרות הצעירות שלהם לא משהו. טורקיה גם הגיעה בסגל חסר, צרפת בכלל היו בסגל ב', עם אולי שחקן אחד בלבד שיהיה בנבחרת הנוער שלהם בקיץ הקרוב. בכללי ברוב המשחקים הנבחרת לא מיצתה את הפוטנציאל שלה, שיחקה מפוזר, בלי רוטציה מסודרת.
אבל זה בדיוק העניין, כי הניצחונות לא באו מטקטיקה מיוחדת או טריקים של מאמנים ישראלים או תיאום יוצא דופן. הם באו כי יש פה סגל יחסית מוכשר עם שחקנים שלא נופלים אתלטית ופיזית משחקנים בנבחרות האחרות.
אז אולי ביכולת קבוצתית כזו לא נעלה חזרה לדרג א' באליפות בקיץ, אבל יש הרבה שחקנים עם פוטנציאל ומזה האופטימיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], יואי ו 99 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה