ראי שעל הקיר כתב:
1. סתם מעניין אותי, למה אתה נותן למהלך הזה יותר קרדיט? מבחינה רציונלית, לא "התמנון הצהוב".
2. למה אתה חושב שהזרים המובילים יתלבשו ולא המשלימים?
ושאלת המשך: בעצם לשיטתך הזרים המובילים ישחקו בשתי הקבוצות, יתאמנו אצל שני מאמנים שונים בשתי מסגרות שונות? איך בדיוק זה אמור לעבוד ולהביא תועלת?
ושאלת המשך ב'. אתה בעצם אומר שזה יהיה זהה למצב היום, רק עם פחות גמישות ועם עוד שני זרים פחות. איך בדיוק זה יצליח יותר מעכשיו?
3. למה שזה יעזור למכבי להשתלט על שוק הישראלים יותר מעכשיו? הרי הגזר בקצה המקל (תהייה טוב תשחק ביורוליג) עוד יותר רחוק עכשיו. אני גם חושב שמכבי שואפת להוריד את משכורות הישראלים שלה כי ממילא, כבר מראש, הם לא מיועדים לשחק ביורוליג אלא אם מישהו יבלוט באופן חריג.
שאלת המון שאלות, אני אשתדל לענות על רובן:
1. לא יודע להגיד האם הקרדיט שאני נותן למכבי הוא רציונלי או שמקורו בפחד הקמאי מהתמנון הצהוב. אני אנסה להסביר למה לדעתי זה מהלך עם סיכוי לא רע להצליח, ואם ההסבר יהיה ממש גרוע, אז זה כנראה העניין עם התמנון.
2. אני חושב הזרים המובילים יהיו אלה שיתלבשו בגלל א) עניין של עלות תועלת. אני לא רואה את מכבי מוציאה 900k על שחקן שמשחק רק במפעל אחד. 200k - נראה לי הרבה יותר הגיוני. ב) כי אני לא מאמין שמכבי באמת תבנה קבוצה שעלולה לא להעפיל לפלייאוף, או אפילו להסתבך בתחתית. סגל של שלושה זרים ברמה גבוהה (או אפילו שניים ועוד זר משלים) עם ישראלים מלאים במוטיבציה להוכיח שהם ראויים ״לעלות ליגה״, יכול להצליח מאוד בליגה שלנו. סגל עם שלושה זרים זולים, יכול להסתבך מאוד. בעיניי התועלת שזה אמור להביא בכלל לא קשורה לענייני חוק רוסי, חוק צעירים וכו׳. מדובר בספין לתקשורת ובעיקר לאוהדים. הבעיה של מכבי היא הקריסה המנטאלית שהקבוצה שלה עוברת בכל עונה כבר שלוש שנים ברצף, שנובעת בעיניי, יותר מכל דבר אחר, מכך שיש לה יותר מדי שחקנים ממורמרים ומכך שהפער בין הלחץ לנצח כל משחק, למציאות הלא ברורה של העלאת שני זרים ליציע בכל משחק, יוצר מצב מבלבל ולא מובן בתוך המערכת. הפוטנציאל של הניסיון החדש להצליח טמון בכך שהוא מבטיח יותר דקות משחק, ליותר שחקנים שיודעים מה מצופה מהם ובשביל מה הם הובאו, שיתנו כדורסל הרבה יותר מחוייב בשתי המסגרות. אם מכבי תצליח להימנע מלקרוס בעונה הקרובה, אני חושב שזה יראה שהמהלך הצליח, גם אם היא תסיים במקום 8-10 ביורוליג, שהוא בסופו של דבר גם המקום שלה מבחינת תקציב פחות או יותר. אני מסכים איתך שהמצב בסופו של דבר יהיה הרבה יותר דומה למציאות הנוכחית מאיך שזה מוצג בספינים בתקשורת, אבל אני גם חושב שהשינוי שכן ייעשה יכול לעזור למכבי מאוד.
3. זה יעזור למכבי להשתלט על שוק השחקנים הישראלי, כי הגזר אמנם קצת מתרחק (אם להמשיך עם אותה מטאפורה), אבל חוצמזה שהוא ממשיך להיות מאוד אטרקטיבי, בשיטה החדשה מספר החמורים (וכאן המטאפורה הופכת למתאימה במיוחד) שמכבי תוכל להחתים עולה וזה יכול להשפיע באופן משמעותי על שאר קבוצות הליגה. יותר מזה, אני חושב שהשינוי הזה יגרום למכבי להחתים יותר ישראלים מהסוג שכדאי להחתים (רול פליירז שיודעים את מקומם ונותנים תחת, קודם כל בהגנה) ופחות ״כוכבים״ שצריכים 30 דק׳ בממוצע למשחק ואת הכדור ביד, כדי להרגיש משמעותיים ואשכרה לתרום משהו.
4. ואחרי שאמרתי את כל זה, אני לגמרי מודע לזה שמדובר בבלון ניסוי שיכול גם להיכשל ואני בהחלט אשמח לטעות ולראות אותו מתפוצץ בפנים של מכבי.