סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 3:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 462 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:14 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מבין שהיורוליג כן דורש שהקבוצה תשחק במסגרת מקומית, ומכבי מתכוונים לרשום את הכל כיחידה אחת ורק לחלק בפועל את השחקנים לשני מסגרות.
חלק מהזרים ישחקו בשני המסגרות.
זה קשקוש שלא בטוח שהיורוליג יקנה. וגם אם היורוליג לא ירצה לריב עם מכבי יש הרבה קבוצות חזקות שיתכן ויאלצו אותה למנוע את מכבי מהדבר הזה.
זה נותן יתרון עצום למכבי על שאר הקבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:22 pm 
Freshman

violin כתב:
אני מבין שהיורוליג כן דורש שהקבוצה תשחק במסגרת מקומית, ומכבי מתכוונים לרשום את הכל כיחידה אחת ורק לחלק בפועל את השחקנים לשני מסגרות.
זה קשקוש שלא בטוח שהיורוליג יקנה. וגם אם היורוליג לא ירצה לריב עם מכבי יש הרבה קבוצות חזקות שיתכן ויאלצו אותה למנוע את מכבי מהדבר הזה.

מכאן גם בא הרעיון שלקראת סוף העונה בליגת העל ואחרי סיום העונה האירופית ישלחו חיזוקים זרים לקבוצת הבת כי גם ככה הם רשומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
violin כתב:

שוב אני שואל, במה זה שונה מהמצב היום?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:25 pm 
Hall of Famer

שמעון מזרחי אמר אתמול שהוא לא פוסל ש2 זרים מקבוצת ביורוליג יעברו לרבע האחרון של העונה בליגה הישראלית.המנהלת כנראה תקדים בעונה הבאה את מועד ההחלפות.בחדשות הספורט פרסמו שהתקציב של הקבוצה לזירה המקומית יהיה בסביבות ה10 מיליון שקל שזה עדיין תקציב מכובד לליגה הישראלית .מזרחי גם ציין שהקבוצה תשחק בהיכל שלמה או הדר יוסף .

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT. בתאריך ב' אפריל 09, 2018 1:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:28 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
violin כתב:

השינוי הוא רק ברמה ההצהרתית ברגע שמכבי מודיעים שהם ויתרו דה פקטו על ליגת העל בשביל אירופה אז אין להם מחויבות לליגה, לאוהדיה,לשחקנים ישראלים ולהישגים יוצאי דופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:30 pm 
Hall of Famer

Holon כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
violin כתב:

השינוי הוא רק ברמה ההצהרתית ברגע שמכבי מודיעים שהם ויתרו דה פקטו על ליגת העל בשביל אירופה אז אין להם מחויבות לליגת ולאוהדיה לשחקנים ישראלים ולהישגים יוצאי דופן.

השאלה הופנתה לזה שכתב שהיורוליג לא יסכים לדבר כזה.
מבחינת חוקי הליגה הקיימים כבר עכשיו שום דבר לא מונע ממכבי לעשות דבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:35 pm 
Freshman

היום השחקנים והקבוצה משחקים בשני מסגרות. לפי התוכנית הם ישחקו במסגרת אחת.
יהיה לה הרבה יותר זמן להתכונן לכל משחק יורוליג.
לא מבין מה לא מובן לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:43 pm 
Hall of Famer

violin כתב:

איפה כתוב דבר כזה? ממה שהבנתי מדובר בשני סגלים נפרדים לגמרי.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:45 pm 
Junior

אגב מעניין מה אומר על כל העניין הזכיין ערוץ הספורט או מנהלת הליגה. סך הכל אפשר לומר על מכבי הכל, לוזרים, בכיינים, מושחתים. הכל נכון. ועדיין ברגע שמוציאים את מכבי מהליגה או לצורך העניין מורידים לה את התקציב ב-80 אחוז זו פגיעה קשה במותג שנקרא ליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:53 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
violin כתב:

שמעון מזרחי אמר שרק הסיום ביורוליג יוסיפו 2 זרים לסגל הליגה ולא מעבר לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:55 pm 
מנהל פורום

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, זה יהיה הרסני אם זה לא יבוא עם מסגרת נוספת לשחקני היורוליג כמו אדריאטית.

משחק אחד בשבוע זה פשוט לא אינטנסיביות מספיקה לשחקנים מקצוענים היום ברמות הגבוהות.
ועכשיו כל ספסול או חוסר בדקות ב"קבוצת היורוליג", פתאום יוצר שבוע של מרמור אצל חלק מהשחקנים. זה לא מצב בריא.
תמיד בונים סגל רחב לרמות הגבוהות תחת ההנחה שהשחקנים בשולי הרוטציה יקבלו מסגרת נוספת כדי להיכנס לעניינים, לשמור על כושר, לקבל דקות וככה גם במידת הצורך יוכלו לשלוף אותם למסגרת החשובה.
בקונסטלציה הנוכחית אין את זה כרגע אלא אם מכבי מכינים עוד שפן בכובע. זה מתכון בטוח למרמוריאדה.

Please continue....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 1:58 pm 
מנהל פורום

בראד גרינברג מועמד לאמן את קבוצת הליגה*
https://sports.walla.co.il/item/3148832

*או אורן אהרוני מאמן הנוער אם זה לא יסתדר ;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 2:04 pm 
Freshman

עופר האדום כתב:
violin כתב:

צודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 2:51 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
1. סתם מעניין אותי, למה אתה נותן למהלך הזה יותר קרדיט? מבחינה רציונלית, לא "התמנון הצהוב".

2. למה אתה חושב שהזרים המובילים יתלבשו ולא המשלימים?
ושאלת המשך: בעצם לשיטתך הזרים המובילים ישחקו בשתי הקבוצות, יתאמנו אצל שני מאמנים שונים בשתי מסגרות שונות? איך בדיוק זה אמור לעבוד ולהביא תועלת?
ושאלת המשך ב'. אתה בעצם אומר שזה יהיה זהה למצב היום, רק עם פחות גמישות ועם עוד שני זרים פחות. איך בדיוק זה יצליח יותר מעכשיו?

3. למה שזה יעזור למכבי להשתלט על שוק הישראלים יותר מעכשיו? הרי הגזר בקצה המקל (תהייה טוב תשחק ביורוליג) עוד יותר רחוק עכשיו. אני גם חושב שמכבי שואפת להוריד את משכורות הישראלים שלה כי ממילא, כבר מראש, הם לא מיועדים לשחק ביורוליג אלא אם מישהו יבלוט באופן חריג.

שאלת המון שאלות, אני אשתדל לענות על רובן:

1. לא יודע להגיד האם הקרדיט שאני נותן למכבי הוא רציונלי או שמקורו בפחד הקמאי מהתמנון הצהוב. אני אנסה להסביר למה לדעתי זה מהלך עם סיכוי לא רע להצליח, ואם ההסבר יהיה ממש גרוע, אז זה כנראה העניין עם התמנון.

2. אני חושב הזרים המובילים יהיו אלה שיתלבשו בגלל א) עניין של עלות תועלת. אני לא רואה את מכבי מוציאה 900k על שחקן שמשחק רק במפעל אחד. 200k - נראה לי הרבה יותר הגיוני. ב) כי אני לא מאמין שמכבי באמת תבנה קבוצה שעלולה לא להעפיל לפלייאוף, או אפילו להסתבך בתחתית. סגל של שלושה זרים ברמה גבוהה (או אפילו שניים ועוד זר משלים) עם ישראלים מלאים במוטיבציה להוכיח שהם ראויים ״לעלות ליגה״, יכול להצליח מאוד בליגה שלנו. סגל עם שלושה זרים זולים, יכול להסתבך מאוד. בעיניי התועלת שזה אמור להביא בכלל לא קשורה לענייני חוק רוסי, חוק צעירים וכו׳. מדובר בספין לתקשורת ובעיקר לאוהדים. הבעיה של מכבי היא הקריסה המנטאלית שהקבוצה שלה עוברת בכל עונה כבר שלוש שנים ברצף, שנובעת בעיניי, יותר מכל דבר אחר, מכך שיש לה יותר מדי שחקנים ממורמרים ומכך שהפער בין הלחץ לנצח כל משחק, למציאות הלא ברורה של העלאת שני זרים ליציע בכל משחק, יוצר מצב מבלבל ולא מובן בתוך המערכת. הפוטנציאל של הניסיון החדש להצליח טמון בכך שהוא מבטיח יותר דקות משחק, ליותר שחקנים שיודעים מה מצופה מהם ובשביל מה הם הובאו, שיתנו כדורסל הרבה יותר מחוייב בשתי המסגרות. אם מכבי תצליח להימנע מלקרוס בעונה הקרובה, אני חושב שזה יראה שהמהלך הצליח, גם אם היא תסיים במקום 8-10 ביורוליג, שהוא בסופו של דבר גם המקום שלה מבחינת תקציב פחות או יותר. אני מסכים איתך שהמצב בסופו של דבר יהיה הרבה יותר דומה למציאות הנוכחית מאיך שזה מוצג בספינים בתקשורת, אבל אני גם חושב שהשינוי שכן ייעשה יכול לעזור למכבי מאוד.

3. זה יעזור למכבי להשתלט על שוק השחקנים הישראלי, כי הגזר אמנם קצת מתרחק (אם להמשיך עם אותה מטאפורה), אבל חוצמזה שהוא ממשיך להיות מאוד אטרקטיבי, בשיטה החדשה מספר החמורים (וכאן המטאפורה הופכת למתאימה במיוחד) שמכבי תוכל להחתים עולה וזה יכול להשפיע באופן משמעותי על שאר קבוצות הליגה. יותר מזה, אני חושב שהשינוי הזה יגרום למכבי להחתים יותר ישראלים מהסוג שכדאי להחתים (רול פליירז שיודעים את מקומם ונותנים תחת, קודם כל בהגנה) ופחות ״כוכבים״ שצריכים 30 דק׳ בממוצע למשחק ואת הכדור ביד, כדי להרגיש משמעותיים ואשכרה לתרום משהו.

4. ואחרי שאמרתי את כל זה, אני לגמרי מודע לזה שמדובר בבלון ניסוי שיכול גם להיכשל ואני בהחלט אשמח לטעות ולראות אותו מתפוצץ בפנים של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 3:13 pm 
Hall of Famer

לטעמי המהלך המתואר זאת אולי הדרך היחידה להצליח לקיים 3 דברים בו זמנית :
1. העלאת התקציב הכולל
2. ירידה בהישגים הצפויים ביורוליג
3. ירידה בהישגים הצפויים בליגה המקומית

על סעיפים 1,3 אין להתווכח כמובן .
לגבי סעיף 2 אני מניח שהוא יעורר ויכוחים . אני פשוט לא חושב שעוד כמה אמריקאים ( ואנו רואים את הרמה הכללית של השחקנים הזרים והחיבור שלהם בשנים האחרונות ) יעשו שינוי חיובי . השנה למשל עוד איזה שני זרים משלימים לספסל לא היו משנים הרבה ביורוליג , כי בסופו של דבר הבעיות היו עם השחקנים הפותחים ( לצורך העניין היעדרם של רכז ופאוור פותחים ברמה הרצויה ) . בפרט במסגרת של משחק בשבוע אתה גם ככה לא יכול להחזיק סגל גדול מדי של "שכירים" שהורכבו בקיץ נתון כמעט מאפס - מרוצים לאורך זמן . הרי משחקי הליגה זה בעצם כדור הרגעה לכל הנוריס קולים של העולם , ששם הם יכולים לקחת הכל על עצמם , וגם אם לא תמיד הולך זה לא כזה נורא .

מה אני חושב שיקרה בפועל ?
כמעט שום דבר שונה מהשנים האחרונות
מכבי אולי תחתים עוד זר שמיני כבר בתחילת השנה , תצמצם את הסגל הישראלי הבכיר ועלותו באיזה שחקן-שניים ( מה שסביר שהיה קורה בכל מקרה עם עזיבה צפויה של שגב ומשעור ) , התייצבות למשחקי ליגה עם 3-4 זרים "בלבד" ( ואז יותר קל לתרץ הפסדים , ואפילו ניצחונות דחוקים )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 3:42 pm 
Hall of Famer

violin כתב:
לא מבין מה לא מובן לך

ואני לא מבין מה לא מובן לך.
גם היום בחוקים הקיימים מכבי היו יכולים להשבית עוד שני זרים במשחקי הליגה ולשחק שם עם שלושה זרים, או אפילו לרשום לליגה זרים שלא משחקים ביורוליג. לפחות למיטב ידיעתי שום דבר בחוקים של הליגה או של היורוליג לא מונע מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 6:23 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
violin כתב:
לא מבין מה לא מובן לך

גם היום בחוקים הקיימים מכבי היו יכולים להשבית עוד שני זרים במשחקי הליגה ולשחק שם עם שלושה זרים, או אפילו לרשום לליגה זרים שלא משחקים ביורוליג. לפחות למיטב ידיעתי שום דבר בחוקים של הליגה או של היורוליג לא מונע מהם.

אם מכבי היתה רושמת 15 שחקנים בסך הכל, ומשחקת עם חציים בליגה ועם חציים ביורוליג זו באמת עקיפה יפה של החוק.
כשמכבי מודיעה רישמית שמדובר בשני קבוצות עם שני מאמנים ואימונים שונים זו הפרה של תקנון היורוליג שקובע שהקבוצה צריכה לשחק בליגה המקומית.
זה ששני הקבוצות נקראות תחת אותו שם זה קשקוש , ולא יעמוד בשום מבחן אם באמת זה לא ימצא חן בעיני היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 6:27 pm 
Junior

ליורוליג אין ממש חוקים אז תנוח דעתם של כולם, הם אפילו יעקבו בעניין אחרי הניסוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 6:32 pm 
Freshman

arie כתב:
ליורוליג אין ממש חוקים אז תנוח דעתם של כולם, הם אפילו יעקבו בעניין אחרי הניסוי.

זה נכון, השאלה אם זה לא יעצבן את הקבוצות הגדולות שירגישו שמכבי מייצרת יתרון עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 6:48 pm 
Hall of Famer

אז אם הן חושבות שזה כזה דבר טוב ו"מייצר יתרון" הן יכולות לעשות אותו דבר. כלום לא מפריע להן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 6:58 pm 
Hall of Famer

violin כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
violin כתב:
לא מבין מה לא מובן לך

אם מכבי היתה רושמת 15 שחקנים בסך הכל, ומשחקת עם חציים בליגה ועם חציים ביורוליג זו באמת עקיפה יפה של החוק.
כשמכבי מודיעה רישמית שמדובר בשני קבוצות עם שני מאמנים ואימונים שונים זו הפרה של תקנון היורוליג שקובע שהקבוצה צריכה לשחק בליגה המקומית.
זה ששני הקבוצות נקראות תחת אותו שם זה קשקוש , ולא יעמוד בשום מבחן אם באמת זה לא ימצא חן בעיני היורוליג.

אין פה שום הפרה עם כל הכבוד. שני המצבים שתיארת הם אותו דבר בעצם.
אבל סתם לשם הויכוח בוא תן לנו את פרשנותך מה מכבי צריכה לעשות כדי שזה לא יהיה הפרה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אפריל 09, 2018 7:03 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 7:02 pm 
Hall of Famer

לי זה נראה כמו סופר אינטרס של היורוליג, ודאי אם היא רוצה להתרחב.
אני חושב שהחלק הכי דרמטי הוא המעבר למשחק בהדר יוסף.זה כבר נראה כמו לכוון לליגה השניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 7:22 pm 
Hall of Famer

ואיפה הוחלט שזה יקרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 9:04 pm 
Hall of Famer

אני ממש מחכה לראות איך שחקן שנודד בין מכבי א' למכבי ב' ( פוקס עודפים , כינוי של וייסברג כמדומני ... ) יתמרן עם משחקי הנבחרת תוך כדי העונה
Sounds like fun

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 10:15 pm 
מנהל פורום

מה שכן אם מכבי א' ממש תצטרך ניצחון היא תמיד יכולה לארגן משחק נגד מכבי ב'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 462 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 146 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: