סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 5:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 462 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:10 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
בוא נגיד שאני לא נותן למהלך סיכויי הצלחה גדולים לא בגלל הזדהות הקהל, אלא בגלל האנשים שאמורים להרכיב את המהלך הזה שלא מסוגלים גם להרכיב דברים יותר פשוטים.
אבל באמת אתה חושב שהקהל לא יזדהה עם קבוצות היורוליג כי אין צברים? באמאש'ך? אם במקרה בכל זאת הקבוצה תצליח והשחקנים יהיו מחוייבים וטובים הקהל ילך אחריהם כמו ענק.

אז מה שאתה אומר בעצם זה שהרעיון להיפרד הוא מצוין, פשוט הצוות במכבי תל אביב הוא לא הצוות המתאים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:12 am 
Sophomore

לא ממש ידעתי איפה לשים את זה אבל נראה לי שזה הת'רד המתאים מאחר שהוא דן בדברים הזויים שלעולם לא יקרו:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 78,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:19 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הרסי הוקינס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
בוא נגיד שאני לא נותן למהלך סיכויי הצלחה גדולים לא בגלל הזדהות הקהל, אלא בגלל האנשים שאמורים להרכיב את המהלך הזה שלא מסוגלים גם להרכיב דברים יותר פשוטים.
אבל באמת אתה חושב שהקהל לא יזדהה עם קבוצות היורוליג כי אין צברים? באמאש'ך? אם במקרה בכל זאת הקבוצה תצליח והשחקנים יהיו מחוייבים וטובים הקהל ילך אחריהם כמו ענק.

אז מה שאתה אומר בעצם זה שהרעיון להיפרד הוא מצוין, פשוט הצוות במכבי תל אביב הוא לא הצוות המתאים.

על הצוות במכבי חבל להרחיב את הדיבור. אבל אני באמת לא יודע את סיכויי ההצלחה של המהלך גם עם צוות יותר טוב, למרות שאני חושב שעם התרחבות היורוליג כנראה לא תהייה ברירה ממילא, ובזה צודק מזרחי - קבוצות אחרות יעשו צעדים דומים פשוט כי העומס יהיה גדול מדי.
אני גם לא יכול לומר ב-100% שהוא באמת יצא לפועל. מכבי ידועה בזה שבעבר ניסתה כל מיני מהלכים ובסוף התקפלה מול הרצון לנצח, היא כבר אמרה בעבר שתשתמש באדריאטית כפלטפורמה לדקות לשחקנים שלא מקבלים דקות ביורוליג (בשנה הראשונה ששיחקה שם) ובסוף שיחקה עם הסגל המלא ושחקה אותו.

אבל בינתיים אני רק צופה מהצד בתגובות ומשועשע. מבקרי מכבי במנהלת מקבלים את מה שרצו and then some - ופתאום מתרוצצים המומים כמו אנשים שקיבלו פטיש בראש. מה קרה?
ואז הם באים עם כל מיני רעיונות שהם בעיקר ירייה ברגל של עצמם, ומה שהם יכולים לעשות זה אחת משלוש - או לקבל את מה שמכבי עושה כי הכל חוקי, או לקבל חוקים כלליים חדשים שפוגעים בהם יותר מאשר במכבי, או לקבל חוק שתפור במיוחד למכבי ולהוכיח קבל עם ועולם שמכבי צדקה בטענותיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אפריל 11, 2018 11:27 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:22 am 
Junior

קודי (יובל) כתב:
אוהדים לא יוכלו להזדהות עם קבוצת היורוליג שתורכב מעשרה זרים (ועוד 2 מתאזרחים)

אני עם ראי בנקודה הזאת - כמות הקהל תקבע רק על ידי ההצלחה של הקבוצה.
הקבוצה הגדולה של שתי אליפויות היורוליג הייתה קבוצה עם השפעה קטנה יחסית של צברים. ארבעה זרים סופר דומיננטים ועד שלושה מתאזרחים (שארפ, בלו ותומאס) שבצד הצברים היה את בורשטין (שהיה שחקן חמישיה וחשוב) ואת שלף והלפרין שהיו די זניחים ברוב העונה.
זאת קבוצה שכולם רצו לראות והחיבור איתה היה מטורף.
אני גם די בטוח שאם הייתה מוציא את בורשטין ושם במקומו מתאזרח כלשהו (או אפילו זר) עם סט יכולות דומה רמת האהדה לאותה קבוצה לא הייתה נפגעת.

בסוף הקהל של מכבי אוהב הצלחה, לא ישראלים (ואני חושב שרוב אוהדי מכבי פה יאשרו את זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:22 am 
Hall of Famer

אם יש משהו שהקהל של מכבי הוכיח פעם אחרי פעם, זה שהוא לא צריך שחקנים ישראלים (ובטח שלא צברים) כחלק משמעותי מהקבוצה כדי להזדהות איתה. אפשר לחשוב כמה משמעותיים היו גיא פניני ויוגב אוחיון ב-2014.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:23 am 
מנהל פורום

כל אוהד מכבי אחר שאני מדבר איתו אומר דברים אחרים... אבל אולי יש לי מדגם לא מייצג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:28 am 
Hall of Famer

יש לך היסטוריה שלמה ללמוד ממנה. אוהדים יכולים להגיד מה שהם רוצים מהשפה ולחוץ, בסוף הם מצביעים ברגליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:30 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
יש לך היסטוריה שלמה ללמוד ממנה. אוהדים יכולים להגיד מה שהם רוצים מהשפה ולחוץ, בסוף הם מצביעים ברגליים.

מה שהוא אמר.
נכון גם לאוהדי הפועל ירושלים ואני לא מסתכן יותר מידי אם אומר שהוא נכון לאוהדי כל הקבוצות בכל העולם
אוהד פה ואוהד שם יכולים להגיד מה שהם רוצים, המסה הקריטית שמשלמת את הכסף מתעניינת בהישגים בלבד
זהות זה לחפירות בעיתונים ולקומץ איכותי שהול עם הקבוצה באש ובמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:35 am 
מנהל פורום

גם אם יש גרעין של כמה אלפים של "באש ובמים" שייסעו למילאנו לראות קבוצת גלדיאטורים לובשים צהוב, זה לא משנה את תחושת המיאוס ההולכת וגוברת בקרב מרבית אוהדי הכורסא.
ובקרב הזה מכבי מפסידה בגדול כמה שנים ותפסיד עוד יותר אם המהלך הזה יקרה. להערכתי חוג האוהדים הרחב מצטמצם כבר כמה שנים (כמובן שקשה להוכיח את זה).
וגם בקרב אוהדי הכורסא, רובם כבר לא יגיעו למשחקים (אלא אם חבר שלהם יסדר להם איזה כרטיס למשחק טוב), ויראו יורוליג פחות ופחות. על לראות ליגה ישראלית אין על מה לדבר.
את ההשלכות הכספיות של זה מכבי תראה רק כשיתחיל להתחלף הדור והמילניאלס יהיה יותר בפרונט. תוך כמה שנים כנראה.
אני מכיר אישית לפחות 3 מנויים סואו קולד "שרופים" (מעל 10 שנים מנוי) שביטלו את המנוי בעונות האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:38 am 
Hall of Famer

שיבר, אם מכבי תציג קבוצה שמזכירה במשהו את 2004 ו-2005 הקהל ירוץ אחריה בהמוניו גם אם היא תהיה מורכבת מ-12 זרים ובלי אפילו מתאזרח אחד לרפואה על הספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:38 am 
Sophomore

rony כתב:
אם יש משהו שהקהל של מכבי הוכיח פעם אחרי פעם, זה שהוא לא צריך שחקנים ישראלים (ובטח שלא צברים) כחלק משמעותי מהקבוצה כדי להזדהות איתה. אפשר לחשוב כמה משמעותיים היו גיא פניני ויוגב אוחיון ב-2014.

הוא צריך שחקנים להזדהות איתם - כאלה שנמצאים כאן כמה שנים ולאו דווקא צברים. דריק שארפ היה כזה, גם דייויד בלו היה כזה. אפילו מאמנים כמו דייויד בלאט ופיני גרשון הם כאלה. בעידן בו הזרים מתחלפים כל שנה, בטח בקבוצה בלי כסף כמו מכבי, אין כמעט זרים שאפשר להזדהות איתם בצורה כזו. באמת מישהו יזדהה עם 10 זרים סבירים וטיוס שמאמן אותם איזה קרואטי נרגן? ומי בדיוק יזדהה ויצפה בכלל בקבוצת הליגה שאין שום הבדל בינה לבין הרצליה ואשדוד?
ועזבו את ההזדהות - הבעיה הלא פחות גדולה היא שבקבוצת היורוליג לא לא יהיו ישראלים בכירים, אולי חוץ מטיוס ודיברתולומאו, כי ישראלים לא יסכימו להגיע לקבוצה בידיעה שיכול להיות ששבועות ארוכים או אפילו חודשים הם לא יראו מגרש. הרי אם הסגל יהיה רק של 12 שחקנים אז פציעה או שתיים תהיה בעייתית, ואם הסגל יהיה ארוך יותר אז יהיו שחקנים שבכלל לא יתלבשו ולא ישחקו במשחק תחרותי במשך שבועות ארוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:41 am 
Junior

ראי, לא הבנתי שני דברים לגבי הניתוח שלך: אתה קונה את הספין של מכבי לפיו המודל החדש הוא תגובה לחוקים המפלים של מנהלת הליגה? וגם, לא הבנתי מה הבעיה בלחוקק חוק שהוא רק נגד מכבי, אם רק מכבי בוחרת לרשום לליגה סגל משני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:43 am 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
rony כתב:

הוא צריך שחקנים להזדהות איתם - כאלה שנמצאים כאן כמה שנים ולאו דווקא צברים. דריק שארפ היה כזה, גם דייויד בלו היה כזה. אפילו מאמנים כמו דייויד בלאט ופיני גרשון הם כאלה. בעידן בו הזרים מתחלפים כל שנה, בטח בקבוצה בלי כסף כמו מכבי, אין כמעט זרים שאפשר להזדהות איתם בצורה כזו. באמת מישהו יזדהה עם 10 זרים סבירים וטיוס שמאמן אותם איזה קרואטי נרגן? ומי בדיוק יזדהה ויצפה בכלל בקבוצת הליגה שאין שום הבדל בינה לבין הרצליה ואשדוד?
ועזבו את ההזדהות - הבעיה הלא פחות גדולה היא שבקבוצת היורוליג לא לא יהיו ישראלים בכירים, אולי חוץ מטיוס ודיברתולומאו, כי ישראלים לא יסכימו להגיע לקבוצה בידיעה שיכול להיות ששבועות ארוכים או אפילו חודשים הם לא יראו מגרש. הרי אם הסגל יהיה רק של 12 שחקנים אז פציעה או שתיים תהיה בעייתית, ואם הסגל יהיה ארוך יותר אז יהיו שחקנים שבכלל לא יתלבשו ולא ישחקו במשחק תחרותי במשך שבועות ארוכים.

לא הייתה לו שום בעיה להזדהות עם שאראס ובאסטון בעונה הראשונה שלהם, לא הזיז לו במילימטר שטייריס רייס הגיע רק לעונה אחת, לא הפריע לו בכלום ששחקנים כמו וויל סלומון או טרנס מוריס הגיעו למכבי מהיריבה המושבעת. אם מכבי תצליח ביורוליג, תאמין לי שיהיו כאלו שימצאו את התירוצים, אבל הקהל ימשיך לבוא כשהקבוצה מצליחה גם אם יהיו בקבוצה 12 זרים חדשים לגמרי ומאמן קרואטי נרגן. Nobody cares.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:46 am 
Sophomore

rony כתב:
שיבר, אם מכבי תציג קבוצה שמזכירה במשהו את 2004 ו-2005 הקהל ירוץ אחריה בהמוניו גם אם היא תהיה מורכבת מ-12 זרים ובלי אפילו מתאזרח אחד לרפואה על הספסל.

כמה דברים:
1. בהנחה שהתקציב לא יוכפל אז אין סיכוי שזה יקרה.
2. היום שני הקרואטים לא מצליחים למצוא 2-3 זרים טובים אז הם ימצאו 10-12 כאלה?
3. אוהדי הכורסא שהוזכרו קודם הם חלק משמעותי מההכנסות של הקבוצה - פעם אחת במנויים היקרים במגרש ופעם שניה בזכויות השידור והרצון של ספונסרים לפרסם. בלעדיהם יכולים ילדי שער 11 לשיר עד מחר.
4. הפיצול הזה לא יקרה ולא משנה כמה פעמים יאמרו במכבי שזה סגור ולא בגלל הקשיים הרבים שיש בו אלא בגלל שזה מועדון בלי כסף ובלי מנהלים שמסוגלים להרים דבר כזה. הם לכל היותר יודעים להציע רעיונות אבל נכשלים בהם פעם אחר פעם (אקדמיה, קבוצת בת, גלאקטיקוס ועוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 11:49 am 
Hall of Famer

ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה-מספר הישראלים לא משנה בכלל, רק ההצלחה של הקבוצה, זה מה שמשנה לילדי שער 11 וזה מה שמשנה גם לאוהדי הכורסא, זה מה שההיסטוריה מוכיחה פעם אחר פעם. עד שמכבי לא תציג קבוצת יורוליג מצליחה ומנצחת שלא ממלאת אולמות ולא סוחפת את הקהל לא תשכנע אותי אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 12:19 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
ראי, לא הבנתי שני דברים לגבי הניתוח שלך: אתה קונה את הספין של מכבי לפיו המודל החדש הוא תגובה לחוקים המפלים של מנהלת הליגה? וגם, לא הבנתי מה הבעיה בלחוקק חוק שהוא רק נגד מכבי, אם רק מכבי בוחרת לרשום לליגה סגל משני?

קודם כל אני חושב שיש אמת (חלקית) בטענה של מכבי - חלק מהחוקים נחקקו במיוחד עבורה וכדי להגביל אותה. לא ממש סוד, יוזמי החוקים אמרו את זה בעצמם. במקרים מסויימים הם אמרו "זה לא נגד מכבי אלא בעד השוויוניות" ובמקרים אחרים כמו בחוק הצעירים הם אמרו את זה בפירוש.
חוקים אחרים שמכבי טוענת שנחקקו להגביל אותה הן קשקוש. הן אולי מגבילות אותה מול סגל היורוליג שלה אבל מגבילות באותה מידה ואולי יותר גם את האחרות, והנסיבות שבהן נחקקו לא היו בכלל קשורות למצב של מכבי מול הליגה.

קטונתי מלהיכנס לראש של אנשי מכבי, אם הם באמת חושבים שהמהלך יועיל להם (אני מאמין שהם חושבים כך, הם לא מתאבדים. אם הם צודקים או לא? נראה, לא נותן לזה הרבה סיכוי בטח עם הצוות המקצועי הנוכחי) למרות שאני חושב שבסופו של דבר כשהיורוליג יתרחב ממילא לא תהייה למכבי ברירה ומהלך כזה יהיה חייב לקרות - לא רק במכבי אלא גם בקבוצות יורוליג אחרות.

ומה בדיוק הליגה תעשה? תגיד עכשיו למכבי שהיא חייבת לשחק עם חמישה זרים? תגיד לה אילו זרים לרשום ואילו לא, וגם מי יעלה בחמישיה?
לליגה בוודאי אין בעייה לחוקק חוקים נגד מכבי, הם כבר עושים את זה לפחות בחלק מהמקרים. יכולים גם לחוקק חוק שזרים ששיחקו ביורוליג לא ישחקו בליגה באותה עונה (זה לא נגד מכבי, זה נגד כל הקבוצות הישראליות שמשחקות ביורוליג), או שקבוצות שהשם שלה מתחיל באות מ' ומשחקות בעיר שמתחילה באות ת' לא יוכלו להחליף זרים במועד שכל הקבוצות האחרות כן יכולות (זה לא נגד מכבי, הרי כל הקבוצות שמתחילות ב-מ' מעיר שמתחילה ב-ת' יסבלו מזה). בזה הם ישחקו בדיוק לידיים של מכבי.

בינתיים תן לי לראות את תגובות אנשי המנהלת שמקבלים מנה גדושה מדי בדיוק ממה שהם רצו. תעביר לי את הפופקורן, באמאש'ך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 12:37 pm 
Sophomore

אגב משהו שמעצבן אותי בכותרת, מכבי לא עזבה דה פאקטו את הליגה, היא עזבה דה יורה את הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 12:41 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

קודם כל אני חושב שיש אמת (חלקית) בטענה של מכבי - חלק מהחוקים נחקקו במיוחד עבורה וכדי להגביל אותה. לא ממש סוד, יוזמי החוקים אמרו את זה בעצמם. במקרים מסויימים הם אמרו "זה לא נגד מכבי אלא בעד השוויוניות" ובמקרים אחרים כמו בחוק הצעירים הם אמרו את זה בפירוש.
חוקים אחרים שמכבי טוענת שנחקקו להגביל אותה הן קשקוש. הן אולי מגבילות אותה מול סגל היורוליג שלה אבל מגבילות באותה מידה ואולי יותר גם את האחרות, והנסיבות שבהן נחקקו לא היו בכלל קשורות למצב של מכבי מול הליגה.

קטונתי מלהיכנס לראש של אנשי מכבי, אם הם באמת חושבים שהמהלך יועיל להם (אני מאמין שהם חושבים כך, הם לא מתאבדים. אם הם צודקים או לא? נראה, לא נותן לזה הרבה סיכוי בטח עם הצוות המקצועי הנוכחי) למרות שאני חושב שבסופו של דבר כשהיורוליג יתרחב ממילא לא תהייה למכבי ברירה ומהלך כזה יהיה חייב לקרות - לא רק במכבי אלא גם בקבוצות יורוליג אחרות.

ומה בדיוק הליגה תעשה? תגיד עכשיו למכבי שהיא חייבת לשחק עם חמישה זרים? תגיד לה אילו זרים לרשום ואילו לא, וגם מי יעלה בחמישיה?
לליגה בוודאי אין בעייה לחוקק חוקים נגד מכבי, הם כבר עושים את זה לפחות בחלק מהמקרים. יכולים גם לחוקק חוק שזרים ששיחקו ביורוליג לא ישחקו בליגה באותה עונה (זה לא נגד מכבי, זה נגד כל הקבוצות הישראליות שמשחקות ביורוליג), או שקבוצות שהשם שלה מתחיל באות מ' ומשחקות בעיר שמתחילה באות ת' לא יוכלו להחליף זרים במועד שכל הקבוצות האחרות כן יכולות (זה לא נגד מכבי, הרי כל הקבוצות שמתחילות ב-מ' מעיר שמתחילה ב-ת' יסבלו מזה). בזה הם ישחקו בדיוק לידיים של מכבי.

בינתיים תן לי לראות את תגובות אנשי המנהלת שמקבלים מנה גדושה מדי בדיוק ממה שהם רצו. תעביר לי את הפופקורן, באמאש'ך.

לא אמרתי שלא נחקקו חוקים נגד מכבי, שאלתי האם מודל שתי הקבוצות הוא בכלל תשובה לחוקים האלה או למשהו אחר. אם אתה מאמין למכבי שכן, זו הדרך שלהם להתמודד עם החוק הרוסי, אז לא ברור לי למה אתה צופה שעוד ועוד קבוצות יורוליג יעשו דבר דומה, למרות שהליגות שלהן מוכרעות בסדרות ואין שם חוק רוסי. לעומת זאת, אם אתה חושב כמוני שמכבי עושה בית זונות מהליגה מהסיבות שלה (שמשותפות גם לקבוצות יורוליג אחרות), ומנסה לתלות את זה באופן מביך בחוקים המפלים של הליגה, הכל נראה פתאום הרבה יותר מובן והגיוני...

לגבי חקיקה נגד רישום סגל ב׳ לליגה: אני לתומי חשבתי שהדרך לבדוק האם חוק הוא ראוי היא דווקא לא להסתכל נגד מי הוא מופנה, אלא לבדוק האם הנורמה שהוא קובע מוצדקת וראויה. במילים אחרות, חוק שקובע סנקציות נגד קבוצה שלא מופיעה בסגל החזק האפשרי שלה לכל משחק עשוי להיות חוק ראוי גם אם הוא פוגע רק בקבוצה אחת. חוק נגד קבוצה שמתחילה באות מ׳ - ממש לא. מוזר לי שאני צריך להסביר לך את זה, או במילים שלך - באמאש׳ך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 1:04 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
RREEDDTT. כתב:
מכבי מתכננת להגדיל את התקציב מ19 ל22 מיליון על פי וואינט
מחר בישיבת המנהלת מתכוונים לקצר את הדדליין למועד העברות בליגה מה1 למאי ל1 במרס שעונת היורוליג מסתיימת לכל המוקדם באפריל.

בוא נגיד שלאור הכותב, אני מפקפק בזה משהו... אבל הלוואי!!
מעבר לזה שאני חושב שדדליין במאי הוא בית זונות בלי קשר לעניין הנוכחי - את מי בדיוק הם חושבים שהם מענישים? אדרבא, אני מאד מקווה שאם העניין יעלה, מכבי תציע להקדים את הדדליין אפילו עוד יותר. תקדימו את המועד גם לינואר מצידי.
מי אתם חושבים ייפגע? מכבי? מכבי תיפגע הכי פחות. יהיו לה בכל מועד שתבחרו זרים שכבר יהיו על הפיירול שלה, היא תוכל לרשום אותם לליגה מתי שתרצה ולשתף אותם מתי שתרצה. רוצים 1 במרץ? סבבה. מכבי תרשום אותם לליגה בפברואר, ותשתף אותם באפריל.
לעומת זאת אתם - אין האוול, אין לנגפורד, אין נייט רובינסון, אין דיון תומפסון. אין רוצ'סטי בסוף האדריאטית, או נפלים מסין, מנופי NBA או משוחררים מאירופה. אהלן אהלן.

וזה עוד לפני העניין הפעוט שהם ישחקו בדיוק לידיים של מכבי, ידגימו בדיוק את הנקודה שלה.

מסכים
בכל מקרה מגדילים את התקציב רק בשביל הקבוצה הישראלית שאמורה לעלות כ10 מיליון שקל פחות או יותר

צביקה שרף ב103 FM אמר שמקורבים לקבוצה אמרו לו שמתכננים 9 זרים לקבוצת היורוליג ו9 ישראלים לקבוצת הליגה הישראלית.תקציב של 20 מיליון דולר ועוד 2 עד 2.5 מיליון דולר לקבוצה השנייה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 1:19 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

לא אמרתי שלא נחקקו חוקים נגד מכבי, שאלתי האם מודל שתי הקבוצות הוא בכלל תשובה לחוקים האלה או למשהו אחר. אם אתה מאמין למכבי שכן, זו הדרך שלהם להתמודד עם החוק הרוסי, אז לא ברור לי למה אתה צופה שעוד ועוד קבוצות יורוליג יעשו דבר דומה, למרות שהליגות שלהן מוכרעות בסדרות ואין שם חוק רוסי. לעומת זאת, אם אתה חושב כמוני שמכבי עושה בית זונות מהליגה מהסיבות שלה (שמשותפות גם לקבוצות יורוליג אחרות), ומנסה לתלות את זה באופן מביך בחוקים המפלים של הליגה, הכל נראה פתאום הרבה יותר מובן והגיוני...

לגבי חקיקה נגד רישום סגל ב׳ לליגה: אני לתומי חשבתי שהדרך לבדוק האם חוק הוא ראוי היא דווקא לא להסתכל נגד מי הוא מופנה, אלא לבדוק האם הנורמה שהוא קובע מוצדקת וראויה. במילים אחרות, חוק שקובע סנקציות נגד קבוצה שלא מופיעה בסגל החזק האפשרי שלה לכל משחק עשוי להיות חוק ראוי גם אם הוא פוגע רק בקבוצה אחת. חוק נגד קבוצה שמתחילה באות מ׳ - ממש לא. מוזר לי שאני צריך להסביר לך את זה, או במילים שלך - באמאש׳ך...

אבל כבר בחוקים היום קבוצה יכולה לשחק בליגה לא בסגל החזק שלה. היא יכולה להחזיק זרים בסגל ולא לרשום אותם לליגה, למשל, כבר היום. היא יכולה להחזיק זר כושל עד מרץ-אפריל ורק אז, כדי לחסוך כסף, להחליף אותו בסופרסטאר שיוביל אותה בסוף העונה, וכבר דובר על זה רבות כאמור - גם בדיוני ה"להשתין על הליגה" בעונה שעברה וגם לפני זה.
למעשה המנהלת עצמה מאפשרת לקבוצות ואפילו מתמרצת אותן לשחק עם 4 זרים ולא 5, גם אם יש להם 5 זרים בסגל.
בעצם זה לא מה שאמרו חלק מאנשי המנהלת למכבי לאורך השנים? תשחקו לפי המגבלות שלנו ובאירופה תעשו מה שאתם רוצים, תרשמו לשם גם 8-9-10 זרים. אז מה שאמרתי, הם יקבלו את מה שאמרו and then some - ונראה לפחות לפי הפרסומים שהם לא יודעים איך לאכול את זה. מה הם כבר יכולים לעשות שלא ישחק בדיוק לידייה של מכבי וידגים את הנקודה שלה?

לגבי מה אני חושב ומה אני צופה לגבי ההתמודדות של מכבי ומה יעשו ביורוליג, אני לא רואה פה סתירה. מבחינת מכבי הם בטח חושבים שהם הורגים שתי ציפורים במכה, אם הם צודקים או לא (בהנחה שהמהלך בכלל יקרה, כאמור יש לי ספקות גם בזה) - נראה. הכורח של קבוצות היורוליג, לדעתי לפחות, לעשות מהלכים דומים כשהיורוליג יתרחב כמובן לא קשור לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 1:36 pm 
Junior

כן, באותה מידה אפשר לטעון שהחוק נגד מרמה והפרת אמונים/שוחד/הלבנת הון/אונס הוא מגוחך כי מה שכל הפושעים בעולם בעצם עושים זה מה שאפשר לעשות גם במצב הנוכחי and then some. ההשוואה שלך בין קבוצה שמחתימה זר מצויין באפריל, או שבוחרת איזה זר היא רושמת ואיזה לא, היא מאוד מיתממת. המנהלת בהחלט יכולה להעניש את מכבי על זה שהיא עולה עם סגל ב׳, בדיוק כמו שעושים בנבא במקרים קיצוניים. אם מכבי ירצו להציג את זה כצעד שמוכיח את מה שטענו מלכתחילה, שיהיה להם לבריאות, כי גם מה שטענו מלכתחילה היה, לפחות בחלקו, שקר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 1:44 pm 
מנהל פורום

לא הבנתי איך זה דומה לאונס וכו'
ראי טוען ובצדק שמכבי לא מפרה שום חוק, אלא מנצלת את החוקים של הליגה עצמה שנועדו להגביל אותה, אם כבר זה דומה לתקנות מס ומקלטי מס ופרצות בחוק המיסים, בטח לא לעבירות כמו שוחד

המהלך תאורטית מהלך טוב ויכול להיות אפילו שישפר את הרמה שנראה ממכבי בליגה ומבכלל מדובר בווין ווין קייס
אלא שהצוות שמנהל את מכבי הוכיח כישורי ניהול ורמה מקצועית כל כך נמוכה שהמהלך כנראה ירסק את מכבי יותר מאשר יבנה אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 1:53 pm 
Junior

אתחיל מהסוף: גם אני מסכים שהצעד מבחינת מכבי, הוא צעד טוב. אני לא יודע מה אומרים חוקי המנהלת הנוכחיים, אבל אני כן יודע שאם המנהלת תקבע חוק שאומר שקבוצה שלא מופיעה בהרכב החזק שלה פוגעת בערך הספורטיבי של הליגה (כן, גם אם הערך הזה מוטל בספק מלכתחילה) תיענש, זה יהיה צעד לגיטימי ואף מתבקש. מה שמכבי עושה באמת לא דומה לאונס (זה היה די דומה לאונס הרבה שנים, אבל בשנים האחרונות מכבי קצת עברה לתפקיד הנאנסת), אלא אומר שכל אדם שעובר על איזשהי נורמה, עושה את מה שמותר and then some, וזה כשלעצמו לא אומר שיש איזשהי בעיה בהוצאה של המעשה מחוץ לחוק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 1:58 pm 
Hall of Famer

ואיך תקבע מהו "ההרכב החזק שלה"? תכריח אותה לשחק עם 5 זרים ולא 3? תגיד לה אילו זרים לרשום לליגה ואילו לא?
זה בכלל מעניינה של הליגה אם יש במכבי זרים שלא רשומים לליגה? זר שלא רשום לליגה, מבחינת הליגה לא קיים ולא חלק מהסגל.

אגב, יהיה מאד נחמד לקבל מהמנהלת את המענק על פחות מ-5 זרים. אם יורדים ל-3 המענק עוד גדל? אני מניח שלא... חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 11, 2018 2:06 pm 
מנהל פורום

יותר יהיה נכון להסתכל על זה כ"אכיפה סלקטיבית".
עד היום, בגלל ש"העבירות" של מכבי היו קטנות (למשל - הושבה של כוכב הקבוצה למנוחה בליגה יכולה להיראות כעבירה על חוק "חייבים לעלות עם הסגל החזק ביותר"), לא בוצעה ממש אכיפה.
אבל ברגע שדריסת או מעקף החוק יהיו אגרסיביים יותר, גלויים ובניחוח של השתנה מהמקפצה - כאן יתערב הרגולטור.

כמו שבדרך כלל לא מעניין את המשטרה אם תעשן בביתך ג'וינט. אבל למכור בכיכר העיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 462 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: