סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 4:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

בית הדין לערעורים
יזכה 0%  0%  [ 0 ]
יקל 19%  19%  [ 3 ]
יותיר על כנו 56%  56%  [ 9 ]
יחמיר 25%  25%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 16
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 22, 2018 9:16 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לי פחות מסתדר למה הוא עומד שם כמה דקות ופתאום מחליט לירות. פשוט לא מסתדר לי. המסקנה שהוא פשוט אמר לעצמו "פאק איט" וירה לא מתיישבת לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 22, 2018 10:53 pm 
Hall of Famer

אולי הוא עשה "אמת או חובה" עם החייל השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 8:08 pm 
Junior

האם אנחנו בדרך ל 2 ?

https://twitter.com/OrHeller/status/983375901571387392

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2018 9:09 pm 
Hall of Famer

אם זה ירי מוצדק? לא מקרה 2 בעליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 10:29 am 
Junior

אחת הטענות שעלו כאן היא ש"בית המשפט אמר את דברו", כאילו שהחלטת השופטים היא בבחינת מדע מדויק שלא ניתן לערער עליו.
אז הנה, קבלו את אחת מתצוגות הליצנות המשפטית הגדולות של השנים האחרונות, מעשה ידי בית המשפט הצבאי אשר דן בעניינו של מחבל שניסה לרצוח אישה ע"י דקירה בגב. פאנל "עילויי המשפט" שישב בדין קבע כי לא מדובר בניסיון לרצח, בין היתר, מהסיבה הבאה:
הסכין שעמה בוצע ניסיון הרצח, היא קצרה יחסית ובאיכות נמוכה, כך שניתן ללמוד על כך שלא ניתן להוכיח כי מדובר בכלי נשק שנועד להרוג באופן וודאי ומכאן הם קיבלו את טענת המחבל כי הוא רק ניסה לפצוע ולא לרצוח.

תגידו לי אתם, איך אפשר לקרוא לדבר כזה אם לא טימטום, ליצנות, איוולות וכל מילה מגחיכה אחרת? אותה "פרשנות משפטית", מביאה לכך ששופט יכול באלף ואחת דרכים להגיע למסקנה השיפוטית הנוחה לו ביותר, כאשר עיוות החוק והמציאות באופן מוחלט בדרך לשם, כשר גם כשר הוא. פשוט בולשיט.

לכן שאלה לי אליכם - אם אותם שופטים, שלא ניתן לכנותם בשם אחר זולת מטומטמים וליצנים, קבעו כי מקרה כ"כ מובהק של ניסיון לרצח הוא למעשה אך ורק "גרימת חבלה בכוונה מחמירה והחזקת סכין", אזי שופטי בית הדין הלא נכבד ו/או מקצועי שדן בעניינו של אלאור הגבר לא יכלו לקבוע בנקל כי לא מדובר בהריגה?
אני לא באמת מצפה לתגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 5:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אם אתה לא מצפה לתגובה אז למה אתה שופך מילים לשוא?
ובבקשה תפסיק לקרוא לו אליאור הגבר... אני מבין שיש לך איזה קראש על הבחור אבל אני מובך בשבילך בכל פעם שאני קורא את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 5:27 pm 
Junior

כי השאלה בסוף התגובה שלי לא באמת היתה שאלה, אלא הבהרה. כמובן שמי שמעוניין לטעון בנושא מוזמן בשמחה.

ואני בוחר להמשיך לקרוא לו אלאור הגבר, חרף בקשתך. זה לא קראש ואני לא באמת חושב שהוא גיבור (יחד עם זאת, גם לא פושע). אלא מה, במקום בו יש שבוחרים להציגו כרוצח, נדרש ומתבקש איזון מסויים.
ואוסיף שאשן טוב בלילה גם בידיעה שאתה מובך בשבילי, אך עם זאת אשמח אם לא תזנה את הדיון ותדרדר אותו למקומות של פסים אישיים. עברתי כבר את גיל 16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 12:21 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אין פה פסים אישיים, סתם מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 7:42 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אחת הטענות שעלו כאן היא ש"בית המשפט אמר את דברו", כאילו שהחלטת השופטים היא בבחינת מדע מדויק שלא ניתן לערער עליו.
אז הנה, קבלו את אחת מתצוגות הליצנות המשפטית הגדולות של השנים האחרונות, מעשה ידי בית המשפט הצבאי אשר דן בעניינו של מחבל שניסה לרצוח אישה ע"י דקירה בגב. פאנל "עילויי המשפט" שישב בדין קבע כי לא מדובר בניסיון לרצח, בין היתר, מהסיבה הבאה:
הסכין שעמה בוצע ניסיון הרצח, היא קצרה יחסית ובאיכות נמוכה, כך שניתן ללמוד על כך שלא ניתן להוכיח כי מדובר בכלי נשק שנועד להרוג באופן וודאי ומכאן הם קיבלו את טענת המחבל כי הוא רק ניסה לפצוע ולא לרצוח.

תגידו לי אתם, איך אפשר לקרוא לדבר כזה אם לא טימטום, ליצנות, איוולות וכל מילה מגחיכה אחרת? אותה "פרשנות משפטית", מביאה לכך ששופט יכול באלף ואחת דרכים להגיע למסקנה השיפוטית הנוחה לו ביותר, כאשר עיוות החוק והמציאות באופן מוחלט בדרך לשם, כשר גם כשר הוא. פשוט בולשיט.

לכן שאלה לי אליכם - אם אותם שופטים, שלא ניתן לכנותם בשם אחר זולת מטומטמים וליצנים, קבעו כי מקרה כ"כ מובהק של ניסיון לרצח הוא למעשה אך ורק "גרימת חבלה בכוונה מחמירה והחזקת סכין", אזי שופטי בית הדין הלא נכבד ו/או מקצועי שדן בעניינו של אלאור הגבר לא יכלו לקבוע בנקל כי לא מדובר בהריגה?
אני לא באמת מצפה לתגובה.

בוא נגיד שחבר השופטים הרבה יותר רציני מהטענות שלך, זה בטוח. מבלי להיות בקיא במקרה ורק מקריאה של ההודעה שלך אפשר להבין די בקלות שהראיה שהסכין היא קצרה ומאיכות נמוכה היא רק אחת מבין מכלול שלם של ראיות שתומכות בפסיקה שלהם שקובעת שלא היה ניסיון לרצח, והפסיקה עצמה לא יושבת כולה רק על הטיעון הזה אלא גם על ראיות נוספות. אני אגיד לך יותר מזה, בתור מישהו שמשרת בפיקוד מרכז, גם בסדיר וגם במילואים, כבר יותר מ-20 שנה, התופעה של פלסטינים שמנסים לדקור ישראלים לא כדי להרוג אלא כי הם מאמינים שהתנאים שהם יקבלו בכלא עדיפים על חיי העוני בחלק מהמקומות ביו"ש היא בהחלט קיימת, ולא משהו איזוטרי (ואני בכלל לא נכנס כאן לשאלה האם יש רגליים לאמונה הזו שלהם בנוגע לתנאים בכלא הישראלי ביחס לתנאים בחוץ).

ובכל מקרה, נראה לי מאוד הגיוני שהכוונה של אדם שיורה לאדם אחר כדור בראש היא מחמירה יותר מאשר אדם שדוקר אדם אחר בסכין קצרה וקהה, מבלי להיכנס כאן לשאר מכלול הראיות, נשמע לי כמו קביעה סבירה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 10:15 am 
Junior

סורי, זה עלבון לאינטליגנציה. בית המשפט הסתמך על טענת המחבל שהוא לא ניסה להרוג אלא רק לפצוע ובנוסף הסתמך על כך כי העובדה שהמחבל דקר רק פעם אחת מלמדת שלא היתה כוונה לרצוח, כי אם אכן היתה כזו אז הוא היה דוקר יותר מפעם אחת. אממה, הם התעלמו מזה שהסכין בכלל נשברה במהלך הדקירה ונותרה תקועה בגבה של האישה ובגלל זה הוא לא המשיך לדקור! טימטום מוחלט של שופטים עלובים.
בנוסף, רצח יכול להיות רצח גם אם הרוצח מביא בחשבון (מבחינה אובייקטיבית, כלומר גם אם הוא "עצם את עיניו" מלהגיע למסקנה הזאת) שהמעשה שלו יכול לגרום בסבירות גבוהה למות הנרצח. וזה ממש לא משנה אם הרצח נעשה מסיבות לאומניות או מסיבות של רצון הרוצח לשפר את איכות חייו בכלא. ובמקרה הנדון, הנדקרת היתה במצב קשה ואלמלא טיפול שניתן בזמן היא היתה מתה בסבירות גבוהה.
אגב, אני יכול לחשוב על יותר מאופציה אחת להיכנס לכלא הישראלי גם מבלי להעמיד אנשים אחרים בסכנת חיים ע"י דקירתם. זה עלוב ומגוחך אם יש מישהו באותה מערכת ביטחונית שאשכרה מביא את הטיעון הזה וזה עוד יותר עצוב אם הטיעון הזה לא גורר צחוק מתגלגל בחדר.

זו עוד דוגמא לריקבון המשפטי הפושה בארצנו. שופטים עושים בתכלס מה שבזין שלהם, רבים מהם לא מקצועיים בעליל, ברמה נמוכה להחריד, מתעלמים מראיות ובטוחים שההסמכה לכס השיפוט הופכת אותם למינימום עושי דברו של אלוהים. באלף ואחת דרכים ואחיזות עיניים הם יגיעו לאיזו מסקנה משפטית שירצו. השופטים שישבו בכס השיפוט בתיק הזה הם ללא שום ספק ליצנים ומביכים את המעמד שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 11:01 am 
Senior

אני בטוח שביקורת מפורטת ומנומקת כמו זו שלך תעלה תרומה מכרעת בשיפור התהליך השיפוטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 11:55 pm 
Junior

הרסי הוקינס כתב:

ג'ון בראון מפרט בפייסבוק כבר שנים מקרים הרבה יותר מבוהקים, שלא הסתיימו באף עונש.

בסופו של דבר, נראה שהעונש נקבע בעיקר מאיכות התיעוד.
גם במקרים של חיילים ישראלים שפוגעים בפלסטינים
וגם במקרה של ילדות בלונדיניות שפוגעות בזיקפה הלאומית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 44 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: